Backpacker Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Το έκανα αμέτρητες φορές από τα 17 μόλις τελείωσα το σχολείο μέχρι τα 25 μου. Μιλάμε για τρομερές εμπειρίες. Με τρένα τότε τα περισσότερα ή carpool ή ακόμα και ωτοστόπ και διαμονές σε χόστελ ή couchsurfing. Τα αεροπλάνα ακόμα ήταν πολύ ακριβότερα από ότι είναι σήμερα. Πάντα μόνος...αν περίμενα από παρέα και φίλους πέρα από Χαλκιδική δεν θα πήγαινα ποτέ. Όταν είσαι μόνος γνωρίζεις απίστευτο κόσμο γιατί είσαι ανοιχτός και δεν κλείνεσαι στην παρέα σου λες και πήγες πενταήμερη με το σχολείο. Φτιάχνεις το πρόγραμμα σου όπως θες εσύ...σου αρέσει κάπου μένεις παραπάνω...δεν σου αρέσει φεύγεις νωρίτερα. Αν μένεις και σε χόστελ [που στο προτείνω και για λόγους κόστους (10-20 ευρώ την βραδιά) και για αμέτρητες γνωριμίες άλλων ταξιδιωτών από άπειρες χώρες] δεν θα πιστεύεις ούτε ο ίδιος ότι δεν το έκανες τόσο καιρό. Δεν θα μένεις ποτέ μόνος αν δεν το θες καθώς θα γνωρίζεις συνέχεια κόσμο που είναι στην ίδια φάση με σένα και μιλάνε όλοι με όλους! Το σημαντικότερο ίσως κομμάτι ειναι αυτό...η γνωριμία με άλλους ταξιδιώτες. Προσωπικά γύρισα όλη την Ευρώπη [πλην Σκανδιναβίας-Ισλανδίας και πρώην ΕΣΣΔ (εκτός Ουκρανίας που πήγα)]...νοτιοανατολική Ασία παντού...Μέση ανατολή παντού...ΗΠΑ μόνο Ανατολική ακτή από πάνω μέχρι κάτω και Κεντρική Αμερική...και Αφρική από Τανζανία και πάνω σε όλες τις χώρες πλην 3-4 πολύ μικρών. Μου έχει μείνει απωθημένο κάποια στιγμή η Λατινική Αμερική από κάτω μέχρι πάνω... Δεν ένιωσα στιγμή μοναξιά...το μόνο που ίσως σε πειράζει είναι ότι όταν γυρίσεις πίσω δεν έχεις κάποιον να το μοιραστείς και να το καταλάβει...να το νιώσει. Άντε να καταλάβει ο άλλος που πάει μέχρι 5ημερο καμιά εκδρομή σε κάνα νησάκι τι είναι να σκας μόνος με μια τσάντα στην πλάτη στο Βελιγράδι και από εκεί στην Βενετία ή την Βουδαπέστη ή την Πόλη. Είναι τόσο δυνατή η αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας και ανεξαρτησίας του να ταξιδεύεις σε ξένες χώρες μόνος που είναι σαν ναρκωτικό πραγματικά. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2020 από Backpacker 7
vamvakoolas Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, giwrgostr είπε Καλημέρα αγαπητοί συμφορουμίτες! Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος από εσάς έχει πραγματοποιήσει κάποιο ταξίδι εκτός Ευρώπης εντελώς μόνος του ή σε γκρουπ χωρίς γνωστούς. Πως ήταν η εμπειρία σας; Θα το κάνατε ξανά; Είχα ανέκαθεν όνειρο να επισκεφτώ κάποια μέρη στις ΗΠΑ, την Κούβα και κάποιες ασιατικές χώρες, αλλά κανείς από τους φίλους και συγγενείς δεν θέλει ή δεν μπορεί να συμμετέχει. Από τη μια η κακή οικονομική κατάσταση πολλών, από την άλλη η βαρεμάρα των υπόλοιπων που είναι καλά οικονομικά, με έχει κάνει να σκέφτομαι να ταξιδέψω μόνος. Παρότι δεν είμαι άτομο που έχει συνεχή ανάγκη παρέας σε οτιδήποτε κάνει, δεν ξέρω αν θα μπορέσω να ευχαριστηθώ ένα πολυήμερο ταξίδι μόνος. Παρότι δεν έχω κανένα πρόβλημα να βγω για ένα ποτό ή μια μακρινή βόλτα μόνος, το να είμαι σε ένα άγνωστο μέρος και να μην μπορώ να μοιραστώ τον ενθουσιασμό μου με κάποιον φίλο μου φαίνεται κάπως μίζερο. Από την άλλη, αν περιμένω από άλλους, δεν πρόκειται ποτέ να πραγματοποιήσω το όνειρο μου. Τι θα κάνατε εσείς στη θέση μου; δε ξερω την ηλικια σου ουτε διαβασα τι σου εγραψαν. Αν εισαι νεος (δηλαδη οχι οικογενεια δικια σου) και εχεις τα χρηματα καντο...χθες. Σου μιλαει ενας που εχει ταξιδεψει σε ολες τις $#@ο χωρες που υπαρχουν και αλλοι πληρωνουν να....μη πανε. Ισως τις πρωτες δυο μερες να αισθανεσαι καποιο αγχος (ειμαι στη μεση του πουθενα μονος) αλλα ταυτοχρονα αυτο το αισθημα επιβιωσης μπορει να σε κανει 200 χρονια πιο ωριμο και πιο σοφο. Ταυτοχρονα ως Ελληνας θα αισθανθεις την αναγκη να πεις δυο κουβεντες να βγεις και πιστεψε με η δυσκολια ειναι στο μυαλο. Μη ξεχνας αυτο που λεει και ο λαος μας: οποια πετρα και αν σηκωσεις Ελληνα θα βρεις (εχω ακουσει να μιλανε Ελληνικα απο Μοντρεαλ και Τοροντο/Βοστονη μεχρι ....Αιγυπτο και βαθη κεντρικης...Αφρικης απλως τυχαια περιπλανωμενος στο δρομο! Αν θυμαμαι καλα προ ημερων επειδη το ειχε η κρατικη τηλεοραση, στο ρεκορ γκινες εχει μπει ελληνας σολο ταξιδιωτης που ταξιδεψε σε ολες (πραγματικα ολες) τις χωρες του κοσμου αν σου λεει κατι αυτο..Αν αρχισεις να ταξιδευεις ετσι ισως καποια στιγμη ξενερωσεις αν ταξιδευεις με φιλο ή συντροφο ή ακομα μεσα σε γκρουπ αν και αυτο ειναι επισης μια διαφορετικη εμπειρια. Σαν βοηθημα δες απειρα βιντεο απο ελληνες γιου τιουμπερς κυριως ο μπιλ https://www.youtube.com/channel/UC89J1IbllT6TFowkucrzU-g ή ο ζοοπι https://www.youtube.com/user/golthic που σε αντιθεση με τους λαιφ σταιλ καραγκιωζηδες (που τα περνουν κιολας) εξηγουν και δειχνουν αλλα κυριως πορωνουν τους επιδοξους σολο τραβελερς ελπιζω να βοηθησα Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2020 από vamvakoolas 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα