Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Καλησπέρα παιδιά βρήκα εργασια στην στουτγκάρδη από γραφειο εργασίας σε ελληνική επιχείρηση για 1000 € συν διαμονή δεν γνωρίζω γερμανικά και σκέφτομαι να πάω καθώς εδώ είμαι άνεργος 2 χρονια πλέον θα ήθελα να μάθω πληροφορίες και αν αξίζει ευχαριστώ
Ukforthemoment Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1000€ είναι λίγα αλλά η διαμονή εννοείς ότι θα είναι πληρωμένη; Τι δουλειά αν επιτρέπεται;Μαθε γερμανικά αν δεν θες να μείνεις στάσιμος. Καλή επιτυχία φίλος. (ελληνικό αφεντικό ;;;;;;;;;;;ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!) Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2020 από Ukforthemoment 3
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Αποθηκάριος θα είμαι ναι η διαμονή είναι πληρωμένη δικό μου στούντιο τα 1000 θα μένουν καθαρά υπάρχουν φόροι? Όσο για το αφεντικό τι να προσέξω σ ευχαριστώ?
Ukforthemoment Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Δεν έχουν και την καλύτερη φήμη πουθενά.Δεν έχω προσωπική πείρα ,απο ότι έχω ακούσει και μου εχουν πει. Απο φόρους δεν ξερω.Μπες στο http://www.patriotaki.net/ σίγουρα θα γράφει.
Ανήξερη Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Εγώ θα έλεγα ότι αξίζει. Ρισκάρεις κάτι; Ακόμη και να μη σου αρέσει η δουλειά, γυρνάς πίσω αργότερα. Τα χίλια ευρώ είναι ένας μισθός με τον οποίον θα καλύπτεις τα έξοδά σου άνετα και ανάλογα με τη ζωή που κάνεις, θα σου μένουν κιόλας. Το κόστος ζωής στη Γερμανία δεν είναι πιο ακριβό από το αντίστοιχο στην Αθήνα π.χ. Θα ήταν καλό να ξεκινήσεις Γερμανικά, αλλά τον πρώτο καιρό ετοιμάσου να εξασκήσεις τα Αγγλικά σου, αν ξέρεις. Μην επαναπαυτείς στην ευκολία της συναναστροφής μόνο με Έλληνες - να επιδιώκεις και τη συναναστροφή με ξένους, ακόμη κι αν σε ζορίζει στην αρχή λόγω γλώσσας. Γενικά, δες το ως κάτι διαφορετικό και προσπάθησε να εκμεταλλευτείς την ευκαιρία του να δεις πώς είναι τα πράγματα εκτός Ελλάδας. Ακόμη κι αν αποφασίσεις να γυρίσεις στην Ελλάδα, θα έχεις κερδίσει μια σημαντική εμπειρία (όχι μόνο εργασιακή). Η Γερμανία είναι ωραία χώρα. Ειδικά την άνοιξη που όλα ανθίζουν. Η σύντομη απάντηση, λοιπόν, είναι: να πας, αξίζει. Κυρίως επειδή η στασιμότητα στην Ελλάδα μπορεί να σε επιβαρύνει μακροπρόθεσμα κι όχι μόνο οικονομικά. Έχεις μια ευκαιρία να δοκιμάσεις να ζήσεις σε μια νέα χώρα, γιατί να μην το κάνεις; 6
velociraptoras Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Φυσικα και να πας. Καλό θα ήταν όμως αφού προσαρμοστείς να ξεκινήσεις μαθήματα γερμανικών ωστε αργότερα να βρεις κάτι καλύτερο. Αν δεν έχεις οικογένεια τα 1000 φτάνουν για τα έξοδα σου 2
LongTom Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 1000 πριν ενοίκια και τα λοιπά είναι χάλια για Στουτγάρδη. 1000 "καθαρά", δίχως ενοίκια, είναι ΟΚ. Δεν θα κάνεις την τρελή ζωή, αλλά θα ζήσεις αξιοπρεπώς. Έλληνες εργοδότες Γερμανία == μεγάλο ποσοστό μπαταχτζίδες και λαμόγια. Προσοχή και πάντα τσεκάρισμα εάν ισχύουν αυτά που σε λέει. Πολύ προσοχή στο συμβόλαιο που θα σε κάνει και τι όρους θα έχει. Π.χ. εάν είναι μέχρι 1000 αναλόγως της δουλειάς και όχι 1000 ότι και εάν γίνει. Μάθε Γερμανικά χθες και προσπάθησε για κάτι καλύτερο. Μην πολύ πιστεύεις και εξαρτάσαι από την Ελληνική κοινότητα και μην μείνει ο κοινωνικός κύκλος σε Έλληνες. Επίσης ψάξε και ρώτα τις Γερμανικές δημόσιες υπηρεσίες και τυχών συνδικάτο για φορολογία, ασφάλιση κ.ο.κ. Μην βασίζεσαι στον εργοδότη. Το όποιο τρέξιμο θα κάνεις θα σε ωφελήσει 1000%. 6 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Δεν έχουν και την καλύτερη φήμη πουθενά.Δεν έχω προσωπική πείρα ,απο ότι έχω ακούσει και μου εχουν πει. Απο φόρους δεν ξερω.Μπες στο http://www.patriotaki.net/ σίγουρα θα γράφει. Το πατριοτάκι είναι τραγούδι του Καζαντίδη σε φόρουμ. Όποιος διαβάζει ότι γράφεται εκεί θα πρέπει να είναι πάρα πολύ υποψιασμένος για την ακρίβεια. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 σαν ελληνας γεννημενος στην γερμανια που απλα εχω κανει καποια μεγαλα διαλλειμματα στην ελλαδα για σπουδες και δουλεια και τωρα παλι εδω και χρονια στην γερμανια θα σου πω το εξης, αν θες το ακολουθεις αν θελεις το πετας στον καλαθο των αχρηστων .... με κεφαλαια για να σου μεινει : <<ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ>> , και αν αντεξεις και μερικα χρονια εδω θα δεις οτι δεν θα θελεις ουτε να τους βλεπεις. ...αυτα....αν ανεβεις να εχεις υπομονη και θεληση για να δημιουργια. καλη τυχη φιλε μου.
Ukforthemoment Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 2 ώρες πριν, LongTom είπε Το πατριοτάκι είναι τραγούδι του Καζαντίδη σε φόρουμ. Όποιος διαβάζει ότι γράφεται εκεί θα πρέπει να είναι πάρα πολύ υποψιασμένος για την ακρίβεια. Το έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα γιατί ότι ήθελα στα αγγλικά το βρηκα μονος μου.Επειδή δεν ξέρω γερμανικά ομως δεν εψαξα να βρω για τον φιλο τα περι φορολογίας και πρότεινα το πατριωτακι,αν λες ότι δεν είναι αξιόπιστο το δέχομαι. Τελικά για τους έλληνες εργοδότες όλοι τα ίδια λέμε ε;
vamvakoolas Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 εγω δε θα σχολιασω για τν εργοδοτη (ειτε αγγλος ειτε ....αφγανος ειτε Ελληνας) αν θες να προκοψεις Γερμανια και οχι να εισαι ...του κλωτσου και του μπατσου (ο μικρος για ολες τις δουλειες) πρεπει να μαθεις Γερμανικα. Δεν ειναι δυσκολο αν κατσεις στα αυγα σου και δεν ασχοληθεις με τη γλωσσα να ερθει ενας Πολωνος που μιλαει Γερμανικα και να σου παρει τη θεση μετα απο λιγο καιρο. Η φορολογια στη Γερμανια δεν ειναι 10-20 % οποτε δες ή ρωτα ακριβως για το μισθο σου ιδιως μετα απο ολες τις κρατησεις. Η στουγκαρδη ειναι καλη πολη (καλα δεν ειναι Βερολινο/Φρανκφουρτη) και σχεδον ολοι εκει εχουν παει για δουλεια. Επισης ειναι διεθνης πολη. Με λιγα λογια θα κανεις ευκολα επαφες. Εφοσον λυσεις το θεμα διαμονη που ειναι αρκετα δυσκολο (γραφεις οτι αυτο ειναι κομπλε) ετοιμασε...βαλιτσες οτι αλλο θες ρωτα (μη ντρεπεσαι).
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 1000 ευρώ με διαμονή πληρωμένη είναι έτσι και έτσι.Σιγουρα βγαίνεις αφού είσαι μόνος,απλά δεν θα μένουν και πολλά για αποταμίευση.Αλλα αφού είσαι άνεργος 2 χρόνια,και μόνος φαντάζομαι είναι μια χαρά.Εξαλλου Γερμανία πας,όχι στην άλλη άκρη του κόσμου.Και όποτε θέλεις φεύγεις. Η Στουτγκάρδη έχει πολυ μεγάλη ελληνική κοινότητα,στην αρχή θα βοηθήσει αυτό,αλλά όπως ειπώθηκε προσπάθησε να μην μείνεις κολλημένος εκεί.Κανε παρέες και με γερμανούς και με άλλες εθνικότητες. Η ζωή από θέμα κόστους είναι μια από τα ίδια και σε πολλά πράγματα από σούπερ μάρκετ πολύ πιο φθηνά.Εγω σκέψου,λόγω δουλειάς,πολλά χρόνια ψωνίζω πολλά πράγματα από εκεί και τα φέρνω με φορτηγό Ελλάδα. Όσο για τους Έλληνες εργοδότες,είναι πασιφανές ότι δεν είμαστε και ο πιο φιλότιμος λαός,τα ίδια με εδώ δηλαδή.Υπαρχουν τα λαμόγια,υπάρχουν και οι σωστοί.Οπως και εδώ. Εχω γνωρίσει κάθε καρυδιάς καρύδι,και Έλληνες και ξένους,Γερμανία έζησα 20 χρόνια,γερμανικό σχολείο,πανεπιστημιο και μετά συνεχώς πάρε δώσε λόγω δουλειάς.Μην ακούς βλακείες τύπου "μακριά από Έλληνα εργοδότη",η κάθε περίπτωση είναι διαφορετικοί.Πολλοι κράζουν επειδή νόμιζαν θα πάνε και θα λουφαρουν,και τους έδιωξαν και έβγαζαν χολή,σίγουρα υπάρχουν πολλοί αλήτες,κυρίως στην εστίαση.Αλλα εκεί που πας φαντάζομαι κάτι πάνω σε μεταφορές.Εντελως αλλο τοπίο. Όπως και να έχει,σημαντικό είναι να μάθεις τη γλώσσα,θα σε βοηθήσει απίστευτα παντού,λογικό είναι,πάνε με καλή ψυχολογία,δες πως είναι το περιβάλλον εργασίας και κρίνεις. Η Στουτγκάρδη σίγουρα δεν είναι Βερολίνο,Μόναχο ή Ντίσελντορφ αλλά έχει τα πάντα.Καλη τύχη.
kostasbm Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 δεν εχω κανει Γερμανια αλλα 2 παιδια της γειτονιας πηγαν με γραφειο ,ο ενας σε νοσοκομειο και ο αλλος σε μια εταιρεια μεταφορων...... ο τυπος στο νοσοκομειο μετα τη ληξη της συμβασης του προτειναν να την ανανεωσει αλλα αυτος εφυγε.....δικια μου αποψη και απο τα δικα του λεγομενα (γιατι δεν ειχε δουλεψει παλι) οτι του φανηκε πολυ το 8ωρο ..εκανε και υπερωριες τις οποιες τις πληρωνοταν κανονικα....ρεζουμε ηρθε για να βρει δουλεια γραφειου ητοι κωλοβαρεμα ..αν τη βρει να μου γραψει. ο αλλος δεν εχει ερθει ανανεωσε ,λεει οτι τραβαει ωρες παραπανω οταν εχει δουλεια πληρωνεται κανονικα και παει σχολειο καπου για τη γλωσσα....ρεζουμε αυτος πηγε αποφασισμενος να δουλεψει να κανει κατι φιλε μου ευκαιριες δε βρισκεις καθε μερα οποτε μπες στο αεροπλανο και κανε το πρωτο βημα..ποτε δε ξερεις τι μπορει να σου βρεθει μετα απο 6 μηνες...οπως σου ειπαν κυνηγησε λιγο το θεμα γλωσσας ......καλη τυχη και να μας πεις τις πρωτες εντυπωσεις μολις εγκατασαταθεις 1
Aggeluska Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 On 30/07/2020 at 23:48, dogkanos 24 said: Καλησπέρα παιδιά βρήκα εργασια στην στουτγκάρδη από γραφειο εργασίας σε ελληνική επιχείρηση για 1000 € συν διαμονή δεν γνωρίζω γερμανικά και σκέφτομαι να πάω καθώς εδώ είμαι άνεργος 2 χρονια πλέον θα ήθελα να μάθω πληροφορίες και αν αξίζει ευχαριστώ Εχω ζησει 4 χρόνια Γερμανία και εχω δουλεψει και σαν ανειδίκευτος. Δεν αξιζει ιδιαίτερα να δουλεύεις σαν ανειδίκευτος στην γερμανια. Αλλα αν πας και μαθεις την γλωσσα μπορείς μετα να κανεις κατι πιο καλό πληρωμένο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα