Προς το περιεχόμενο

Solo Travelling

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα αγαπητοί συμφορουμίτες! Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος από εσάς έχει πραγματοποιήσει κάποιο ταξίδι εκτός Ευρώπης εντελώς μόνος του ή σε γκρουπ χωρίς γνωστούς. Πως ήταν η εμπειρία σας; Θα το κάνατε ξανά; 

Είχα ανέκαθεν όνειρο να επισκεφτώ κάποια μέρη στις ΗΠΑ, την Κούβα και κάποιες ασιατικές χώρες, αλλά κανείς από τους φίλους και συγγενείς δεν θέλει ή δεν μπορεί να συμμετέχει. Από τη μια η κακή οικονομική κατάσταση πολλών, από την άλλη η βαρεμάρα των υπόλοιπων που είναι καλά οικονομικά, με έχει κάνει να σκέφτομαι να ταξιδέψω μόνος.

Παρότι δεν είμαι άτομο που έχει συνεχή ανάγκη παρέας σε οτιδήποτε κάνει, δεν ξέρω αν θα μπορέσω να ευχαριστηθώ ένα πολυήμερο ταξίδι μόνος. Παρότι δεν έχω κανένα πρόβλημα να βγω για ένα ποτό ή μια μακρινή βόλτα μόνος, το να είμαι σε ένα άγνωστο μέρος και να μην μπορώ να μοιραστώ τον ενθουσιασμό μου με κάποιον φίλο μου φαίνεται κάπως μίζερο. Από την άλλη, αν περιμένω από άλλους, δεν πρόκειται ποτέ να πραγματοποιήσω το όνειρο μου. Τι θα κάνατε εσείς στη θέση μου; 

Επεξ/σία από giwrgostr
Δημοσ.

Εμένα ένας φίλος μου πάει κάθε χρόνο ταξίδι μόνος τους χωρίς γκρουπ. Έχει γυρίσει όλον τον πλανήτη και έχει πάει σε απίστευτα μέρη. Μαζεύει χρήματά και πριν το καλοκαίρι η μετά πάει το ταξίδι. Έχει πάει Κούβα Καραϊβική Βραζιλία Αφρική και άλλα πολλά. Πάνω από 30 χρόνια πάει κάθε χρόνο εκτός από φέτος λόγω της πανδημίας. Δεν μου έχει πει ότι βαριέται η ότι δεν περνάει καλά. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, giwrgostr είπε

Καλημέρα αγαπητοί συμφορουμίτες! Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος από εσάς έχει πραγματοποιήσει κάποιο ταξίδι εκτός Ευρώπης εντελώς μόνος του ή σε γκρουπ χωρίς γνωστούς. Πως ήταν η εμπειρία σας; Θα το κάνατε ξανά; 

Είχα ανέκαθεν όνειρο να επισκεφτώ κάποια μέρη στις ΗΠΑ, την Κούβα και κάποιες ασιατικές χώρες, αλλά κανείς από τους φίλους και συγγενείς δεν θέλει ή δεν μπορεί να συμμετέχει. Από τη μια η κακή οικονομική κατάσταση πολλών, από την άλλη η βαρεμάρα των υπόλοιπων που είναι καλά οικονομικά, με έχει κάνει να σκέφτομαι να ταξιδέψω μόνος.

Παρότι δεν είμαι άτομο που έχει συνεχή ανάγκη παρέας σε οτιδήποτε κάνει, δεν ξέρω αν θα μπορέσω να ευχαριστηθώ ένα πολυήμερο ταξίδι μόνος. Παρότι δεν έχω κανένα πρόβλημα να βγω για ένα ποτό ή μια μακρινή βόλτα μόνος, το να είμαι σε ένα άγνωστο μέρος και να μην μπορώ να μοιραστώ τον ενθουσιασμό μου με κάποιον φίλο μου φαίνεται κάπως μίζερο. Από την άλλη, αν περιμένω από άλλους, δεν πρόκειται ποτέ να πραγματοποιήσω το όνειρο μου. Τι θα κάνατε εσείς στη θέση μου; 

αν πας με γκρουπ θα περασεις μια χαρα, μονο το βραδυ θα κοιμασαι μονος!! την υπολοιπη μερα θα εχεις παρεα!

αν πας εντελως μονος, αναλογως τι τυπος εισαι! μπορει να σου αρεσει, μπορει και οχι! παντως σιγουρα θα ξερεις για την επομενη φορα!!

παντως, σε καποιες χωρες ισως ειναι καλυτερα να πας με γκρουπ παρα μονος, πχ κουβα, ταιλανδη, πουκετ κλπ κλπ (απο θεμα ασφαλειας)

Επεξ/σία από emperor4her
  • Like 2
Δημοσ.

Είμαι σε παρόμοιες σκέψεις. Θα ήθελα να πάω ΗΠΑ κάποια στιγμή, αλλά δεν είναι εύκολο να συντονήσεις φίλους σε μια τέτοια προσπάθεια. Εγώ μπορεί να κάτσω να μαζέψω για να πάω Νέα Υόρκη του χρόνου, ο φίλος/φίλοι όμως; 

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, valkon είπε

Είμαι σε παρόμοιες σκέψεις. Θα ήθελα να πάω ΗΠΑ κάποια στιγμή, αλλά δεν είναι εύκολο να συντονήσεις φίλους σε μια τέτοια προσπάθεια. Εγώ μπορεί να κάτσω να μαζέψω για να πάω Νέα Υόρκη του χρόνου, ο φίλος/φίλοι όμως; 

Η Νέα Υόρκη είναι και η δική μου πρώτη επιλογή. Από τη μια σκέφτομαι ότι αν κλείσω σε μονόκλινο με γκρουπ η τιμή ανεβαίνει πολύ, αλλά αν πάω μόνος, δεν θα έχω καμία βοήθεια αν τύχει κάτι. Στην Ευρώπη δεν θα με ένοιαζε, αλλά σε μια χώρα με εντελώς διαφορετικό τρόπο λειτουργίας με φοβίζει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά σε γκρουπ, θα μπορείς να δεις πιο πολλά και πιο οργανωμένα. Εξάλλου αν κάπου δεν σε ενδιαφέρει να πας, μπορείς να μην τους ακολουθήσεις. Αλλά σίγουρα στην πορεία θα βρεις παρέα.

Με το θέμα του κορονοϊού τι γίνεται? μπορείς να ταξιδέψεις όπου θες?

επίσης, ποιοι είναι αυτοί που έχουν τα λεφτά και βαριούνται να ταξιδέψουν?!??!!?

Επεξ/σία από onelonelystar
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, giwrgostr είπε

Η Νέα Υόρκη είναι και η δική μου πρώτη επιλογή. Από τη μια σκέφτομαι ότι αν κλείσω σε μονόκλινο με γκρουπ η τιμή ανεβαίνει πολύ, αλλά αν πάω μόνος, δεν θα έχω καμία βοήθεια αν τύχει κάτι. Στην Ευρώπη δεν θα με ένοιαζε, αλλά σε μια χώρα με εντελώς διαφορετικό τρόπο λειτουργίας με φοβίζει. 

Νεα Υορκη, δεν εχεις κατι να φοβασαι απο τροπο λειτουργιας τουλαχιστον. Ειναι πολυ οργανωμενη και δεν χρειαζεσαι κατι. Επισης θα μπορουσες να μεινεις σε δωματιο airbnb για να μην φοβασαι το κοστος ή σε καποιο capsule hotel ή κατι παρομοιο. Το μονο κακο στο να ταξιδεψεις σε μια χωρα σαν την Αμερικη μονος σου ειναι του κοστους εαν θελεις να μετακινηθεις με αυτοκινητο.

Η Ιαπωνια επισης ειναι πολυ καλη χωρα για solo travelers και δεν πρεπει να σε φοβιζει καθολου ουτε το θεμα της γλωσσας ή της ασφαλειας.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, onelonelystar είπε

Γενικά σε γκρουπ, θα μπορείς να δεις πιο πολλά και πιο οργανωμένα. Εξάλλου αν κάπου δεν σε ενδιαφέρει να πας, μπορείς να μην τους ακολουθήσεις. Αλλά σίγουρα στην πορεία θα βρεις παρέα.

Με το θέμα του κορονοϊού τι γίνεται? μπορείς να ταξιδέψεις όπου θες?

επίσης, ποιοι είναι αυτοί που έχουν τα λεφτά και βαριούνται να ταξιδέψουν?!??!!?

Το ταξίδι σκέφτομαι να γίνει σε ενάμιση χρόνο, οπότε έχω περιθώριο να δω τι θα γίνει με τον ιό και αν θα μπορώ να ταξιδέψω τότε. 

Όσο αφορά το πόσοι βαριούνται να ταξιδέψουν, είναι πολλοί περισσότεροι απ' ότι νομίζεις. Έχει τύχει να πάμε Ιταλία με αεροπορικά 20€ και πολλά μέλη της παρέας να μην έρθουν γιατί απλά δεν θέλουν να βγουν έξω από το comfort zone τους. Το ταξίδι κόστισε συνολικά όσο τα έξοδα ενός ΣΚ τους για clubbing και φαγητό. Καταλαβαίνεις πόσο δύσκολο είναι να πείσεις αυτά τα άτομα για μεγαλύτερα ταξίδια. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, giwrgostr είπε

Έχει τύχει να πάμε Ιταλία με αεροπορικά 20€ και πολλά μέλη της παρέας να μην έρθουν γιατί απλά δεν θέλουν να βγουν έξω από το comfort zone τους.

😲😲 ok, τότε δεν ασχολείσαι με αυτούς...

ας ελπίσουμε λοιπόν σε 1+ χρόνο να είμαστε οκ και να κάνουμε ταξίδια σαν και αυτά που προγραμματίζεις!

Πάντως αν είσαι περισσότερο συναισθηματικός ίσως να σου λείψει μια πιο προσωπική παρέα.... αλλά πιστεύω όπως και να έχει θα περάσεις σούπερ!

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, valkon είπε

Για γκρουπ τι έχετε να προτείνετε παιδιά; Υπάρχουν κάποια δεδομένα αξιόλογα;

Συνηθως ταξιδευω μαζι με 2-3 φιλους. Ετσι μοιραζονται πολυ τα κοστη αλλα με παραχωρησεις ως το που θα φαμε, που θα παμε κτλ.
Με οργανωμενο group δεν θυμαμαι να εχω ταξιδεψει γιατι συνηθως τα κοστη τους ειναι περιπου στο 3πλασιο με 5πλασιο απο αυτα που χαλαμε κανονικα μονοι μας και εχουν πολυ συγκεκριμενο προγραμμα.

Τωρα οσον αφορα προορισμους αυτοι ειναι καθαρα συμφωνα με καποιο οικονομικο οριο που θετεις στον εαυτο σου. Οποτε εαν πεις οτι θες να πας καπου με 200-400 ευρω θα περιοριστεις σε Ευρωπη - Αφρικη. Εαν ανεβει το budget και πεις οτι εισαι πανω απο 1000 ευρω/ατομο τοτε μπορεις να εχεις και αλλες ηπειρους στο μυαλο σου.

45 λεπτά πριν, giwrgostr είπε

Το ταξίδι σκέφτομαι να γίνει σε ενάμιση χρόνο, οπότε έχω περιθώριο να δω τι θα γίνει με τον ιό και αν θα μπορώ να ταξιδέψω τότε. 

Όσο αφορά το πόσοι βαριούνται να ταξιδέψουν, είναι πολλοί περισσότεροι απ' ότι νομίζεις. Έχει τύχει να πάμε Ιταλία με αεροπορικά 20€ και πολλά μέλη της παρέας να μην έρθουν γιατί απλά δεν θέλουν να βγουν έξω από το comfort zone τους. Το ταξίδι κόστισε συνολικά όσο τα έξοδα ενός ΣΚ τους για clubbing και φαγητό. Καταλαβαίνεις πόσο δύσκολο είναι να πείσεις αυτά τα άτομα για μεγαλύτερα ταξίδια. 

Και σε εμενα εχει τυχει για Ιταλια, να εχουμε κανονισει 11 ατομα και τελικα να παμε 5 γιατι ουσιαστικα οσοι δεν ηρθαν δεν ηταν πολυ σιγουροι για το ολο θεμα του ταξιδιου (οσο πιο χαμηλο ειναι το κοστος, τοσο πιο ευκολο τους ειναι ψυχολογικα να μην το κανουν το ταξιδι τελευταια στιγμη).

Δημοσ.

θεωρώ τη μοναξιά ασθένεια της σύγχρονης κοινωνίας

πως να διασκεδάσεις αν είσαι μόνος?

ουτε στον παράδεισο μονος

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Fosf0ros είπε

θεωρώ τη μοναξιά ασθένεια της σύγχρονης κοινωνίας

πως να διασκεδάσεις αν είσαι μόνος?

ουτε στον παράδεισο μονος

Κάποιος κάποτε είπε "ενοχλητικός είναι αυτός που ενώ δε σου προσφέρει τίποτε, σου στερεί τη μοναξιά σου". 

Τα περισσότερα ταξίδια μου στην Ευρώπη είναι σόλο, εκτός έτυχε και πήγα με παρέα αλλά θα πήγαινα και μόνος.

Δημοσ.

Με γκρουπ άμα πέσεις σε καλη περίπτωση μπορεί να περάσεις τέλεια ακομα κ φιλίες να κανείς . Έχεις να μοιραστείς κ με κάποιον τον ενθουσιασμό ή την απογοήτευση σου οπως είπες . Επίσης σίγουρα για μεγάλα ταξίδια σου έρχεται φτηνότερα στα αεροπορικά εκτος κ είσαι συνέχεια πανω απο το skyscaner κ ψάξεις να βρεις τη σούπερ προσφορά . Το προγραμμα δεν είσαι υποχρεωμένος να το ακολουθείς ενω πολλες φορες οι ξεναγοί του γκρουπ ξέρουν μέρη κ καταστάσεις που μόνος σου πολυ δύσκολα θα τα βρεις .  Θυμάμαι πριν πολλα χρόνια στο Κάιρο οπου ταξιδέψαμε με τη γυναίκα μου με γκρουπ ειχαμε κοπέλα μονη της . Μια χαρά εκανε παρέα κ μάλιστα ένα βράδυ μας πήγε ο ξεναγός σε ψιλόμυστικό τοπικο κλαμπ με αλκοόλ χορούς κτλ για τους λεφτάδες του Καΐρου κ το ιδιο βράδυ βρέθηκε ζευγάρι με έναν απο το γκρουπ κ συνέχισε την εκδρομή με κρουαζιέρα στο Νείλο .
Εχει να κανει με το που θα πας βέβαια . Για Νέα Υόρκη που λες μου ακούγεται μια χαρά γιατι σίγουρα δε θα ειναι μονο ζευγάρια ή συνταξιούχοι αλλα το πιο πιθανό θα ειναι λίγο απο ολα .

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, giwrgostr είπε

Δεν έχω πάει εκτός Ευρώπης αλλά θα σου απαντήσω στο υπογραμμισμένο (ίσως και να τα έχω ξαναπεί σε άλλο νήμα).

Ήμουν άτομο που δεν πήγαινα ούτε σινεμά μόνος μου. Πάντα "έπρεπε" να υπάρχει και παρέα.

Καταλυτική υπήρξε η φάση που φτιάχτηκα να πάω σε πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στο εξωτερικό και κανείς από φίλους και γνωστούς δεν ψηνόταν. Έτσι μου παρουσιάστηκε το δικό σου δίλημμα (υπογραμμισμένο). Τελικά πήγα. Μόνος μου. Πέρασα καταπληκτικά. Στο πρόγραμμα βέβαια απέκτησα και παρέα. Αλλά και στο πήγαινε-έλα πέρασα πολύ ωραία. Το οποίο μάλιστα το έκανα extended για να δω και άλλα μέρη.

Πήγα άλλα δύο τέτοια προγράμματα τα επόμενα χρόνια (το ένα με παρέα). Και μετά όταν τα σταμάτησα, άρχισα τα απλά ταξίδια (μόνο Ευρώπη δυστυχώς μέχρι τώρα) στα οποία όχι μόνο η παρέα δεν ήταν το ζητούμενο αλλά ούτε καν συγκεκριμένο πρόγραμμα ταξιδίου. Πχ όταν πήγα Ισπανία ήξερα μόνο τη μέρα αναχώρησης και τη μέρα επιστροφής. Και το ότι το San Femin στην Pamplona ήταν εκείνες τις μέρες και άρα αν ήθελα μπορούσα να πάω (πήγα). Ούτε καν για το πόσο μεγάλη ήταν η Ισπανία δεν είχα σαφή εικόνα (είναι μεγάλη τελικά η άτιμη :o)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...