Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά , 

Λοιπον το θέμα έχει ώς εξής: παίζοντας το shadow of the tomb raider στο pc μου , μετά απο κάποια ώρα ο υπολογιστής σβήνει και κάνει επανεκκίνηση μόνος του. Χωρις μπλε οθόνες. Απλά ρεσταρτ. Φοβήθηκα ότι θα ανεβάζει η κάρτα τρελες θερμοκρασίες άλλα απο ότι παρατήρησα(σκρινς το 1ο λεπτα μετα το ανοιγμα της εφαρμογης , το 2ο κανα 20λεπτο αργότερα) είναι φυσιολογικες(?)  . Εχω τρέξει πιο απαιτητικούς τίτλους (πχ Metro Exodus) χωρίς κανένα πρόβλημα στο παρελθόν.Το πισι το καθάρισα πριν κανα 2μηνο απο σκόνες κτλ-δεν είμαι καπνιστής. Κάποια βοήθεια για το τι μπορεί να φταίει ?

intel i7 4790k

sabertooth z97 mark 2

ddr3 g.skill 16 gb ram

radeon 5700xt

phanteks enthoo pro το κουτι

windows 10 σε ssd 840evo 250 gb

και 2 σκληροί για εφαρμογες /αρχεία (Seagate Barracuda ST 1000 DM & WESTERN DIGITAL WD20EARX 2TB CAVIAR GREEN )

gpu meas.jpg

gpu meas2.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/8/2020 στις 2:26 ΠΜ, Τέρης Α. είπε

Τροφοδοτικό δεν αναφέρατε.

Καλημέρα , όχι τροφοδοτικό σίγουρα δεν είναι γιατι θυμάμαι είχα ελεγξει πριν την αγορα της καρτας (κανα 6 μηνο πριν δηλαδή). Είδα μέσα στο μενου ότι είχε επιλεγμένο το directx 12 το game. Καθώς είχα διαβάσει στο παρελθόν ότι δημιουργεί πολλά προβλήματα σε πισι και εφαρμογές ,  το απενεργοποίησα και κατάφερα και έτρεξα την εφαρμογη ενα δίωρο χωρίς κανένα πρόβλημα.

Στις 3/8/2020 στις 12:26 ΠΜ, niko13 είπε

Θερμοκρασια cpu τσεκαρες? Η καρτα για καλοκαιρι μοιαζει καλα

Οι θερμοκρασίες απο 40 εως 85 μαξ για δεύτερα σε full load

Επεξ/σία από stefanos_13
  • Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξαναγυρνάω δυστυχώς στο θέμα εδώ αναφέροντας ότι βρήκα τον λόγο που το πισι μου κρασάρει/κάνει επανεκκίνηση  όποτε ανοίξει κάποιο βαρύ πρόγραμμα . Ο λόγος είναι η moba μου  -Z97 sabertooth - η οποία για κάποιον λόγο όπως διάβασα στο ιντερνετ ανεβάζει θερμοκρασίες στο vcore . Στo screenshot 1 όπως φαίνεται η θερμοκρασία αγγίζει τους 52 βαθμους σε idle κατάσταση, in game το έχω δεί και κοντα 65.  Εδω να σημειώσω ότι ο υπολογιστής μου είναι αερόψυκτος με μια ψύκτρα μεγάλη στο μπροστά μέρος και μια στο πίσω.  Η moba λοιπόν  είναι ρυθμισμένη  https://prnt.sc/v0g9oj  στην επιλογή extreme power phase control. Φυσικά και το μείωσα σε μικρότερο level αλλα και πάλι προκοπή δεν είδα -όπως γράφαν σε αντίστοιχα φόρουμ.Τι να κάνω ρε παιδιά , λύση δεν βρήκα . Να βάλω περισσότερες ψύκτρες ή τζάμπα λεφτά θα δώσω ?   image.png.9bcc748af8d6498180a8d5d2ce687553.png

Επεξ/σία από stefanos_13
Δημοσ.
Στις 16/10/2020 στις 1:16 ΜΜ, Aris_ είπε

πηγαινε στο bios και βαλε manual την cpu στα 4ghz και δες αν ειναι πιο σταθερα

Μπήκα στο ΒΙΟS και βρήκα μια επιλογή η οποία πανω κάτω κάνει αυτό που έγραψες. Ρίχνει την απόδοση (eco friendly κάπως λέγεται). Δεν βλέπω να αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα . Ελπίζω να ήταν αυτή η λύση.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, stefanos_13 είπε

Μπήκα στο ΒΙΟS και βρήκα μια επιλογή η οποία πανω κάτω κάνει αυτό που έγραψες. Ρίχνει την απόδοση (eco friendly κάπως λέγεται). Δεν βλέπω να αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα . Ελπίζω να ήταν αυτή η λύση.

λύση είναι αλλά οχι η πιο σωστη θέλει ψάξιμο για περαιτέρω 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...