Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γειά και χαρά σε όλους!!!

Σκεπτόμενος να φτιάξω ενα καινούριο μηχάνημα, στο οποίο κυρίως θα δουλεύω 3d σχεδιαστικά προγράμματα όπως

Cinema 4D, 3ds Max, ZBrush, Substance Designer & Substance Painter, Adobe Suite (After Effects, Premiere Pro, Photoshop, Illustrator), Unreal Engine, Corona Render (CPU Based Render Engine),

V-Ray (Hybrid CPU-GPU Render Engine) , Octane (GPU Based Render Engine) και X-Particles (Cinema 4D Plugin για particle simulations).

Έχοντας αυτά στο μυαλό μου, έκανα μια αρχική αναζήτηση και κάποιοι μου είπαν οτι ένας καλός επεξεργαστής για τέτοιου είδους εργασίες, είναι ο 3900X της AMD.

-ΟΧΙ!!! είπε ο άγνωστος υπερασπιστής του μπλέ στρατοπέδου, μην πάς στη σκοτεινή πλευρά, μην ξεχνάς πως ο,τι είναι κόκκινο κάνει τζίζ!!!

-Περίμενε να βγεί η σειρά 4000 της AMD είπε ο μάγος κοιτώντας τη σφαίρα που του αποκαλύπτει το μέλλον.

Για να μην τα πολυλογώ, κάτι αντίστοιχο έγινε και με την μητρική, όπου κάποιος μου πρότεινε την ROG STRIX X570-E, η οποία προσφέρει επιπλέον PCIe lanes,

έχει περισσότερα USB 3.2 gen2 απ' οτι άλλες μητρικές, υποστηρίζει Nvidia SLI (η αλήθεια είναι οτι με ενδιαφέρει να υποστηρίζει κάρτες Nvidia, λόγω του GPU Rendering,

γιατι οι κάρτες της AMD δεν υποστηρίζονται ακόμα απο GPU Based Render Engines, αλλά το SLI μου είναι αδιάφορο γιατι ο Octane πάει απλά και "βλέπει" πόσες GPUs υπάρχουν στο σύστημα).

Το βλέπει λοιπόν αυτό κάποιος και κατεβάζει παρέα για να τσακωθούν με τους άλλους για τα μάτια της MSI και της ASRock, τις οποίες οι πρώτοι χαρακτήρισαν πατσαβούρες...

Εκεί να δείτε τι έγινε...

Και μέσα σε όλο αυτό, να είμαι εγώ ο ασχετούλης που απλά ζήτησα βοήθεια για να κάνω τη δουλειά μου

και τελικά βρέθηκα θεατής μιας επικής μάχης του μεγέθους DC vs Marvel.

Υπήρχαν και κάποιοι πιό λογικοί που μου πρότειναν να περιμένω για να δώ τι θα γίνει στην αγορά με τους 4000

και με τις νέες GPUs της AMD, που πιθανόν να υποστηρίζονται απο τα διάφορα GPU Based Render Engines.

Για RAM, Cooling, PSU και Case, ούτε κουβέντα... Δεν μπήκα κάν στον κόπο να ρωτήσω γιατι ήξερα που θα πάει το πράγμα.

Άρα, με τις ανάγκες που ανέφερα παραπάνω, τί θα μου προτείνατε εσείς;

Να προχωρήσω σε κάποια αγορά (και αν ναί, τί pc parts θα μου προτείνατε) ή να περιμένω για να δώ τις εξελίξεις στο hardware;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και πρός Θεού παιδιά, δεν θα αντέξουν τα μάτια μου να δούν κι άλλα παληκάρια να χάνονται στον πόλεμο του Hardware.

Επεξ/σία από VSis
Δημοσ.

Το καλύτερο είναι να κάνεις μόνος σου μια έρευνα και να αγοράσεις τα πράγματα που σου κάνουν κλικ, υπάρχουν άπειρα ποστ με το ίδιο θέμα και δεν κατέληξαν πουθενά 

Δημοσ.

Γειά σου ICE-T και σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Αυτό βλέπω κι εγώ τελικά και φοβάμαι μήπως είναι λόγω του οτι το 3D είναι εξειδικευμένο κομμάτι

και δυστυχώς δεν μπορώ να βρώ πουθενά μια ξεκάθαρη απάντηση, γιατι δεν πρόκειται απλά για ενα gaming pc.

Έψαξα σε ανάλογα forums, έκανα ερωτήσεις αλλά ξεκινούσε ενας πόλεμος μεταξύ fanboys, όπου όπως είπες κι εσύ,

δεν κατέληξαν πουθενά.

Το πρόβλημα είναι πως δεν έχω τεχνικές γνώσεις πάνω στους υπολογιστές και αν αρχίζω να κάνω random parts picking,

φοβάμαι οτι λόγω ασχετοσύνης δεν θα έχω τις απαιτούμενες επιδόσεις για τις εργασίες που το χρειάζομαι.

Απο την άλλη, υπάρχουν εξειδικευμένα καταστήματα στο εξωτερικό που κάνουν builds για 3D,

αλλά αυτή την εξειδίκευση την πληρώνεις χρυσάφι και μπορεί να κοστίσει ακόμα και 1,5 φορά περισσότερο

απ' οτι θα στο έφτιαχνε ενα κατάστημα εδώ στην Ελλάδα για παράδειγμα.

Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση και ελπίζω να βρεθεί κάποιος που μπορεί να με καθοδηγήσει.

Θα συνεχίσω κι εγώ την έρευνά μου μήπως και βρώ κάποια άκρη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρέπει να βάλεις budget για να μπορέσουμε να δώσουμε μία άποψη. Είτε Intel 10th gen 10 core πάρεις είτε Ryzen 3900X/3950X θα μείνεις ικανοποιημένος. Συν φυσικά μία GPU (RTX 2060 Super τουλάχιστον για τα 8GB VRAM) για τα προγράμματα που χρησιμοποιούν και τη GPU. Ο φίλος σου που σου είπε να περιμένεις τους 4000 έχει επίσης δίκιο, εκτός αν χρειάζεσαι άμεσα τον Η/Υ για τη δουλειά σου οπότε φυσικά δε περιμένεις, αλλά ίσως παίρνεις κάτι πιο φθηνό τώρα (πχ 3700X) με τη λογική να βάλεις μετά 4900Χ/4950Χ. Πάντως ο 3900Χ τώρα έχει εκπληκτική τιμή για την απόδοσή του. Έχει ελάχιστα χαμηλότερη τιμή per core από τον 3700Χ! 3700Χ 282,5 euro (35,3 euro per core) ετοιμοπαράδοτος, 3900Χ 412,39 euro (34,36 euro per core). Και είναι και πιο υψηλά χρονισμένος ο 3900Χ.

Επεξ/σία από malakudi
  • Like 1
Δημοσ.

Γειά σου malakudi και σ' ευχαριστώ πολύ!!!

Έχεις δίκιο για το budget, δεν το ανέφερα κάν μέσα στη βιασύνη μου.

Σκέφτομαι για αρχή να πάω μέχρι 2.000 maximum, μετά ίσως βάλω δεύτερη GPU για rendering

και περισσότερη RAM.

Ένα πράγμα που με αγχώνει παιδιά, είναι κάποια πράγματα που λέγανε οι διάφοροι στα forums που ρώτησα,

για καλή συνεργασία Motherboard-CPU-GPU και για τα PCIe Lanes που χρειάζεται ο επεξεργαστής για να λειτουργήσει

σωστά η GPU.

Όπως είπα και στον ICE-T, εγώ είμαι 3D Animator και απο τεχνικές γνώσεις υπολογιστών δεν έχω πάρα πολλές.

Αν καταλαβαίνω καλά, κάθε θύρα PCIe, έχει 16 Lanes, άρα αν εγώ θέλω να χρησιμοποιήσω

2 GPUs στο μέλλον, θα πρέπει η CPU να υποστηρίζει 32 PCIe Lanes για να λειτουργήσουν σωστά;

Τώρα όσον αφορά τη CPU, μάλλον θα ακολουθήσω τη συμβουλή  σου malakudi και θα περιμένω λίγο για να δώ

τι θα γίνει με τους 4000 στην αγορά.

Με τη motherboard όμως, να πάρω μια με chipset X570, που λένε οτι μπορεί να υποστηρίξει και τους 3000

αλλά και τους 4000 χωρίς να αλλάξεις motherboard;

Σ' ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια, επιτέλους αρχίζω να παίρνω αντικειμενικές απαντήσεις!!!

Δημοσ.

Δε θα έχεις πρόβλημα με τα pci-e lanes για 2 GPU. Ναι θα πάρουν από 8 lanes αντί για 16 αλλά σε καμία περίπτωση δε θα σου μειώσει αυτό την απόδοση πάνω από 1-2% (και αν). Γενικά το rendering είναι μία διαδικασία που δεν απαιτεί σημαντική επικοινωνία μεταξύ host-gpu.

Οι 4000 θα βγουν λογικά μέχρι τον Οκτώβριο - Νοέμβριο, αν μπορείς να περιμένεις ως τότε και δε χάνεις εργατοώρες από ένα χειρότερο PC, περίμενε. Διαφορετικά νομίζω μία λύση με X570/B550 καλό board, 3900X, 32 ή 64GB RAM kαι μία RTX 2060 Super θα είσαι μια χαρά και λογικά θα βγει κάτω από 2000.

Εγώ έχω ένα 3900X με Χ470 μητρική και 2 RTX 2080, αν θες να τρέξω κάποια benchmark για να δεις πόσο αποδίδουν, ευχαρίστως.

Τώρα με τι σύστημα δουλεύεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρομοιως εχω 3800Χ με Χ570 και 1 msi gaming rx 3700xt & 32gb ram crucisl ballistic sport 3600MHz.

Δεν ειναι μονο gaming συστημα κανω και 4Κ rendering και δεν μπορω να πω οτι σκαλωσε καπου η καρτα μου.

32gb απαραιτητα για το rendering. Γενικα με βαρια 1500€ φτιαχνεις 1 τουμπανο future proof συστημα

Επεξ/σία από FasTaker

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...