Apoll Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 5 ώρες πριν, rafinos είπε Στα pc για να φύγει η ζέστη από το κουτί υπάρχει ανεμιστήρας ο οποίος στέλνει αέρα εκτός κουτιού με σκοπό να ρουφάει τη ζέστη και να την στέλνει έξω (σαν εξαερισμός ας πούμε). Πιο συγκεκριμένα αν το pc έχει μόνο έναν ανεμιστήρα αυτός είναι που φυσάει εκτός κουτιού. Αυτό δεν δουλεύει, είναι gimmick. Χρειάζονται ανεμιστήρες για να ρίχνουν αέρα μέσα στο κουτί και μάλιστα θα πρέπει η θετική ροή να είναι πάνω από διπλάσια της αρνητικής (exhaust). Ήτοι δεν δουλεύει όλη η ιδέα όχι μόνο σε χώρο δωματίου/σπιτιού αλλά ούτε καν στα κουτιά υπολογιστών.
expert30 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 4 ώρες πριν, rafinos είπε Βασικά μάλλον τα περιέγραψες όλα πολύ καλά. Οπότε συνεχίζουμε να υποφέρουμε! Έχει κανείς υπόψιν αν αυτοί οι περίεργοι ανεμιστήρες που τους γεμίζεις ένα κουβαδάκι με κρύο νερό και μέσω (μάλλον) κάποιας αντίστασης φυσάνε κρύο αέρα (δεν μιλάω για αυτά που ψεκάζουν), αν δημιουργούν προβλήματα υγρασίας στις ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές; Κάτι τέτοιο εννοώ: αυτά τα συστήματα είναι τελείως άχρηστα γιατι δε΄χονται νερό και στην συνέχεια τον διοχετέυουν στον αέρα με αποτέλεσμα να αυξάνουν την υγρασία στην ατμόσφαιρα και στο τέλος να σε κάνουνε να λές τι μακακία έκανα που το πήρα.Δυστυχώς το aircondition δεν μπορει να το αντικαταστήσει κανένα άλλο ,κοίτα μήπως μπορέσεις να πάρεις κανέναν ανεμιστήρα καλύτερο? 1
totalius Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Εφόσον είναι ιδιοκτησία σου έστω συνιδιοκτησία βάλε AC κ γραπτούς κανονικά . Συγγενείς ξεσυγγενεις ας καταλάβουν κ αυτοί το πρόβλημα σου . Άσε που ο θόρυβος θα είναι 0 .
Dante80 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Εάν ο συγγενής σου στην Ελλάδα του καύσωνα δεν καταλαβαίνει πως στο σπίτι σου μπορείς και πρέπει να βάλεις AC, τότε "να αλλάξεις συγγενή". Να γίνετε μπίλιες καθώς είναι εντελώς παράλογος. Δεν μπορεί να σου κάνει κουμάντο στο σπίτι σου, συνιδιοκτησία έχετε ρε μαν.
czarjuly Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Βαλε κανα air cooler https://www.skroutz.gr/c/427/anemisthres/f/737877/Air-Cooler.html?o=air+cooler
DrLo Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, rafinos είπε Καλησπέρα παιδιά! Η ερώτηση που θα κάνω είναι μάλλον χαζή αλλά επειδή τα καλοκαίρια υποφέρω ψάχνω τρόπους να δροσιστώ έστω στο ελάχιστο. Για να σας προλάβω δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να έχω air condition και να λειτουργεί σε μόνιμη βάση. Να διευκρινίσω πως στο δωμάτιό μου έχω το pc και δυο οθόνες, ενώ υπάρχει και ένα μεγάλο παράθυρο. Το παράθυρο είναι ανοιχτό σε μόνιμη βάση, αλλά το παντζούρι ανοίγει αργά το απόγευμα και μένει ανοιχτό όλο το βράδυ μέχρι να ξανακλείσει το πρωί, διότι ο ήλιος χτυπά όλη την και η ζέστη πολλαπλασιάζεται. Επίσης, να πω ότι διαθέτω επιδαπέδιο ανεμιστήρα που είτε χτυπάει μόνιμα πάνω μου είτε τον έχω σε περιστροφή, αλλά πιο πολύ νιώθω να μου φυσάει ζεστό αέρα (που είναι φυσιολογικό λόγω της θερμοκρασίας) και να κάνει θόρυβο. Ας πάμε λίγο στην χαζή ιδέα που είχα. Στα pc για να φύγει η ζέστη από το κουτί υπάρχει ανεμιστήρας ο οποίος στέλνει αέρα εκτός κουτιού με σκοπό να ρουφάει τη ζέστη και να την στέλνει έξω (σαν εξαερισμός ας πούμε). Πιο συγκεκριμένα αν το pc έχει μόνο έναν ανεμιστήρα αυτός είναι που φυσάει εκτός κουτιού. Αν έχει περισσότερους εκεί είναι άλλο το θέμα. Αν υποθέσουμε ότι το δωμάτιο είναι σαν το κουτί ενός υπολογιστή, αν βάλω τον ανεμιστήρα στο παράθυρο και φυσάει μόνιμα προς τα έξω, θα βγάλει ζέστη από το δωμάτιο ή απλά θα καίω ρεύμα και θα ζεσταίνομαι περισσότερο; Ρωτάω πιο πολύ γιατί αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι διαμορφωμένο το δωμάτιο δεν μπορώ να βάλω στο παράθυρο τον ανεμιστήρα. Ωστόσο, αν υπάρχει πιθανότητα να γίνει λίγο πιο ανεκτή η διαβίωσή μου σε αυτό ίσως να αλλάξω τη διαρρύθμιση. Για πείτε μου την άποψή σας. Τα πράγματα είναι πολύ απλούστερα από ότι νομίζεις Ο ανεμιστήρας δε θα "βγάζει ζέστη" από το δωμάτιο. αν κάνεις αυτό που φανταζεσαι. Θα βγάζει ΑΕΡΑ. Προφανώς όσο αέρα βγάζει ο ανεμιστήρας από το παράθυρο άλλος τόσος θα πρέπει να μπαίνει από κάπου (από άλλα ανοίγματα, κάτω από πόρτες, ακόμα και από το ίδιο το παράθυρο). Το αν θα δροσιστείς εξαρτάται αν ο αέρας που μπαίνει είναι πιο κρύος από τον αέρα που βγαίνει. Αν δηλαδή ο έξω αέρας είναι πιο κρύος από απο τον αέρα του δωματίου σου Όλα αυτά υπο την υποθεση ότι ο ανεμιστήρας δίπλα σε ένα ανοικτό παράθυρο οντως καταφέρνει να βγάζει αέρα έξω και να μπαίνει από αλλού και όχι πχ να κάνει "σβούρες" τον ίδιο αέρα μέσα έξω (θα ήταν δηλαδή ιδανικό το παράθυρο να ήταν το ίδιο με το άνοιγμα του ανεμιστήρα ... κάτι σαν εξαεριστήρας μπάνιου δλδ). - Στο ζουμί για να το πιάσουμε θεωρητικά το θέμα Ενστικτωδώς θα έλεγα ότι ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. Η δροσιά που νιώθει κάποιος από τον ανεμιστήρα δεν είναι ότι του στέλνει πιο κρύο αέρα από ότι αν ήταν κλειστός αλλά ότι πρακτικά, ο ροή του αέρα ισσοδυναμεί με μεγαλύτερο συντελεστή μετάδοσης θερμότητας από το δέρμα στον αέρα. Δηλαδή ακόμα και άν ο αέρας που έμπενε στο παραπάνω σενάριο ήταν όντως κατά λίγο πιο κρύος από τον εσωτερικό θα είχες "χασούρα" αφού η συνεισφορά του να ρέει αέρας πάνω από το δέρμα σου μου κάνει μεγαλύτερη από την λίγο μικρότερη θερμοκρασία του αέρα. Ιδανικά δηλαδή ακομα και αν αυτό που φαντάζεσαι λειτουργουσε (αμφιβάλλω) θα ήθελες και έναν δευτερο ανεμιστήρα να κυκλοφορεί τον λιγο πιο κρύο αέρα (αν είναι όντως πιο κρύος) γύρω από εσένα. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2020 από DrLo
esertas Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Αυτοί δεν έχουν aircontition? Πως την βγάζουν στον καύσωνα; Δεν ακούγονται καθόλου; Σαν "νεκροί" είναι;
PLACEBO_89 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Στις 29/7/2020 στις 9:45 ΜΜ, rafinos είπε Καλησπέρα παιδιά! Η ερώτηση που θα κάνω είναι μάλλον χαζή αλλά επειδή τα καλοκαίρια υποφέρω ψάχνω τρόπους να δροσιστώ έστω στο ελάχιστο. Για να σας προλάβω δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να έχω air condition και να λειτουργεί σε μόνιμη βάση. Να διευκρινίσω πως στο δωμάτιό μου έχω το pc και δυο οθόνες, ενώ υπάρχει και ένα μεγάλο παράθυρο. Το παράθυρο είναι ανοιχτό σε μόνιμη βάση, αλλά το παντζούρι ανοίγει αργά το απόγευμα και μένει ανοιχτό όλο το βράδυ μέχρι να ξανακλείσει το πρωί, διότι ο ήλιος χτυπά όλη την και η ζέστη πολλαπλασιάζεται. Επίσης, να πω ότι διαθέτω επιδαπέδιο ανεμιστήρα που είτε χτυπάει μόνιμα πάνω μου είτε τον έχω σε περιστροφή, αλλά πιο πολύ νιώθω να μου φυσάει ζεστό αέρα (που είναι φυσιολογικό λόγω της θερμοκρασίας) και να κάνει θόρυβο. Ας πάμε λίγο στην χαζή ιδέα που είχα. Στα pc για να φύγει η ζέστη από το κουτί υπάρχει ανεμιστήρας ο οποίος στέλνει αέρα εκτός κουτιού με σκοπό να ρουφάει τη ζέστη και να την στέλνει έξω (σαν εξαερισμός ας πούμε). Πιο συγκεκριμένα αν το pc έχει μόνο έναν ανεμιστήρα αυτός είναι που φυσάει εκτός κουτιού. Αν έχει περισσότερους εκεί είναι άλλο το θέμα. Αν υποθέσουμε ότι το δωμάτιο είναι σαν το κουτί ενός υπολογιστή, αν βάλω τον ανεμιστήρα στο παράθυρο και φυσάει μόνιμα προς τα έξω, θα βγάλει ζέστη από το δωμάτιο ή απλά θα καίω ρεύμα και θα ζεσταίνομαι περισσότερο; Ρωτάω πιο πολύ γιατί αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι διαμορφωμένο το δωμάτιο δεν μπορώ να βάλω στο παράθυρο τον ανεμιστήρα. Ωστόσο, αν υπάρχει πιθανότητα να γίνει λίγο πιο ανεκτή η διαβίωσή μου σε αυτό ίσως να αλλάξω τη διαρρύθμιση. Για πείτε μου την άποψή σας. Για να καταλαβουμε το μεγεθος του προβληματος ποια η μεγιστη θερμοκρασια του δωματιου? Το βραδυ ποσο πεφτει?
rafinos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 4 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Για να καταλαβουμε το μεγεθος του προβληματος ποια η μεγιστη θερμοκρασια του δωματιου? Το βραδυ ποσο πεφτει? Δεν την έχω μετρήσει καθόλου, αλλά αν έξω το βράδυ έχει 25 στο δωμάτιο έχει σίγουρα 30 και πάνω. Ας πούμε μέχρι και χθες που είχε τρομερή ζέστη, στις δύο το βράδυ στο μπαλκόνι είχε ανεκτή θερμοκρασία. Στο δωμάτιο έσταζες. Αν έξω φυσάει και έχω το παράθυρο ανοιχτό (το οποίο δεν είναι κάνα μικρό παραθυράκι είναι αρκετά μεγάλο) τότε μπαίνει μια χαρά δροσιά μέσα, αν όμως δεν φυσάει είναι λες και η εξωτερική θερμοκρασία τις βραδυνές ώρες δεν επηρεάζει καθόλου τη ζέστη που βγάζει το τσιμέντο (τον χειμώνα πάλι μια χαρά έχει κρύο :P). Μήπως να βάλω τον ανεμιστήρα να φυσάει από το παράθυρο προς το δωμάτιο μπας και βάλει δροσιά;
tsofras Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Στις 29/7/2020 στις 10:24 ΜΜ, rafinos είπε Βασικά μάλλον τα περιέγραψες όλα πολύ καλά. Οπότε συνεχίζουμε να υποφέρουμε! Έχει κανείς υπόψιν αν αυτοί οι περίεργοι ανεμιστήρες που τους γεμίζεις ένα κουβαδάκι με κρύο νερό και μέσω (μάλλον) κάποιας αντίστασης φυσάνε κρύο αέρα (δεν μιλάω για αυτά που ψεκάζουν), αν δημιουργούν προβλήματα υγρασίας στις ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές; Κάτι τέτοιο εννοώ: Το έχω πάρει ακριβώς αυτό. Το δωμάτιο δενςτο δροσίζει σε καμία περίπτωση, το έχω σε γραφείο 5τμ που έφτιαξα στο σπίτι , απλά αν το βάλεις να φυσάει κατευθείαν επάνω σου βγάζει όντως κρύο αέρα , αλλά η ψύξη είναι σίγουρη. Επειδή έχω και θερμόμετρο ούτε 0.1 δεν ρίχνει την θερμοκρασία
giorgosvet Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Ετσι όπως τα λες απορώ πως δεν σου εχουν κανει παρατηρηση για τον θόρυβο του ανεμιστηρα!.
htaccess Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, tsofras είπε Το έχω πάρει ακριβώς αυτό. Το δωμάτιο δενςτο δροσίζει σε καμία περίπτωση, το έχω σε γραφείο 5τμ που έφτιαξα στο σπίτι , απλά αν το βάλεις να φυσάει κατευθείαν επάνω σου βγάζει όντως κρύο αέρα , αλλά η ψύξη είναι σίγουρη. Επειδή έχω και θερμόμετρο ούτε 0.1 δεν ρίχνει την θερμοκρασία Για να "δεις" διαφορά... θα πρέπει να πάρεις θερμόμετρο με 3 δεκαδικά ψηφία. Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2020 από htaccess
PLACEBO_89 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 19 ώρες πριν, rafinos είπε Δεν την έχω μετρήσει καθόλου, αλλά αν έξω το βράδυ έχει 25 στο δωμάτιο έχει σίγουρα 30 και πάνω. Ας πούμε μέχρι και χθες που είχε τρομερή ζέστη, στις δύο το βράδυ στο μπαλκόνι είχε ανεκτή θερμοκρασία. Στο δωμάτιο έσταζες. Αν έξω φυσάει και έχω το παράθυρο ανοιχτό (το οποίο δεν είναι κάνα μικρό παραθυράκι είναι αρκετά μεγάλο) τότε μπαίνει μια χαρά δροσιά μέσα, αν όμως δεν φυσάει είναι λες και η εξωτερική θερμοκρασία τις βραδυνές ώρες δεν επηρεάζει καθόλου τη ζέστη που βγάζει το τσιμέντο (τον χειμώνα πάλι μια χαρά έχει κρύο :P). Μήπως να βάλω τον ανεμιστήρα να φυσάει από το παράθυρο προς το δωμάτιο μπας και βάλει δροσιά; Για αρχη παρε ενα τετοιο https://www.ideahellas.gr/product/roloi-me-ksypnitirithermometrougrome/?skr_prm=WyI1ODQ1NjE5My1lMmM4LTRkZWYtYmQyYS1jOTBhYzA4YjcxNDgiLDE1OTYyOTA4NzE4NTgseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0 Μετα αφησε το παραθυρο ανοιχτο μεχρι τις 7 το πρωι. Κλειστο ολη την μερα και κοιτα αργα το απογευμα ποια θα ειναι η θερμοκρασια του δωματιου..! Πχ αν εξω ειχε 37β και μεσα δεν ξεπερασεις τους 29β τοτε εχεις μια σχετικα καλη μονωση! Αν εισαι ομως 32-33β τοτε θες μονωση! Κοιτας για ενεργειακο κουφωμα και καποιο ειδος εσωτερικης μονωσης πχ
efo355 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Βρε πάρε εκεί ένα air con με 200 ευρώ να λύσεις το πρόβλημα σου. Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λεγαμε
1comment Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Ότι θα είχα συγγενείς να μου πουν αν θα τοποθετήσω κλιματιστικό στο σπίτι μου!! Μα ποιός άνθρωπος πέρα από τους οικονομικά εξαθλιωμένους ή όσους προέρχονται από χώρες που έχουν συνηθίσει την απόλυτη ζέστη, αντέχουν χωρίς κλιματιστικό; Υπάρχουν φορές που ούτε το κλιματιστικό σε επαρκεί ειδικά σε μεγάλο δωμάτιο, πόσο μάλλον το...καθόλου! Ούτε να το σκέφτομαι! Μπορεί να έκανα και... φόνο προκειμένου να μην το υποστώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα