Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το WES αξιοποιεί τεχνικές AI για να εκπαιδεύσει bots ώστε αυτά να προσομοιώνουν τη συμπεριφορά των ανθρώπων στα social media.

Το Facebook παρουσίασε το WES (Web Enabled Simulation), μία προσέγγιση για τη δημιουργία μεγάλης κλίμακας προσομοιώσεων στα σύνθετα περιβάλλοντα των κοινωνικών δικτύων. Το WES αξιοποιεί τεχνικές AI για να εκπαιδεύσει bots ώστε αυτά να προσομοιώνουν τη συμπεριφορά των ανθρώπων στα social media, με το οποίο το Facebook ελπίζει να χρησιμοποιήσει για να εντοπίσει σφάλματα και ευπάθειες.

Παραδοσιακά οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν μεταξύ τους με διαφορετικούς τρόπους, τόσο online όσο και από κοντά, κάτι που μπορεί να είναι μία μεγάλη πρόκληση για τη μοντελοποίηση συγκεκριμένων αλγορίθμων, σύμφωνα με το Facebook. Για παράδειγμα, η συμπεριφορά των ανθρώπων εξελίσσεται και προσαρμόζεται με την πάροδο του χρόνου και διαφέρει από χώρα σε χώρα, καθιστώντας δύσκολη την πρόβλεψη των τρόπων με τους οποίους ένα άτομο ή μία ολόκληρη κοινότητα μπορεί να ανταποκριθεί σε αλλαγές που προκύπτουν στο περιβάλλον τους.

Το WES λύνει φαινομενικά αυτό το πρόβλημα αυτοματοποιώντας τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ χιλιάδων ή και εκατομμυρίων bots που αντιγράφουν τις συμπεριφορές των χρηστών. Βασίζεται σε έναν συνδυασμό προσομοίωσης online και offline για να εκπαιδεύσει τα bots με διάφορες τεχνικές μάθησης ενώ ταυτόχρονα παρέχει ένα φάσμα χαρακτηριστικών προσομοίωσης που καταγράφουν προβλήματα μηχανικής όπως η ταχύτητα, η κλίμακα και ο ρεαλισμός. Ενώ τα bots αναπτύσσονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια γραμμές κώδικα στο Facebook, είναι απομονωμένα από τους πραγματικούς χρήστες ώστε να μπορούν να αλληλεπιδρούν μόνο μεταξύ τους. Ωστόσο, το Facebook ισχυρίζεται ότι η προσομοίωση στις πραγματικές υποδομές της πλατφόρμας διασφαλίζει ότι οι ενέργειες των bots παραμένουν πιστές σε αυτές των πραγματικών χρηστών.

Τα bots του WES κατασκευάζονται για να αναπαράγουν διαφορετικά σενάρια, όπως ένας hacker που προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση σε ιδιωτικές φωτογραφίες άλλου. Κάθε σενάριο μπορεί να έχει μόνο λίγα bots, αλλά το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να λειτουργούν παράλληλα χιλιάδες διαφορετικά σενάρια.

Ο Mark Harman, καθηγητής επιστήμης υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο College London και ερευνητής στο Facebook, εξηγεί:

Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τα bots για να συμπεριφέρονται με παρόμοιο τρόπο όπως οι χρήστες. Δεν χρειάζεται να τα εκπαιδεύσουμε για συγκεκριμένη χρήση, οπότε πρέπει απλώς να έχουν τις υψηλού επιπέδου στατιστικές ιδιότητες που επιδεικνύουν οι πραγματικοί χρήστες. Αλλά τα αποτελέσματα προσομοίωσης που παίρνουμε είναι πολύ πιο κοντά και πολύ πιο πιστά στην πραγματικότητα του τι θα έκαναν οι πραγματικοί χρήστες.

Το Facebook αναφέρει πως το WES παραμένει σε ερευνητικά στάδια και δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη σε στάδιο παραγωγής. Αλλά σε ένα πείραμα, οι επιστήμονες της εταιρίας το χρησιμοποίησαν για να δημιουργήσουν σενάρια κατά τα οποία τα bots προσπαθούσαν να αγοράσουν απαγορευμένα αντικείμενα όπως όπλα ή ναρκωτικά, να εξαπατήσουν το ένα το άλλο με διάφορες τεχνικές ή τη μαζική αποστολή spam μηνυμάτων. Βέβαια, σύμφωνα με τον Mike Cook, ερευνητή της AI, κάποιες ανθρώπινες συμπεριφορές δεν μπορούν να προβλεφθούν, οπότε τα bots περιπλανώμενα σε ένα ακριβές αντίγραφο της πλατφόρμας, μπορούν να δοκιμάσουν διάφορα πράγματα ώστε η ομάδα να εντοπίσει σφάλματα.  Σύμφωνα με το Facebook, λαμβάνει 85 αναφορές σφαλμάτων την ημέρα.

Οι προσπάθειες του Facebook να αφήσει την εποπτεία σε αλγόριθμους AI για την αποσυμφόρηση των υπόλοιπων ομάδων, δεν έχει ξεκινήσει και πολύ καλά. Τον περασμένο Μάιο, το αυτοματοποιημένο σύστημα απείλησε να απαγορεύσει στους διοργανωτές μίας ομάδας που έραβε μάσκες να δημοσιεύουν ή να σχολιάζουν στην πλατφόρμα ενώ επισήμανε ως ανεπιθύμητα νόμιμα άρθρα ειδήσεων σχετικά με την πανδημία. Το Facebook αποδίδει αυτά τα λάθη σε σφάλματα, ενώ αναγνωρίζει ότι το AI δεν είναι η απάντηση σε κάθε πρόβλημα. Παρ’ όλα αυτά, αναφέρει πως ανάμεσα από τις 9.6 εκατομμύρια δημοσιεύσεις που καταργήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2020, το λογισμικό ανίχνευσε το 88,8% αυτών πριν την αναφορά των χρηστών.

Ο CTO (Chief Technology Officer) του Facebook, Mike Schroepfer, ανέφερε:

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι η απάντηση σε κάθε πρόβλημα. Νομίζω ότι οι άνθρωποι θα συνεχίζουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Νομίζω ότι αυτά τα προβλήματα είναι βασικά ανθρώπινα προβλήματα σχετικά με τη ζωή και την επικοινωνία, και έτσι θέλουμε οι άνθρωποι να έχουν τον έλεγχο και να λαμβάνουν τις τελικές αποφάσεις. Αλλά αυτό που μπορούμε να κάνουμε με την τεχνητή νοημοσύνη είναι να αναλάβουμε τα κοινά καθημερινά καθήκοντα για να αποφορτιστεί η λίστα με τα δισεκατομμύρια έργα μικρής κλίμακας καθημερινά.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

"Το WES αξιοποιεί τεχνικές AI για να εκπαιδεύσει bots ώστε αυτά να προσομοιώνουν τη συμπεριφορά των ανθρώπων στα social media."


25688843.gif

  • Like 5
Δημοσ.

ο σωστός τίτλος θα ήτανε

.

Τεχνητή Νοημοσύνη του Facebook προσομοιώνει την ανθρώπινη συμπεριφορά .... χρηστών τοu Facebook στο Facebook

 ε ....  δεν θέλει και ιδιαίτερη τεχνητή νοημοσύνη, άντε να πέσεις μερικά likes έξω.....

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα μποτ θα κάνουν από σήμερα τη λαντζοδουλεια στο fb 😂💩🤗

image.jpeg.08cb6817f967aa845185752da4b8bc55.jpeg

Επεξ/σία από Looter
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimtsef είπε

που ειναι εκεινες οι ψυχουλες που εχουν διαγραψει το fb τους εδώ και καιρό..

Πίνουμε μπύρες με τον John Connor...

Δημοσ.

"Το WES αξιοποιεί τεχνικές AI για να εκπαιδεύσει bots ώστε αυτά να προσομοιώνουν τη συμπεριφορά των ανθρώπων στα social media

Κακώς. Η συμπεριφορά των ανθρώπων πίσω από το πληκτρολόγιο είναι επιεικώς απαράδεκτη. Θα έπρεπε να εκπαιδευτούν τα bots στο να είναι παραδείγματα προς μίμηση καλής συμπεριφοράς και ανθρωπισμού. 

  • Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.

Τεχνητή Νοημοσύνη του Facebook προσομοιώνει την ανθρώπινη συμπεριφορά

νοημοσύνη και facebook δεν γίνεται, εκτός και αν είναι αρνητική νοημοσύνη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...