Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια μικρή βοήθεια θα ηθελα για αγορα καρτας γραφικων

το budget pc μου.. 

i3 4330 @ 3.50GHz

8,00GB Dual-Channel DDR3 @ 800MHz

Motherboard MSI B85-G43 (MS-7816)

Τροφοδοτικο 500W..

θελω μια καρτα γραφικων (δεν εχω, εχω τα γραφικα της intel του i3, Intel HD Graphics 4600) για photoshop/lightroom να  κανω τα βασικα, τωρα ανοιγει μεν το lightroom αλλα δεν με αφηνει να κανω καν develop τις φωτογραφιες.. 

Το δε photoshop  ανοιγει μεν..αλλα με βλεπω οτι παρα πολλα (filters  κλπ) ειναι απενεργοποιημένα..

Παιχνιδια δεν με ενδιαφερουν. Μονο για edit στο ps/lr

Με μια Radeon RX 550 4GB Pulse των ~85Ε πχ θα ειμαι σχετικα οκ ή πρεπει να ανέβω σε κατι αλλο;

Επεξ/σία από Ntinlanden
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ok, σ ευχαριστώ πολύ! Στα υποψιν και αυτή η επιλογή. 

Η geforce gtx 1050 ti 4gb μου κανει; 

Used καινουρια οτι βρω.

Αν κανω τη δουλειά μου και με την amd radeon rx 550 που εβαλα στο πρώτο μου ποστ να παρω μια τέτοια να τελειώνει..

Επεξ/σία από Ntinlanden
Δημοσ.
Στις 31/7/2020 στις 12:40 ΠΜ, Ntinlanden είπε

Μια μικρή βοήθεια θα ηθελα για αγορα καρτας γραφικων

το budget pc μου.. 

i3 4330 @ 3.50GHz

8,00GB Dual-Channel DDR3 @ 800MHz

Motherboard MSI B85-G43 (MS-7816)

Τροφοδοτικο 500W..

θελω μια καρτα γραφικων (δεν εχω, εχω τα γραφικα της intel του i3, Intel HD Graphics 4600) για photoshop/lightroom να  κανω τα βασικα, τωρα ανοιγει μεν το lightroom αλλα δεν με αφηνει να κανω καν develop τις φωτογραφιες.. 

Το δε photoshop  ανοιγει μεν..αλλα με βλεπω οτι παρα πολλα (filters  κλπ) ειναι απενεργοποιημένα..

Παιχνιδια δεν με ενδιαφερουν. Μονο για edit στο ps/lr

Με μια Radeon RX 550 4GB Pulse των ~85Ε πχ θα ειμαι σχετικα οκ ή πρεπει να ανέβω σε κατι αλλο;

https://www.skroutz.gr/s/18346299/Palit-GeForce-GTX-1650-4GB-StormX-NE51650006G1-1170F.html

βρες και καποιον i5 στις αγγελιες στο ~60 ευρω 😃

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 1/8/2020 στις 4:08 ΜΜ, duffyduck είπε

@Ntinlanden

παρε τον 4590 απο την αγγελια που σου ειπε ο TheDevilMayCare. Ειναι πολυ καλος επεξεργαστης και απαραιτητος για τη δουλεια θες να κανεις

Ok στα υπόψιν και ένας i5 λοιπόν, thanks!

Στα ιδια χρήματα (~150-160€) σαν αναβάθμιση ειναι καλύτερα μια rx 550 4gb +ενας used i5 ή μια 1050 ti; (και μενω με τον i3 δηλ)

Παντα για αυτα που θελω να κανω, ξαναθυμίζω πως παιχνίδια δεν παίζω! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιστευω οτι μιας και παιζεις με Photoshop, κλπ η αναβαθμιση CPU σε συνδιασμο με την rx 550 θα σου δωσει τα καλυτερα αποτελεσματα.

Και καποια στιγμη στο μελλον + 8GB μνημης θα βοηθησουν ακομα περισσοτερο.

Photoshop, Lightroom στηριζονται αρκετα και στην CPU.

Επεξ/σία από vste
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τσιμπησα μια rx 550, έχει πεσει στα 78€ μια χαρα..

και εναν i5 used οποτε βρω ναι.

Ετσι νομίζω και εγω πως είναι καλύτερη αναβάθμιση και πιστεύω θα κανω τη δουλειά μου.

Σ ευχαριστώ πολύ!

• Like 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Εξαρταται πως το βλεπεις: η 550 ειναι καρτα που θα επρεπε να δινεται στο 50ευρω! ☹️

https://static.techspot.com/articles-info/2001/bench/1080p-p.webp

Ο άνθρωπος έχει ξεκαθαρίσει πως δεν παίζει παιχνίδια. Για photoshop και lightroom ενδιαφέρεται. Εκεί θα τον βοηθήσει πολύ περισσότερο αυτή η κάρτα και ένα upgrade σε cpu (i5).

Από εκεί και πέρα η RX 550 είναι ισάξια με την 1050 στο benchmark που έβαλες. Κάποιος που δεν παίζει παιχνίδια τι δυνατότερο να ζητήσει; 

Όσο για το θέμα της τιμής που σχολιάζεις εκεί έχεις δίκιο πολλές κάρτες θα πρέπε να κοστίζουν φθηνότερα. Π.χ. για μένα είναι αδικαιολόγητη η τιμή της 1030. 

Αλλά δυστυχώς εκεί είναι πάνω-κάτω οι τιμές. Δυστυχώς ο TS δεν έχει και πολλές επιλογές για κάτι ισάξιο φθηνότερα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ntinlanden είπε

Τσιμπησα μια rx 550, έχει πεσει στα 78€ μια χαρα..

και εναν i5 used οποτε βρω ναι.

Ετσι νομίζω και εγω πως είναι καλύτερη αναβάθμιση και πιστεύω θα κανω τη δουλειά μου.

Σ ευχαριστώ πολύ!

Δεν σε προλαβα..

Εχω τον επεξεργαστη και τις εξης καρτες

Sapphire rx550

gigabyte gtx 1050ti

rx470 xfx 8gb

Σιγουρα θα τα βρισκαμε στην τιμη, θεωρω τα 78 για την rx550, δεν τα αξιζει..σε μτχ γενικα θα εβρισκες κατι καλυτερο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...