stefanos_13 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2020 καλησπέρα παιδιά , Λοιπον το θέμα έχει ώς εξής: παίζοντας το shadow of the tomb raider στο pc μου , μετά απο κάποια ώρα ο υπολογιστής σβήνει και κάνει επανεκκίνηση μόνος του. Χωρις μπλε οθόνες. Απλά ρεσταρτ. Φοβήθηκα ότι θα ανεβάζει η κάρτα τρελες θερμοκρασίες άλλα απο ότι παρατήρησα(σκρινς το 1ο λεπτα μετα το ανοιγμα της εφαρμογης , το 2ο κανα 20λεπτο αργότερα) είναι φυσιολογικες(?) . Εχω τρέξει πιο απαιτητικούς τίτλους (πχ Metro Exodus) χωρίς κανένα πρόβλημα στο παρελθόν.Το πισι το καθάρισα πριν κανα 2μηνο απο σκόνες κτλ-δεν είμαι καπνιστής. Κάποια βοήθεια για το τι μπορεί να φταίει ? intel i7 4790k sabertooth z97 mark 2 ddr3 g.skill 16 gb ram radeon 5700xt phanteks enthoo pro το κουτι windows 10 σε ssd 840evo 250 gb και 2 σκληροί για εφαρμογες /αρχεία (Seagate Barracuda ST 1000 DM & WESTERN DIGITAL WD20EARX 2TB CAVIAR GREEN )
niko13 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 Θερμοκρασια cpu τσεκαρες? Η καρτα για καλοκαιρι μοιαζει καλα
Τέρης Α. Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 5 ώρες πριν, stefanos_13 είπε Κάποια βοήθεια για το τι μπορεί να φταίει ? Τροφοδοτικό δεν αναφέρατε.
stefanos_13 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 3/8/2020 στις 2:26 ΠΜ, Τέρης Α. είπε Τροφοδοτικό δεν αναφέρατε. Καλημέρα , όχι τροφοδοτικό σίγουρα δεν είναι γιατι θυμάμαι είχα ελεγξει πριν την αγορα της καρτας (κανα 6 μηνο πριν δηλαδή). Είδα μέσα στο μενου ότι είχε επιλεγμένο το directx 12 το game. Καθώς είχα διαβάσει στο παρελθόν ότι δημιουργεί πολλά προβλήματα σε πισι και εφαρμογές , το απενεργοποίησα και κατάφερα και έτρεξα την εφαρμογη ενα δίωρο χωρίς κανένα πρόβλημα. Στις 3/8/2020 στις 12:26 ΠΜ, niko13 είπε Θερμοκρασια cpu τσεκαρες? Η καρτα για καλοκαιρι μοιαζει καλα Οι θερμοκρασίες απο 40 εως 85 μαξ για δεύτερα σε full load Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2020 από stefanos_13 1
stefanos_13 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ξαναγυρνάω δυστυχώς στο θέμα εδώ αναφέροντας ότι βρήκα τον λόγο που το πισι μου κρασάρει/κάνει επανεκκίνηση όποτε ανοίξει κάποιο βαρύ πρόγραμμα . Ο λόγος είναι η moba μου -Z97 sabertooth - η οποία για κάποιον λόγο όπως διάβασα στο ιντερνετ ανεβάζει θερμοκρασίες στο vcore . Στo screenshot 1 όπως φαίνεται η θερμοκρασία αγγίζει τους 52 βαθμους σε idle κατάσταση, in game το έχω δεί και κοντα 65. Εδω να σημειώσω ότι ο υπολογιστής μου είναι αερόψυκτος με μια ψύκτρα μεγάλη στο μπροστά μέρος και μια στο πίσω. Η moba λοιπόν είναι ρυθμισμένη https://prnt.sc/v0g9oj στην επιλογή extreme power phase control. Φυσικά και το μείωσα σε μικρότερο level αλλα και πάλι προκοπή δεν είδα -όπως γράφαν σε αντίστοιχα φόρουμ.Τι να κάνω ρε παιδιά , λύση δεν βρήκα . Να βάλω περισσότερες ψύκτρες ή τζάμπα λεφτά θα δώσω ? Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2020 από stefanos_13
Aris_ Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2020 πηγαινε στο bios και βαλε manual την cpu στα 4ghz και δες αν ειναι πιο σταθερα
stefanos_13 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Στις 16/10/2020 στις 1:16 ΜΜ, Aris_ είπε πηγαινε στο bios και βαλε manual την cpu στα 4ghz και δες αν ειναι πιο σταθερα Μπήκα στο ΒΙΟS και βρήκα μια επιλογή η οποία πανω κάτω κάνει αυτό που έγραψες. Ρίχνει την απόδοση (eco friendly κάπως λέγεται). Δεν βλέπω να αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα . Ελπίζω να ήταν αυτή η λύση.
Aris_ Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2020 2 λεπτά πριν, stefanos_13 είπε Μπήκα στο ΒΙΟS και βρήκα μια επιλογή η οποία πανω κάτω κάνει αυτό που έγραψες. Ρίχνει την απόδοση (eco friendly κάπως λέγεται). Δεν βλέπω να αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα . Ελπίζω να ήταν αυτή η λύση. λύση είναι αλλά οχι η πιο σωστη θέλει ψάξιμο για περαιτέρω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα