Zerg13 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Πλησιαζει η γενικη συνελευση. Και δεν ξερω τι θεση πρεπει να παρω πανω στο θεμα. Εχει αρχισει να μετατρεπεται η πολυκατοικια μου σε ενα ξενοδοχειο. Τα προβληματα πολλα, μην αρχισω να γραφω (υγεια, αυξημενες φθορες, αυξημενοι κινδυνοι ασφαλειας, επιπροσθετα εργα, παραφουσκωμενοι λογαριασμοι ρευματος). Θεωρω οτι δεν γινεται να εχουμε εξοδα ξενοδοχειου με κοινοχρηστα πορτοφολια, καταρχην το καταστατικο/ κανονισμος της πολυκατοικιας αναφερει οτι απαγορευεται η βραχυχρονια μισθωση. Το αναφερω γιατι σε ενα πιθανως δικαστηριο θα μετρησει αυτο. τι λετε να κανω; Τι κανατε και τι αποφαση πηρατε σε αλλες γενικες συνελευσεις θα με ενδιεφερε να μαθω. Τι παιζει αν παμε δικαστικως; Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2020 από Zerg13
TechnoState Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) .... φυσικά να παραμείνεις σε αυτό που ορίζει το καταστατικό της πολυκατοικίας σου. Ακόμα κ με καλή πρόθεση ίσως μελλοντικά βρεθείς κ εσύ (συν)υπαίτιος εαν συναινέσεις τώρα ενώ παρουσιαστεί κάποια "κατάσταση" αύριο. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2020 από TechnoState
NikosKallithea Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Αργα ή γρήγορα από τετοιου είδους πολυκατοικίες θα εκλείψουν οι μόνιμες μισθώσεις. Τωρα εσυ αν πιστευεις οτι αδικεισαι ο μονος δρόμος ειναι η δικαιοσύνη
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Να πληρώνει περισσότερα κοινόχρηστα αυτός στου οποίου το διαμέρισμα κατοικούν περισσότερα άτομα, το βρίσκω πολύ λογικό. Το να μου απαγορεύεις να νοικιάσω το διαμέρισμά μου, το βρίσκω εντελώς παράλογο Το αν εγώ δεν σέβομαι τις ώρες κοινής ησυχίας, δεν φταίει κανένας ιδιοκτήτης-διαχειριστης Airbnb
TechnoState Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Zerg13 είπε καταρχην το καταστατικο/ κανονισμος της πολυκατοικιας αναφερει οτι απαγορευεται η βραχυχρονια μισθωση. ..... ήδη τα πράγματα/σχέδια κάποιων τελειώνουν κάπου εδώ. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2020 από TechnoState 5 1
andreas1gr Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 32 λεπτά πριν, liladen717 είπε γιατι δεν εχουν οι ελληνες ιους? Γιατί οι Έλληνες στο δικό σου μικρόκοσμο δεν νοικιάζουν διαμερίσματα της Airbnb;;;;;; Έλεος....
andreas1gr Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 3 λεπτά πριν, liladen717 είπε οι μακροπροθεσμοι ελληνες ενοικιαστες εννοω Ασε φίλος και καταλάβαμε που το πας… 1
george1807 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 2 ώρες πριν, Zerg13 είπε Πλησιαζει η γενικη συνελευση. Και δεν ξερω τι θεση πρεπει να παρω πανω στο θεμα. Εχει αρχισει να μετατρεπεται η πολυκατοικια μου σε ενα ξενοδοχειο. Τα προβληματα πολλα, μην αρχισω να γραφω (υγεια, αυξημενες φθορες, αυξημενοι κινδυνοι ασφαλειας, επιπροσθετα εργα, παραφουσκωμενοι λογαριασμοι ρευματος). Θεωρω οτι δεν γινεται να εχουμε εξοδα ξενοδοχειου με κοινοχρηστα πορτοφολια, καταρχην το καταστατικο/ κανονισμος της πολυκατοικιας αναφερει οτι απαγορευεται η βραχυχρονια μισθωση. Το αναφερω γιατι σε ενα πιθανως δικαστηριο θα μετρησει αυτο. τι λετε να κανω; Τι κανατε και τι αποφαση πηρατε σε αλλες γενικες συνελευσεις θα με ενδιεφερε να μαθω. Τι παιζει αν παμε δικαστικως; Εφόσον το απαγορευει το καταστατικό είναι απλό. Επιβάλεις αυτό που λέει. Είσαι σίγουρος όμως ότι γράφει κάτι τέτοιο; Είναι πολύ σπάνιο και για να αλλάξει το καταστατικό θέλει τη σύμφωνη γνώμη όλων.
Zerg13 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, george1807 είπε Εφόσον το απαγορευει το καταστατικό είναι απλό. Επιβάλεις αυτό που λέει. Είσαι σίγουρος όμως ότι γράφει κάτι τέτοιο; Είναι πολύ σπάνιο και για να αλλάξει το καταστατικό θέλει τη σύμφωνη γνώμη όλων. Θα το ξαναδιαβασω συντομα. Πρεπει να το ξαναβρω πρωτα. Οχι δεν θελουμε να αλλαξει, αλλα να τιρηθει. οποτε αν το γραφει τι κανουμε παμε στο δικαστηριο; Εδω χωσαν 10 και 15χιλιαρικα ευρω καποιοι για ανακαινισεις και ξεκινανε την επιχειρηση που στησαν. Βλαχομπαροκ καταστασεις. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2020 από Zerg13 2
george1807 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, Zerg13 είπε Θα το ξαναδιαβασω συντομα. Πρεπει να το ξαναβρω πρωτα. Οχι δεν θελουμε να αλλαξει, αλλα να τιρηθει. οποτε αν το γραφει τι κανουμε παμε στο δικαστηριο; Εδω χωσαν 10 και 15χιλιαρικα ευρω καποιοι για ανακαινισεις και ξεκινανε την επιχειρηση που στησαν. Βλαχομπαροκ καταστασεις. Ναι εφόσον δεν συμφωνήσει ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος να σταματήσει τη βραχυχρόνια μίσθωση και εφόσον το γράφει ρητά στο καταστατικό ότι απαγορεύεται, προχωράς στη δικαστική οδό. Αλλά πρώτα βεβαιωσου ότι όντως απογοητεύεται από το καταστατικό και δεν το ανέφερε απλά η Κούλα η γειτόνισσα του πρώτου από το μυαλό της.
StamTheMan Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 4 ώρες πριν, Zerg13 είπε καταρχην το καταστατικο/ κανονισμος της πολυκατοικιας αναφερει οτι απαγορευεται η βραχυχρονια μισθωση. Το αναφερω γιατι σε ενα πιθανως δικαστηριο θα μετρησει αυτο. Δεν εχει δευτερον,τελειωνει στο πρωτο. Απλα να εισαι ετοιμος για τον αναλογο πολεμο νευρων,τσαμπουκαδες,πιθανα αντιποινα κτλ κτλ. 1
Lacepo Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Αυτο που σκεφτηκαν να κανουν τις πολυκατοικιες ετσι ειναι ανεπιτρεπτο! Θα πρεπει να υπαρξει καποια απαγορευση με το airbnb που συντομα ετσι οπως πανε τα πραγμστα θα γινει, θα πεις οχι σε αυτο που γινεται και μονος σου τα γραφεις τι προβληματα εφερε μαζι. 1
gthe Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Zerg13 είπε υγεια, αυξημενες φθορες, αυξημενοι κινδυνοι ασφαλειας, επιπροσθετα εργα, παραφουσκωμενοι λογαριασμοι ρευματος). Θεωρω οτι δεν γινεται να εχουμε εξοδα ξενοδοχειου με κοινοχρηστα πορτοφολια Μιας και τυχαίνει να χρησιμοποιώ rbnb σε κάθε διαφορετικό μέρος σε όλη την Ευρώπη που επισκεφτούμαι και το προτιμώ από ξενοδοχείο για διάφορους λόγους, δεν μου έρχεται στο μυαλό τι από αυτά θα μπορεί να συμβεί στους κοινόχρηστους χώρους μιας πολυκατοικία από έναν ενοικιαστή rbnb. Δλδ τι κάνουν οι τουρίστες παρταρουν ας πούμε στους διαδρόμους και τα ρημαζουν όλα; Γιατί εμείς μπαίνουμε ας πούμε στην πολυκατοικία, πάμε στο διαμεριμα όπως πάμε και σπίτι μας. Οκ ενα ζευγάρι είμαστε ή εμείς και το παιδί.... Ίσως είμαστε απλά ξενέρωτοι 😂 Μήπως το θέμα είναι η κακή χρήση rbnb που αφήνουν οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες αν τα νοικιάζουν παμφτηνα σε ότι να ναι κόσμο και όχι το rbnb γενικά; Ο ιδιοκτήτης rbnb μπορεί να απαγορεύσει τα party, ειδικά αν τον νοιάζει το διαμέρισμα του. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2020 από gthe 4
Dante80 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Μένω στο Κουκάκι σε πολυκατοικία του 2005. Το καταστατικό μας (περιέργως, δεν το ήξερα) γράφει ρητά πως απαγορεύεται η βραχυχρόνια μίσθωση, κάτι που μας βόλεψε αρκετά πριν 2 χρόνια που πήγε ένας να βάλει δύο διαμερίσματα (στον τρίτο και πέμπτο) στην πλατφόρμα. Ειδικά την στιγμή που υπήρχε ήδη πρόβλημα ασφάλειας (περιστατικά διάρρηξης στην πολυκατοικία). Έφαγε άκυρο, όπως έπρεπε. Καθώς ζω στην περιοχή αυτή όλη την ζωή μου, έχω δει την γειτονιά μου να μετατρέπεται σε πανδοχείο τα τελευταία χρόνια. Τα πράγματα ήταν βέβαια ήδη αρκετά επιβαρυμένα εδώ και δεκαετίες (πεζοδρόμηση Διονυσίου Αεροπαγίτου κλπ.). Όμως αυτή η μόδα τελευταία έχει παραγίνει. Στην πολυκατοικία των γονέων μου, 8 διαμερίσματα έχουν γίνει rbnb και συνήθως γινόταν της πόπης καθημερινά από θόρυβο, πάρτι, καφρίλες ξημερώματα, καθαριότητα κλπ κλπ. Η καραντίνα βοήθησε λίγο, αλλά έχουν αρχίσει να παίρνουν τα πάνω τους πάλι. Γνώμη μου OP είναι πως την στιγμή που το καταστατικό της πολυκατοικίας το αναφέρει, θα πρέπει να το κυνηγήσετε. Θα έχεις σίγουρα κόντρα σε αυτό το θέμα αλλά αξίζει τον κόπο, για το σπίτι σου μιλάμε. Οι πολυκατοικίες δεν είναι, και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να είναι ξενοδοχεία, no buts or ifs. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2020 από Dante80 16 1
totalius Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Εγώ απορω πως τόσος κόσμος επιλέγει να παει διακοπές για να μείνει σε ένα διαμέρισμα . Ακόμα κ ένα μέτριο ξενοδοχείο με το πρωινό του τη καμαριέρα του τη ρεσεψιόν είναι κλάσεις ανώτερο από ένα καλό rbnb όπου πρέπει να ετοιμάσεις εσυ το πρωινο σου να στρώσεις να καθαρίσεις κ να κανεις πάνω κάτω αυτά που θα έκανες στο σπίτι σου . Πως ευχαριστιέται διακοπές κάποιος με αυτές τις συνθήκες ; 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα