nikosvamvoukos08 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, mphxths είπε To πηρα το πισι προ 2 μηνων και το πισι ειναι 2 μηνων εχει μεγαλη αποσταση. Μπορει ο πατερας του να του πηρε μεταχειρισμενο core2duo/4gb προ 2 μηνων και δεν του πηρε κατι καινουργιο επειδη ειναι ακομα μικρος. Μπορει να του πηρε μηχανημα των 2 χιλιαδων και να ειναι ο,τι πιο καινουργιο κυκλοφορει. Εισαι , εσυ ή εγω , σιγουρος τι απο τα 2 συμβαινει εκτος και αν μας πει ο ιδιος ρητα τα specs ? Προφανως οχι , απλα υποθετεις. Dual boot , 12 χρονων , μηδεν γνωσεις , σιγουρα..ανελαβε το Αφου λοιπον δεν εχει συγκεκριμενη χρηση και απλα θελει να μαθει , εγω προτεινω DOS , μετα να παει σε Windows 3.11 και μετα σε λινουξ. Καποιος με εμπειρια σε mac os , θα προτεινει mac os. Μπαινει ευκολα σε VM Eγω προσωπικα , δεν προτεινω τιποτα μεχρι να μαθω λεπτομερειες. Εσεις προτεινετε ο,τι σας κατεβει στο κεφαλι σας. Ενα ακομα θεμα που θα αναλωθει στο να πεφτουν ιδεες κρινοντας εξ'ιδιων τα αλλοτρια και χωρις πληροφοριες απο τον TS. Επαρκεις τουλαχιστον. Απλά να ξες οτι το pc μου κόστησε 1200 ευρό(no flex) και εχει μέσα: ryzen 5 3600 rx 5700 xt msi mech oc b450 tomahawk max 16gb ram 3200mhz adata sx8200 pro 512gb coolermaster ml240r toshiba p300 2tb super flower 80+ gold 750 watt όλα αυτά μέσα σε ένα pc case:kolink observatory Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2020 από nikosvamvoukos08
snowflake99 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2020 46 λεπτά πριν, nikosvamvoukos08 είπε Απλά να ξες οτι το pc μου κόστησε 1200 ευρό(no flex) και εχει μέσα: ryzen 5 3600 rx 5700 xt msi mech oc b450 tomahawk max 16gb ram 3200mhz adata sx8200 pro 512gb coolermaster ml240r toshiba p300 2tb super flower 80+ gold 750 watt όλα αυτά μέσα σε ένα pc case:kolink observatory Ωραία. 1) Σηκώνει VM μια χαρά, 2) Αν ποτέ αποφασίσεις να εγκαταστήσεις Linux κανονικά (σε δίσκο, όχι σε VM), να ξέρεις ότι η κάρτα γραφικών σου θα παίζει μια χαρά κι εκεί, σε αντίθεση με άλλες (κυρίως Nvidia) που μερικές φορές δημιουργούν προβλήματα. Μια τελευταία συμβουλή: ό,τι κι αν επιλέξεις να κάνεις, αν δεν ξέρεις πώς ακριβώς να το κάνεις τότε πάντα να προτιμάς να διαβάζεις τις επίσημες οδηγίες από το κάθε software (ή hardware) που χρησιμοποιείς, δηλαδή το documentation. Να αποφεύγεις να παίρνεις συμβουλές από τυχαία άρθρα ή από το Youtube σαν πρώτη πηγή, επειδή πολλές φορές μπορεί να πάρεις λάθος ή μισές συμβουλές. Στην προκειμένη περίπτωση, αν θελήσεις να κάνεις ένα Ubuntu VM τότε ακολούθησε τις οδηγίες στο site του Virtualbox και των Ubuntu. Καλή αρχή.
gakos1112 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) @nikosvamvoukos08 μην μασας, κανε εγκατασταση το VirtualBox οπως λεει εδω και κανεις οσες δοκιμες γουσταρεις. https://www.fofxacademy.com/install-ubuntu-linux-on-windows-10-using-virtualbox/ για αρχη διαβασε καποια βασικα πραγματα σχετικα με το Λινουχ εδω https://el.wikibooks.org/wiki/Linux_για_αρχάριους Προσωπικη γνωμη μου το DualBoot μονο προβληματα δημιουργει στον αρχαριο χρηστη. Με το VirtualBox εχεις ενα ασφαλες περιβαλλον για ατελειωτες δοκιμες στο συγκεκριμενο μηχανημα. Αν δεις οτι γουσταρεις το αθλημα και αποκτησεις καποια εμπειρια τοτε συζηταμε την εγκατασταση μιας ευκολης διανομης Λινουχ στον δευτερο σκληρο. https://linuxmint-installation-guide.readthedocs.io/el/latest/ Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2020 από gakos1112
Black Demis Δημοσ. 2 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2020 αν εχεις αρκετο χρονο στην διάθεση σου βέβαια ασχολήσου μόνο σε καλό θα σου βγει τώρα αν θέλεις κάτι έτοιμο κλπ και δεν εχεις χρόνο.............. άστο καλύτερα
george1994 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2020 49 λεπτά πριν, nikosvamvoukos08 είπε Πέστα ρε συ φίλε.Είμαι 12. Χαίρομαι που ακούω παιδιά που σε αυτήν την ηλικία θέλουν να ξεκινήσουν να ασχολούνται με το linux. Έχω την κόρη μου στην ίδια ηλικία με εσένα (12,5 για την ακρίβεια) και βλέπω πως η ευκολία και η δίψα για μάθηση είναι αστείρευτη. Βέβαια για να πω και την αλήθεια, τα νεύρα είναι αρκετά. Να έχεις υπομονή Νίκο και φυσικά θα έλεγα να παίξεις με VM και όχι με dual boot.
nikosvamvoukos08 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 Ευχαριστώ πολύ απλά αν ασχοληθώ με linux θα τα βάλω σε έναν ssd που παράγγειλα και δεν θέλω να πάει χαμένος. Πάντως ευχαριστώ πολύ. 2
malakudi Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 4 ώρες πριν, nikosvamvoukos08 είπε Ευχαριστώ πολύ απλά αν ασχοληθώ με linux θα τα βάλω σε έναν ssd που παράγγειλα και δεν θέλω να πάει χαμένος. Πάντως ευχαριστώ πολύ. Πολύ ωραία, τελικά θα κάνεις ότι είχες ήδη αποφασίσει να κάνεις πριν ρωτήσεις, αγνοώντας όσους σε συμβούλεψαν με τον ένα ή άλλο τρόπο. Δε βρίσκω κάτι λάθος σε αυτό, απλώς την επόμενη φορά μπορείς να παραλείψεις την ερώτηση.
nikosvamvoukos08 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, malakudi είπε Πολύ ωραία, τελικά θα κάνεις ότι είχες ήδη αποφασίσει να κάνεις πριν ρωτήσεις, αγνοώντας όσους σε συμβούλεψαν με τον ένα ή άλλο τρόπο. Δε βρίσκω κάτι λάθος σε αυτό, απλώς την επόμενη φορά μπορείς να παραλείψεις την ερώτηση. Φίλε ήξερα ότι θα μου το έλεγε κάποιος αυτό απλά εγ ρώτησα αν αξίζει να ασχοληθώ με linux όχι πως.Είχα παραγγείλει ένα sata 3 ssd (crusial mx500 500gb) και ρώτησα αν αξήζει να βάλω μέσα το linux ή να τον κρατήσω για αρχεία. Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2020 από nikosvamvoukos08 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Φυσικά και αξίζει να ασχοληθείς με Linux, με μια προϋπόθεση όμως, δεν θα τα συγκρίνεις στο μυαλό σου με τα Windows, να καταλάβεις ότι το Linux είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και αν προσπαθήσεις να ασχοληθείς με νοοτροπία windows την πάτησες. Η πρώτη φορά που είχα έρθει σε επαφή με περιβάλλον Linux ήταν άθελά μου στα 12 όταν μου πήρε ο πατέρας μου το, omnibook xe2 και εγώ δοκίμαζα εκεί τα CD από τα γνωστά περιοδικο RAM, όλο έβαζα και έβγαζα προγράμματα στα win για να πειραματιζομαι και να περνάω την ώρα μου, σε κάποια φάση παίρνω ένα CD με έναν πιγκουίνο και το βάζω να κάνω εγκατάσταση, το laptop κάνει restart, μετά από αρκετό χρόνο ολοκληρώνεται το install και μετά το επόμενο restart πάνε περιπατο τα Windows ενώ εγώ περίμενα πως και πως να τρέξω κανένα λογισμικό σε Windows OS είχαν εγκατασταθεί Mandriva η Mandrake linux, δεν ήξερα την τύφλα μου εκεί, τελικα πήγαμε το laptop σε τεχνικό με τα CD των win98 να μου κάνει format και να περάσει πάλι τα Windows. Τότε δεν ήξερα ακόμα πως να κάνω boot απο την το CD unit για να εκκινήσει η εγκατάσταση των Windows, ενώ το CD με τα Linux δεν χρειάστηκε καν την διαδικασία του boot για να ξεκινήσει την εγκατάσταση. 1
snowflake99 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 18 ώρες πριν, malakudi είπε Πολύ ωραία, τελικά θα κάνεις ότι είχες ήδη αποφασίσει να κάνεις πριν ρωτήσεις, αγνοώντας όσους σε συμβούλεψαν με τον ένα ή άλλο τρόπο. Δε βρίσκω κάτι λάθος σε αυτό, απλώς την επόμενη φορά μπορείς να παραλείψεις την ερώτηση. 16 ώρες πριν, nikosvamvoukos08 είπε Φίλε ήξερα ότι θα μου το έλεγε κάποιος αυτό απλά εγ ρώτησα αν αξίζει να ασχοληθώ με linux όχι πως.Είχα παραγγείλει ένα sata 3 ssd (crusial mx500 500gb) και ρώτησα αν αξήζει να βάλω μέσα το linux ή να τον κρατήσω για αρχεία. Την αλήθεια λέει παρόλα αυτά. Εγώ πήρα την πρωτοβουλία να τού προτείνω VM επειδή ίσως ταιριάζει περισσότερο σε αυτό που θέλει, εφόσον ταυτόχρονα απάντησα σε ό,τι άλλο ρωτάει.
nikosvamvoukos08 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 28 λεπτά πριν, snowflake99 είπε Την αλήθεια λέει παρόλα αυτά. Εγώ πήρα την πρωτοβουλία να τού προτείνω VM επειδή ίσως ταιριάζει περισσότερο σε αυτό που θέλει, εφόσον ταυτόχρονα απάντησα σε ό,τι άλλο ρωτάει. Thanks broo
rhtoras Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 4/8/2020 στις 12:04 ΠΜ, nikosvamvoukos08 είπε Φίλε ήξερα ότι θα μου το έλεγε κάποιος αυτό απλά εγ ρώτησα αν αξίζει να ασχοληθώ με linux όχι πως.Είχα παραγγείλει ένα sata 3 ssd (crusial mx500 500gb) και ρώτησα αν αξήζει να βάλω μέσα το linux ή να τον κρατήσω για αρχεία. Φίλε για εμένα αξίζει να πάς σε linux. Θα δεις πολλούς δήθεν φίλους του linux και πολλούς ξερόλες. Μην πτοείσαι... Κάτσε μάθε και διάβασε πράγματα. Χαμένος δε θα βγεις. Είμαι στα πάνω απο 30 και μακάρι στην ηλικία σου να είχα τετοια όρεξη για linux. Άλλα χρονια τότε... Μιας και δε θα είναι το μοναδικό σου λειτουργικό και μιας και θες να ασχοληθείς απλά μη χάσεις το χρόνο σου με ubuntu. Windows εξάλλου έχεις... Επειδή είσαι τυχερός και έχεις και καλό pc μπορείς να δοκιμάσεις οτι διανομή θες σε virtual machine. Έχε όμως στο νου σου πως με ένα live usb μπορείς εξίσου καλά να δοκιμάσεις linux όποια διανομή θες. Μην κοιτάς μονο γνωστές διανομές. Ψάξε και λιγότερο γνωστές. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2020 από rhtoras 1
RTW4ever Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 2 ώρες πριν, rhtoras είπε Φίλε για εμένα αξίζει να πάς σε linux. Θα δεις πολλούς δήθεν φίλους του linux και πολλούς ξερόλες. Μην πτοείσαι... Κάτσε μάθε και διάβασε πράγματα. Χαμένος δε θα βγεις. Είμαι στα πάνω απο 30 και μακάρι στην ηλικία σου να είχα τετοια όρεξη για linux. Άλλα χρονια τότε... Μιας και δε θα είναι το μοναδικό σου λειτουργικό και μιας και θες να ασχοληθείς απλά μη χάσεις το χρόνο σου με ubuntu. Windows εξάλλου έχεις... Επειδή είσαι τυχερός και έχεις και καλό pc μπορείς να δοκιμάσεις οτι διανομή θες σε virtual machine. Έχε όμως στο νου σου πως με ένα live usb μπορείς εξίσου καλά να δοκιμάσεις linux όποια διανομή θες. Μην κοιτάς μονο γνωστές διανομές. Ψάξε και λιγότερο γνωστές. Πρώτα όμως δεν πρέπει να κοιτάξει τις πιο γνωστές; Είναι πιο γνωστές για κάποιο λόγο, όχι τυχαία προφανώς. Εντυπωσιάζομαι αν ο νηματοθέτης είναι πράγματι 12, πρώτον από τη δομή του γραπτού λόγου, και δεύερον και κυριότερο από την διαφαινόμενη επιθετικότητα και ελαφριά αγένεια στις απαντήσεις του. Εντυπωσιάζομαι πραγματικά. 1 1
rhtoras Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 2 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Πρώτα όμως δεν πρέπει να κοιτάξει τις πιο γνωστές; Είναι πιο γνωστές για κάποιο λόγο, όχι τυχαία προφανώς. Εντυπωσιάζομαι αν ο νηματοθέτης είναι πράγματι 12, πρώτον από τη δομή του γραπτού λόγου, και δεύερον και κυριότερο από την διαφαινόμενη επιθετικότητα και ελαφριά αγένεια στις απαντήσεις του. Εντυπωσιάζομαι πραγματικά. Ναι αλλά δε σημαίνει πως επειδή είναι γνωστές είναι και οι καλύτερες. Εξάλλου το παιδί έχει χρόνο και μπορεί να δει πράγματα. Βασικά δεν μπορεί να δει πράγματα: πρέπει να δει πράγματα. Γιατί πρέπει? Για να αποκτήσει άποψη. Εγώ πριν ένα χρόνο που μπήκα στον υπέροχο κόσμο του Linux άκουγα τη μια και την άλλη άποψη. Όταν δοκίμασα σταμάτησα να φοβάμαι. Υπάρχουν πολλές καλες διανομές που δεν τους δίνεται η πρέπουσα σημασία. Ας πούμε πολλοί λένε: βάλε το antix άμα έχεις παλιό PC. Εγώ ας πούμε τη θεωρώ αξιόλογη διανομή άσχετα από το αν είναι νέο ή παλιό το PC.
mphxths Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 6 ώρες πριν, rhtoras είπε Ναι αλλά δε σημαίνει πως επειδή είναι γνωστές είναι και οι καλύτερες. Ειναι γνωστες γιατι ειναι οι χειροτερες. Δεν παλευεσαι ειλικρινα. 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα