Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήρα κινητό( android )  για το παιδί που θα πάει γυμνάσιο.

1. Πρέπει να του φτιάξω λογαριασμό gmail ? Διάβασα για  family Link που λέει η Google και σου ζητάει και  στοιχεία πιστωτικής κάρτας…
  2. Υπάρχει κάποια αξιόπιστη free εφαρμογή  για parental control ( keyllogger, phone tracking ,πόσες ώρες παίζει παιχνίδια και ποια etc) για να μην ξεφύγει η κατάσταση και πάθει και αυχενικό….γιατί από ότι έχω δει  οι επί πληρωμή εφαρμογές είναι αρκετά ακριβές  και δεν ξέρω τι κάνουν τα δεδομένα κ.λ.π

Σας ευχαριστώ.

Δημοσ.

Προσωπική μου άποψη, φιλικά πάντα, κακώς αποκτά παιδί τόσο νωρίς κινητό.

a. Χρειάζεται λογαριασμό για να λειτουργούν τα βασικά services του κινητού και το playstore

b. Ανάλογα το κινητό, μπορεί να υπάρχει η επιλογή για δημιουργία restricted user account. Νομίζω τα Samsung με το Knox κάνουν κάτι αντίστοιχο. Για keylogging δε γνωρίζω αν υπάρχει κάτι γιατί είναι και παράνομο. Για location tracking και time tracking υπάρχουν services στο κινητό που καταγράφουν και μπορούν να κάνουν τα data share στο κινητό του γονέα.

Δημοσ.

Δε  χρειαζεται καρτα για family link , εκανα πειραματικα του γιου μου λογαριασμο και ζηταει συγκαταθεση για οποιαδηποτε αλλαγη στη συσκευη οπως εγκατασταση εφαρμογων.

Εννοειται πως κακο ειναι να εχουν κινητα απο τετοια ηλικια , αλλα αν το παιδι σου ειναι 1 στα 25  που δεν εχουν (οποιοδηποτε) κινητο θελω να μου πεις πως θα το διαχειριστεις (ειλικρινα ρωταω γιατι κοντοζυγωνει και εμενα το γυμνασιο).

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά δεν είμαι υπέρ της χρήσης του κινητού. Επειδή θα γυρίζει μόνο του  και σε κάποιες περιπτώσεις θα χρειαστεί για την επικοινωνία ήμουν της άποψης κινητού με κουμπιά όπως έχει η γιαγιά!!! Αφού για επικοινωνία το θέλουμε έτσι δεν είναι άρα δεν θα έπρεπε να έχει κανένας μαθητής smartphone .

Από την άλλη απαγορεύεται η χρήση στο σχολείο ΑΛΛΑ στην νομοθεσία δεν περιγράφονται ποιες επιπτώσεις έχει ο μαθητής που θα το χρησιμοποιεί …..

Το θέμα είναι ότι όλοι οι συμμαθητές του έχουν κινητό από την Πέμπτη δημοτικού και έκτη δημοτικού και είχαν φτιάξει και ομάδα στο viber  όποτε έχει μείνει ο τελευταίος !!

Η ανάγκη να είναι μέλος της ομάδας της κοινότητας γενικά στο σχολείο είναι πλέον κάτι το ασύλληπτο  και το να μην ακολουθεί την αγέλη απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και ωριμότητα από το παιδί ….

Η μόνη ελπίδα είναι η ορθή χρήση, να γνωρίζει τους κινδύνους και να υπάρχει μέτρο.

Για parental controls θα κοιτάξω αν έχει το redmi κάτι.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zaico είπε

Πήρα κινητό( android )  για το παιδί που θα πάει γυμνάσιο.

1. Πρέπει να του φτιάξω λογαριασμό gmail ? Διάβασα για  family Link που λέει η Google και σου ζητάει και  στοιχεία πιστωτικής κάρτας…
  2. Υπάρχει κάποια αξιόπιστη free εφαρμογή  για parental control ( keyllogger, phone tracking ,πόσες ώρες παίζει παιχνίδια και ποια etc) για να μην ξεφύγει η κατάσταση και πάθει και αυχενικό….γιατί από ότι έχω δει  οι επί πληρωμή εφαρμογές είναι αρκετά ακριβές  και δεν ξέρω τι κάνουν τα δεδομένα κ.λ.π

Σας ευχαριστώ.

Δεν έχω ψαχτεί για να σου απαντήσω, αλλά για να βλέπεις πόση ώρα παίζει το κάθε παιχνίδι και γενικά πόση ώρα είναι στο κάθε app υπάρχουν διάφορα apps. Εγώ έχω το device health services που μόνο σε apk υπάρχει πλέον. Αλλά υπάρχουν και άλλα στο play store αλλά δεν το έχω ψάξει. Μπορείς να δοκιμάσεις την AccuBattery, από τα σχόλια φαίνεται πολύ καλό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...