Προς το περιεχόμενο

Router υπερθερμαινεται - Να το κλεινω ή αρκει ενα ανεμιστηρακι?

hmmaros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σας,

τις τελευταιες μερες λογω της υπερβολικης ζεστης, ζεσταινεται το ρουτερ παρα πολυ με αποτελεσμα να πεφτει και η αποδοση του και να μην μπορω να δουλεψω. Ειναι ενα fritz.

Πηρα ενα ανεμιστηρακι και εχει βελτιωθει πολυ η κατασταση.

Η ερωτηση μου ειναι γενικη λοιπον. Για να κρατησω σε καλη κατασταση το ρουτερ μου τι ειναι καλυτερο:

1. Να το αφηνω το βραδυ ανοιχτο με τον ανεμιστηρα και να κλεινω απλα την εκπομπη wifi?

2. Να το κλεινω τελειως το βραδυ

Να σημιεωσω οτι δεν με ενδιαφερει η καταναλωση, παρα μονο η συντηρηση της συσκευης.

Ευχαριστω για τις γνωμες σας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 ώρες πριν, hmmaros είπε

Καλησπερα σας,

τις τελευταιες μερες λογω της υπερβολικης ζεστης, ζεσταινεται το ρουτερ παρα πολυ με αποτελεσμα να πεφτει και η αποδοση του και να μην μπορω να δουλεψω. Ειναι ενα fritz.

Πηρα ενα ανεμιστηρακι και εχει βελτιωθει πολυ η κατασταση.

Η ερωτηση μου ειναι γενικη λοιπον. Για να κρατησω σε καλη κατασταση το ρουτερ μου τι ειναι καλυτερο:

1. Να το αφηνω το βραδυ ανοιχτο με τον ανεμιστηρα και να κλεινω απλα την εκπομπη wifi?

2. Να το κλεινω τελειως το βραδυ

Να σημιεωσω οτι δεν με ενδιαφερει η καταναλωση, παρα μονο η συντηρηση της συσκευης.

Ευχαριστω για τις γνωμες σας!

Εγώ έχω βάλει το fritz 7530 πάνω στο pc μου (πάνω απο ανεμιστηράκι συγκεκριμένα) και είναι τέρμα δροσερό για 38 βαθμούς που είχαμε σήμερα πχ.. 
Οι θερμοκρασίες στο pc επίσης μια χαρά. 

ΚΑΙ χωρίς A/C στο δωμάτιο. 

Αλλά ναι.. πριν το κάνω αυτό, το έπιανα και νόμιζα πως θα λιώσει έτσι όπως έκαιγε.

20 ώρες πριν, HateMe είπε

Εγώ έχω βάλει το fritz 7530 πάνω στο pc μου (πάνω απο ανεμιστηράκι συγκεκριμένα) και είναι τέρμα δροσερό για 38 βαθμούς που είχαμε σήμερα πχ.. 
Οι θερμοκρασίες στο pc επίσης μια χαρά. 

ΚΑΙ χωρίς A/C στο δωμάτιο. 

Αλλά ναι.. πριν το κάνω αυτό, το έπιανα και νόμιζα πως θα λιώσει έτσι όπως έκαιγε.

Ωραία ιδέα!

Γενικά όμως, εφόσον δεν χρειάζομαι το βράδυ το ρούτερ, είναι καλύτερα να το κλείνω ή να αφήνω να δουλεύει με τον ανεμιστήρα του. Παθαίνει κάτι το hardware ή γενικά το ρούτερ αν το ανοιγοκλείνω συχνά; Ίσως χαζή ερώτηση αλλά θα ήθελα να το συντηρήσω όσο καλύτερα μπορώ...

1 ώρα πριν, hmmaros είπε

Ωραία ιδέα!

Γενικά όμως, εφόσον δεν χρειάζομαι το βράδυ το ρούτερ, είναι καλύτερα να το κλείνω ή να αφήνω να δουλεύει με τον ανεμιστήρα του. Παθαίνει κάτι το hardware ή γενικά το ρούτερ αν το ανοιγοκλείνω συχνά; Ίσως χαζή ερώτηση αλλά θα ήθελα να το συντηρήσω όσο καλύτερα μπορώ...

Ε όσο να ναι, δεν είναι και ό,τι καλύτερο να ζεματάνε έτσι, οπότε κάνε αυτό που είπαμε :P 

a. 5 χρονια εγγυηση εχει. β. πιο ευκολο το θεωρω να βαλεις ανεμιστηρακι παρα να το ανοιγοκλεινεις καθε μερα. και πολλα προβληματα βγαινουν σε συσκευες μετα απο  power on και power off. οποτε θα εβαζα ενα φαν που θα κανει πολυ μια χαρα δουλεια

ναι power on/off δεν είναι καλο , δες αν μπορείς να μπαίνεις στο μενού του router και να το ανοίγεις/ κλίνεις σαν υπηρεσία software

σε ορισμένα router εχει ωράριο ποτε να ανοίγει το wifi και ποτε να κλίνει 

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Τελικά με το ανεμιστηρακι γίνεται πολυ καλή δουλειά οπότε θα το αφήσω έτσι και θα κλείσω απλά την εκπομπή ασύρματου τα βράδια και όλα καλά! Ευχαριστώ όλους! 

για καλύτερες θερμοκρασίες την ημέρα (που είναι και το ασύρματο ανοιχτό) , πάνε στο μενού του ρούτερ και μείωσε την ισχύ εκπομπής του ασύρματου.

On 16/08/2020 at 22:12, hmmaros said:

Τελικά με το ανεμιστηρακι γίνεται πολυ καλή δουλειά οπότε θα το αφήσω έτσι και θα κλείσω απλά την εκπομπή ασύρματου τα βράδια και όλα καλά! Ευχαριστώ όλους! 

ειναι οτι πιο απλο και οτι πιο καλο απο το να ανοιγοκλεινεις router, wifi η δεν ξερω τι. εκτος αν ολες οι συσκευες σου παιζουν στα 5ghz οποτε κλεισε τα 2.4

• 1 μήνα μετά...

Να ξεσκονίσω λίγο το θέμα.

Έφτιαξα ένα ανεμιστηράκι με usb ,αν το έχω συνέχεια το usb στο ρούτερ fritz box 7390 θα έχει πρόβλημα;

Θερμοκρασία πάντως είναι πολύ καλή και το έχω βάλει λίγο όρθιο στα πλάγια του ρούτερ,είναι συνέχεια κρύο,θα υπάρχει πρόβλημα;

1 hour ago, tasos-e said:

Να ξεσκονίσω λίγο το θέμα.

Έφτιαξα ένα ανεμιστηράκι με usb ,αν το έχω συνέχεια το usb στο ρούτερ fritz box 7390 θα έχει πρόβλημα;

Θερμοκρασία πάντως είναι πολύ καλή και το έχω βάλει λίγο όρθιο στα πλάγια του ρούτερ,είναι συνέχεια κρύο,θα υπάρχει πρόβλημα;

οχι. δεν παθαινει κατι

13 minutes ago, tasos-e said:

Nα είσαι καλά ευχαριστώ!

και δισκο να ειχες πανω παλι ρευμα συνεχεια θα τραβαγε. επισης η χαμηλη θερμοκρασια ποτε δεν εκανε κακο σε μηχανημα εκτος αν μιλαμε για πολυ χαμηλη θερμοκρασια. αντιθετα η υψηλη θερμοκρασια δεν βοηθησε ποτε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...