therock Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 Για να μη χρησιμοποιω fritz και αλλες συσκευες ως Modem-router υπαρχει κατι που μπορει να κουμπωσει στις phone ports του Speedport Plus, και να δουλεψει ως Voip Gateway ωστε να μπορω να χρησιμοποιησω τη γραμμη απο το κινητο μου οταν ειμαι σπιτι
zx1234r Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 Μπορείς να βάλεις και voip software στο κινητό απευθείας, για να μην έχεις καθόλου συσκευές.
therock Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 Αυτο θα κανω απλα θελω να συνδεομαι στο voip gateway του σπιτιου μου (και απο οσω ξερω ο ΟΤΕ δε δινει τα user/pass της τηλεφωνιας). Το θεμα ειναι πως μπορω να το κανω αυτο Το χα κανει παλιοτερα αλλα ειχα το Fritz σα modem/router, κατι το οποιο δε θελω τωρα. Θελω οτι συσκευη παρω να κουμπωνει στο Speedport του OTE
jkoukos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 Ο ΟΤΕ δίνει μια χαρά τον κωδικό της τηλεφωνίας. Το πρόβλημα είναι ότι δουλεύει σε μία μόνο συσκευή και κυρίως σε αυτή που συνδέεται τελευταία. Οπότε δεν μπορεί να είναι ενεργή ταυτόχρονα σε Speedport και κινητό. Για την δουλειά που θέλεις, χρειάζεται μία συσκευή που να έχει ρόλο ΡΒΧ. Τέτοια είναι τα Fritz και κανένα άλλο Router του εμπορίου. Τα Fritz παίζουν και σκέτα ΑΤΑ (αυτό που θέλεις) συνδεδεμένα σε ένα DSL Router. Δεν είναι απαραίτητο να έχουν αυτά την σύνδεση της DSL γραμμής.
imvrios Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 Πράγματι ο ΟΤΕ δίνει τους κωδικούς έστω και με λίγη πίεση αλλά όπως λέει και @jkoukos επιτρέπει ένα μόνο registration. Και καλά κάνει και κόβει registrations και ταυτόχρονες κλήσεις γιατί αλλιώς σε περίπτωση hacking θα έκλαιγαν κι αυτοί κι εσύ. Για την ιστορία, έχουν fraud detection αλλά σε περιστατικό που έμαθα πρόσφατα ο λογαριασμός του πελάτη έγραψε 1000€ πριν μπανάρουν το account. Όχι καλό. Από τη σιτγμή που θα έχεις τους κωδικούς έχεις απόλυτη ευελιξία, μπορείς να το σετάρεις σε ό,τιδήποτε μπορεί να λειτουργήσει ως PBX, εσύ θα είσαι regisdtered από το κινητό σου και θα μιλάς. Μπορείς να το κάνεις απολύτως τζάμπα άμα στήσεις π.χ. ένα Issabel αλλά δε το συστήνω αν δε το κατέχεις από από Network και VoIP security γιατί θα κλαις όπως σου έγραψα παραπάνω. Αν δε το έχεις είναι καλύτερα να αγοράσεις ένα φτηνό κέντρο π.χ. το πολύ καλό Grandstream UCM (έτοιμο asterisk based hardware PBX) και να το στήσεις εκεί. Πάλι θα πρέπει να έχεις το νου σου σε θέματα ασφαλείας αλλά είναι πιο εύκολα τα πράγματα σε αυτή την περίπτωση.
jkoukos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 Αν οι απαιτήσεις σε ΡΒΧ και συνδέσεις συσκευών δεν είναι αυξημένες, με μόλις 40€ και ένα Fritz 7390 κάνει μια χαρά την δουλειά.
therock Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 Οχι δεν εχω αυξημενες απαιτησεις απλα να λαμβανω και να πραγματοποιω κλησεις. Και συγκεκριμενα αν θελω να καλεσω κανα 4ψηφιο-5ψηφιο που δε μπορεις να καλεσεις απο κινητα. Απο κει προεκυψε η αναγκη. Αρα τι κανω ζηταω κωδικο απο ΟΤΕ η κουμοωνω fritz σε καποια απο τις γραμμες τηλεφωνου. Εχω το 7140 που ειχα φλασαρει παλια σε 7170. Αλλα περα απο αυτο δε ξερω κατι ειμαι ασχετος με αυτα
jkoukos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 Και το 7170 (όχι ως 7140) σου κάνει, καθώς παίζει ως SIP Server. Οι επιλογές σου είναι μία από τις παρακάτω: Φέρνεις την τηλεφωνία, από μία θύρα PHONE του Speedport, στο Fritz μέσω του Υ-καλωδίου και ρυθμίζεις αναλογική τηλεφωνία (σαν να είχες PSTN γραμμή). Ζητάς τον κωδικό της τηλεφωνίας από τον ΟΤΕ, την απενεργοποιείς στο Speedport και πλέον θα δουλεύει μέσω του Fritz. Και στις 2 περιπτώσεις το Fritz θα παίζει ως απλό AP και Switch (IP Client Mode), συνδεόμενο με καλώδιο δικτύου από μία θύρα LAN του Speedport στην δική του LAN1, που τώρα θα παίζει ως WAN. Φυσικά χρειάζονται ρυθμίσεις για όλα (κατάσταση λειτουργίας, τηλεφωνία κλπ). 1
therock Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 7140 ως 7170 το εχω. Με ενδιαφερει η πρωτη επιλογη. Να το συνδεσω στη phone port του Speedport. Πως μπορω να βρω οδηγιες για να το σεταρω επακριβως
jkoukos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 Για να μην τα γράφω πάλι, δες εδώ σε γειτονικό φόρουμ. Αφορά άλλο Fritz και πάροχο, αλλά τα 3 βήματα (με τις αναλυτικές οδηγίες στα spoiler) είναι ίδια σε όλα τα μοντέλα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα