sexymwro7 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, Bakxos είπε Η εύκολη λύση πούλα. Η δύσκολη τα κρατάς και τα σκ πας και τα μαζεύεις. Και έχεις το λαδάκι σου το δικο σου και 1500 μαύρα τσεπατα. Αλλά εσύ πούλα αφού στο λένε και όλοι οι δουλευταραδες του insomnia. Γι αυτό θα ριμαξουν όλα σε αυτή τη χώρα. Το διορθωσα. 6
Anagnwstis Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 5 στρεματα+ τα δεντρα24.000? Πολυ λιγα κατα τη γνωμη μου
Arkin Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Αν δεν εχουν νερο τα χωραφια οι τιμες που σου δινουν ειναι παρα πολυ καλα για 100 ελιες για λαδι. Η ελια ειδικα οταν μιλαμε για χωραφια με νερο εφοσον δουλευεις και ξερεις καποια πραγματα μπορουν να σου αποδωσουν πολυ καλα χρηματα. Δεν ειναι ευκολη δουλεια μεσα στη ζεστη να σταζεις ολη μερα αλλα χειμωνα Νοεμβριο/Φλεβαρη καθεσαι κανεις 2-3 χαλκους για παγωνιες και τελος. Αν εχεις ορεξη τις κρατας. Αν οχι τις πουλας. Το λαδι αν το πουλησεις σε τενεκεδες των 15 κιλων παει 4.5 ευρω το κιλο εφοσον μιλαμε για καθαρο παρθενο ελαιολαδο. Τα ελαιοτριβεια το περνουν τσαμπα δεν αξιζει να το δωσεις σε αυτα.
Bakxos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 51 λεπτά πριν, DrLo είπε γιοουυυααααα !!!!!! πέστα μεγάλε !!!! Ζήτωωωω !!!! ε ; καλά στα λέει ρε @lazkalai είναι δικά του και θα τα πονέσει. ενώ ο άλλος που θα τα αγοράσει, ναι ΟΚ θα είναι και αυτουνού δικά του θα είναι αλλά θα τα βλέπει και θα λέει ... "αυτά δε μου τα έδωσε ο πατέρας μου γιατι έτσι έτυχε , είναι "ξένα" χωράφια που ναι μεν είναι δικά μου αλλά τα νιώθω ακόμα σαν ξένα". Ασε που ο άλλος αν έχει και άλλα 10 χωράφια ξερωγώ δε θα του κάνει αίσθηση να τα ξεχωρίσει και να τα περιποιείται. και όπως σωστά σου λέει, δε θα ξέρει τι παράγει. Θα έχει πληρώσει ένα σκασμό λεφτά για ένα χωράφι αλλά δε θα ξέρει τι παράγει. Θα το κρατάει μυστικό το χωράφι επειδή δεν ήταν του παππού του ... θα του κρατάει μούτρα. Ενώ ο TS που μπορεί να μην έχει καμία σχέση με χωράφια, να είναι ΔΥ σε ένα γραφείο και να βάζει σφραγίδες ΠΧ, θα τα έχει τα μονακριβά του και θα περιμένει πως και πως να παει στο χωριό να μαζέψει ελιές. Αυτό κάνει όλη τη διαφορά. Η εξυπνάδα συνεχίζει. Χορτάσαμε από αυτούς κάθε μέρα. Ειδικά σα κι εσένα τρώω πολλούς στη μάπα ειδικά την περίοδο που μαζεύουν ελιές. Κλασική γκρίνια πολύ δουλειά λίγα λεφτά. Όλοι για το ίδιο έχουν μιρλα. Είναι του Έλληνα βλέπεις στοιχείο. Αν εγώ είπα κάπου ότι ο άλλος που θα τα πάρει δεν θα τα πονάει τότε τι να πω. Αλλά μάλλον σε βολεύει να βάλεις στο στόμα μου λόγια που δεν έχω πει. Μαζεύω ελιές από μικρός και πότε δεν το είδα ως αγγαρεία αλλά ως διασκέδαση και ενώ δουλεύω σε άλλη δουλειά ιδιωτικός υπάλληλος βλέπεις τη περίοδο του μαζεμετος κουβαλάω τα σκ και τσουβάλια σε ελαιοτριβείο μόλις τελειώσω τα δικά μου. Θα μπορούσα βέβαια να πίνω καφέ και να πουλάω εξυπνάδες του στυλ δεν βγάζουν ποιος να ασχολείται και τέτοια. Αλλά προτιμώ να κάνω κάτι πιο δημιουργικό και να τρώω το δικό μου πράγμα 7
Arkin Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 46 λεπτά πριν, totalius είπε Ειδικά οι ελιές είναι ότι χειρότερο μπορεί να σου κάτσει σε χωράφι . Απορω με όσους αγοράζουν αν υπάρχουν ακόμα κάποιοι που αγοράζουν . Εξευτελιστική τιμή για τη δουλειά που απαιτούν και τα έξοδα σε λιπάσματα νερά κτλ . κ φυσικά είναι επιστήμη τόσο η συντήρηση τους όσο κ το μάζεμα που αν δε το ξέρεις δυσκολα θα κάτσεις να το μάθεις εκτός κ το δεις σοβαρά επαγγελματικά . Εμενα ο συγχωρεμενος ο πατέρας μου για πολλά χρόνια έδωσε μια περιουσία σε διαφορά χωράφια που είχαμε ή που κληρονομούσε εδώ κάτω στη Κρήτη σε φάση που με τα λεφτά αυτά έχτιζε σπίτι . Γούσταρε να ασχολείται όλο το χρόνο με αυτά ήταν κ δημόσιος υπάλληλος με πολύ χρόνο στη διάθεση του κ σύνταξη από νωρίς οποτε ιδανικές συνθήκες . Τωρα ρημάζουν εδώ κ 8 χρόνια που πέθανε γιατί εγώ κ δε ξέρω κ δεν έχω το χρόνο να ασχοληθώ κ δε γουστάρω κιόλας αφού πάντα το έβλεπα σαν αγγαρεία . Κάθε χρόνο μας τα μαζεύουν άλλοι κ παίρνουμε το μισό λάδι . Οποτε όλη η επένδυση τόσων ετών έγινε για μερικά κιλά λάδι το χρόνο κ για μερικά χωράφια που είτε δε τα αγοράζει κανεις είτε τα αγοράζει για ψίχουλα . Μιλας για ελιες που ειναι μονο για λαδι. Γιατι υπαρχουν ελιες που πανε 1.5 ευρω σε εμπορους η ακομα και 2.5 ευρω αν μιλαμε για καλαμων. Με μια μεση παραγωγη 60 κιλα ανα δεντρο(παραγωγη που βγαινει καθε χρονο αν γνωριζεις) σε βγαινει 70 ευρω το δεντρο γιατι δεν βγαινει ολη πρωτη. 2 ευρω βγαινει το κλαδεμα ανα δεντρο/15% τα μαζευτικα/1 ευρω τα λαιμαργα το καλοκαιρι και απο εκει και περα βαζεις λιπασματα/ποτισματα/ραντισματα/πετρελαια. Μενουν λιγο πανω απο 40 ευρω ανα δεντρο συν την επιδοτηση.
Bakxos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 18 λεπτά πριν, sexymwro7 είπε Το διορθωσα. Φαντάζομαι ότι είσαι από αυτούς που λένε στο γιατρό όταν τους λένε 150 με και 60 χωρίς λένε ναι με απόδειξη. Κλασικά κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας σε πείραξαν τα 1500 μαύρα ε ωραία εσύ κόψε απόδειξη αφού είσαι νομιμοφανης
davarisx Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 3 ώρες πριν, NightMare26 είπε Μου άφησε ο παππούς δυο χωραφάκια με 60/40 ρίζες ελιές στο χωριό συνολικής έκτασης 5.5 με 6 στρέμματα . Τον προηγούμενο χρόνο έκαναν 800 κιλά λάδι με 2.4€ το κιλό 1920€ Βγάλε 11% την προμήθεια από το ελαιοτριβείο μένουν 1510€ -240€ τα εργατικά είναι 1270€ Η τιμή του λαδιού ανεβοκατεβαίνει το 2017 είχε πουλήσει με 3.6€ Περίπου στην ίδια παραγωγή. Εγώ από ελιές δεν ξέρω, αλλά ξέρω ότι κοστίζουν μεροκάματα συγκομιδής, καλλιέργειας και ράντισμα. και οι αποδόσεις δεν είναι σταθερές, φέτος δεν έχει παραγωγή.. μου τις ζητάνε για 24 χιλιάδες ευρώ και για τα δυο χωράφια και σκέφτομαι να τις δώσω, τι λέτε και εσείς? Άλλο ένα χωράφι πήρε ο αδελφός μου με 200 ρίζες ελιές, τις έδωσε για 55 χιλιάδες. 160 ρίζες πήρε η αδελφή μου αλλά ούτε αυτή ξέρει τι να τις κάνει. Θα τις κρατήσει λέει Και ένα χωράφι με 80 ρίζες το έδωσε 20 χιλιάδες στους γιατρούς. Πανε οι ελιές του Παππού πάει και ο ίδιος, να είσαι καλά εκεί που βρίσκεσαι. Να τις κρατησεις παλικαρι μου.Η ευκολη λυση και του τεμπελη ειναι πουλαω.Ο παππους δεν στις αφησε για πουλημα αλλα επειδη τις πονουσε. υπαρχει βιβλιο στο εμποριο για το πως καλιεργητε η ελια,τροπους κλαδεματος και αντιμετωπισης ζιζανιων αναλυτικα με φωτο. ψαξου λιγο και θα την βρεις την ακρη,και να βρεις και εναν γειτονα να στις καλλιεργει. Σκεψου μονο οτι θα τρως το δικο σου λαδι και οχι τις ιταλο/ισπανικες βαλβολινες,το υπολοιπο να το πουλας απο στομα σε στομα σε γνωστους/φιλους κτλ σε καλη τιμη και πιστεψε με θα φευγει. αυτος που ξερει να τρωει καλο λαδι θα το παρει. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, manousos82003 είπε Η κοινή λογική λέει ότι τα ακίνητα καλό είναι να παραμένουν στην κατοχή μας, αν μπορούμε να πληρώνουμε φόρους...και εξάλλου είναι κάτι που σου άφησε ο παππους (έχω μια τάση να τα βλέπω συναισθηματικά...). Ασχοληθείς δεν ασχοληθείς, το ακίνητο είναι ακίνητο.Αλλοτε κερδίζει και άλλοτε χάνει αξία... Η κοινη λογικη λεει να κανεις αυτο που σε συμφερει. Και δεν συμφερει σε ολες τις περιπτωσεις αυτο που λες. Συνεπως, επειδη αυτα που εγραψες ειναι καθαρα δικη σου υποκειμενικη αποψη, καλα θα ηταν, την κοινη λογικη για το τι ειναι καλο και τι οχι, να την αφησεις στην στην ησυχια της. Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2020 από BackFromHell
SOCRATIS1000 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 2 χωραφια για 20 κ?Δεν ξερω ρε φιλε,θα τα εδινα μονο αν ειχα πραγματικα τεραστια αναγκη τα χρηματα και δεν μπορουσα να ζησω ,να μου δωσουν μια ανασα. Τωρα αν απλα τα θες αυτα τα λεφτα για να τα φας σε μαλακιες κρατα τα κτηματακια σου φιλε και βλεπεις,αν τωρα τα παρεις τα πουλησεις και με αυτα τα λεφτα επενδυσεις σε κατι ,δωστα ,επισης δωστα αν εισαι ανεργος και πεινας 1
Amaretos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Κάτι δεν μας λες σωστά, λες 240 ευρώ εργατικά μάλλον εννοείς αυτούς που στα μάζεψαν. 800 κιλά λάδι , μεταφράζετε τουλάχιστον σε 2.5 τόνους καρπό, χοντρικά χρειάζεται συνεργείο 3-4 με μηχανήματα να δουλεύουν 4 μέρες αν είναι μάχιμοι και οι ελιές και το χωράφι βολικό. Για όλα αυτά εσύ έδωσες 240?? Γιατί εγώ πέρυσι που δεν μπορούσα να πάω στις δικές μου έδινα 200 ευρώ την ημέρα μεροκάματο 4 άτομα την ημέρα.
GBorb Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 100 ριζες ελιες ειναι συνολο 2 βδομαδες δουλεια το χρονο και εχεις το δικο σου λαδι και μπορεις να δινεις και σε φιλους. Σιγα την επιστημη. Οποιος δεν θελει να ζυμωσει , χιλια χρονια κοσκινιζει. Γη πουλας μονο αν εχεις αναγκη τα λεφτα και δεν μπορεις να την καλιεργησεις.
bilya Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Οσοι υπολογίζεται 1500αρια αφαιρέστε λίγο της εργατοώρες που θα ασχολείστε/δουλεύετε μαζί με βενζίνες κ άλλα έξοδα, για να καταλάβετε οτι τα πραγματικά κέρδη είναι πολύ μικρότερα απο αυτά που νομίζετε. Επίσης ποτέ δεν κατάλαβα το "έχεις λάδι δικό σου" . Με τις τιμές χώμα αγοράζεις το καλύτερο λαδι της αγοράς χωρίς κόπο. Δεν αναφέρω καν ότι μπορεί να βγάλεις λάδι (ειδικά αν δεν ξέρεις) που ούτε για τηγάνισμα δεν κάνει. Οσο για σένα TS αν δεν ψήνεσαι να ασχοληθείς πούλα τα. Τα ρομαντικά για τα χωράφια του παππού είναι χαζομάρες. Assets που δεν σου βγάζουν χρήμα μακροπρόθεσμα μονο ζημιά θα σου δημιουργούν. Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2020 από bilya 5 1
momotis Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 4 ώρες πριν, NightMare26 είπε 24 χιλιάδες ευρώ και για τα δυο χωράφια και σκέφτομαι να τις δώσω, τι λέτε και εσείς? ο αδελφός μου με 200 ρίζες ελιές, τις έδωσε για 55 χιλιάδες. 160 ρίζες πήρε η αδελφή μου Θα τις κρατήσει λέει Πανε οι ελιές του Παππού Κασαου ναου.Ακολουθα το αιμα.
sexymwro7 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, Bakxos είπε Μαζεύω ελιές από μικρός 47 λεπτά πριν, Bakxos είπε Φαντάζομαι ότι είσαι από αυτούς που λένε στο γιατρό όταν τους λένε 150 με και 60 χωρίς λένε ναι με απόδειξη. Κλασικά κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας σε πείραξαν τα 1500 μαύρα ε ωραία εσύ κόψε απόδειξη αφού είσαι νομιμοφανης Ισως αντι να μαζευεις ελιες απο μικρος, θα επρεπε να προσεχεις στην ταξη καλυτερα...Τοτε ισως καταλαβαινες την ουσια της φορολογιας. Κοροιδευεις τους αλλους οτι καθονται και πινουν φραπε, ενω εσυ δουλευεις, ενω και συ οταν αρρωστησεις και χρειαστει να πας σε καποιο δημοσιο νοσοκομειο θα απαιτησεις να ειναι δωρεαν, το παιδι σου θα το στειλεις να μαθει γραμματα και να σπουδασει δωρεαν κλπ κλπ. Η υγεια και η παιδεια (μεταξυ αλλων) δεν συντηρειται απο μια μαγικη βρυση που τρεχει λεφτα, συντηρειται απο τους φορους. Οποτε την επομενη φορα που θα κοροιδεψεις καποιον, οτι παιρνει τον ευκολο δρομο και πινει φραπε αντι να δουλεψει, σκεψου οτι κανεις ακριβως το ιδιο. Καθεσαι και πινεις φραπε και περιμενεις να ειναι ολα δωρεαν, χωρις να συνεισφερεις. Αυτο λεγεται παρτακιας. Μπραβο σου που δουλευεις, αλλα εισαι παρτακιας εφοσον δε συνεισφερεις. Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2020 από sexymwro7 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις