Dante80 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, totalius είπε Εγώ απορω πως τόσος κόσμος επιλέγει να παει διακοπές για να μείνει σε ένα διαμέρισμα . Ακόμα κ ένα μέτριο ξενοδοχείο με το πρωινό του τη καμαριέρα του τη ρεσεψιόν είναι κλάσεις ανώτερο από ένα καλό rbnb όπου πρέπει να ετοιμάσεις εσυ το πρωινο σου να στρώσεις να καθαρίσεις κ να κανεις πάνω κάτω αυτά που θα έκανες στο σπίτι σου . Πως ευχαριστιέται διακοπές κάποιος με αυτές τις συνθήκες ; Είναι φθηνότερο (ειδικά για οικογένειες) και δεν έχεις ένα δωμάτιο αλλά ένα εξοπλισμένο σπίτι ολόκληρο για την πάρτι σου, με ότι αυτό συνεπάγεται. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2020 από Dante80 7
totalius Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Φτηνότερο το ξέρω πως είναι αλλά λίγο φτηνότερο ένα καλό rbnb . Γιατί υπάρχουν κ τα άθλια όπου βλαστημάς την ώρα που πηγες διακοπές χωρίς να έχεις μαζέψει λεφτά . Ξέρω από την αδερφή μου που πήγε Ρώμη σε rbnb κ από τη βρώμα στα σιφώνια κ το θόρυβο στους σωλήνες δε κοιμήθηκε ούτε ένα βράδυ . Από εξοπλισμό δε καταλαβαίνω τι παραπάνω χρειάζεσαι από ένα δωμάτιο ξενοδοχείου . Εκτός κ θες τη κουζίνα για να μαγειρεύεις οποτε πάλι δε κανεις διακοπές αν είναι να μαγειρεύεις κ να τρως μέσα .
Dante80 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, totalius είπε Φτηνότερο το ξέρω πως είναι αλλά λίγο φτηνότερο ένα καλό rbnb . Γιατί υπάρχουν κ τα άθλια όπου βλαστημάς την ώρα που πηγες διακοπές χωρίς να έχεις μαζέψει λεφτά . Ξέρω από την αδερφή μου που πήγε Ρώμη σε rbnb κ από τη βρώμα στα σιφώνια κ το θόρυβο στους σωλήνες δε κοιμήθηκε ούτε ένα βράδυ . Από εξοπλισμό δε καταλαβαίνω τι παραπάνω χρειάζεσαι από ένα δωμάτιο ξενοδοχείου . Εκτός κ θες τη κουζίνα για να μαγειρεύεις οποτε πάλι δε κανεις διακοπές αν είναι να μαγειρεύεις κ να τρως μέσα . Νομίζω πως σε αυτή την περίπτωση η κρίση σου εξαρτάται από το τι νομίζεις προσωπικά πως είναι οι διακοπές. Για παράδειγμα, εμείς κάνουμε καμπινγκ ή ελεύθερο κάμπινγκ στις διακοπές μας. Για εσένα, αυτό δεν λέγεται διακοπές καθώς μαγειρεύουμε, πλένουμε, κουβαλάμε και στήνουμε το σπίτι μας, τα έπιπλά μας κ.ο.κ. Όπως καταλαβαίνεις, αυτό αλλάζει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Οπότε μια χαρά μπορείς να καταλάβεις και τους άλλους που προτιμούν rbnb. 😉 Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2020 από Dante80 3
SabotazNic Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 5 λεπτά πριν, totalius είπε Ξέρω από την αδερφή μου που πήγε Ρώμη σε rbnb κ από τη βρώμα στα σιφώνια κ το θόρυβο στους σωλήνες δε κοιμήθηκε ούτε ένα βράδυ . Αυτο αν οντως ισχυει, φανταζομαι οτι θα το αφησε ως κριτικη για να το ξερουν οι επομενοι. Ισως ητανα απο τουθς 1ους που μπηκε σε αυτο το σπιτι. Εχω νοικιασει αρκετα στο εξωτερικο για κανα 7-8 μερες, μια κουβερτα επρεπε να στρωσουμε. Δεν ειναι τοσο τραγικο.
pontez2 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Κατά την άποψή μου, οι πολυκατοικίες με κοινή είσοδο ΔΕΝ θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται ούτε για επαγγελματικό σκοπό, ούτε για βραχυχρόνιες μισθώσεις. ΌΜΩΣ, επειδή ο νόμος καλύπτει σε ορισμένες περιπτώσεις περιμένουμε από το καταστατικό να βοηθήσει, αν έχει προβλεφθεί. Για μένα, όποιος εκμισθωνει βραχυχρόνια διαμερισματα σε πολυκατοικίες με κοινη εισοδο θα πρέπει αυτοματα να αναλαμβάνει και τη διαχείριση της πολυκατοικίας. Ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του.
pontez2 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Μειονεκτηματα βραχυχρόνιας σε πολυκατοικία με κοινή είσοδο: Φασαρία (ειναι το βασικότερο ζητημα που οδηγείτε στα δικαστήρια) Τα κλειδιά της εισόδου ειναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε τυχόντα και όχι σε σταθερό κάτοικο της πολυκατοικίας, άρα τιθεται σοβαρότατο θέμα ασφάλειας. Χρήση κοινόχρηστων χώρων μεγαλύτερη από το προβλεπόμενο. Υπάρχουν περιστατικά που οι rbnbιδες κατέβηκαν στη πυλωτή και έκαναν μπαρμπεκιου. Αδιαφορία ιδιοκτητών που συνήθως μένουν σε άλλες περιοχές και δεν κάθονται ούτε να ακουσουν ή να δεχτούν τα προβλήματα που τους λένε οι διαχειριστές. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρετικοί ιδιοκτήτες που υποδέχονται οι ίδιοι τους φιλοξενούμενούς τους, τους εξηγούν τους κανονισμούς και κανείς δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα σε τέτοιες πολυκατοικίες. Γνωρίζω απο ιδιοκτήτη που σε συνέλευση πήρε την άδεια των συνενοικων του να κάνει το σπιτι rbnb πως ο ίδιος προσφέρθηκε να δίνει κάτι παραπάνω στα κοινόχρηστα ως αποθεματικό για τη πολυκατοικία, ενώ κάθε φορά που έρχεται κόσμος ειναι εκεί και τους υποδέχεται ο ίδιος. Κοινώς, αν κάποιοι συμπεριφερόντουσαν με το γάντι, το rbnb στις πολυκατοικίες ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Ολα τα προβληματα ξεκινάνε από το "θα κάνω οτι γουστάρω". Σε rbnb έχω μείνει 3 φορές. 2 στο εξωτερικό, μια στην Ελλάδα. Στο εξωτερικο και στις 2 περιπτώσεις ειχαν ξεχωριστη εισοδο και πόρτα που άνοιγε με κάρτα. Στο Ελληνικο σπίτι, (σε επαρχιακή πόλη συγκεκριμένα σε 3οροφη πολυκατοικία), με υποδέχτηκε ο ιδιοκτήτης, μου εξήγησε για τη φασαρία (ευγενέστατος ο άνθρωπος) και όλα ηταν καλά. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2020 από pontez2 11
mourouzis2005 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, totalius είπε Εγώ απορω πως τόσος κόσμος επιλέγει να παει διακοπές για να μείνει σε ένα διαμέρισμα . Ακόμα κ ένα μέτριο ξενοδοχείο με το πρωινό του τη καμαριέρα του τη ρεσεψιόν είναι κλάσεις ανώτερο από ένα καλό rbnb όπου πρέπει να ετοιμάσεις εσυ το πρωινο σου να στρώσεις να καθαρίσεις κ να κανεις πάνω κάτω αυτά που θα έκανες στο σπίτι σου . Πως ευχαριστιέται διακοπές κάποιος με αυτές τις συνθήκες ; Αγαπητε εγω δοκιμασα airbnb στο Παρισι το 2015 για πρωτη φορα. Από τότε δεν εχω παει πουθενα χωρις να ειναι airbnb. Δεν υπαρχει συγκριση. Ζεις σε ενα σπιτι, ειναι κατα κανονα μεγαλυτερο απο δωματιο ξενοδοχειου, εχει ολες τις ανεσεις. Πολλες φορες βρισκεις σπιτια στο κεντρο μεγαλων πολεων, ζεις τη ζωη που ζει ενας κατοικος της πολης και αυτο ειναι κατι ξεχωριστο. Οι τιμες ειναι αριστες. Αν συγκρινουμε κοιτωνες και hostel με φτηνα airbnb, το airbnb κερδιζει κατα κρατος. Πχ δεν εχω πληρωσει πανω απο 60€ βραδυ για ανετα σπιτια στο Παρισι για 2 ατομα (πηγα 5 φορες, συν 2 διαμονες Βερσαλλιες). Την τελευταια φορα εκανα το λαθος κι εμεινα σε ωραιο μεν σπιτι, με παρκινγκ, σε προαστιο που ηθελα 45 λεπτα με το αμαξι για το κεντρο, με τη γυναικα μου και το 5 μηνων παιδακι μας. Αν εδινα ακομα 30€ το βραδυ θα ειχα τα ιδια στο κεντρο και θα ειχα γλυτωσει το πηγαινε-ελα. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2020 από mourouzis2005 1
totalius Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, mourouzis2005 είπε Αγαπητε εγω δοκιμασα airbnb στο Παρισι το 2015 για πρωτη φορα. Από τότε δεν εχω παει πουθενα χωρις να ειναι airbnb. Δεν υπαρχει συγκριση. Ζεις σε ενα σπιτι, ειναι κατα κανονα μεγαλυτερο απο δωματιο ξενοδοχειου, εχει ολες τις ανεσεις. Πολλες φορες βρισκεις σπιτια στο κεντρο μεγαλων πολεων, ζεις τη ζωη που ζει ενας κατοικος της πολης και αυτο ειναι κατι ξεχωριστο. Οι τιμες ειναι αριστες. Αν συγκρινουμε κοιτωνες και hostel με φτηνα airbnb, το airbnb κερδιζει κατα κρατος. Δε μίλησα για κοιτώνες κ Hostel αλλά για κανονικά ξενοδοχεία με τα πρωινά τους τις καμαριέρες τους το room service κ όλες τις ανέσεις που σε ένα rbnb πρέπει να τα κανεις μονος σου οοοτε χάνεις κάθε αίσθηση διακοπών
mants118 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 14 λεπτά πριν, totalius είπε Δε μίλησα για κοιτώνες κ Hostel αλλά για κανονικά ξενοδοχεία με τα πρωινά τους τις καμαριέρες τους το room service κ όλες τις ανέσεις που σε ένα rbnb πρέπει να τα κανεις μονος σου οοοτε χάνεις κάθε αίσθηση διακοπών όλα είναι σχετικά, και για εμένα το airbnb είναι ανώτερο από ξενοδοχείο εκτός κι αν κουβεντιάζουμε για 5στερο ή και παραπάνω!!! 1
laradoomed123 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, totalius είπε Εγώ απορω πως τόσος κόσμος επιλέγει να παει διακοπές για να μείνει σε ένα διαμέρισμα . Ακόμα κ ένα μέτριο ξενοδοχείο με το πρωινό του τη καμαριέρα του τη ρεσεψιόν είναι κλάσεις ανώτερο από ένα καλό rbnb όπου πρέπει να ετοιμάσεις εσυ το πρωινο σου να στρώσεις να καθαρίσεις κ να κανεις πάνω κάτω αυτά που θα έκανες στο σπίτι σου . Πως ευχαριστιέται διακοπές κάποιος με αυτές τις συνθήκες ; Εγώ απορώ για το ακριβώς αντίθετο..που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι (νέοι τουλάχιστον) που πηγαίνουν και μένουν σε ξενοδοχεία εν έτη 2020. Το ερμπιενμπι είναι πραγματικά άλλη φάση και δεν είναι καθόλου τυχαίο που έχει κάνει τέτοια επιτυχία και έχει σαρώσει παντού. Σε όποια πόλη θες πας και βρίσκεις ωραία (ολόκληρα) σπίτια με στυλ και άποψη, μακριά από την συνηθισμένη κλωνοποποιημένη κακογουστιά και το αποστειρωμένο απρόσωπο ύφος που έχουν τα περισσότερα ξενοδοχεία. Τώρα το αν κάποιος θέλει να βρίσκει στρωμένο το κρεβάτι του όποτε γυρίζει για να κοιμηθεί και να τρώει τα συνηθισμένα σάπια πρωινά (που τα έχεις χρυσοπληρώσει κιόλας), οκ πάω πάσο..περι ορέξεως.... 1
cgioris Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Εγώ που ταξιδεύω επαγγελματικά, προτιμάω τα ξενοδοχεία, τί συζητάμε καν. Έχει πρόβλημα ένα δωμάτιο; Απλά αλλάζεις δωμάτιο και τέλος. Στο Airbnb άντε κάνε ολόκληρη διαδικασία να βρεις αλλού, ειδικά αν ο χρόνος σου είναι χρήμα. Και από τιμές, δεν είμαι σίγουρος ότι τα airbnb είναι τόσο φθηνότερα πάντα. Τέλος κλείνοντας, ναι μεν έφερε εισόδημα σε κάποιους, αλλά εξαθλίωσε πολλούς περισσότερους. Εσύ, ωραία κάνεις διακοπές με την οικογένειά σου, αλλά σε αυτό το σπίτι πριν από εσένα έμενε μόνιμα μια άλλη οικογένεια που της έκαναν έξωση ή της αύξησαν το ενοίκιο στο Θεό. 8
pontez2 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 7 λεπτά πριν, laradoomed123 είπε Εγώ απορώ για το ακριβώς αντίθετο..που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι (νέοι τουλάχιστον) που πηγαίνουν και μένουν σε ξενοδοχεία εν έτη 2020. Το ερμπιενμπι είναι πραγματικά άλλη φάση και δεν είναι καθόλου τυχαίο που έχει κάνει τέτοια επιτυχία και έχει σαρώσει παντού. Σε όποια πόλη θες πας και βρίσκεις ωραία (ολόκληρα) σπίτια με στυλ και άποψη, μακριά από την συνηθισμένη κλωνοποποιημένη κακογουστιά και το αποστειρωμένο απρόσωπο ύφος που έχουν τα περισσότερα ξενοδοχεία. Τώρα το αν κάποιος θέλει να βρίσκει στρωμένο το κρεβάτι του όποτε γυρίζει για να κοιμηθεί και να τρώει τα συνηθισμένα σάπια πρωινά (που τα έχεις χρυσοπληρώσει κιόλας), οκ πάω πάσο..περι ορέξεως.... Δεν υπάρχει συγκριση. Ειναι δυο διαφορετικά πράγματα που σε κάθε περίπτωση οτι δινεις θα πάρεις. Στα στανταρ ειναι: Στο ξενοδοχείο, έχεις την υποστηριξη μιας ρεσεψιόν, τη καθαριότητα, την άμεση πληροφορία για οτιδήποτε (ειδικά αν εισαι σε μέρος που δε το γνωρίζεις, ειναι θετικό) Στο rbnb, έχεις την επιλογή να μείνεις σε εξαιρετικά σπίτια, με απίστευτη αρχιτεκτονική πολλά απο αυτά, σε σημεία της πόλης που δε θα έβρισκες ποτέ ξενοδοχείο. Πρωινό προσωπικά δεν τρωω ποτέ στο ξενοδοχείο αλλά έξω. Σιγά μη πάω σε μια ξένη πόλη και να κάθομαι να τρωω στο ξενοδοχείο. Σκοπός ειναι να γυρίσεις, όχι να μένεις σπίτι. Το τελευταίο ειναι πολύ σημαντικο. Διοτι αν ο λόγος που θες πχ να πας Βενετία, ειναι το να μείνεις στο ανάλογο Χίλτον, ή στη τάδε σπιταρωνα rbnb, δεν με βρισκει συμφωνο. Έχουμε μείνει και σε hostel και έχουμε περάσει κορυφή πχ.
Βασίλης_29 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Ως άτομο που οι διακοπές και τα ταξίδια είναι ανύπαρκτα εδώ και πολλά χρόνια, αν τολμούσα να ταξιδέψω κάπου θα πήγαινα σε ένα καλό και γνωστό ξενοδοχείο, αν ήμουν στους πολυταξιδεμενους με εμπειρία σε ταξίδια και διακοπές σε Ελλάδα και εξωτερικό θα ψαχνόμουν για airbnb. Όσο για τα προβλήματα στις πολυκατοικιες, αυτό που πρέπει να γίνει είναι αύξηση κοινοχρήστων στους ιδιοκτήτες που τα νοικιάζουν με airbnb η ιατρεία και άλλους χώρους που μαζεύουν πολύ κόσμο.
cyberguy Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Εαν το αναφέρει το καταστατικό μπορεις να το πας δικαστικα και θα κερδίσεις. ήδη έχουν γίνει αγωγές και έχουν εκδικαστεί κατά των βραχυχρόνιων μισθώσεων. https://www.anatropinews.gr/2020/07/22/dikastiki-apofasi-vomva-apagoreyse-vrachychronia/ 1
valkon Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Το πρόβλημα δεν είναι το airnbnb, αλλά τα παιδάκια που τα νοικιάζουν και νομίζουν ότι πάνε 5αήμερη. Αλλά δεν υπάρχει υποστήριξη από την αστυνομία σε αυτά τα θέματα, οπότε καλή τύχη. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα