Προς το περιεχόμενο

Μεταβίβαση γραμμής αποβιώσαντος σε κληρονόμο για αστεία από την κόκκινη εταιρεία!

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρόσφατα κληρονόμησα το σπίτι του Παππού μου και υπάρχει ενεργή τηλεφωνική γραμμή χωρίς internet στην vodafone (Vodafone Home Telephony) καθώς πλήρωσα τους απλήρωτους λογαριασμούς 80Ε πήγα στο τοπικό υποκατάστημα για μεταβίβαση και φορητότητα την ίδια μέρα στην COSMOTE καθώς μόνο που ακούω την λέξη vodafone παθαίνω αλλεργικό σοκ! Πάω σήμερα στο υποκατάστημα μου ζήτησαν πιστοποιητικό θανάτου, αντίγραφο διαθήκης, βεβαίωση απόδοσης αφμ δικό μου, αντίγραφο ταυτότητας, λογαριασμό πρόσφατο τηλεφώνου (πληρωμένο με την απόδειξη) στο όνομα του Παππού μου, λογαριασμό νερού ή δεη στο όνομα του και το αστείο η διαθήκη να αναφέρει για την σύνδεση που την αφήνει! Ο παππούς δεν ανέφερε πουθενά για το σταθερό και οι υπόλοιποι λογαριασμοί είναι στο όνομα του προπάππου μου και η απάντηση της κοπέλας ήταν αφού δεν το αναφέρει και δεν υπάρχει λογαριασμοί στο όνομα του αφήστε το στο όνομα του και αν θέλετε να αλλάξουμε πακέτο και να είναι στο όνομα του ή κοφτέ το με τέλος αποδέσμευσης γραμμής 60Ε!! Φυσικά και επέλεξα την διακοπή και νέα σύνδεση στην Cοσμοτε σε νέο νούμερο και δεν πληρώνω τα 60Ε!

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Ορθογραφικό λάθος
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κατι δεν σου ειπαν ή δεν μας λες σωστά, χρειάζεται πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών που να καταγράφει τους κληρονόμους - αυτό εκδίδεται με την κατάθεση της διαθήκης στο ειρηνοδικείο. Με την καμμία δεν ζητάνε διαθήκη, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να ξέρουν οτι είναι νόμιμη. 

Εαν ρωταγες πριν εξοφλήσεις θα είχες γλυτώσει και το 80αρι, με πιστοποιητικό θανάτου συνήθως γίνεται διακοπή χωρίς ποινή και εισπραξη ανεξόφλητου για σχετικά μικρά ποσά.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, pp6210 είπε

κατι δεν σου ειπαν ή δεν μας λες σωστά, χρειάζεται πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών που να καταγράφει τους κληρονόμους - αυτό εκδίδεται με την κατάθεση της διαθήκης στο ειρηνοδικείο. Με την καμμία δεν ζητάνε διαθήκη, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να ξέρουν οτι είναι νόμιμη. 

Εαν ρωταγες πριν εξοφλήσεις θα είχες γλυτώσει και το 80αρι, με πιστοποιητικό θανάτου συνήθως γίνεται διακοπή χωρίς ποινή και εισπραξη ανεξόφλητου για σχετικά μικρά ποσά

Μου ζήτησαν και το πιστοποιητικό αλλά την διαθήκη την ζήτησαν καθώς λένε θέλουν να δούνε εάν ο παππούς "δίνει" την γραμμή του!

Τα πλήρωσα καθώς ήθελα να κρατήσω το νούμερο γιατί δεν έχω σταθερό! Πλήρωσα όλους τους απλήρωτους λογαριασμούς. Επίσης ο Παππούς είχε συμβόλαιο κινητής COSMOTE COSMOTE mobile basic και μου ζήτησαν μόνο το πιστοποιητικό χωρίς να πληρώσω τα ~12€ 

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Όταν πέθανε ο πατέρας μου έκανα την αντίθετη κίνηση. Είχε δύο τηλέφωνα cosmote το ένα επαγγελματικό, το άλλο στο σπίτι. Και τα δύο ήρθαν στο όνομα μου με φορητότητα το ένα στην wind και το άλλο στην vodafone. Τα μόνα χαρτιά που ζήτησαν και οι δύο (ξέροντας ότι είχε πεθάνει ο κάτοχος της σύνδεσης) ήταν ένα χαρτί που να εμφανίζεται το Α.Φ.Μ. μου, μία φωτοτυπία ταυτότητας και τίποτα περισσότερο. Και στους δύο.

Αντίθετα στον Ο.Τ.Ε. μου ζητούσαν πιστοποιητικό θανάτου, πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών, αν υπάρχει διαθήκη κλπ.

Κακώς πήγες κατ΄ευθείαν στην cosmote. Ας έμενες δύο χρόνια στην vodafone ή έστω ας πήγαινες στην wind και μετά πήγαινες όπου ήθελες με το τηλέφωνο στο όνομα σου.

Επισκέπτης
1 λεπτό πριν, afm είπε

Όταν πέθανε ο πατέρας μου έκανα την αντίθετη κίνηση. Είχε δύο τηλέφωνα cosmote το ένα επαγγελματικό, το άλλο στο σπίτι. Και τα δύο ήρθαν στο όνομα μου με φορητότητα το ένα στην wind και το άλλο στην vodafone. Τα μόνα χαρτιά που ζήτησαν και οι δύο (ξέροντας ότι είχε πεθάνει ο κάτοχος της σύνδεσης) ήταν ένα χαρτί που να εμφανίζεται το Α.Φ.Μ. μου, μία φωτοτυπία ταυτότητας και τίποτα περισσότερο. Και στους δύο.

Αντίθετα στον Ο.Τ.Ε. μου ζητούσαν πιστοποιητικό θανάτου, πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών, αν υπάρχει διαθήκη κλπ.

Κακώς πήγες κατ΄ευθείαν στην cosmote. Ας έμενες δύο χρόνια στην vodafone ή έστω ας πήγαινες στην wind και μετά πήγαινες όπου ήθελες με το τηλέφωνο στο όνομα σου.

Στην Vodafone πήγα! Στην Cosmote θα πήγαινα μετά για να κάνω φορητότητα. Θα πάω σε άλλο υποκατάστημα Vodafone μήπως βγάλω άκρη!

4 λεπτά πριν, afm είπε

Δεν ενημέρωσες τον ΟΤΕ ότι πέθανε; Πήγες έκανες φορητότητα και ενημέρωσης τους νέους και τα πήρες στο όνομα σου;

Συγνώμη αλλά σε μένα μόνο φάνηκε παράξενο ότι η τηλεφωνική σύνδεση δεν είναι στο όνομα του παππού του φίλου, αλλά του προπάππου του;

Σε φορητότητα, γίνεται εύκολα μεταβίβαση του κατόχου, αλλά υπάρχουν τα στοιχεία του προπάππου;

Επισκέπτης
38 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Συγνώμη αλλά σε μένα μόνο φάνηκε παράξενο ότι η τηλεφωνική σύνδεση δεν είναι στο όνομα του παππού του φίλου, αλλά του προπάππου του;

Σε φορητότητα, γίνεται εύκολα μεταβίβαση του κατόχου, αλλά υπάρχουν τα στοιχεία του προπάππου;

Όχι απλώς ζήτησαν και λογαριασμό ΔΕΚΟ αλλά είναι στο όνομα του προππάπου μου. Το τηλέφωνό είναι στο όνομα το Παππού

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, zulema είπε

Δεν ενημέρωσες τον ΟΤΕ ότι πέθανε; Πήγες έκανες φορητότητα και ενημέρωσης τους νέους και τα πήρες στο όνομα σου;

Όχι. Πήγα στην vodafone και στη wind. Τους εξήγησα ότι ο πατέρας μου πέθανε και ότι ήθελα να κάνω φορητότητα στο όνομα μου. Και οι δύο μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα κάνουν την φορητότητα και θα έρθουν τα τηλέφωνα κατ΄ευθείαν στο όνομα μου. Έτσι και έγινε. Ξέχασα να πω ότι ζήτησαν και ένα παλιό λογαριασμό για να έχουν τον αριθμό του βρόγχου.

Σημειωτέον το 2017 υπήρχε η αντιπρόταση και με πήρε η cosmote και με ρωτούσε γιατί φεύγω και αν έχω παράπονα. Τους είπα (κάνοντας τον πατέρα μου) όχι αλλά η vodafome και η wind μου κάνουν δώρο το vodafone tv και το wind vision αντίστοιχα και η προσφορά είναι πολύ καλή για να αρνηθώ.

Επεξ/σία από afm

Επισκέπτης

Γελάω το ότι η Vodafone απαιτεί το σταθερό να δει εάν ο Παππούς αφήνει την γραμμή στο εγγόνι! Ένας ηλικιωμένος που μπορεί να πεθαίνει το σταθερό θα σκεφτεί ή να λύσει τα  κληρονομικά μη σφαχτούν οι συγγενείς! Πήγαινε εχθές σε άλλο υποκατάστημά ή μίλα μέσω live chat! 

Μήπως δεν κατάλαβες εσύ κάτι καλά γιατί πολύ κουλό μου φαίνεται αυτό!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...