Dantε Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Για τη δουλεια θελουμε ενα pc για ενα απλο προγραμμα ERP. Μια βαση ουσιαστικα που θα τρεχει ενα προγραμμα της softone με λογιστικα,αποθηκη κτλ. Αυτη η συνθεση πως σας φαινεται? Το θεμα μου ειναι πως θα τα πανε με τα windows server?απο οτι ειδα drivers για desktop parts δεν υπαρχουν και θα χρειαστουν αλχημειες. Επισης να συμπληρωσω πως ειναι ενα πισι που θα τρεχει 24/7 οποτε εαν υπαρχει κατι πιο αξιοπιστο απο αποψη part,προτεινετε ελευθερα. Οπως βλεπετε οι απαιτησεις ειναι χαμηλες. 1
mrkra Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) μια χαρα ειναι θα εισαι ανετος. Να φροντιζεις για back up ωστοσο συχνα σε εξωτερικη συσκευη Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2020 από mrkra
Dantε Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Με τους drivers και τα windows server τι γινεται?
SwAToNeR Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Θα περάσεις Windows HyperV, ESXi, XenServer και θα φτιάξεις ένα VM με τα Windows που θέλεις και δε θα έχεις πρόβλημα. Αλλά δε θα έχεις και φυσική πρόσβαση από το pc στον server αυτό.
elpenor Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 29 λεπτά πριν, SwAToNeR είπε Θα περάσεις Windows HyperV, ESXi, XenServer και θα φτιάξεις ένα VM με τα Windows που θέλεις και δε θα έχεις πρόβλημα. Αλλά δε θα έχεις και φυσική πρόσβαση από το pc στον server αυτό. Τι πλεονέκτημα θα έχει αν το κάνει αυτό; 1 ώρα πριν, Dantε είπε Με τους drivers και τα windows server τι γινεται? Πάνε αρκετά χρόνια από τότε που έχουμε σταματήσει να χρησιμοποιούμε windows server όμως παλαιότερα δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με drivers. Εσείς χρειάζεστε πραγματικά το windows domain και δεν βάζετε απλά windows;
SwAToNeR Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Αν δε θέλεις να μπλέξεις με συμβατότητα drivers αλλά και πάλι δεν είναι ακριβής. πίσης μπορεί εύκολα να πάρει backup το VM ολόκληρο και σύνδεση σε άλλον host χωρίς πολλά πολλά. Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2020 από SwAToNeR
Dantε Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 12 λεπτά πριν, elpenor είπε Πάνε αρκετά χρόνια από τότε που έχουμε σταματήσει να χρησιμοποιούμε windows server όμως παλαιότερα δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με drivers. Εσείς χρειάζεστε πραγματικά το windows domain και δεν βάζετε απλά windows; Στις απαιτησεις του προγραμματος ζηταει τα server.Ελεγα και για linux αλλα το application server δε τα υποστηριζει. 1
elpenor Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Dantε είπε Στις απαιτησεις του προγραμματος ζηταει τα server.Ελεγα και για linux αλλα το application server δε τα υποστηριζει. Κατάλαβα, εγώ από τότε που παραμετροποίησα και έβαλα το Odoo ηρέμησε η τσέπη μου και έχω και τις διπλές δυνατότητες. 19 λεπτά πριν, SwAToNeR είπε Αν δε θέλεις να μπλέξεις με συμβατότητα drivers αλλά και πάλι δεν είναι ακριβής. πίσης μπορεί εύκολα να πάρει backup το VM ολόκληρο και σύνδεση σε άλλον host χωρίς πολλά πολλά. Δεν ασχολούμαι ούτε με hypervisor ούτε με windows εδώ και χρόνια ίσως για αυτό δεν καταλαβαίνω. Εγώ δεν γνωρίζω για κάποιο πρόβλημα με drivers ούτε καταλαβαίνω πως μπορεί να συνδυαστεί ο hypervisor της vmware και της citrix. Έχουν και ένα κόστος ασύλληπτο. Η μεταφορά σε άλλο host είναι σίγουρα πλεονέκτημα όμως με πολύ λιγότερα χρήματα φωνάζεις ένα τεχνικό και στα περνάει σε άλλο pc αν χρειαστεί. 20 ώρες πριν, Dantε είπε Επισης να συμπληρωσω πως ειναι ενα πισι που θα τρεχει 24/7 οποτε εαν υπαρχει κατι πιο αξιοπιστο απο αποψη part,προτεινετε ελευθερα. Εγώ έχω πολύ κακή εμπειρία με αυτές τις μνήμες που βάζεις, η μία κάηκε πολύ γρήγορα, ίσως φυσικά να ήταν τυχαίο όμως ήταν η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που μου κάηκε ram και η πρώτη και τελευταία που αγόρασα τόσο φτηνή. Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2020 από elpenor
SwAToNeR Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Και τα τρία που ανέφερα είναι δωρεάν για χρήση σε ένα μηχάνημα. Το θέμα είναι αρχικά τι σε βολεύει όπως επίσης και το τι είναι 100% συμβατό με το μηχάνημά σου. Για να σου περάσει την εμπορική εφαρμογή δε θα σου κοστίσει λίγα χρήματα. Συνήθως είναι ξανα εγκατάσταση και παραμετροποίηση της βάσης δεδομένων, της εμπορικής εφαρμογής και ότι customization έχει γίνει. Αυτά δε θα στα κάνει ένας μόνο τεχνικός εκτός αν είναι ο εγκαταστάσης της ERP εφαρμογής από την αρχή έως το τέλος. Που και πάλι είναι αρκετές εργατοώρες που θα πληρώσεις. Θέλεις να μου πείς ότι σε unix υπάρχουν drivers για όλες τις συσκευές; Αν είναι του χρόνου το καλοκαίρι που θα πάω Αργοστόλι να σου φέρω μηχάνημα να μου το συνδέσεις plug n play. (Ακόμα έχω laptop που ο ήχος δε παίζει σε κανέναν Distribution Linux.) Αλλά μην ανοίξουμε αυτό το θέμα. Το odoo και παρόμοια εφαρμογή το είχα κοιτάξει και εγώ για φίλο για on premise εγκατάσταση, αλλά το customization που χρειαζόταν και το κόστος του Dealer στην Ελλάδα ήταν αρκετά μεγάλο για μια μικρή επιχείρηση. Τα διπλάσια ή τριπλάσια με μια εφαρμογή Windows. Αν ασχοληθείς ο ίδιος όμως και το μάθεις είδα ότι είναι πολύ δυνατό εργαλείο. Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2020 από SwAToNeR
elpenor Δημοσ. 2 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 1/8/2020 στις 11:46 ΠΜ, SwAToNeR είπε Και τα τρία που ανέφερα είναι δωρεάν για χρήση σε ένα μηχάνημα. Με το κόμμα αντί για "ή" με μπέρδεψες. Όμως αν εξαιρέσουμε τον hyper V τα άλλα είναι free με περιορισμούς (μέχρι 2 core κλπ). Στις 1/8/2020 στις 11:46 ΠΜ, SwAToNeR είπε Για να σου περάσει την εμπορική εφαρμογή δε θα σου κοστίσει λίγα χρήματα. Συνήθως είναι ξανα εγκατάσταση και παραμετροποίηση της βάσης δεδομένων, της εμπορικής εφαρμογής και ότι customization έχει γίνει. Αν κάποιος δεν έχει κάνει backup το customization του ERP είναι άξιος της μοίρας του. Παραμετροποίηση της βάσης δεδομένων δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, το default config που έχουν σήμερα είναι μια χαρά για το 90% των περιπτώσεων και ότι αλλαγές κάνεις σε αυτό συνήθως σχετίζονται με το να θυσιάσεις το ACID για να πάρεις λίγες επιδόσεις. Στις 1/8/2020 στις 11:46 ΠΜ, SwAToNeR είπε Αυτά δε θα στα κάνει ένας μόνο τεχνικός εκτός αν είναι ο εγκαταστάσης της ERP εφαρμογής από την αρχή έως το τέλος.Που και πάλι είναι αρκετές εργατοώρες που θα πληρώσεις. Τι είναι τέλος πάντως αυτά τα Ελληνικά ERP και δεν μπορεί να τα σετάρει κανένας πέρα από την εταιρεία τους... σηκώνω τα χέρια ψηλά. Στις 1/8/2020 στις 11:46 ΠΜ, SwAToNeR είπε Θέλεις να μου πείς ότι σε unix υπάρχουν drivers για όλες τις συσκευές; Αν είναι του χρόνου το καλοκαίρι που θα πάω Αργοστόλι να σου φέρω μηχάνημα να μου το συνδέσεις plug n play. (Ακόμα έχω laptop που ο ήχος δε παίζει σε κανέναν Distribution Linux.) Αλλά μην ανοίξουμε αυτό το θέμα. Δεν καταλαβαίνω ούτε το ύφος σου ούτε το νόημα αυτού που γράφεις. Τι σχέση έχει η κάρτα ήχου του laptop σου με ένα server. Φυσικά και τα γνωστά distro έχουν τους drivers που χρειάζεται για ένα συνηθισμένο server.... εσύ δηλαδή πως το έχεις φανταστεί ότι θα βγάλει η Intel/AMD ένα chipset και δεν θα δώσει drivers ή ότι ένας server θα πρέπει να έχει κάρτα ήχου, usb εκτυπωτή και scanner. Στις 1/8/2020 στις 11:46 ΠΜ, SwAToNeR είπε Το odoo και παρόμοια εφαρμογή το είχα κοιτάξει και εγώ για φίλο για on premise εγκατάσταση, αλλά το customization που χρειαζόταν και το κόστος του Dealer στην Ελλάδα ήταν αρκετά μεγάλο για μια μικρή επιχείρηση. Τα διπλάσια ή τριπλάσια με μια εφαρμογή Windows. Αν ασχοληθείς ο ίδιος όμως και το μάθεις είδα ότι είναι πολύ δυνατό εργαλείο. Εμένα μου πήρε πολύ λίγες μέρες και το πρόβλημα μου ήταν κυρίως η περιορισμένες γνώσεις μου στα φορολογικά. Αν όμως κάποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μου στείλει pm να του δώσω τηλέφωνο από προγραμματιστή που έχει πάει στο εξωτερικό και έχει κάνει σεμινάρια από τους dev του Odoo και οι τιμές του είναι πολύ λογικές. Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2020 από elpenor
SwAToNeR Δημοσ. 2 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2020 Επειδή ειμαι από κινητό δεν μπορώ να σχολιάσω στα συγκεκριμένα κομμάτια αλλά νομίζω θα καταλάβεις τις απαντήσεις μου. Μπορείς να βάλεις KVM και άλλες δωρεάν λύσεις αντίστοιχα. Και πάλι ειναι θέμα επιλογής. Το customization υφίσταται ειτε για windows είτε για unix based εφόσον είναιon premise η εγκατάσταση. Το ύφος μου ειναι σε συνέχεια με το ύφος σου ότι δεν ξέρεις προβλήματα με drivers γιατι δουλεύεις linux. Επίσης ξεχνάς έναν παράγοντα. Οτι το εμπορικό πρόγραμμα συνήθως έχει και λογιστικό. Το οποίο είναι θεμα λογιστή τι θα θελήσει και ξέρει να δουλεύει. Το odoo για βασική παραμετροποίηση θέλει 1500€. Υπάρχουν εμπορικές λύσεις φθηνότερες με άδειες μέσα στην τιμή. Τώρα το ένας τεχνικός που πολύ πιθανών είναι στην Κεφαλονιά δεν είναι επιλογή για κάποιον που είναι Αθήνα η Θεσσαλονίκη. Αυτό που θέλω να καταλάβεις είναι οτι δεν υπάρχει μια λύση για όλα και όλους. Οτι εσύ βρήκες μια καλη λύση για σένα δεν σημαίνει οτι κανει για όλους. Δεν είναι χαζοί η άλλοι και άλλοι οι έξυπνοι. Για κάποιους λόγους ο καθένας κανει τος επιλογές του. Και πρέπει να τις σεβόμαστε. Αν θέλεις να βοηθήσεις πρέπει να προτείνεις οχι να το παίζεις έξυπνος. Για να καταλάβεις το τι θελω να πω, θα προτιμούσα το αρχικό σου σχόλιο θα έπρεπε να ήταν. 'Εγώ ησύχασα όταν έβαλα το odoo, μήπως να το κοιτάξεις σαν λύση; Και αν θέλεις καμια συμβουλή και μπορώ να στην δώσω εδώ είμαι.' Τα brugging posts προσωπικά μου γυρνάνε το μυαλό. Αλλά ποιός είμαι εγώ για να κρίνω.
elpenor Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) @SwAToNeR Όταν λέω ότι δεν ξέρω αν υπάρχουν προβλήματα με drivers στα windows server επειδή δεν τα δουλεύω πλέον το εννοώ κυριολεκτικά, δεν εννοώ ότι στο linux δεν υπάρχουν προβλήματα με drivers. Εννοώ ότι όταν δούλευα windows server δεν είχα κανένα θέμα με drivers και αμφιβάλω αν αυτό έχει αλλάξει αλλά δεν μπορώ να το ξέρω γιατί δεν τα δουλεύω πλέον. Σχετικά με το λογιστή τον ρωτάς πως θέλει να του τα βγάζεις. Ο προγραμματιστής που αναφέρω είναι στην Αθήνα. Δεν καταλαβαίνω πόσο διαφορετικό είναι το 'Εγώ ησύχασα όταν έβαλα το odoo, μήπως να το κοιτάξεις σαν λύση;' από το 'εγώ από τότε που παραμετροποίησα και έβαλα το Odoo ηρέμησε η τσέπη μου και έχω και τις διπλές δυνατότητες.' αλλά θα το λάβω υπόψη μου ότι χτύπησε άσχημα. Το συμπέρασμα είναι ότι σκεφτόμαστε διαφορετικά, έχουμε διαφορετικές εμπειρίες και γράφουμε με τέτοιο τρόπο που ο ένας "εκνευρίζει τον άλλο". Τέλος δεν καταλαβαίνω γιατί γράφεις ότι δεν μπορείς να με κρίνεις την στιγμή που το κάνεις. Εγώ με τις εμπειρίες που έχω κρίνω και δεν μπορώ να σεβαστώ ούτε κάποιον που το 2020 κάνει την επιλογή να πάρει Ελληνικό ERP και windows server (το γράφω ξέροντας ότι πολλοί από το forum θα με αντιπαθήσουν μόλις το διαβάζουν) ούτε κάποιον που συμβουλεύει τον άλλο να βάλει bare metal hypervisor (που έχουν πολύ μικρότερη υποστήριξη σε drivers από τα windows server) για να τρέχει μόνο 1 instance windows server ώστε να λυθούν τα προβλήματα των drivers...... Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2020 από elpenor
Dantε Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Στο θεμα των drivers,επειδη ειδα οτι ο 3200G εχει τα κλασσικα θεματα των amd ,λεω να παω σε εναν 8100 και μια μητρικη με Η310. Οποτε να βγει κατι τετοιο Εναλλακτικα σκεφτομαι και τη λυση του μεταχειρισμενου σερβερ. Τι λετε? Η χρηση ειναι light οποτε ισως να ειναι overkill ο σερβερ αλλα σιγουρα ειναι σχεδιασμενος για τη χρηση αυτη.
cyberrobot Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2020 Εγώ πάντως θα σε συμβούλευα να πας σε επωνυπο pc (π.χ. Dell ή Lenovo) με δοκιμασμενο configuration και με μια επεκταση της εγγύησης να έχεις το κεφάλι σου ξένοιαστο για αρκετά χρόνια... 1
dskoul Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2020 άκου ... Καλός ο windows server αλλά τελείως overkill ... τι προτείνω ? ένα synology ds918+ (κοστιζει γυρω στα 500 ευρω) και με docker του βάζεις το odoo 13.0 ( ή το ERPNext) με 500 ευρώ καθαριζες το hardware και το software .... επικοινώνησε και με κάνα προγραμματιστη που γνωρίζει ... και είσαι αρχηγός! εναλλακτικά δες και το ds220+ που κοστίζει γύρω στα 350 Ευρω Φροντίζεις για τακτικό backup ...εγώ κάνω σε εξωτερικο δισκο άλλα και στο synology που έχω στο σπίτι. Προσοχή στους προγραμματιστες .... όλοι θέλουν να βάλουν το δικό τους σύστημα (διότι παίρνουν προμήθεια) .... οπότε ψάξε καλά ! Στην φώτο που επισυνάπτω φαίνεται το δικό μου σύστημα... ο παλιός σερβερ (που έκανε και φασαρία) πλέον σκονίζεται και .... χρησιμοποιειται ως βάση για για το νέο σερβερ και το μόντεμ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα