7nisiotis Δημοσ. 2 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι ΔΕΝ γνωρίζω ΤΙΠΟΤΑ περί ήχου σε επίπεδο τεχνικό κτλπ. Ψάχνω μια λύση ώστε να συνδέσω ακουστικά τύπου ψείρες ( ή άντε κανα headphones τύπου HyperX Cloud το πολύ ) στο pc / σε κινητό αλλά και tv box και να τους δώσω όση περισσότερη ένταση γίνεται. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ τα παρακάτω ακουστικά αλλά σκοπεύω σύντομα να τα αλλάξω με κάποια λίγο καλύτερα https://www.skroutz.gr/s/15976623/Xiaomi-Mi-In-Ear-Headphones-Pro-2-Μαύρο.html https://www.thephonograph.net/xiaomi-mi-in-ear-headphones-pro-2-quantie-2-qtej03jy-review/ _______ Για κάποιο λόγο στο pc ( τσιπ Realtek Alc 1220.) ότι ρυθμίσεις και αν έχω κάνει 200 οδηγούς να έχω αλλάξει, δοκιμές βύσμα μπροστά πίσω, αλλα καλώδια κτλπ για να δώσουν ένταση της προκοπής πρέπει να τα έχεις πάνω από 70%> . Για παράδειγμα σε παιχνίδια τα έχω 90%-100%. Για ταινίες πειράζω με ενίσχυση μέσω του Media Player Classic και δίνω επιπλέον ένταση από κει. ( μητρική asrock z390 phantom itx ) - Στο κινητό ακούγονται λίγο πιο χαμηλά. Συγκριτικά είναι το ίδιο με το 70-80~% του pcιου - Σε tv box επειδή δεν έχει έξοδο 3.5 jack τα έχω συνδέσει στην έξοδο 3.5 της οθόνης ( AOC.24G2 ). Ο ήχος βγαίνει έτσι κι έτσι με καθόλου μπάσα. Τέλος πάντων από ότι έχω δει έχει οπτική το μποξακι. ( H96 MAX X3 ) ________ Μια τίμια λύση ποια θα ήταν; - Αρχικά κοιτούσα κάτι σε (bstock) Fiio E10K (50€), ή (bstock) Creative G5 (60€) αλλά ίσως είναι λύση περιττή, ακριβή εφόσον δε σκοπεύω να χρησιμοποιήσω headsets 300 + ευρώ. - Είδα και τα παρακάτω πραγματακια: α. https://www.skroutz.gr/s/17273056/Behringer-HA400.html β. https://www.skroutz.gr/s/7827513/M-Audio-Bass-Traveller.html?from=latest_keyphrases&o=m+audio+bass+traveler Υ.Γ. Ουσιαστικά ψάχνω κάτι να δώσω όση περισσότερη ένταση γίνεται. Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2020 από 7nisiotis
panoskatos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 Να ξέρεις ότι και τα ακουστικά ευθύνονται για την ένταση, αυτό μετριέται με την ευαισθησία σε db. Είναι μύθος, ψέμα κτλ ότι πρέπει να έχεις headset των 300 € για να έχεις και εξωτερική κάρτα ήχου , αλλά είμαι και αντίθετος να πάρεις εξωτερική κάρτα ήχου και να συνεχίσεις να φοράς ψείρες! Για αρχή θα σου πρότεινα να πάρεις ένα ζευγάρι ακουστικά για μουσική, όχι headset με μικρόφωνο δλδ. Μόνο ακουστικά. Υπάρχουν ακουστικά σε πολύ καλές τιμές και θα κάνεις τεράστια αναβάθμιση από τις ψείρες που φοράς αυτή την στιγμή.
CometRyzen Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 Μια ερώτηση, μόνο για το σπίτι τα θες η και για έξω? Για έξω μπορείς να πάρεις ενα dap. Ουσιαστικά είναι player που σου επιτρέπει να το χρησιμοποιείς και σαν "κάρτα ηχού" για το PC, το συνδέεις απλά στο PC μέσω usb. H ένταση εξαρτάται από 2 πράματα. Το sensitivity των ακουστικών που θα αγοράσεις και το output wattage του amplifier στα ohms (impedance) που είναι τα ακουστικά σου. Όσο ψηλότερα τα ohms των ακουστικών τόσο περισσότερο το wattage που θες. Oι ψείρες συνήθως έχουν 16 έως 32 ohm resistance (impedance), που είναι αρκετά χαμηλό, οπότε αν έχουν και sensitivity > 100db /1khz θα ακούγονται ok σε ένταση. Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξεις σε sensitive ακουστικά είναι ο ενισχυτής να έχει 8 φορές λιγότερο output impedance από τα ακουστικά, αλλιώς θα πιάνεις θόρυβο στον ήχο. Οπότε για ακουστικά με 16 ohm ressistance θες amplifier με 2 και κάτω output impedance. Γενικά σαν audiophile ο θεός να με κάνει είμαι αντίθετος με το να αγοράζεις φτηνιάρικο εξοπλισμό γιατί δεν κάνει δουλειά. Για παράδειγμα ο behringer που έβαλες, βλέπω από το manual οτι δίνει 40mw @ 100ohms που σημαίνει πάλι δεν θα ακούς τίποτα. To audio bass traveller δείχνει δυνατό με 250mw @ 16 ohms αλλά κάτι δεν πάει καλα με τα specs του. Δεν είναι αρκετά αναλυτικά, δεν βρίσκω κάπου όλα τα specs του, και από αυτά που βλέπω αν δίνει 250mw @ 16 ohms θα έπρεπε θεωρητικά να μπορέσει να οδηγήσει ακουστικά με πάνω από 150ohm impedance, αλλά παρολαυτά γράφει έως 100. Πάντως για ψείρες μάλλον θα την κάνει την δουλειά, αν ισχόυν τα specs που είδα. Τώρα βέβαια το ένταση της προκοπής είναι τελείως υποκειμενικό οπότε αν δεν ακούσω τι εννοείς ένταση της προκοπής δεν θα βγεί άκρη. Πάντως δες τι ακουστικά θα πάρεις πρώτα για να μπορέσω να βοηθήσω περισσότερο.
pirmen56 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 @7nisiotis Δεν είναι πολλά λεφτά 50-60€ για amp. Το G6 της Creative είναι πολύ καλό για τέτοια φορτία. Το G5 λιγότερο(λόγω του TPA6120a2 που πάσχει κάπως εκεί), αλλά ικανότατο. Το Fiio E10 πιο low-fi. Τα Behringer κτλ. φθηνιάρικές λύσεις με λιγοστά specs που δείχνει πρόθεση απόκρυψης των μέτριων τεχνικών χαρακτηριστκών. Από εδω μπορείς να βρεις ακουστικά που χωρίς ιδιαίτερη ισοστάθμιση απόδίδουν πολύ κοντά στον στουντιακό και άρα ευχάριστο ήχο. ΚΑΙ in-ear: https://github.com/jaakkopasanen/AutoEq/blob/master/results/RANKING.md υ.γ.: Δεν χρειάζεται να δώσεις 300€ για καλό over-ear. Τα AKG K612pro με EQ παίζουν εξαιρετικά. Ενδεχομένως και άλλα μοντέλα.
7nisiotis Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 3/8/2020 στις 9:21 ΠΜ, panoskatos είπε Για αρχή θα σου πρότεινα να πάρεις ένα ζευγάρι ακουστικά για μουσική, όχι headset με μικρόφωνο δλδ. Μόνο ακουστικά. Καλησπέρα, συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά έχω λίγο τρέξιμο αυτές τις μέρες. Αυτό ας πούμε το γνωρίζω ότι τα περισσότερα "gaming" headsets είναι overpriced σε σχέση με ακουστικά "κανονικά". Με εξαίρεση κάποιες λίγες περιπτώσεις πχ τα Hyperx Cloud ΑΛΛΑ δε μπορώ για λόγους άνεσης και λίγο υγείας να τα φοράω για πολύ ώρα, όσο δηλαδή τα τύπου ψείρες. Από το 2009 μέχρι το καλοκαίρι του 2015 ή 2016 χρησιμοποιούσα μόνο headset με διάλειμμα μόνο όταν ήμουν εκτός σπιτιού και κουβαλούσα κάτι Sennheiser MX 365 Earphones μαζί με το κινητό. Με headset, συχνά μετά από 2-3 ώρες ειχα πονοκέφαλο, ή με ενοχλούσε το κεφάλι, σαν μούδιασμα, σαν ζαλάδα και κάποιες φορές ένιωθα λες και μου τρυπούσε το τύμπανο κάτι ( ίσως έχω ευαισθησία στους μεγάλους οδηγούς των headphones ). Από το καλοκαίρι του 2016 που λόγω ζέστης άλλαξα στα Sennheiser MX 365 Earphones ήμουν μια χαρά. Όλη μέρα να τα φορούσα δεν είχα κανένα θέμα, και έπειτα συνήθισα με αυτά. Όταν χάλασαν είχα αγοράσει τα Xiaomi Pistons v2.1 ( ακουγόταν και πολύ διθυραμβικές κριτικές το διάστημα εκείνο του 2014 ) και έπειτα έχω μείνει σε αυτή τη κατηγορία. 57 λεπτά πριν, pirmen56 είπε @7nisiotis Δεν είναι πολλά λεφτά 50-60€ για amp. Το G6 της Creative είναι πολύ καλό για τέτοια φορτία. Το G5 λιγότερο(λόγω του TPA6120a2 που πάσχει κάπως εκεί), αλλά ικανότατο. Το Fiio E10 πιο low-fi. Τα Behringer κτλ. φθηνιάρικές λύσεις με λιγοστά specs που δείχνει πρόθεση απόκρυψης των μέτριων τεχνικών χαρακτηριστκών. Από εδω μπορείς να βρεις ακουστικά που χωρίς ιδιαίτερη ισοστάθμιση απόδίδουν πολύ κοντά στον στουντιακό και άρα ευχάριστο ήχο. ΚΑΙ in-ear: https://github.com/jaakkopasanen/AutoEq/blob/master/results/RANKING.md υ.γ.: Δεν χρειάζεται να δώσεις 300€ για καλό over-ear. Τα AKG K612pro με EQ παίζουν εξαιρετικά. Ενδεχομένως και άλλα μοντέλα. Ενδιαφέρον λίστα. Θα ρίξω μια ματιά στα in ear λόγω του θέματος που περιγράφω πάνω. Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλο headset στην κατοχή μου ώστε να τεσταρω αν θα έχω ακόμα δυσφορία στη χρήση. ( Αυτά που έχουν περάσει από τα αυτιά μου ηταν Logitech H390 Razer Electra ( τα παλιά ) Thermaltake ( HT-SHK002ECBL ) Esports Shock ) με τα τελευταία είχα τη χειρότερη εμπειρία άνεσης Στις 3/8/2020 στις 9:52 ΠΜ, CometRyzen είπε Μια ερώτηση, μόνο για το σπίτι τα θες η και για έξω? Για έξω μπορείς να πάρεις ενα dap. Ουσιαστικά είναι player που σου επιτρέπει να το χρησιμοποιείς και σαν "κάρτα ηχού" για το PC, το συνδέεις απλά στο PC μέσω usb. H ένταση εξαρτάται από 2 πράματα. Το sensitivity των ακουστικών που θα αγοράσεις και το output wattage του amplifier στα ohms (impedance) που είναι τα ακουστικά σου. Όσο ψηλότερα τα ohms των ακουστικών τόσο περισσότερο το wattage που θες. Oι ψείρες συνήθως έχουν 16 έως 32 ohm resistance (impedance), που είναι αρκετά χαμηλό, οπότε αν έχουν και sensitivity > 100db /1khz θα ακούγονται ok σε ένταση. Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξεις σε sensitive ακουστικά είναι ο ενισχυτής να έχει 8 φορές λιγότερο output impedance από τα ακουστικά, αλλιώς θα πιάνεις θόρυβο στον ήχο. Οπότε για ακουστικά με 16 ohm ressistance θες amplifier με 2 και κάτω output impedance. Γενικά σαν audiophile ο θεός να με κάνει είμαι αντίθετος με το να αγοράζεις φτηνιάρικο εξοπλισμό γιατί δεν κάνει δουλειά. Για παράδειγμα ο behringer που έβαλες, βλέπω από το manual οτι δίνει 40mw @ 100ohms που σημαίνει πάλι δεν θα ακούς τίποτα. To audio bass traveller δείχνει δυνατό με 250mw @ 16 ohms αλλά κάτι δεν πάει καλα με τα specs του. Δεν είναι αρκετά αναλυτικά, δεν βρίσκω κάπου όλα τα specs του, και από αυτά που βλέπω αν δίνει 250mw @ 16 ohms θα έπρεπε θεωρητικά να μπορέσει να οδηγήσει ακουστικά με πάνω από 150ohm impedance, αλλά παρολαυτά γράφει έως 100. Πάντως για ψείρες μάλλον θα την κάνει την δουλειά, αν ισχόυν τα specs που είδα. Τώρα βέβαια το ένταση της προκοπής είναι τελείως υποκειμενικό οπότε αν δεν ακούσω τι εννοείς ένταση της προκοπής δεν θα βγεί άκρη. Πάντως δες τι ακουστικά θα πάρεις πρώτα για να μπορέσω να βοηθήσω περισσότερο. Από ότι κατάλαβα όσο πιο μικρά σε αντίσταση τόσο πιο εύκολα να τα "οδηγήσεις". Το Maudio Bass traveler 32 ευρώ μου βγαίνει από αγγλικό αμαζον παντως. Πάντως διάβασα σε ένα review ενός ψειρών του 20αρικου ότι ο reviewer με ALC 892.onboard είχε θέμα και ακούγονταν πιο χαμηλά σε σχέση με όταν τα έβαλε σε ενα AMP. Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2020 από 7nisiotis
CometRyzen Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, 7nisiotis είπε Από ότι κατάλαβα όσο πιο μικρά σε αντίσταση τόσο πιο εύκολα να τα "οδηγήσεις". Το Maudio Bass traveler 32 ευρώ μου βγαίνει από αγγλικό αμαζον παντως. Πάντως διάβασα σε ένα review ενός ψειρών του 20αρικου ότι ο reviewer με ALC 892.onboard είχε θέμα και ακούγονταν πιο χαμηλά σε σχέση με όταν τα έβαλε σε ενα AMP. Eίναι συνδιασμός αντίστασης και sensitivity. Τα ακουστικά που λες ίσως είχαν χαμηλό sensitivity. Κοίταξε για πάνω από 110db ψείρες με 16ohm impedance και θα είσαι εντάξει. Απλά με sensitive ακουστικά (όσα έχουν ψηλά db) θα πρέπει να έχεις καλό ενισχυτή με πολύ χαμηλό output impedance, αλλιώς αν είσαι πολύ ψείρας θα πιάνεις θόρυβο στον ήχο που θα σε ενοχλεί. Για παράδειγμα, τα ακουστικά μου είναι 114db με 8impedance, στο κινητό τα έχω στο 70% και στο φορητό dap που έχω στο 30-40 😛 Για να διευκρυνίσω, το να ακούγονται πιο χαμηλά οποιαδήποτε ακουστικά σε onboard από ότι σε amplifier είναι λογικό, ασχέτος των specs των ακουστικών. Εδώ και σε high end mobo που έχω με καλό ήχο υποτίθεται (z370 gaming 7 / z490 ace)ο ήχος ποτέ δεν ήταν φοβερά δυνατός, δηλαδή βάζω την ένταση στο 80-90%. Στο φορητό dap που σαν amplifier είναι ψιλομέτριο παίζω με low gain και το volume μέχρι 50% max, μετά βουίζουν τα αυτιά μου.. Yπάρχει αυτή η σελίδα που σου δείχνει με βάση τα specs των ακουστικών τι ενισχυτή χρειάζεσαι για να κουφαθείς http://www.digizoid.com/headphones-power.html Bάζεις τα ohms και τα db και βλέπεις πόσα watt ενισχυτή χρειάζεσαι για να ματώσουν τα αυτιά σου. Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2020 από CometRyzen 1 1
pirmen56 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 21 ώρες πριν, 7nisiotis είπε Από ότι κατάλαβα όσο πιο μικρά σε αντίσταση τόσο πιο εύκολα να τα "οδηγήσεις". Το Maudio Bass traveler 32 ευρώ μου βγαίνει από αγγλικό αμαζον παντως. Πάντως διάβασα σε ένα review ενός ψειρών του 20αρικου ότι ο reviewer με ALC 892.onboard είχε θέμα και ακούγονταν πιο χαμηλά σε σχέση με όταν τα έβαλε σε ενα AMP. Τα in-ear θέλουν ενισχυτή χαμηλής αντίστασης εξόδου(Zout <=2 Ohm) για να μην αλλοιώνεται ο ήχος τους(απόκριση συχνότητας). Τα G5 και G6 έχουν φτιαχτεί με γνώμονα να οδηγούν καλά και τέτοια φορτια. Επίσης υπάρχουν και διάφορες φθηνές(~50€) φορητές λύσεις της Fiio που είναι μια χαρά για ακουστικά μέχρι 64 Ohm το πολύ και έχουν το απαιτούμενο Zout. Οι onboard δεν έχουν καθόλου ισχυρό ρεύμα και πολλές από αυτές έχουν κόφτες που π.χ. ρίχνουν την ένταση του μπάσου ή και τη συνολική όταν σε ένα δυνατό πέρασμα του κομματιού δεν μπορούν να ανταποκριθούν χωρίς αύξηση της παραμόρφωσης. Σχετικά με την άνεση τώρα. Είναι θέμα υποκειμενικό, αλλά σε audiophile ακουστικά θα βρεις αρκετά ποιοτικότερα υλικά(ειδικά τα Beyer) και αρκετά χαμηλότερες θερμοκρασίες στα ανοικτά μοντέλα. Μόνο στην αρχή σε πιέζουν τα over-ear που είναι τα pads τους λίγο σκληρά. υ.γ: Το site που παραθέτει ο CometRyzen δεν βοηθάει γιατί υπολογίζει τα πάντα για Full Scale signal. Υψηλής ευαισθησίας in-ear χοντρικά έχουν την ίδια περίπου ευαισθησία με ηχεία τύπου κόρνας. Θες περίπου 30mW στην όποια αντίσταση έχουν τα in-ear σου. Ας πόυμε ότι ένα in-ear έχει 100db/1mw ευαισθησία. Με 30mW φτάνεις ταβάνι(full scale signal) 115db. Άρα μπορείς σε νορμάλ πρόγραμμα να πιάσεις τα πολυπόθητα 100db που είναι το μέγιστο επίπεδο ασφαλούς έντασης* για ~15 λεπτά ημερησίως. *Και όχι moderate που λέει το εν λόγω site. Κάνουν μεγάλη ζημιά σε μία ώρα ανά μέρα τα 100db. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα