Προς το περιεχόμενο

Η Google διαπραγματεύεται με τη Samsung για την προώθηση του Assistant έναντι του Bixby

trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η αμερικανική εταιρία λέγεται πώς θέλει να δώσει μεγαλύτερη βάση και ώθηση στις δικές της υπηρεσίες όπως το Play Store.

Η Google και η Samsung βρίσκονται σε συζητήσεις για μία συμφωνία που θα έδινε στον αμερικανικό τεχνολογικό γίγαντα ένα πλεονέκτημα στις υπηρεσίες των τηλεφώνων της νοτιοκορεάτικης εταιρίας, όπως αναφέρει το Bloomgerg. Η συμφωνία θα περιλαμβάνει την προώθηση του Google Assistant και του Play Store έναντι των εναλλακτικών λύσεων της Samsung.

Η Samsung είναι η μεγαλύτερη εταιρία smartphone στον κόσμο και μακράν ο κορυφαίος κατασκευαστής φορητών συσκευών Android στις ΗΠΑ. Ενώ τα τηλέφωνά της χρησιμοποιούν το Android της Google, η Samsung προσπάθησε να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα με το δικό της λογισμικό που τρέχει πάνω από το Android, συμπεριλαμβανομένου και του έξυπνου βοηθού Bixby αλλά και των καταστημάτων Galaxy App. Τα προϊόντα της Google εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα στα τηλέφωνα της Samsung, αλλά η νοτιοκορεάτικη εταιρία έχει φτάσει στο βαθμό να περιλαμβάνει αποκλειστικά πλήκτρα στις συσκευές της σε μια προσπάθεια να κάνει το Bixby την πιο προσιτή και εύκολη στη χρήση επιλογή για τους πελάτες.

Η Google και η Samsung έχουν βρεθεί αντιμέτωπες και πάλι στο παρελθόν όταν η δεύτερη συμφώνησε να μειώσει μερικές από τις τροποποιήσεις της στο TouchWiz το 2014. Παρόλο που φαίνεται ότι η Google εξακολουθεί να μην είναι ευχαριστημένη με αυτό που προέκυψε από τότε, η Samsung θα χρειαστεί κάτι περισσότερο από «λόγια» για να αλλάξει τακτική. Όπως μάλιστα αναφέρει το Bloomberg, η Google έχει ήδη συνάψει συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Apple, ώστε να οριστεί η Google ως βασική μηχανή αναζήτησης στον Safari.

Τα νέα έρχονται έπειτα από προσπάθειες της Google να πείσει τους αμερικανούς νομοθέτες ότι δεν κάνει κατάχρηση της εξουσίας της. Το Play Store και η υποχρεωτική δέσμευση υπηρεσιών της Google σε τηλέφωνα Android, πέρασαν από αυστηρό αντιμονοπωλιακό έλεγχο και μία συμφωνία με τη Samsung θα μπορούσε να υπονομεύσει το επιχείρημα της Google ότι η πλατφόρμα Android επιτρέπει τον ισχυρό ανταγωνισμό.

Εκπρόσωπος της Samsung δήλωσε στο Bloomberg:

Η Samsung παραμένει αφοσιωμένη στο δικό μας οικοσύστημα και υπηρεσίες. Ταυτόχρονα, η Samsung συνεργάζεται στενά με την Google και άλλους συνεργάτες για να προσφέρει τις καλύτερες εμπειρίες για κινητά στους χρήστες μας.

Εκπρόσωπος της Google αναφέρει:

Όπως όλοι οι κατασκευαστές συσκευών Android, η Samsung είναι ελεύθερη να δημιουργήσει το δικό της κατάστημα εφαρμογών και τον δικό της ψηφιακό βοηθό. Αυτή είναι μία από τις υπέροχες δυνατότητες της πλατφόρμας Android. Και ενώ μιλάμε τακτικά με συνεργάτες για τρόπους βελτίωσης της εμπειρίας των χρηστών, δεν έχουμε σχέδια να το αλλάξουμε αυτό.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή, όπως μια μέρα εμφανίστηκε το Google Duo στη συσκευή μου, έτσι θα εμφανιστεί και ο Google Assistant όταν κάποια στιγμή πατήσω κατά λάθος το Bixby button. Εύχομαι το ίδιο ξαφνικά να δω και το Gcam.

14 λεπτά πριν, kirileman είπε

Δηλαδή, όπως μια μέρα εμφανίστηκε το Google Duo στη συσκευή μου, έτσι θα εμφανιστεί και ο Google Assistant όταν κάποια στιγμή πατήσω κατά λάθος το Bixby button. Εύχομαι το ίδιο ξαφνικά να δω και το Gcam.

Αυτά τα ξαφνικά να φοβάσαι . Καλύτερα να σου δίνει την δυνατότητα επιλογής κ ας κάνει ο καθένας ότι θέλει 

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, cyb3rphr33k είπε

H ms τι λέει για ολα αυτα; Δεν έχουν λόγο μετά τις συμφωνίες samsung-microsoft?

Ηδη αντικατέστησαν το samsung cloud με το one drive.

Με ποιο προϊόν της Microsoft να αντικαταστήσουν το Bixby δηλαδή;

Επεξ/σία από aypnia
  • Confused 1

Επισκέπτης

Εμένα πάντως, το όνομα της υπηρεσίας της samsung, μου ξυπνάει αναμνήσεις από ένα παιχνίδι που έπαιζα πιτσιρικάς στο snes 😀

Spoiler

https://i.ytimg.com/vi/1Fzef4oZNCo/maxresdefault.jpg

Επισκέπτης

Η Samsung και η Google θα μπορουσαν να φτιάξουν την "τέλεια" συσκευη αν συνεργάζονταν. Φανταστειτε ενα Note 21 με την καλυτερη οθονη της αγοράς, την ταχύτερη μνήμη, την καλύτερη κάμερα, τον Exynos 1000 (που τα leaks λενε οτι με την AMD σκοτώνει). Φανταστείτε τώρα ενα σχεδον καθαρό Android 11 μέσα. Με μικρές πινελιές της Samsung σε θέματα που δεν εχει ασχοληθει η Google. Κατι σαν το Oxygen OS που προσωπικα το αποκαλώ Google Android+. To καλύτερο hardware, με το καλύτερο software και την άνεση να δινει updates 4-5 Χρόνια οπώς η Apple 

7 λεπτά πριν, aypnia είπε

Με ποιο να αντικαταστήσουν το Bixby δηλαδή από τη Microsoft;

Εμ, Cortana;

Όλα για την συλλογή δεδομένων! Να μην τα μαζεύει κανένας άλλος, μόνο η Αμέρικα! Και η Ε.Ε. κοιμάται ύπνον βαθύ. Αν και τώρα με την τελευταία απόφαση του δικαστηρίου της Ε.Ε. σαν να ξυπνάει από τον λήθαργό της.

https://www.sofokleousin.gr/to-dikastirio-tis-ee-akyrose-ti-symfonia-metaforas-dedomenon-me-t

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, NamelessDead είπε

Εμ, Cortana;

H Cortana είναι προϊόν με ημερομηνία λήξης, σύντομα θα μας χαιρετήσει σαν consumer προϊόν.

Cortana, say goodbye

https://www.computerworld.com/article/3531417/cortana-say-goodbye.html

Microsoft is killing off its Cortana app for iOS and Android

https://www.theverge.com/2019/11/16/20967875/microsoft-cortana-ios-android-app-removal-countries-support-document

Επεξ/σία από aypnia
  • Thanks 1

32 λεπτά πριν, kirileman είπε

Gcam δεν παίζει είναι device based, και δεν κερδίζει κάτι από εκεί από το assistant από την άλλη σηλλεγει ενα σορό δεδομένα τα οποία τα προσθέτει στο profile που φτιάχνει και το πουλάει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οχι ρε μην μας το κανετε αυτο και τι θα κανουμε χωρις Bixby lol

Κατα τα αλλα στο S20 Ultra μου εχω κανει assign το google now στο πλαινο κουμπι και ο google assistant κανει wake οποιαδηποτε στιγμη στο κινητο μου ακομη και απο sleep mode με φωνητικη εντολη.. 

Δεν υπαρχει καλυτερος assistant μιλια μπροστα απο ολους χρονια τωρα και για την συλλογη των δεδομενων μας ας το αφησουμε καλυτερα κατα μερος γιατι ειμαστε για τα πανηγυρια μας δουλευουν ολοι κανονικα.. Τουλαχιστον να εχεις ενα assistant που να κανει και πεντε πραγματα σωστα ακοπα..

Επεξ/σία από d4ydr33m3r

23 ώρες πριν, NamelessDead είπε

Η Samsung και η Google θα μπορουσαν να φτιάξουν την "τέλεια" συσκευη αν συνεργάζονταν. Φανταστειτε ενα Note 21 με την καλυτερη οθονη της αγοράς, την ταχύτερη μνήμη, την καλύτερη κάμερα, τον Exynos 1000 (που τα leaks λενε οτι με την AMD σκοτώνει). Φανταστείτε τώρα ενα σχεδον καθαρό Android 11 μέσα. Με μικρές πινελιές της Samsung σε θέματα που δεν εχει ασχοληθει η Google. Κατι σαν το Oxygen OS που προσωπικα το αποκαλώ Google Android+. To καλύτερο hardware, με το καλύτερο software και την άνεση να δινει updates 4-5 Χρόνια οπώς η Apple 

Εμ, Cortana;

Αληθεια αδερφε μου πρεπει να το πω...Με εξινος κανεις δεν κερδισε τον πολεμο.Οσο για την amd το εχω ξαναπει.Και μια τσαντα στην πλατη με rtx 2080ti να κουβαλατε αν δεν υπαρχει software τι να το κανεις το hardware.Ειναι σαν να μου συγκρινεις ps5 με xbox.Ωραια μπραβο microsoft εισαι πιο δυνατη αλλα τι κανουμε τα παιχνιδια τα εχει αλλος.Αρα παμε παλι στην αρχη:Και 200 γιγα ραμ με 30πυρινο επεξεργαστη να εχει χωρις λογισμικο δεν μου λεει κατι.Δεν ειναι τυχαιο που ξαφνικα θα συνεργαστει με την amd.Γτ αραγες!Αλλη μια διαφημιση για να πουλησει κανα κινητο παραπανω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...