dimitrins Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, xampa είπε το λεω σαν ιδιοκτητης καθως η οικογενια μου εχει αρκετα διαμερισματα, τα σπιτια δεν ειναι ξενοδοχεια, αν θελεις να γινεις ξενοδοχος ανοιξε ξενοδοχειο, εχει δημιουργησει τεραστια προβληματα στους ντοπιους αυτη η ιστορια και ο μονος λογος που δεν εχει φαει ποδι οπως το uber για παραδειγμα που εκανε το 1/10 της ζημιας του airbnb αλλα το κοψαν κατευθειαν, ειναι οτι οι εχοντες τα ακινητα ειναι και αυτοι που εχουν και τις ακρες στην κοινωνια. Οσο για τον παραπανο που λεει οτι ειναι αδιανοητο να θες να νοικιασεις σπιτι μονος σου και εμεις ειμαστε οι βλακες που προσπαθουμε να εχουμε κατι τετοιο στην κοινωνια μας, να του θυμησω οτι οταν ζουσαν οι παππουδες μας και ο καπιταλισμος ακομα δουλευε λιγο σωστα, οι μεροκαματιαριδες ανθρωποι καταφερναν να αγοραζουν σπιτια και να κανουν ονειρα με σχετικη ανεση. Τωρα μας φαινεται φυσιολογικο να νοικιαζουμε ενα δωματιακι 200 ευρω σε ενα σπιτι με αλλους τρεις και ολα οκ. Ε αν σου εχει αφησει ο μπαμπακας σου διαμερισματα οκ θα ειναι για σενα αλλα δεν ειναι κατασταση αυτη, οταν θα εχουμε μεινει 3 εκατομμυρια ελληνες σε 3-4 δεκαετιες και γενικοτερα ολη η ευρωπη παρει τον πουλο μην απορειτε γιατι δεν εκανε παιδια ο κοσμος. Στα αλλα που λεει βεβαια εχει δικιο Ηρέμησε και βολέψου, τα σπίτια κάποτε δεν είχανε νερό, ρεύμα, αποχέτευση τώρα έχουν. Και δεν θα διαλέξεις εσύ ποιοί άλλοι (μόνιμοι, περαστικοί ή φιλοξενούμενοι χωρίς να πληρώνουν) θα μένουν στην πολυκατοικία. Αν δεν σου αρέσει τράβα σε μονοκατοικία Η πολυκατοικία είναι συγκατοίκιση, άλλοτε καλή, άλλοτε κακή. Εχεις μείνει σε πολυκατοικία με τρελλή νοσηλευμένη στο Δαφνί που το σπίτι ήτανε δικό της ? Το airbnb θα σου φανει παράδεισος. Και btw ορισμένοι που έχουν λίγα λεφτά στην άκρη ψάχνουν να δούνε τι θα τα κάνουν, γιατί κράτος και τράπεζες τους τα τρώνε. Επενδύσανε σε airbnb Ξενοδοχείο και rbnb είναι 2 διαφορετικά πράγματα, δεν συγκρίνονται. Γνωρίζω ανθρώπους από Θεσσαλονίκη που έρχονται Αθήνα για δουλειές, βρίσκουν το φθηνότερο airbnb, όλη τη μέρα είναι έξω. Γνωρίζω κι άλλους που πάνε διακοπές σε airbnb (από 4 έως 10 άτομα). Θέλουν κουζίνα για να κόβουν μιά σαλάτα και φαί ψωνίζουν πακέτα από ταβέρνες για να τρώνε όταν θέλουν Αμα λάχει στο rbnb κάνεις συμφωνία για μήνα ή για σεζόν με τον ιδιοκτήτη, όπως νοικιάζανε παλιά οι ελληνικές οικογένειες εξοχικό για καλοκαίρι. Αν μπορείς κάντο σε ξενοδοχείο και πες μου πόσα θα πληρώσεις. ΥΓ Εχεις προσπαθήσει να βγάλεις ενοικιαστή που δεν πληρώνει νοίκια και το έχει σαν πρώτη κατοικία ? Και μην νομίζεις ότι πλουτίζεις με airbnb. Tα μισά σου μένουν. Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2020 από dimitrins 1 2 1
elpenor Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 8 ώρες πριν, efo355 είπε Δεν χρειάζεται να τους υποδέχεσαι. Ο τουρίστας δεν θέλει υποδοχές, το προτιμά όταν δεν βλέπει κανέναν. Τα παρτι εννοείται τα απαγορεύσω και πότε δεν είχα παράπονα. Κάθε μήνα που πληρώνω τα κοινόχρηστα ρωτάω την διαχειριστρια αν είναι όλα καλα Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που έχεις βγει στο συμπέρασμα ότι δεν θέλουν υποδοχές, εγώ έχω καταλάβει ότι όχι μόνο θέλουν υποδοχή αλλά θέλουν και περισσότερο μπλα μπλα από ότι αντέχω... 6 ώρες πριν, CleanthisD είπε Τώρα με τον κορονοϊό ποιο είναι το πλάνο που ακολουθούν τα καταλύματα rbnb; Απ' όσο γνωρίζω και βλέπω σε ξενοδοχεία και Ενοικιαζομενα Δωμάτια (ζω σε τουριστική περιοχή) τους έχουν βάλει ορισμένα πρωτόκολλα. Κάτι για αντισηπτικά στις εισόδους έχω διαβάσει, ατμοκαθαριστες, ειδική διαχείριση στα κλινοσκεπασματα (Στρώσιμο, μάζεμα ακαθαρτων κτλ), συχνή απολύμανση πομολων και κουπαστων από κάγκελα και ασανσερ, τήρηση ειδικών βιβλίων για τυχων ιχνηλατηση κρουσμάτων, κάτι σεμινάρια που πέρασαν, θερμόμετρα υπερύθρων κτλ. Ρώτησα φίλο ξενοδόχο και έφριξα με αυτά που τους ζητάνε, ανάθεμα αν έχω γράψει τα μισά. Στα καταλύματα rbnb αν βρεθεί κρούσμα τι γίνεται; Μπαίνουν πχ οι ένοικοι τις πολυκατοικίας σε καραντίνα; ΥΓ Θέλουμε το κορονοθεμα πίσω έχουμε πάθει στέρηση 🙃🙃 Υπάρχει νομικό πλαίσιο που καλύπτει και τα airbnb αλλά κανένας δεν το ακολουθεί (ελάχιστοι το γνωρίζουν ότι υπάρχει). Αντίστοιχα και οι μικροί ξενοδόχοι δεν κάνουν αυτά που πρέπει, οι μεγάλοι δεν έχουν ανοίξει καν οι περισσότεροι. Αυτό που κάνουν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες που νοικιάζουν μέσω airbnb είναι να ακολουθούν τις στοιχειώδεις προαιρετικές διαδικασίες που προτείνει το ίδιο το airbnb και να βάζουν ένα σηματάκι που σου δίνει.
efo355 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Κοίταξε να δεις μόνο και μόνο ότι η ηλεκτρονική κλειδαριά σε βγάζει πιο ψηλά στις αναζητήσεις από μόνο του κάτι λέει. Όλοι με ρωτάνε για το check in μόλις απαντω ότι είναι self check in όλοι μα όλοι λένε that's great. Όλοι δίνουν πολύ καλές κριτικές και κάνεις δεν παραπονέθηκε που δεν με βλέπει. Γενικά δεν βλέπω κανέναν γιατί δεν χρειάζεται
supermanbee Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 21 ώρες πριν, dimitrins είπε Και δεν θα διαλέξεις εσύ ποιοί άλλοι (μόνιμοι, περαστικοί ή φιλοξενούμενοι χωρίς να πληρώνουν) θα μένουν στην πολυκατοικία. Ότι λέει το καταστατικό. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα