Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ.

Θέλω να τοποθετήσω στο χωράφι μου 4 κάμερες ώστε να βλέπω εικόνα live στο σπίτι μου (1,5-2 χιλιόμετρα μακριά). Οι προϋποθέσεις είναι:

• Όχι ασύρματες διότι είναι σε περιοχή με έντονα καιρικά φαινόμενα και επηρεάζονται. Δεν με πειράζει να σκάψω και να βάλω τα απαραίτητα καλώδια υπόγεια.
  • Δεν έχει Internet εκεί κοντά. Δεν με ενδιαφέρει να τις βλέπω από οπουδήποτε, μόνο όταν ανεβαίνω και μένω στο σπίτι που είναι κοντά στο χωράφι. Ωστόσο έχω κεραίες που μπορώ να συνδέσω μεταξύ τους (η μία στο χωράφι, η άλλη στο σπίτι μου - απόσταση 1-2 χιλιόμετρα), τις οποίες έχω δουλέψει παλιότερα και "βλέπουν" η μια την άλλη σαν ένα ευρύ LAN δίκτυο και πάνω εκεί να βλέπω εικόνα (;)
  • Οι αποστάσεις των καμερών μέχρι την κεραία που θα στέλνει το σήμα (από το χωράφι δηλαδή προς το σπίτι) είναι από 200, η κοντινότερη, έως 600μέτρα.

Έχω την παρακάτω σκέψη, αλλά θέλω τη γνώμη σας (λόγω απόστασης κυρίως, δεν ξέρω κατά πόσο πάει το ρευμα μέσω PoE)

• IP PoE Camera → καλώδιο Cat 6 υπόγειο → αντίστοιχο switch PoE → σύνδεση του switch στην κεραία → σύνδεση των 2 κεραιών μεταξύ τους → "χτύπημα" της IP της κάμερας στο VLC ή άλλο αντίστοιχο → παρακολούθηση εικόνας

Καταλαβαίνω ότι μιλάμε για επαγγελματική και σχετικά μόνιμη δουλειά οπότε το κόστος περνά σε δεύτερη μοίρα.

Δημοσ.

Πολύ σωστά το έχεις σκεφθεί. Το καλώδιο μεταξύ κάμερας και switch τι απόσταση θα είναι; Είναι σημαντικό να μην ξεπερνά τα 100μ για να έχεις PoE

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

mikevchq  η πιο μακρινή (θέλω να) είναι στα 600 μέτρα. (εκει που θα είναι το switch, είναι το πιο κεντρικό σημείο ώστε και να έχουν επαφή οι κεραίες [χωράφι - σπίτι] αλλά και να είναι ισοκατανεμημένη η απόσταση από όλες τις κάμερες)

POE ανά 100 μέτρα θα παίξει; Θέλει και εξωτερική πηγή τροφοδοσίας ή απλά ενισχύει το σήμα που φτάνει;

Επεξ/σία από nesomot
τόνος
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχουν PoE Repeaters αλλά ετοιμάσου να βάλεις βαθειά το χέρι στην τσέπη και το κυριότερο παίζουν μέχρι τα 400 μέτρα συνολικά.

Επιπλέον πρέπει όλος ο εξοπλισμός (switch, κάμερες και ΑΡ) να είναι συμβατά με PoE 802.3af και όχι το απλό Passive.

Άλλη λύση είναι με χρήση 2 Fiber Media Convert και μεταξύ τους σύνδεση με οπτική ίνα. Αλλά και πάλι το θέμα είναι η τροφοδοσία. Μεταφέρουν PoE μόνο για μία συσκευή και επ' ουδενί επαρκή ισχύ για περισσότερες.

Με απλά λόγια ξεχνάς το ΡοΕ όπως το σκέφτεσαι και ψάχνεις λύση για την τροφοδοσία των απομακρυσμένων συσκευών.

Επεξ/σία από jkoukos
Δημοσ.

Καλησπέρα, μετά από ένα χρόνο αποφάσισα να συνδέσω κι εγώ το WiFi, μετά απο 1:30 ώρα προσπάθειας με το την εφαρμογή EWPE Smart, ενώ γινότανε η σύνδεση μου έβγαζε disconected το κλιματιστικό. Τελικά κατέβασα την εφαρμογή της Gree (ειναι ακριβώς η ίδια, αλλά παίζει να εχουν διορθώσει ολα τα bug που έχει) με ακριβως τα ιδια βήματα, έπαιξε αμέσως. Τα βήματα ειναι τα εξής : αφου πατήσουμε add, κανουμε reset το wifi, στα Hiro (mode+wifi ταυτοχρονα) με το που ακούγεται το beep, εβγαλα την τροφοδοσία του κλιματιστικου, για 10'' με το που το άνοιξα παταμε next στην εφαρμογή, διαβασε αμεσως το wifi του κλιματιστικου, παταμε allow στις προσβάσεις που ζητάει, μετα συμπληρωνουμε τα στοιχεία του WiFi, παταμε οκ και σε 2' περιπου έκανε σύζευξη κανονικά. Ολη η διαδικασία το πολύ 5' (!!!) και παίζει εννοειται και απομακρυσμενα (με 4G) απλά έχει μια μικρή καθυστέρηση μεχρι να δει την συσκευή της ταξης του 1' στην αρχή μέχρι να δει την συσκευή (για απομακρυσμενη διαχείριση)

Ελπίζω να βοήθησα οποιον στο μελλον επιχειρήσει να συνδεσει το WiFi σε Toyotomi Hiro 

• Confused 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ jkoukos για τις χρήσιμες πληροφορίες!

Αν υποθέσουμε ότι στο μέρος που θα είναι η κάθε κάμερα, θα έχω και τροφοδοσία εκεί επιτόπου, τι υλοποίηση θα προτείνατε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για 600m θα χρειαστεί:

• poe extender κάθε 100 με 300m σε στεγανό κουτί / φρεάτιο
  • ή link / δημιουργία δικτύου μεταξύ των 2 σημείων με 2 κεραίες κατευθυντικές
  • ή δίκτυο με οπτικές ίνες
  • ή χρήση καμερών με ομοαξονικό καλώδιο και actice baluns - που αυξάνει το μήκος 

σε κάθε περίπτωση σε όλα τα σημεία χρειάζεται ρευμα. Για να περάσει ρευμα χρειάζεται κεντρικός πίνακας με ρελέ διαρροής και τα καλώδια να περάσουν με σωστό και πιστοποιήμενο τρόπο μέσω σωληνώσεων στο έδαφος. 

Οπότε τα προβλήματα είναι 2

1. μεταφορά εικόνας σε μεγάλη απόσταση
  2. μεταφορά ρευματος σε μεγάλη αποσταση για λειτουργία εξοπλισμού

σε κάθε περίπτωση το κόστος χονδρικά είναι ίσως και περισσότερο απο 1€/μέτρο 

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.
16 ώρες πριν, nesomot είπε

Σε ευχαριστώ jkoukos για τις χρήσιμες πληροφορίες!

Αν υποθέσουμε ότι στο μέρος που θα είναι η κάθε κάμερα, θα έχω και τροφοδοσία εκεί επιτόπου, τι υλοποίηση θα προτείνατε;

Σε αυτή την περίπτωση, όπως πρότεινε και φίλος πιο πάνω, θα ήταν καλύτερη η χρήση οπτικών ινών. Σε κάθε σημείο με κάμερα δίνεις τάση σε κάμερα και σε ένα converter για να κάνεις το ethernet οπτική. Τρέχεις τις ίνες μέχρι το switch και είτε τις τερματίζεις πάνω σε αντίστοιχα converter ή πάνω στο switch αν επαρκούν οι οπτικές πόρτες. Κόστος δε γνωρίζω αλλά νομίζω θα είναι υψηλό

Δημοσ.

Αν υπάρχει τροφοδοσία, η καλύτερη λύση είναι με ασύρματη ζεύξη. Δεν χρειάζονται εξεζητημένες λύσεις.

Απλά όλες οι συσκευές (κάμερες, switch και ΑΡ) πρέπει να είναι κατάλληλα για εξωτερική χρήση. Π.χ. για ΑΡ 2 ίδια Litebeam AC Gen2, για switch Nanoswitch ή Unifi switch κλπ.

Δημοσ.

Θα μπορούσε να μπει κάτω από κάθε κάμερα ένα στεγανό κουτί με μία μπαταρία 12v 7,2A (μπαταρία ups) κι ένα μικρό φωτοβολταϊκό το οποίο θα φορτίζει τη μπαταρία.

Πιστεύω ότι ακόμα και αυτά τα κινέζικα που φορτίζουν κινητά, είναι αρκετά.

Υπάρχει και η λύση με (πραγματικά) ασύρματες κάμερες (με μπαταρίες λιθίου) arlo. Δε γνωρίζω την εμβέλεια που έχουν.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

επειδή ο τίτλος ουσιαστικά σημαίνει κάμερα σε σημείο χωρίς ρεύμα...έχετε υπ όψην σας για τις λεγόμενες κάμερες των μελισοκόμων? υπάρχουν απ όσο έμαθα κάμερες με μπαταρίες για χρήση στην ύπαιθρο...έχει κανεις δοκιμάσει κάτι ανάλογο? προσωπικά ψάχτηκα,βρηκα κάτι αντίστοιχο  και είμαι σε διαδικασία παραγγελίας....

Επεξ/σία από AMSTERIS

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...