DimBere Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Καλησπερα παιδια κ ευχομαι ολοι να ειστε καλα!θα ηθελα λοιπον τα φωτα σας κ τις συμβουλες σας πανω στο θεμα του τρομερου αυτου ροφηματος..😁 Θελω τη βοηθεια σας στο τι μηχανη αξιζει να παρω κ ολα τα παρελκομενα για να απολαμβανω επιτελους τον καφε μου τοσο στο σπιτι οσο κ σαν take away στη δουλεια μου.να σας ενημερωσω κατι πολυ βασικο,ειμαι εντελως ασχετος στο θεμα μηχανων κ καφεδων.απλα σπανια εχω απολαυσει αυτο που λεμε "καφεδαραααα"..απλα κ για αρχη να μη παω σε κατι πανακριβο μιας κ ειμαι ασχετος κ θελει καποια πολυ ιδιαιτερη διαχειρηση το να ετοιμασω ενα καφε στο σπιτι.θα μ πειτε φιλε αν θες καφε θελει μερακι κ διαδικασια,κ θα συμφωνησω απολυτα κ θα το κανω αρκει να ξερω πως κανω σωστες αγορες κτλλ...Αρα το budjet μου δν ειναι ιδιατερα μεγαλο αλλα αν χρειαστει θα κανω λιγη οικονομια για κανω το build up. Αυτα για την ωρα κ συγνωμη για το μεγαλο ποστ.ρωτηστε με οτι θελετε κ μακαρι παρειτσα να βγαλουμε ενα αξιολογο συνολο για αρχαριο! 😁
Noname96 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Εφοσον δεν εχεις ασχοληθει με το θέμα θα σου ελεγα να αρχισεις με τον entry level συνδιασμο https://www.skroutz.gr/s/12222091/Delonghi-Dedica-Pump-Espresso-Red-EC685-R.html και https://www.skroutz.gr/s/348114/Delonghi-KG79.html. Θελει λιγο μερακι στην αρχη καθως θα χασεις πολλους καφεδες μεχρι να φτασεις σε ενα okay επιπεδο. Συνιστω illy καφε ή Hausbrandt κοκκους. 1
djcat Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Πάρε μια φτηνή μηχανή από eshop ή από τα lidl που βγαίνουν κατά καιρό σε προσφορές και καθάρισες για αρχή. Αν θες μετά να ασχοληθείς, θες αρκετά χρήματα. 1
DimBere Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 17 λεπτά πριν, Noname96 είπε Εφοσον δεν εχεις ασχοληθει με το θέμα θα σου ελεγα να αρχισεις με τον entry level συνδιασμο https://www.skroutz.gr/s/12222091/Delonghi-Dedica-Pump-Espresso-Red-EC685-R.html και https://www.skroutz.gr/s/348114/Delonghi-KG79.html. Θελει λιγο μερακι στην αρχη καθως θα χασεις πολλους καφεδες μεχρι να φτασεις σε ενα okay επιπεδο. Συνιστω illy καφε ή Hausbrandt κοκκους. θενξ φιλαρακι μου θα το μελετησω εννοειται,απλα εχω ακουσει κ τα χειροτερα για μηχανες delonghi Μόλις τώρα, djcat είπε Πάρε μια φτηνή μηχανή από eshop ή από τα lidl που βγαίνουν κατά καιρό σε προσφορές και καθάρισες για αρχή. Αν θες μετά να ασχοληθείς, θες αρκετά χρήματα. αν ηθελα ετσι θα το εκανα απο την αρχη κ δε θα ψαχνομουν..κ εχω ηδη φιλαρακι μου τετοια μηχανη να κανω αυτη την απλη δουλεια.ααπλα θελω κατι παραπανω για αυτο κ ο λογος περι αναβαθμισης 🙂
greekfragma Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 αν έχεις περάσει ήδη το στάδιο με τις απλές Delonghi και θες το παραπάνω τότε αναγκαστικά ξεκινάς με μια μηχανή με τρίοδη βαλβίδα για σταθερή πίεση 9 bar και ρυθμιστή θερμοκρασίας και μύλο με κωνικά μαχαίρια. Ένα τέτοιο σετ ξεκινά καινούριο από 400ευρώ (300μηχανή 100μύλος) ή κάνα 250άρι-300άρι σε αγγελίες. Μετά πρέπει να υπολογίζεις και τα παρελκόμενα (tamper, distributor, ζυγαριά) που θα δώσεις εύκολα ακόμα ένα 50άρικο. Είσαι έτοιμος για αυτό το budget και διάβασμα;
TechnoState Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 .... ξεκινάς με οικονομικές, όσο αντέχει η τσέπη σου, αξεσουάρ/συσκευές. Θέλει όρεξη κ διάθεση ώστε να τα "αρμέξεις" δλδ να βγάλεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δεδομένων των αναλογιών. Σε καμία περίπτωση δεν θα καταφέρεις να έχεις απόσταξη ίδια, σε σχέση με μία δυνατή "πραγματική" μηχανή εσπρέσσο. (Επίτηδες αφήνω έξω το επαγγελματικό κομμάτι) Υλικό, υπάρχει άφθονο για να μελετήσεις κ να αναπτύξεις την δυνατότητα, να παρασκευάζεις τον καφέ σου, όπως ακριβώς σου αρέσει. Για να έχεις σεβαστό αποτέλεσμα κ για να μην χρειαστεί να λες δικαιολογίες στον εαυτό σου, ναι πρέπει να επενδύσεις σε μια ποιοτική μηχανή (λελίτ, γκατζια, κλπ...) έναν καλό μύλο (γκράφ κλπ...) κ φυσικά πρώτη ύλη, καλό κ ποιοτικό κόκο. 1
DimBere Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 2 λεπτά πριν, greekfragma είπε αν έχεις περάσει ήδη το στάδιο με τις απλές Delonghi και θες το παραπάνω τότε αναγκαστικά ξεκινάς με μια μηχανή με τρίοδη βαλβίδα για σταθερή πίεση 9 bar και ρυθμιστή θερμοκρασίας και μύλο με κωνικά μαχαίρια. Ένα τέτοιο σετ ξεκινά καινούριο από 400ευρώ (300μηχανή 100μύλος) ή κάνα 250άρι-300άρι σε αγγελίες. Μετά πρέπει να υπολογίζεις και τα παρελκόμενα (tamper, distributor, ζυγαριά) που θα δώσεις εύκολα ακόμα ένα 50άρικο. Είσαι έτοιμος για αυτό το budget και διάβασμα; wow ηδη το ποστ σου με κανει να πω ναι θα κανω οτι χρειαζεται για να μαθω!!αυτο εψαχνα,λεπτομερη ποστ για καθε κινηση π θα πρεπει να κανω,πχ χρειαζεσαι αυτη τη μηχανη γτ κανει το Α ,Β , Γ και αυτον το μυλο γτ κανει αυτο για θα προσφερει αυτο το αποτελεσμα.γτ οπως ανεφερα ειμαι ασχετος κ θελω να μαθω τι κανει το καθετι.οσο για το μπατζετ ναι θα το καταφερω σιγα σιγα.. αναμενω τη συνεχεια 😁 5 λεπτά πριν, TechnoState είπε .... ξεκινάς με οικονομικές, όσο αντέχει η τσέπη σου, αξεσουάρ/συσκευές. Θέλει όρεξη κ διάθεση ώστε να τα "αρμέξεις" δλδ να βγάλεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δεδομένων των αναλογιών. Σε καμία περίπτωση δεν θα καταφέρεις να έχεις απόσταξη ίδια, σε σχέση με μία δυνατή "πραγματική" μηχανή εσπρέσσο. (Επίτηδες αφήνω έξω το επαγγελματικό κομμάτι) Υλικό, υπάρχει άφθονο για να μελετήσεις κ να αναπτύξεις την δυνατότητα, να παρασκευάζεις τον καφέ σου, όπως ακριβώς σου αρέσει. Για να έχεις σεβαστό αποτέλεσμα κ για να μην χρειαστεί να λες δικαιολογίες στον εαυτό σου, ναι πρέπει να επενδύσεις σε μια ποιοτική μηχανή (λελίτ, γκατζια, κλπ...) έναν καλό μύλο (γκράφ κλπ...) κ φυσικά πρώτη ύλη, καλό κ ποιοτικό κόκο. σε ευχαριστω κ σενα για την αμεση ανταποκριση κ οπως καταλαβαινω θελει δουλεια κ μερακι κ σωστες επιλογες φυσικα..πραγμα που ειμαι διατεθιμενος να κανω κ να οργανωσω το μπατζετ μου για να τα κανω πραξη!εχετε λπν κατι να προτεινετε πχ προσ τα που κινηθω?μοντελο μηχανης κτλ?
greekfragma Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 δες λίγο εδώ και εδώ https://www.barista.gr/el/mixanes-espresso#/manFilters=222&pageSize=6&viewMode=grid&orderBy=10&pageNumber=1 Αν έχεις χρόνο για έρευνα αγοράς μεταχειρισμένης Lelit θα κάνεις τη σοφότερη επιλογή. 1
DimBere Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 4 λεπτά πριν, greekfragma είπε δες λίγο εδώ και εδώ https://www.barista.gr/el/mixanes-espresso#/manFilters=222&pageSize=6&viewMode=grid&orderBy=10&pageNumber=1 Αν έχεις χρόνο για έρευνα αγοράς μεταχειρισμένης Lelit θα κάνεις τη σοφότερη επιλογή. ναι εχω χρονο δν βιαζομαι να κανω αγορα,θελω να μαθω κ να καταληξω.χμμ ποια απο ολες αυτες τις μηχανες προτεινεις δλδ κ π θα μπορουσα να κοιταξω για μεταχειρισμενη?
greekfragma Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Για μένα κοίτα τις εκδόσεις με PID ώστε να ρυθμίζεις και θερμοκρασία. Υπάρχουν καφέδες που άλλη γεύση δίνουν στους 92 βαθμούς και άλλη στους 96-97
DimBere Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Σε περιπτωση που δν επελεγα PID θα εχω αυτοματα 92 βαθμους?
greekfragma Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Το θέμα γεύσης είναι υποκειμενικό. Δεν έχουμε όλοι το ίδιο γευστικό προφίλ ή ευαισθησία. Αν φτάσεις σε αυτό το budget είναι κρίμα να πάρεις μηχανή που να μη ρυθμίζει τα πάντα. Εγώ ας πούμε έχω μια Gaggia Classic μονταρισμένη (πειραγμένη). Ξεκίνησα να πίνω ΤΑΦ εσπρεσσο blend με κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές σε χαρμάνι γραμμάρια και θερμοκρασία που μου έδιναν το αποτέλεσμα που έψαχνα. όρεξη να υπάρχει να πειραματιστείς. αν αργότερα θες να παίξεις με μονοποικιλιακούς το να μπορείς να ρυθμίζεις θερμοκρασία είναι πολύ σημαντικό προτέρημα που αν δε το έχεις θα το μετανιώσεις. Είναι ακριβό χόμπι όσο το ψάχνεις. Εγώ λόγω budget και διαθέσιμου χρόνου σταμάτησα να το εξελίσσω πλέον εφόσον παίρνω ένα σωστό (για τα γούστα μου) αποτέλεσμα. Δε ξέρω αν με καταλαβαίνεις την εικόνα που θέλω να σου περάσω.
djcat Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, DimBere είπε αν ηθελα ετσι θα το εκανα απο την αρχη κ δε θα ψαχνομουν..κ εχω ηδη φιλαρακι μου τετοια μηχανη να κανω αυτη την απλη δουλεια.ααπλα θελω κατι παραπανω για αυτο κ ο λογος περι αναβαθμισης 🙂 Αναβάθμιση και λίγα λεφτά δε γίνεται. Στο είπα. Ήδη οι φίλοι πιο πάνω σου είπανε σε τι μπάτζετ πρέπει να κινηθείς. Το να δώσεις 200 ευρώ πχ είναι πεταμένα λεφτά γιατί ουσιαστικά πληρώνεις το σχέδιο, τη μάρκα, και τα υλικά. Ο μηχανισμός τους όμως δεν κάνει για εσπρέσο.
DimBere Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Συμφωνω απολυτα @greekfragma απλα σιγα σιγα θελω να "κλειδωνω" τις επιλογες μου ετσι ωστε να ετοιμαζω το μπατζετ μου σιγα σιγα..Αρα για μηχανη lelit δαγκωτο?τωρα θα μπορουσες να μ δειξεις μυλο κ τα παρελκομενα π ειπες?να εχω μια εικονα κ τι χρηση κανει το καθενα?επισης πολυ σημαντικο για καφε που λες τι εννοεις χαρμανι?σορρυ για την ασχετοσυνη μου @djcat δε διαφωνω με αυτο π λες,ισα ισα απλα δν εθεσα μπατζετ κ δν ειπα οτι με 200 ευρω σωθηκα.γιαυτο θελω να μαθω για να κινηθω σωστα στις αγορες μου 1
dukas77 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) καλησπερα,αν σε ενδιαφερει πουλαω μια Gaggia baby class 2013 σε αριστη κατασταση,στα 150ε...αν αγορασεις μτχ και εναν καλο μυλο εισαι κομπλε για αρκετο καιρο Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2020 από dukas77
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα