Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχει αγοραστεί Nuc kit (nuc7i5bnh) η λιστα συμβατων (validated) μνημων και δισκων που δινει η intel ειναι σχετικα μικρη και οταν εγιναν οι αγορες πηγα οσο πιο κοντα στη λιστα γινεται. πχ  corsair nvne mp500 series 120gb πηρα η intel δινει validation για corsair nvme mp500 series 240 gb & 480 gb. Ram crucial 2133 MHz 8gb αγορα, micron 2133 MHz 8gb list validated. Υποψιν η crucial εχει εξαγοραστει απο την micron και λανσαρουν οι 2 εταρειες το ιδιο προιον με 2 διαφορετικες ετικετες. Τωρα η crucial δεν βγαζει ram στα 2133 MHz και δεν μπορει να μου δωσει πληροφοριες για το εαν τπαρχει ασυμβατοτητα. Το nuc αποσυγχρονιζει εικονα - ηχο  σε web streaming, μερικες φορες παγωνει και καποια στιγμη παλιοτερα δεν εκανε win 10 update. Εχω ερθει σε επαφη με ολων των προιοντων τα support και δεν παιρνω ξεκαθαρες απαντησεις. Μου φαινεται κατι πολυ περιεργο γιατι σε παλιοτερα nuc με celeron cpu's που εχω δουλεψει ειμαι happy.

Επεξ/σία από prmarios
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα , μόλις έφτιαξα ένα nuc , Intel NUC Kit NUC7PJYH , και δεν έχω καθόλου σήμα σε οθόνη , ούτε τηλεόραση. Το μετάνιωσα που δεν πήρα το ακριβότερο που έχει και display port.

Το επέστρεψα για έλεγχο και περιμένω...

Μνήμες 2χ4 HyperX ddr4  - 2400 cl14

και Samsung 500gb 860 evo!

Όλα καινούργια !

Έχει κανείς ίδια εμπειρία;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, manelys είπε

Καλησπέρα , μόλις έφτιαξα ένα nuc , Intel NUC Kit NUC7PJYH , και δεν έχω καθόλου σήμα σε οθόνη , ούτε τηλεόραση. Το μετάνιωσα που δεν πήρα το ακριβότερο που έχει και display port.

Το επέστρεψα για έλεγχο και περιμένω...

Μνήμες 2χ4 HyperX ddr4  - 2400 cl14

και Samsung 500gb 860 evo!

Όλα καινούργια !

Έχει κανείς ίδια εμπειρία;

Αν είναι αυτό με τον j5005 ψάχνεις κατευθείαν για ΑΠΟΛΥΤΑ συμβατές μνήμες από λίστα συμβατότητας της intel. Σούπερ τα επεξεργαστάκια αυτά αλλά πολύ δύστροπα στις μνήμες. Πριν δύο χρόνια έκανα ένα με j5005 μητρική από asrock και ψάχνοντας στο internet πρώτα κατάλαβα ότι πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με τις μνήμες... Το ίδιο έκανα και σε φίλου που το πρότεινα, έβαλα μνήμες μόνο από την λίστα συμβατότητας. Το μηχανάκι είναι εξαιρετικό για htpc αλλά σιγουρέψου πρώτα για την συμβατότητα μνημών γιατί είναι δύσκολο ως προς αυτό το θέμα.

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Αν είναι αυτό με τον j5005 ψάχνεις κατευθείαν για ΑΠΟΛΥΤΑ συμβατές μνήμες από λίστα συμβατότητας της intel. Σούπερ τα επεξεργαστάκια αυτά αλλά πολύ δύστροπα στις μνήμες. Πριν δύο χρόνια έκανα ένα με j5005 μητρική από asrock και ψάχνοντας στο internet πρώτα κατάλαβα ότι πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με τις μνήμες... Το ίδιο έκανα και σε φίλου που το πρότεινα, έβαλα μνήμες μόνο από την λίστα συμβατότητας. Το μηχανάκι είναι εξαιρετικό για htpc αλλά σιγουρέψου πρώτα για την συμβατότητα μνημών γιατί είναι δύσκολο ως προς αυτό το θέμα.

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Ναι αυτό είναι με τον j5005, και το προόριζα για hcpc. Μπορείς να μου πεις ποιές μνήμες τελικά έβαλες; Ή να μου πεις την λίστα;

Δυστυχώς τώρα τις πήρα. Και δύο μάλιστα! Τέλος πάντων αν είναι να δουλέψει με άλλες...

Δημοσ.

Φίλε μου θα γράψεις τον κωδικό του nuc στο google και δίπλα memory compatibility list και θα το βρεις. Τον ίδιο επεξεργαστή έχουμε, εγώ δεν τον έχω στο nuc όμως, οπότε πιθανόν να μην σου κάνουν οι δικές μου μνήμες. Εμένα είναι embedded σε μητρική asrock. Του φίλου που έστησα το μηχανακι πριν 1μιση χρόνο δεν θυμάμαι να δυσκολευτηκα να βρω την λίστα των μνημών ιδιαίτερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Φίλε μου θα γράψεις τον κωδικό του nuc στο google και δίπλα memory compatibility list και θα το βρεις. Τον ίδιο επεξεργαστή έχουμε, εγώ δεν τον έχω στο nuc όμως, οπότε πιθανόν να μην σου κάνουν οι δικές μου μνήμες. Εμένα είναι embedded σε μητρική asrock. Του φίλου που έστησα το μηχανακι πριν 1μιση χρόνο δεν θυμάμαι να δυσκολευτηκα να βρω την λίστα των μνημών ιδιαίτερα.

Δυστυχώς έψαξα εκ των υστέρων και φταίει το latency της ram το οποίο πρέπει να είναι 16 και πάνω. Η HyperX είναι 14.

Εδώ το πολύ κατατοπιστικό blog :

https://nucblog.net/2018/05/gemini-lake-pentium-nuc-review-nuc7pjyh-overview-1-3/

Επεξ/σία από manelys
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, manelys είπε

Δυστυχώς έψαξα εκ των υστέρων και φταίει το latency της ram το οποίο πρέπει να είναι 16 και πάνω. Η HyperX είναι 14.

Εδώ το πολύ κατατοπιστικό blog :

https://nucblog.net/2018/05/gemini-lake-pentium-nuc-review-nuc7pjyh-overview-1-3/

Νομίζω οι δικές μου είναι 15 και ο j5005 παίζει μια χαρά. Μην πάρεις τίποτα εκτός memory list. Μόνο από εκεί. Άσε τα latency κατά μέρος και μην μπλέξεις παραπάνω με δεύτερο κιτ μνήμες που δεν θα παίζουν πάλι. Τα gemini lake είναι πολύ στριφνά στις μνήμες, μόνο από τη λίστα.

• Like 1
Δημοσ.

Σωστά! Τώρα μόνο από την λίστα. 

Υπάρχουν φήμες ότι παίζει και με 2x8 ddr4 , αλλά πρέπει να το επιβεβαιώσει κάποιος που το έχει κάνει. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε

Τι θες τα 16gb σε htpc; Υπερβολικά θεωρώ.

Σωστά. Έτσι το είπα μπας και διαβάζει και κάνα άλλος το ποστ.

Ορίστε και η λίστα της Intel:

https://compatibleproducts.intel.com/ProductDetails?EPMID=126137

(όποτε κάνει αναφορά στα 16gb γράφει ότι μπορεί να είναι ασταθές το σύστημα. Οπότε ούτως ή άλλως άκυρο τα 16)

• 1 μήνα μετά...
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα με άλλο Nuc ( υποψήφιο είναι αυτό ) ισχύει ότι πρέπει να εγκαταστήσω μόνο τα εγκεκριμένα μέσα; δίσκο και μνήμη; ή οι δίσκοι δεν έχουν τόσο πρόβλημα; έχουν όλοι οι επεξεργαστές την ίδια απαίτηση για συμβατότητα;

Επεξ/σία από bilham
Δημοσ.
Στις 15/1/2021 στις 9:01 ΜΜ, bilham είπε

Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα με άλλο Nuc ( υποψήφιο είναι αυτό ) ισχύει ότι πρέπει να εγκαταστήσω μόνο τα εγκεκριμένα μέσα; δίσκο και μνήμη; ή οι δίσκοι δεν έχουν τόσο πρόβλημα; έχουν όλοι οι επεξεργαστές την ίδια απαίτηση για συμβατότητα;

Είχα φτιάξει πριν καιρό ένα και θυμάμαι ότι τις ram σίγουρα τις πήρα από την λίστα. Ενδεχομένως και για τον ssd (transcend) αλλά πιστεύω εκεί η συμβατότητα έχει πρωτίστως να κάνει με τις διαστάσεις...

Δημοσ.

Από ότι βλέπω στη λίστα υπάρχουν ένα σωρό πράγματα που προτείνει η intel από μνήμες και δίσκους μέχρι τηλεοράσεις και καλώδια που μπορεί να συνδεθούν πάνω του. Προφανώς θα υπάρχουν και ένα σωρό άλλα που δεν αναφέρονται στη λίστα τα οποία θα μπορούν να συνδεθούν χωρίς προβλήματα... 

Αυτό που δεν καταλαβαίνω γιατί αυτά τα συγκεκριμένα μηχανήματα να έχουν θέματα συμβατότητας αφού οι επεξεργαστές αυτοί κυκλοφορούν ευρέως σε μεγαλύτερους υπολογιστές χωρίς τέτοια θέματα...

Μήπως η Intel είναι υπερβολική;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...