Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, bilya είπε

Επίσης ποτέ δεν κατάλαβα το "έχεις λάδι δικό σου" . Με τις τιμές χώμα αγοράζεις το καλύτερο λαδι της αγοράς χωρίς κόπο. 

Οσο για σένα TS αν δεν ψήνεσαι να ασχοληθείς πούλα τα. Τα ρομαντικά για τα χωράφια του παππού είναι χαζομάρες.

Δεν μπορείς ποτέ να καταλάβεις κάτι όταν δεν εχεις κάτι δικό σου αυτη είναι η διαφορα.με τις τιμές χώμα να αγοράζεις αλλά να έχεις υπόψιν σου ότι θα τρως λάδι ανακατεμένο μέχρι και 30% με σπορελαια και θα λες τι ωραίο που είναι και δεν θα καταλάβεις τίποτα πίστεψέ με εκτός και αν το πας για ανάλυση.

Όσο αφορά τα ρομαντικά η παππούδες δουλευαν σαν τα σκυλιά για να φτιάξουν μια περιουσία,ενώ οι σημερινοί τεμπέληδες αράζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ στα καφέ και το μόνο τους όνειρο είναι μια θέση στο δημόσιο.

• Like 5
  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, sexymwro7 είπε

Ισως αντι να μαζευεις ελιες απο μικρος, θα επρεπε να προσεχεις στην ταξη καλυτερα...Τοτε ισως καταλαβαινες την ουσια της φορολογιας.

Κοροιδευεις τους αλλους οτι καθονται και πινουν φραπε, ενω εσυ δουλευεις, ενω και συ οταν αρρωστησεις και χρειαστει να πας σε καποιο δημοσιο νοσοκομειο θα απαιτησεις να ειναι δωρεαν, το παιδι σου θα το στειλεις να μαθει γραμματα και να σπουδασει δωρεαν κλπ κλπ. Η υγεια και η παιδεια (μεταξυ αλλων) δεν συντηρειται απο μια μαγικη βρυση που τρεχει λεφτα, συντηρειται απο τους φορους. Οποτε την επομενη φορα που θα κοροιδεψεις καποιον, οτι παιρνει τον ευκολο δρομο και πινει φραπε αντι να δουλεψει, σκεψου οτι κανεις ακριβως το ιδιο. Καθεσαι και πινεις φραπε και περιμενεις να ειναι ολα δωρεαν, χωρις να συνεισφερεις.

Αν θέλεις βγάλε τη φορολογική σου να βγάλω τη δική μου και να δούμε ποιος πληρώνει περισσότερο φόρο. 

Αλλά οι περισσότεροι ούτε να διαβάζετε δεν ξέρετε. 

Επίσης να σου πω ότι έχω ένα πτυχίο ΑΕΙ και δύο μπτχιακα επειδή δεν πρόσεχα. 

Ρε έχουμε χορτάσει από τέτοιους. 

Επεξ/σία από Bakxos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, totalius είπε

Άσε που τα ποσα που αναφέρει ο ts μου φαίνονται εξωφρενικά καλά . Γι αυτό ρώτησα από που είναι . Ενδεικτικά σε εμένα εδώ στη Κρήτη τα ποσα για ανάλογα χωράφια παίζουν στο 60-70% από αυτά που αναφέρει . 

Και εμενα αυτο μου εκανε εντυπωση,πουλησε ο αδελφος σου 200ριζες με 55 χιλιαρικα?275 ευρω η ριζα?μιλαμε δε θα κανει αποσβεση ποτε ο αγοραστης

Επεξ/σία από greengr21
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, davarisx είπε

Δεν μπορείς ποτέ να καταλάβεις κάτι όταν δεν εχεις κάτι δικό σου αυτη είναι η διαφορα.με τις τιμές χώμα να αγοράζεις αλλά να έχεις υπόψιν σου ότι θα τρως λάδι ανακατεμένο μέχρι και 30% με σπορελαια και θα λες τι ωραίο που είναι και δεν θα καταλάβεις τίποτα πίστεψέ με εκτός και αν το πας για ανάλυση.

Όσο αφορά τα ρομαντικά η παππούδες δουλευαν σαν τα σκυλιά για να φτιάξουν μια περιουσία,ενώ οι σημερινοί τεμπέληδες αράζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ στα καφέ και το μόνο τους όνειρο είναι μια θέση στο δημόσιο.

ναι ναι ολα τα εμπορίου ειναι νοθευμένα κ απο το χωράφι σου καλό. Επίσης όποιος δεν θέλει να ασχοληθεί με χωράφια γιατί απλά καταλαβαίνει οτι το κέρδος του ειναι μικρό είναι τεμπέλης μάλιστα.

Προσωπικά αν έχανα ποτε την τωρινή μου δουλειά θα έκανα κάτι που ξέρω καλά (πχ σερβιτόρος) αντί να γυρίσω στα χωράφια του παππού. 

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, davarisx είπε

Εαν εσένα σου αρέσει να δουλεύεις όπως οι παππούδες κάτσε σε ένα χωράφι από το πρωί ως το βράδυ, σε άλλους δεν αρέσει και θέλουν διαφορετικό τρόπο ζωής, ούτε και αντέχουν κιόλας την σκληρή δουλεια και ζωή, δεν είναι υποχρεωμενοι να κάνουν το ίδιο λοιπόν. Και εμένα η προγιαγια μου έχτισε οικία με 5 πατώματα, τώρα μένω εγώ μου την άφησε ο πατέρας μου, το σπίτι ούτε να συντηρηθεί μπορεί από εμάς, ούτε να γκρεμιστει και να αξιοποιηθεί καταλλήλως λόγω διατηρητεου, πιθανότητες πώλησης εξαιρετικά μικρές, νοικιαζουμε ένα μέρος αλλά μέχρι εκει. Ναι εγώ δεν μπορώ να κάνω ούτε το 1% που έκαναν οι προηγούμενοι, ούτε θα κάτσω να πεθάνω ούτε να σκάσω. Οι εποχές και τα δεδομένα αλλάζουν, δεν γίνεται να σκεφτόμαστε με την νοοτροπία των προηγούμενων γενεων ούτε μεγαλωσαμε όπως αυτές. 

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Bakxos είπε

Αλλά οι περισσότεροι ούτε να διαβάζετε δεν ξέρετε. 

Επίσης να σου πω ότι έχω ένα πτυχίο ΑΕΙ και δύο μπτχιακα

spacer.png

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Εαν εσένα σου αρέσει να δουλεύεις όπως οι παππούδες κάτσε σε ένα χωράφι από το πρωί ως το βράδυ, σε άλλους δεν αρέσει και θέλουν διαφορετικό τρόπο ζωής, ούτε και αντέχουν κιόλας την σκληρή δουλεια και ζωή, δεν είναι υποχρεωμενοι να κάνουν το ίδιο λοιπόν. Και εμένα η προγιαγια μου έχτισε οικία με 5 πατώματα, τώρα μένω εγώ μου την άφησε ο πατέρας μου, το σπίτι ούτε να συντηρηθεί μπορεί από εμάς, ούτε να γκρεμιστει και να αξιοποιηθεί καταλλήλως λόγω διατηρητεου, πιθανότητες πώλησης εξαιρετικά μικρές, νοικιαζουμε ένα μέρος αλλά μέχρι εκει. Ναι εγώ δεν μπορώ να κάνω ούτε το 1% που έκαναν οι προηγούμενοι, ούτε θα κάτσω να πεθάνω ούτε να σκάσω. Οι εποχές και τα δεδομένα αλλάζουν, δεν γίνεται να σκεφτόμαστε με την νοοτροπία των προηγούμενων γενεων ούτε μεγαλωσαμε όπως αυτές. 

Όπως νομίζει ο καθένας.

Εγώ είπα την γνώμη μου γιατί είναι αμαρτία να βλέπεις Αλβανούς (δεν έχω κάτι με τους ανθρώπους)να έχουν πάρει 1000-2000 ρίζες ελιες και αμπέλια δηλωμενα και φορογημενα(δηλαδή αυτοί δεν βγάζουν φραγκο με τα λεγόμενά σας)και την ίδια στιγμή να βλέπεις τα καφέ γεμάτα με Έλληνες και να μην μπορείς να βρεις ανθρώπους για βοήθεια.και αυτά τα βλέπω και από την δουλειά μου θέλουν να περνούν 1000 ευρώ χωρίς να ιδρώσουν,μένουν μια βδομάδα και μετά φεύγουν γιατί έχουν τον μπαμπά από πίσω.

Και να στο πω πιο απλά μαγκιά είναι να πάρεις 100 και να τα κάνεις 1000.

Αυτά από εμένα ελπίζω ο φίλος που άνοιξε το ποστ να πράξει το σωστό.

40 λεπτά πριν, bilya είπε

ναι ναι ολα τα εμπορίου ειναι νοθευμένα κ απο το χωράφι σου καλό. Επίσης όποιος δεν θέλει να ασχοληθεί με χωράφια γιατί απλά καταλαβαίνει οτι το κέρδος του ειναι μικρό είναι τεμπέλης μάλιστα.

Προσωπικά αν έχανα ποτε την τωρινή μου δουλειά θα έκανα κάτι που ξέρω καλά (πχ σερβιτόρος) αντί να γυρίσω στα χωράφια του παππού. 

Μιας και μίλησες για τιμές χώμα του εμπορίου δες αυτό μήπως έχεις κάνα τέτοιο στο ντουλάπι σου  https://www.google.com/amp/s/www.ethnos.gr/ellada/117780_efet-kampanaki-kindynoy-ayta-einai-ta-notheymena-elaiolada%3famp

Εγώ προτιμώ το δικό μου με ψυχρή έκθλιψη κιόλας αν γνωρίζεις τι σημαίνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή πολύ ρωτήσατε σε ποια περιοχή είναι οι ελιές, βρίσκονται στη Μεσσηνία, η ρίζα κοστολογείτε στην περιοχή 300€. Για μένα ο αδελφός μου και λίγα το έδωσε, 10,5 στρέμματα περίπου Χωράφι Φλατ 200μ από την θάλασσα, ποτιστικές χωρίς την γεώτρηση.

Δίπλα ακριβώς έχει η αδερφή μου 160 ρίζες ελιές με ένα παλιό παραδοσιακό σπιτάκι, Τα  Ελληνικά εξοχικά που λέμε..και λίγο πιο δίπλα έχω ‘γώ ένα χωράφι 8 στρέμματα που έβαζε ο παππούς καρπούζια το καλοκαίρι με γεώτρηση..

Εγώ είμαι ΔΥ και τα καλοκαίρια κάνω δεύτερη δουλειά στη  Costa Navarino σε μια ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής. Δεν έχω ανάγκη από τα χρήματα να πεις καίγομαι να τις δώσω αλλά είναι μακριά σχετικά με την υπόλοιπη περιουσία και βρέθηκε τώρα ενας γείτονας που έχει δίπλα ελιές και θέλει να τις επεκτείνει..

υπαρχει βέβαια και το χωραφακι 8 στρεμμάτων που έβαζε ο παππούς καρπούζι που πέρνει αν πω ότι φυτεύω 160-180 ρίζες, Η συνεχίζω και βάζω κ εγώ καρπούζι.. Η το νοικιάζω και το καλλιεργούν άλλοι η πάει και αυτό για πούλημα..

Ξέχασα να πω ότι το χωράφι με τις 60 ρίζες είναι εντός σχεδίου πόλης και μπορείς να κτίσεις σπιτι. Αλλά δεν είναι καλό σημείο για να φτιάξεις σπίτι, εγώ δεν θα έφτιαχνα..

Επεξ/σία από NightMare26
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Κάποιοι όμως σκέφτηκαν τι θα κάνουν τα παιδιά τους, αν θα έχουν ένα σπίτι να μείνουν. Εσύ έχεις και τσάμπα σπίτι και παίρνεις και εισόδημα, πολύ καλά κάνεις και δεν κάθεσαι να πεθάνεις... 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Bakxos είπε

Η εξυπνάδα συνεχίζει. Χορτάσαμε από αυτούς κάθε μέρα. Ειδικά σα κι εσένα τρώω πολλούς στη μάπα ειδικά την περίοδο που μαζεύουν ελιές. Κλασική γκρίνια πολύ δουλειά λίγα λεφτά. Όλοι για το ίδιο έχουν μιρλα. Είναι του Έλληνα βλέπεις στοιχείο. 

Αν εγώ είπα κάπου ότι ο άλλος που θα τα πάρει δεν θα τα πονάει τότε τι να πω. Αλλά μάλλον σε βολεύει να βάλεις στο στόμα μου λόγια που δεν έχω πει. 

Μαζεύω ελιές από μικρός και πότε δεν το είδα ως αγγαρεία αλλά ως διασκέδαση και ενώ δουλεύω σε άλλη δουλειά ιδιωτικός υπάλληλος βλέπεις τη περίοδο του μαζεμετος κουβαλάω τα σκ και τσουβάλια σε ελαιοτριβείο μόλις τελειώσω τα δικά μου. Θα μπορούσα βέβαια να πίνω καφέ και να πουλάω εξυπνάδες του στυλ δεν βγάζουν ποιος να ασχολείται και τέτοια. Αλλά προτιμώ να κάνω κάτι πιο δημιουργικό και να τρώω το δικό μου πράγμα 

Δηλαδή οι Έλληνες είναι περίεργοι που δεν βρίσκουν καλό χόμπι το μάζεμα ελιάς. Άμα το πεις στους πακιστανούς, τη βρίσκουν με τέτοια. Γι' αυτό πληρώνονται και ψίχουλα μάλλον, το κάνουν επειδή το γουστάρουν.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, NightMare26 είπε

Επειδή πολύ ρωτήσατε σε ποια περιοχή είναι οι ελιές, βρίσκονται στη Μεσσηνία, η ρίζα κοστολογείτε στην περιοχή 300€. Για μένα ο αδελφός μου και λίγα το έδωσε, 10,5 στρέμματα περίπου Χωράφι Φλατ 200μ από την θάλασσα, ποτιστικές χωρίς την γεώτρηση.

Δίπλα ακριβώς έχει η αδερφή μου 160 ρίζες ελιές με ένα παλιό παραδοσιακό σπιτάκι, Τα  Ελληνικά εξοχικά που λέμε..και λίγο πιο δίπλα έχω ‘γώ ένα χωράφι 8 στρέμματα που έβαζε ο παππούς καρπούζια το καλοκαίρι με γεώτρηση..

Εγώ είμαι ΔΥ και τα καλοκαίρια κάνω δεύτερη δουλειά στη  Costa Navarino σε μια ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής. Δεν έχω ανάγκη από τα χρήματα να πεις καίγομαι να τις δώσω αλλά είναι μακριά σχετικά με την υπόλοιπη περιουσία και βρέθηκε τώρα ενας γείτονας που έχει δίπλα ελιές και θέλει να τις επεκτείνει..

υπαρχει βέβαια και το χωραφακι 8 στρεμμάτων που έβαζε ο παππούς καρπούζι που πέρνει αν πω ότι φυτεύω 160-180 ρίζες, Η συνεχίζω και βάζω κ εγώ καρπούζι.. Η το νοικιάζω και το καλλιεργούν άλλοι η πάει και αυτό για πούλημα..

Ξέχασα να πω ότι το χωράφι με τις 60 ρίζες είναι εντός σχεδίου πόλης και μπορείς να κτίσεις σπιτι. Αλλά δεν είναι καλό σημείο για να φτιάξεις σπίτι, εγώ δεν θα έφτιαχνα..

Τοσο κοντα στην θαλασσα μπορει σε καποια χρονια να εχει αξια το κτημα ως οικοπεδο....!Για αυτους που λενε για το λαδι και την ποιοτητα του οταν εισαι η εχεις συγγενεις απο τετοια μερη μπορεις να προμηθευτης καλο λαδι χωρις να χρειαζεται η ταλαιπωρια του να μαζευεις ελιες κ.τ.λ.Παντως πουλανε συνεχεια κτηματα στην μεσσηνια απλα εσας ειναι κοντα στην θαλασσα οποτε το βλεπουν και ως αξια στο μελλον.(Παντως οι βουνισες ελιες ειναι καλυτερες απο οτι ξερω).Αν δεν εχεις αναγκη τα λεφτα μην πουλας δωστες μισες-μισες ποτε δεν ξερεις τι ερχεται.Παντως παιδια εμαθα το φοβερο οτι ακομα και στην Αυστραλια φυτευουν ελιες βεβαια η ποιοτητα καμια σχεση με το ελληνικο λαδι αλλα σημασια εχει οτι παραγουν.

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, davarisx είπε

Όπως νομίζει ο καθένας.

Εγώ είπα την γνώμη μου γιατί είναι αμαρτία να βλέπεις Αλβανούς (δεν έχω κάτι με τους ανθρώπους)να έχουν πάρει 1000-2000 ρίζες ελιες και αμπέλια δηλωμενα και φορογημενα(δηλαδή αυτοί δεν βγάζουν φραγκο με τα λεγόμενά σας)και την ίδια στιγμή να βλέπεις τα καφέ γεμάτα με Έλληνες και να μην μπορείς να βρεις ανθρώπους για βοήθεια.και αυτά τα βλέπω και από την δουλειά μου θέλουν να περνούν 1000 ευρώ χωρίς να ιδρώσουν,μένουν μια βδομάδα και μετά φεύγουν γιατί έχουν τον μπαμπά από πίσω.

Και να στο πω πιο απλά μαγκιά είναι να πάρεις 100 και να τα κάνεις 1000.

Αυτά από εμένα ελπίζω ο φίλος που άνοιξε το ποστ να πράξει το σωστό.

Μιας και μίλησες για τιμές χώμα του εμπορίου δες αυτό μήπως έχεις κάνα τέτοιο στο ντουλάπι σου  https://www.google.com/amp/s/www.ethnos.gr/ellada/117780_efet-kampanaki-kindynoy-ayta-einai-ta-notheymena-elaiolada%3famp

Εγώ προτιμώ το δικό μου με ψυχρή έκθλιψη κιόλας αν γνωρίζεις τι σημαίνει.

Αηαπητε, και με μια ριζα βγάζεις φράγκο, το θέμα είναι αν μπορείς να βιοποριστεις από αυτό μόνος σου ή ως οικογένεια αφαιρούμενων των εξόδων των φόρων και άλλων, με τα δεδομένα του ts όχι. Αν το θέλει για να καλλιεργεί ως χομπυ ας το κάνει, οι Αλβανοί μπορεί να εργάζονται συνέχεια και σε πολλές δουλειές στην περιοχή που βρίσκονται, άλλο αυτό και άλλο να έχεις ένα χωραφακι στην καπερναουμ και να πρέπει να κατεβαίνεις από την μία άκρη του κόσμου και να θυσιάσεις σημαντικό μέρος του ελεύθερου χρόνου σου μετα την κυρία δουλειά σου για να το καλλιεργήσεις. Έλληνες προφανώς και δεν βρίσκεις για τέτοιες δουλειές, όχι μόνο γιατί δεν θέλουν αλλά και να ήθελαν δεν αντεχουν, το βλέπω από φίλους μου που μόνο της νοοτροπίας της καφετέριας και της τεμπελιάς δεν ήμασταν, κουράζονται αρκετά και φτάνουν στα όρια τους σε δουλειές όχι γραφείου αλλά λιγότερο σκληρές και κουραστικες από την αγροτιά, έχει να κάνει με τρόπο ανατροφής, διατροφής και πολλων άλλων. 

Για τον ts, να κάνει ότι θέλει το χωράφι του, δικό του ειναι, εδώ μόνο προσωπικές θέσεις λέμε. Εγώ είπα την δική μου, μιας και βλέπω ότι το θέμα της διατήρησης και της αύξησης σε ότι έργο υλικό και μη άφησαν οι προηγούμενοι, δυσκολευει και χωλαίνει ολοένα και περισσότερο στους επόμενους, αυτή την μαγκιά που λες, όσο περνάνε τα χρόνια θα πρέπει να έχεις όλο και δυνατότερο τηλεσκόπιο για να την βρεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, BackFromHell είπε

Η κοινη λογικη λεει να κανεις αυτο που σε συμφερει. Και δεν συμφερει σε ολες τις περιπτωσεις αυτο που λες. Συνεπως, επειδη αυτα που εγραψες ειναι καθαρα δικη σου υποκειμενικη αποψη,  καλα θα ηταν, την κοινη λογικη για το τι ειναι καλο και τι οχι, να την αφησεις στην στην ησυχια της.

Η κοινή λογική λέει ότι ο καθένας έχει την δική του άποψη....Τσίμπησα και δύο like από δύο που συμφωνούν. Εσύ τι τσίμπησες;

Επεξ/σία από manousos82003
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Δε πουλας γη.Ειδικα ελαιοπαραγωγης.Μην εισαι χαζος.

Το χωραφι κ το λαδι που τωρα "σνομπαρεις" οπως κ οι λοιποι που εχουν για λαδι τα παρθενα αραιωμενα σπορελαια -κυριολεκτικα- του σουπερ,μοσχοπουλιεται σε κατι φαντασμενους βιολογικους του εξωτερικου μεχρι κ 100ευρω το μπουκαλακι.Αυτο το χωραφι θα στο φανε τσαμπα για 20-25 χιλιαρικα ατομα που βλεπουν πιο κει προς τακει.

Εννοειται το κρατας,βγαζεις το λαδι σου κ βλεπεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...