cgioris Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Κανονικά τώρα με τον Covid έπρεπε το κράτος να δίνει άτοκα, εγγυημένα δάνεια και επιδοτήσεις για τη δημιουργία ακόμα περισσότερων Airbnb διαμερισμάτων. Γιατί να κονομάει μόνο ο γείτονας; Και γιατί ρε φίλε να μένει ο Έλληνας στο κέντρο της Αθήνας; Για να είναι κοντά στη δουλειά του ή να βλέπει Παρθενώνα; Ας μένει όσο πιο μακριά γίνεται και ας βρει τρόπο να διακτινίζεται αν θέλει. Τα ωραία κέντρα των πόλεων είναι για τους τουρίστες που φέρνουν χρήμα στη χώρα. Φυσικά, δε χρειαζόμαστε καν δασκάλους, αστυνομικούς, γιατρούς Μύκονο και Σαντορίνη. Γιατί με όλα Airbnb δε θα χρειάζεται καν να μορφωθείς, ούτε θα πεθαίνεις και δε θα χρειάζεται και η αστυνομία για να επιβάλλει ησυχία. Ας λειτουργήσει επιτέλους η ελεύθερη αγορά σε αυτή τη χώρα ώστε ο καθένας να κάνει το διαμέρισμά του ό,τι γουστάρει. Και δεν κάνω καθόλου πλάκα.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 2 λεπτά πριν, elpenor είπε Η δική μου εμπειρία από τα διαμερίσματα που νοικιάζω εδώ και πολλά χρόνια είναι ότι οι χειρότεροι ενοικιαστές είναι οι σημερινοί φοιτητές. Οι δεύτεροι χειρότεροι είναι οι νεαροί/ες που πιάνουν πρώτη φορά δουλειά στο νησί (πχ δάσκαλοι κλπ), μερικοί με έχουν κάνει να ανησυχώ για την υγεία τους. Να μην ανοίγουν ποτέ (σε νησί με υγρασία), για να καθαρίσουν τα σκ@τ@ του σκύλου τους να παίρνουν το χημικό που καθαρίζεις τζάκια και να το βάζουν πάνω στα αλουμίνια και να το αναπνέουν με κλειστά παράθυρα κλπ κλπ (πρόβλημα υγειονομικό όχι φασαρίας ή ασφάλειας). Οι τρίτοι χειρότεροι είναι οι παρέες από πιτσιρικάδες που έρχονται διακοπές μέσω airbnb (χειρότεροι οι Άγγλοι λίγο καλύτεροι οι Έλληνες). Θόρυβος ασύλληπτος όταν γυρνάνε μεθυσμένοι, σπάνε πράγματα, κόβονται χτυπάνε μόνοι τους... άπειρα περιστατικά. Μεγαλύτερης ηλικίας ξένοι είναι οι περισσότεροι απίστευτα καλοί, τους βγάζω το καπέλο, σίγουρα καλύτεροι από εμένα ή τον μέσο Έλληνα ενοικιαστή. Τώρα που έχω εμπειρία και ουσιαστικά κάνω decline 2/3 αιτήσεις για κράτηση που μου κάνουν μέσω airbnb όλα κυλάνε πολύ ήσυχα. Με βάση τα παραπάνω πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ χειρότερα από το airbnb όμως όλα έχουν σχέση με το πως χειρίζεται τα πράγματα ο ιδιοκτήτης. Όσο αφορά τις πολυκατοικίες στην Αθήνα που ο τουρισμός είναι χαμηλότερου επιπέδου (τουλάχιστον οικονομικά) αναγνωρίζω ότι υπάρχουν περισσότερα προβλήματα όμως το θετικό της ανακαίνισης του διαμερίσματος είναι τόσο σημαντικό που τα επισκιάζει. Αν δεν βγάλει λεφτά ο ιδιοκτήτης ώστε να ανακαινίσει και να μπορέσει να συνεισφέρει ώστε να συντηρείτε σωστά η πολυκατοικία τότε αρχίζει η πραγματική παρακμή. Πολλοί πιστεύουν ότι λόγω της οικονομικής καταστροφής της χώρας μας πρέπει τα ενοίκια να είναι χαμηλά και ας μην ανακαινίζονται τα σπίτια όμως έτσι η αξία των διαμερισμάτων του κτιρίου πέφτει (συνήθως και όλης της γειτονιάς που έχει τα ίδια προβλήματα). Ιδίως όταν σπάσουν με την σειρά όλα τα υδραυλικά/χαλάσουν οι μονώσεις στην ταράτσα/δεν υπάρχει καμία συντήρηση και διαβρωθούν οι κολώνες το κόστος και η ταλαιπωρία για ενισχύσεις είναι ασύλληπτο και οι πιο πολλοί απλά δεν έχουν την δυνατότητα να τα κάνουν, έτσι η ζωή του κτιρίου μειώνεται πολύ. Εκεί που έχω καταλήξει εγώ (ξέρω ότι λίγοι θα συμφωνήσουν) είναι ότι το πρόβλημα είναι κυρίως η ιδιοσυγκρασία μας σαν λαός, απειλές, φωνές, μηνύσεις, δολιοφθορές, μέχρι και σωματική βία αντί να υπάρξει εποικοδομητικός διάλογος και αμοιβαίος συμβιβασμός. Αφού οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να καταλάβουν ότι δεν μπορείς να βάζεις 6 νεαρούς σε ένα μικρό διαμέρισμα και να χρησιμοποιείς απλές κλειδαριές και από την άλλη οι γείτονες δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ο άλλος πρέπει να βγάλει κάποια χρήματα για να μπορέσει να συντηρήσει την περιουσία του τότε ο νόμος δεν μπορεί να δώσει λύση στα πραγματικά προβλήματα. συμφωνω με αυτα που λες αλλα η κοτα εκανε τ αυγο ή το αυγο τη κοτα? προφανως για να αποκτησεις την εμπειρια αυτη εφαγες στη μαπα καποιους προβληματικους ενοικους. οι υπολοιποι λοιπον ιδιοκτητες γιατι να θελουν να ρισκαρουν φασαριες, φθορες ή κανα "καλο παιδι" για να κονομας εσυ? και αντε παει στο καλο το ανεχτηκαν μερικους μηνες μεχρι που εμαθες τη δουλεια και ολοι αγαπημενοι, αν αλλος ιδιοκτητης ειναι στα @@ του και δεν το νοιαζει τι κανουν οι airbnb αρκει να γεμιζει ολες τις ημερομηνιες οποτε το χαλι συνεχιζεται? το ολο ζουμι ειναι πως μεσα σε μια πολυκατοικια δεν βρισκεται μονο η περιουσια ενος αλλα πολλων ανθρωπων, δε μπορει ενας να τους γραψει ολους στα @@ του και να το κανει σταβλο, ειναι λογικο πως θα αντιδρασουν οι υπολοιποι ιδιοκτητες
n4sleep Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 16 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε συμφωνω με αυτα που λες αλλα η κοτα εκανε τ αυγο ή το αυγο τη κοτα? προφανως για να αποκτησεις την εμπειρια αυτη εφαγες στη μαπα καποιους προβληματικους ενοικους. οι υπολοιποι λοιπον ιδιοκτητες γιατι να θελουν να ρισκαρουν φασαριες, φθορες ή κανα "καλο παιδι" για να κονομας εσυ? και αντε παει στο καλο το ανεχτηκαν μερικους μηνες μεχρι που εμαθες τη δουλεια και ολοι αγαπημενοι, αν αλλος ιδιοκτητης ειναι στα @@ του και δεν το νοιαζει τι κανουν οι airbnb αρκει να γεμιζει ολες τις ημερομηνιες οποτε το χαλι συνεχιζεται? το ολο ζουμι ειναι πως μεσα σε μια πολυκατοικια δεν βρισκεται μονο η περιουσια ενος αλλα πολλων ανθρωπων, δε μπορει ενας να τους γραψει ολους στα @@ του και να το κανει σταβλο, ειναι λογικο πως θα αντιδρασουν οι υπολοιποι ιδιοκτητες Νομίζω τα είπες όλα. Αν το κάνει στάβλο, φασαρία χαμός να αντιδράσουν. Αν όμως προσέχει τον κόσμο που βάζει και συντηρεί την πολυκατοικία και δεν ενοχλεί, γιατί να του το απαγορεύσεις προκαταβολικά?
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, n4sleep είπε Νομίζω τα είπες όλα. Αν το κάνει στάβλο, φασαρία χαμός να αντιδράσουν. Αν όμως προσέχει τον κόσμο που βάζει και συντηρεί την πολυκατοικία και δεν ενοχλεί, γιατί να του το απαγορεύσεις προκαταβολικά? γιατι οι περισσοτεροι δεν εχουν εμπειρια και το πιο πιθανον ειναι να τα "χασουν" οταν μεσα στις υπολοιπες ευθυνες της ζωης εχουν να κουμανταρουν και τις ευθυνες ενος airbnb, και το αποτελεσμα της "κακης" διαχειρησης θα το φανε στη μαπα ολοι οι ιδιοκτητες. οποτε πιθανολογω πως εκει μετραει ποσο εμπιστοσυνη σ εχουν οι αλλοι ιδιοκτητες. αν γενικα εχετε καλες σχεσεις και συννενοηθειτε πιστευω δε θα κλωτσησει κανενας, και αν γινει στραβη πιθανον ειναι να κατηγορησουν το μαλακα τον airbnb αντι για σενα. αμα δε μιλιοσαστε και ξαφνικα πετας τη βομβα θα βαλω airbnb θα βγουν τα μαχαιρια πιστευω (ή θα αδιαφορησουν αλλα στη πρωτη κακη εμπειρια θα βγουν τα μαχαιρια) υγ. χρησιμοποιω πρωτο προσωπο απλα γιατι βολεψε, δεν τα λεω για σενα
StamTheMan Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 6 ώρες πριν, george1807 είπε Ο καθένας σκέφτεται τις διακοπές όπως θέλει. Χωρίς να θέλω να στοχοποιήσω κάτι, αν σκέφτεσαι ότι οι διακοπές για τους άλλους είναι τακανουμεολαπουτ@ν@ μάλλον εσύ το σκέφτεσαι έτσι και φοβάσαι ότι θα το κάνουν και οι άλλοι. 100 διαφορετικά άτομα έχω φιλοξενήσει μέχρι τώρα ούτε ένας δεν ενόχλησε ποτέ. Μένω στην ίδια πολυκατοικία και το ξέρω από πρώτο χέρι. Αν βλέπει ο άλλος ότι σέβεσαι τις διακοπές του και το χώρο σου θα το σεβαστεί και αυτός. Αν βλέπει ότι έχεις πετάξει 10 έπιπλα μέσα και σε ψάχνει για να πάρει τα κλειδιά ή οτιδήποτε άλλο δεν θα σεβαστεί. Σε rbnb που εμενε φιλη ολο το καλοκαιρι περασαν πολλοι κανιβαλοι,απλα σε εσενα δεν ετυχε,μπορει να ηταν ο προορισμος τετοιος,η οτι αλλο.. Εσυ το εξελαβες λαθος,εγω δεν ειμαι party animal.
elpenor Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, cgioris είπε Φυσικά, δε χρειαζόμαστε καν δασκάλους, αστυνομικούς, γιατρούς Μύκονο και Σαντορίνη. Γιατί με όλα Airbnb δε θα χρειάζεται καν να μορφωθείς, ούτε θα πεθαίνεις και δε θα χρειάζεται και η αστυνομία για να επιβάλλει ησυχία. Ο Έλληνας δάσκαλος/αστυνομικός παίρνει κάτω από 1000 ευρώ και το πρόβλημα είναι οι ιδιοκτήτες των σπιτιών; Σε όλη τη δύση ακόμα και με πολλαπλάσιους μισθούς ένα νέος εργαζόμενος δεν μπορεί να νοικιάσει σπίτι μόνος του και συγκατοικεί αλλά εδώ με 600 ευρώ πρώτο μισθό φταίνε οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν μπορεί να νοικιάσει ένα super lux διαμέρισμα μόνος του. Το κράτος με φορολογεί με 45% στα ενοίκια + ενφια + μεγάλη φορολογία για το εισόδημα από την εργασία, η τοπ. αυτ. μου ζητάει 4ψήφια για το νερό κάθε χρόνο και 50 ευρώ το μήνα ανά διαμέρισμα μέσω της ΔΕΗ, είναι τόσο άχρηστοι που δεν μπορούν να στεγάσουν 200 δ.υ. σε 5 νησιά και πάλι φταίνε οι ιδιοκτήτες ακινήτων; Η ανεργία πάει σύννεφο, τα χαμηλότοκα δάνεια με εγγύηση από το δημόσιο που θα δοθούν πάλι λόγο COVID και θα μας χρεοκοπήσουν ξανά θα πάνε σε βύσματα που για ακόμα μια φορά δεν θα τα επιστρέψουν και εγώ που φέρνω συνάλλαγμα και με τα airbnb και με το επάγγελμα μου θα πάρω πάλι τα τρί@ μου. Η χώρα ζει από τους φόρους μίας χούφτας ανθρώπων που δεν τους βοηθάει κανένας και όμως πάλι αυτοί φταίνε για τα πάντα. 4 ώρες πριν, Lezantas26 είπε συμφωνω με αυτα που λες αλλα η κοτα εκανε τ αυγο ή το αυγο τη κοτα? προφανως για να αποκτησεις την εμπειρια αυτη εφαγες στη μαπα καποιους προβληματικους ενοικους. οι υπολοιποι λοιπον ιδιοκτητες γιατι να θελουν να ρισκαρουν φασαριες, φθορες Ναι οι προβληματικοί ήταν οι Έλληνες φοιτητές, είχα πολλά παράπονα από τη γειτονιά τότε, από τότε που τα έβαλα airbnb δεν άκουσα ξανά παράπονο γιατί εδώ είναι νησί και οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι όταν έρχεται ο τουρίστας όλοι θα ωφεληθούν. Μπορούν να αντιληφθούν ότι το πρόβλημα είναι τα all inclusive που στην πλειονότητα τους ανήκουν σε ξένους ομίλους οι οποίοι φοροδιαφεύγουν με τριγωνικές συναλλαγές, κλείνουν τις παραλίες και φέρνουν τουρισμό ο οποίος δεν θα αφήσει τίποτε στα μαγαζιά του νησιού. Η ουσία είναι οι πολίτες αυτής της χώρας να αποκτήσουν πάλι αξίες, εργασία και χρήματα όμως όλοι οι λαϊκιστές πολιτικοί και η τηλεόραση προβάλουν τα πράγματα λες και το πρόβλημα είναι το πως θα μοιράσουμε τα ελάχιστα χρήματα και τις ελάχιστες δουλειές μεταξύ μας. Όλοι περιμένουν το επίδομα, την τακτοποίηση ακινήτου, τις φοροαπαλλαγές και κανένας δεν σκέφτεται ότι αυτή η πολιτική είναι αδιέξοδη αν δεν βρεθεί πρώτα ο τρόπος να ισορροπήσουμε το ισοζύγιο εισαγωγών εξαγωγών. Για να μην μιλήσω για αυτούς που πιστεύουν ότι η λύση στο πρόβλημα είναι να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2020 από elpenor 3 3
supermanbee Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 4 ώρες πριν, Lezantas26 είπε αλλα η κοτα εκανε τ αυγο ή το αυγο τη κοτα? Η κότα έκανε το αυγό.
efo355 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 5 ώρες πριν, pontez2 είπε Ναι, θα βάλεις αλλοδαπό σε σπίτι που προοριζες για rbnb...ας αφησουμε τις "απειλές". Κι εσυ ξέρεις πολυ καλά πως αν στο απαγορευε κανεις (που δε θα στο απαγορέψει αν εισαι σωστός) θα έβαζες μέσα ενοικιαστή με τρελό ενοικιο και παλι θα κονομαγες. Εκτός και αν έχεις καμια τρογλη, οπότε πάω πάσο Και για να γελάσουμε λίγο, ένας σε συνέλευση ειπε πως αν βάλετε διαμέρισμα rbnb νοικιάζω αμέσως το διαμέρισμά μου σε αθίγγανους και εγκαταλείπω τη περιοχή. Να σας δω μετά πως θα υποδέχεστε τουριστες (θεούλης) Τρώγλη με 92% πληρότητα και τσιμπημένες τιμές δεν το λες , όσο για τους πακιστανους ή γενικά αλλοδαπούς από Ασία και Αφρική ( αλλά η απειλή θα έπεφτε ) φυσικά δεν θα το ήθελα αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να το δώσω σε Ελληναρα για 250 και 300 ευρώ.
StamTheMan Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 7 ώρες πριν, elpenor είπε Ναι οι προβληματικοί ήταν οι Έλληνες φοιτητές Τεραστια μαστιγα για ολους τους τριγυρω,καθως ακομα δεν εχουν γινει ανθρωποι,βαλε στη συναρτηση και οτι σα λαος ειμαστε στα @@ μας για το τι γινεται διπλα μας,και εχεις μια καλη συνταγη για προβληματα.
xampa Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) το λεω σαν ιδιοκτητης καθως η οικογενια μου εχει αρκετα διαμερισματα, τα σπιτια δεν ειναι ξενοδοχεια, αν θελεις να γινεις ξενοδοχος ανοιξε ξενοδοχειο, εχει δημιουργησει τεραστια προβληματα στους ντοπιους αυτη η ιστορια και ο μονος λογος που δεν εχει φαει ποδι οπως το uber για παραδειγμα που εκανε το 1/10 της ζημιας του airbnb αλλα το κοψαν κατευθειαν, ειναι οτι οι εχοντες τα ακινητα ειναι και αυτοι που εχουν και τις ακρες στην κοινωνια. Οσο για τον παραπανο που λεει οτι ειναι αδιανοητο να θες να νοικιασεις σπιτι μονος σου και εμεις ειμαστε οι βλακες που προσπαθουμε να εχουμε κατι τετοιο στην κοινωνια μας, να του θυμησω οτι οταν ζουσαν οι παππουδες μας και ο καπιταλισμος ακομα δουλευε λιγο σωστα, οι μεροκαματιαριδες ανθρωποι καταφερναν να αγοραζουν σπιτια και να κανουν ονειρα με σχετικη ανεση. Τωρα μας φαινεται φυσιολογικο να νοικιαζουμε ενα δωματιακι 200 ευρω σε ενα σπιτι με αλλους τρεις και ολα οκ. Ε αν σου εχει αφησει ο μπαμπακας σου διαμερισματα οκ θα ειναι για σενα αλλα δεν ειναι κατασταση αυτη, οταν θα εχουμε μεινει 3 εκατομμυρια ελληνες σε 3-4 δεκαετιες και γενικοτερα ολη η ευρωπη παρει τον πουλο μην απορειτε γιατι δεν εκανε παιδια ο κοσμος. Στα αλλα που λεει βεβαια εχει δικιο Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2020 από xampa 5
elpenor Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, xampa είπε εμεις ειμαστε οι βλακες που προσπαθουμε να εχουμε κατι τετοιο στην κοινωνια μας Είναι διαφορετικό πράγμα το προσπαθούμε και διαφορετικό το θα θέλαμε. Εκτός αν εννοείς προσπάθεια το να ρίχνει ο άλλος τις αποταμιεύσεις μίας ζωής για να κάνει ένα κτίριο στο κέντρο και μετά να τα καίνε όλα ώστε να υποβαθμιστεί η περιοχή και να αναγκάζεται να το νοικιάσει σε τέτοια τιμή που δεν θα του επιτρέψει να κάνει ποτέ απόσβεση.... γιατί τέτοιες προσπάθειες γίνονται πολλές. 2 ώρες πριν, xampa είπε να του θυμησω οτι οταν ζουσαν οι παππουδες μας και ο καπιταλισμος ακομα δουλευε λιγο σωστα, οι μεροκαματιαριδες ανθρωποι καταφερναν να αγοραζουν σπιτια και να κανουν ονειρα με σχετικη ανεση Ναι ο καπιταλισμός δουλεύει σωστά όταν οι χώρες με σκληρό νόμισμα σου δίνουν μεσογειακά προγράμματα και επιδοτήσεις για να συγκλίνεις μαζί τους, δανείζεσαι και ένα 100% του (ψεύτικου φουσκωμένου) ΑΕΠ σου σε 20 χρόνια, ξεπουλάς όλα τα φιλέτα της χώρας και την ίδια στιγμή πληρώνεις τους οικοδόμους και τους μηχανικούς με δραχμές οι οποίες δεν αρκούν για να πάρεις εισαγόμενα προϊόντα. Μετά φυσικά φταίνε οι Ευρωπαίοι και οι μετανάστες για την χρεωκοπία μας. Μην χάνουμε όμως την ουσία, το κόστος των οικοπέδων και της οικοδομής αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι δυσανάλογο με το ενοίκιο που μπορεί να δώσει κάποιος που παίρνει το βασικό μισθό όπως αντίστοιχα είναι και στο μεγαλύτερο μέρος της δύσης. Δεν καταλαβαίνω τι προσπάθεια μπορεί να γίνει για να αλλάξει αυτό και να μειωθούν τα ενοίκια. Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2020 από elpenor
pontez2 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 12 ώρες πριν, efo355 είπε Τρώγλη με 92% πληρότητα και τσιμπημένες τιμές δεν το λες , όσο για τους πακιστανους ή γενικά αλλοδαπούς από Ασία και Αφρική ( αλλά η απειλή θα έπεφτε ) φυσικά δεν θα το ήθελα αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να το δώσω σε Ελληναρα για 250 και 300 ευρώ. Γιατί να το δωσεις για 300 ευρω, αν μπορεις να το δωσεις για 500 και 600? Αυτό που γράφω συνεχώς ειναι οτι όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια. Θες να κάνεις το διαμέρισμά σου ξενοδοχείο; Ωραίος. Έχεις 2 επιλογές για να εισαι κυριος: Eισαι εκει και υποδέχεσε ο ίδιος τους φιλοξενούμενους, επισημαίνοντάς τους οτι έρχονται σε χωρο πολυκατοικίας και εδω δεν υπάρχει ρεσεψιόν! Ξεκαθαρίζεις μέσα από τη πλατφόρμα πως στο κτιριο που θα πάνε, μένει μονιμα κόσμος, με οικογένειες, οπότε θα πρέπει να τους σεβαστουν και όχι να κάνουν πάρτυ. Ενημερώνεις τον διαχειριστή για την επιλογή και τον προτρέπεις να σε ενημερώση αν υπάρξει σοβαρό παράπονο, ώστε να δεις πως τρέχει η φάση. Με 92% πληρότητα θα τους πληρωνα εγω ηλεκτρονικη κλειδαριά στη πολυκατοικία και θα μου έλεγαν και ευχαριστώ. Δε θέλει κοπο. Τρόπο θέλει! (στο κτιριο που ζω υπάρχει ιατρείο. Τέτοιο ΖΩΟ ορθιο δεν έχω ξαναδει. Παντελως αδιάφορος, ο κόσμος μπαινοβγαίνει, δεν ελέγχει τιποτα. Έχει ηδη φάει 2 μυνήσεις διότι του χτυπάνε κουδούνια και ανοιγει ανεξέλεγκτα) 1
efo355 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 4 ώρες πριν, pontez2 είπε Γιατί να το δωσεις για 300 ευρω, αν μπορεις να το δωσεις για 500 και 600? Αυτό που γράφω συνεχώς ειναι οτι όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια. Θες να κάνεις το διαμέρισμά σου ξενοδοχείο; Ωραίος. Έχεις 2 επιλογές για να εισαι κυριος: Eισαι εκει και υποδέχεσε ο ίδιος τους φιλοξενούμενους, επισημαίνοντάς τους οτι έρχονται σε χωρο πολυκατοικίας και εδω δεν υπάρχει ρεσεψιόν! Ξεκαθαρίζεις μέσα από τη πλατφόρμα πως στο κτιριο που θα πάνε, μένει μονιμα κόσμος, με οικογένειες, οπότε θα πρέπει να τους σεβαστουν και όχι να κάνουν πάρτυ. Ενημερώνεις τον διαχειριστή για την επιλογή και τον προτρέπεις να σε ενημερώση αν υπάρξει σοβαρό παράπονο, ώστε να δεις πως τρέχει η φάση. Με 92% πληρότητα θα τους πληρωνα εγω ηλεκτρονικη κλειδαριά στη πολυκατοικία και θα μου έλεγαν και ευχαριστώ. Δε θέλει κοπο. Τρόπο θέλει! (στο κτιριο που ζω υπάρχει ιατρείο. Τέτοιο ΖΩΟ ορθιο δεν έχω ξαναδει. Παντελως αδιάφορος, ο κόσμος μπαινοβγαίνει, δεν ελέγχει τιποτα. Έχει ηδη φάει 2 μυνήσεις διότι του χτυπάνε κουδούνια και ανοιγει ανεξέλεγκτα) Τους είπα για ηλεκτρονική κλειδαριά αλλά δεν θέλουν γιατί είναι γερόντια. Στο διαμέρισμα ηλεκτρονική έχω αλλά ήθελα να βάλω και κάτω αλλά πάνε τα γερόντια και την κλειδώνουν χειροκίνητα. Δεν χρειάζεται να τους υποδέχεσαι. Ο τουρίστας δεν θέλει υποδοχές, το προτιμά όταν δεν βλέπει κανέναν. Τα παρτι εννοείται τα απαγορεύσω και πότε δεν είχα παράπονα. Κάθε μήνα που πληρώνω τα κοινόχρηστα ρωτάω την διαχειριστρια αν είναι όλα καλα 1 2
Βασίλης_29 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 10 ώρες πριν, xampa είπε το λεω σαν ιδιοκτητης καθως η οικογενια μου εχει αρκετα διαμερισματα, τα σπιτια δεν ειναι ξενοδοχεια, αν θελεις να γινεις ξενοδοχος ανοιξε ξενοδοχειο, εχει δημιουργησει τεραστια προβληματα στους ντοπιους αυτη η ιστορια και ο μονος λογος που δεν εχει φαει ποδι οπως το uber για παραδειγμα που εκανε το 1/10 της ζημιας του airbnb αλλα το κοψαν κατευθειαν, ειναι οτι οι εχοντες τα ακινητα ειναι και αυτοι που εχουν και τις ακρες στην κοινωνια. Οσο για τον παραπανο που λεει οτι ειναι αδιανοητο να θες να νοικιασεις σπιτι μονος σου και εμεις ειμαστε οι βλακες που προσπαθουμε να εχουμε κατι τετοιο στην κοινωνια μας, να του θυμησω οτι οταν ζουσαν οι παππουδες μας και ο καπιταλισμος ακομα δουλευε λιγο σωστα, οι μεροκαματιαριδες ανθρωποι καταφερναν να αγοραζουν σπιτια και να κανουν ονειρα με σχετικη ανεση. Τωρα μας φαινεται φυσιολογικο να νοικιαζουμε ενα δωματιακι 200 ευρω σε ενα σπιτι με αλλους τρεις και ολα οκ. Ε αν σου εχει αφησει ο μπαμπακας σου διαμερισματα οκ θα ειναι για σενα αλλα δεν ειναι κατασταση αυτη, οταν θα εχουμε μεινει 3 εκατομμυρια ελληνες σε 3-4 δεκαετιες και γενικοτερα ολη η ευρωπη παρει τον πουλο μην απορειτε γιατι δεν εκανε παιδια ο κοσμος. Στα αλλα που λεει βεβαια εχει δικιο Ενώ στον δυτικό κόσμο που η συγκατοίκηση είναι δεδομένη αν είσαι μόνος είναι βλακες και χαζοί να υποθέσω; Στο Λονδίνο μένει φίλος μου σε μονοκατοικία με 3 άτομα, ο καθένας έχει από ένα υπνοδωμάτιο και κοινό σαλόνι κουζίνα μπάνιο, μου λέει δεν ακούγεται καν θόρυβος είναι σαν να μένεις μονος σου και δεν ενοχλεί κανένας. Μήπως φταίει σε κάτι ή νοοτροπία μας και μόνο που ακούμε για συγκατοίκηση ξυνιζουμε; Και ναι η αλήθεια είναι ότι η συγκατοίκηση με κάποιον στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο πράγμα, γιατί όπως υπάρχει έλλειψη συλλογικής και κοινωνικής συνείδησης, το ίδιο θα συμβεί και στο διαμερισμα με τους συγκατοίκους, ο καθένας θα ενοχλεί τον άλλο, έλλειψη συνεννόησης κτλ.
CleanthisD Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Τώρα με τον κορονοϊό ποιο είναι το πλάνο που ακολουθούν τα καταλύματα rbnb; Απ' όσο γνωρίζω και βλέπω σε ξενοδοχεία και Ενοικιαζομενα Δωμάτια (ζω σε τουριστική περιοχή) τους έχουν βάλει ορισμένα πρωτόκολλα. Κάτι για αντισηπτικά στις εισόδους έχω διαβάσει, ατμοκαθαριστες, ειδική διαχείριση στα κλινοσκεπασματα (Στρώσιμο, μάζεμα ακαθαρτων κτλ), συχνή απολύμανση πομολων και κουπαστων από κάγκελα και ασανσερ, τήρηση ειδικών βιβλίων για τυχων ιχνηλατηση κρουσμάτων, κάτι σεμινάρια που πέρασαν, θερμόμετρα υπερύθρων κτλ. Ρώτησα φίλο ξενοδόχο και έφριξα με αυτά που τους ζητάνε, ανάθεμα αν έχω γράψει τα μισά. Στα καταλύματα rbnb αν βρεθεί κρούσμα τι γίνεται; Μπαίνουν πχ οι ένοικοι τις πολυκατοικίας σε καραντίνα; ΥΓ Θέλουμε το κορονοθεμα πίσω έχουμε πάθει στέρηση 🙃🙃 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα