Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rhtoras είπε

artix = arch χωρίς systemd εγώ πήγα στο artix όταν είχα arch να δω και αυτό...

χαχα ειχες arch ? καθαροαιμο ? να μυριζει βαρβατιλα ? χειροκινητο ? εμ ειδες , εισαι γκουρου και δεν το ξερεις.
Προφανως εισαι αβουλο ον , οταν δεν ξερεις τι υπερ και τι κατα εχει το runit και απλα καποιος σου γεμισε το κεφαλι με επαναστατικες ιδεες κατα του κακου systemd . Πες παλι "ειναι γρηγορο και compact" να γελασουμε λιγο !!

Μόλις τώρα, malakudi είπε

οφείλεις να το σέβεσαι.

αχ αθωε μου malakudi. Εναν θα σεβεσαι. Τον ρητορα. Τον ρ-η-τ-ο-ρ-α. Ειχε και archlinux λεμε , αλλα του φανηκε λιγο και πηγε σε Artix. Δηλαδη μονο και που το γραφω , με διαπερναει ενα ριγος...

• Απαντ. 712
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, mphxths είπε

χαχα ειχες arch ? καθαροαιμο ? να μυριζει βαρβατιλα ? χειροκινητο ? εμ ειδες , εισαι γκουρου και δεν το ξερεις.
Προφανως εισαι αβουλο ον , οταν δεν ξερεις τι υπερ και τι κατα εχει το runit και απλα καποιος σου γεμισε το κεφαλι με επαναστατικες ιδεες κατα του κακου systemd . Πες παλι "ειναι γρηγορο και compact" να γελασουμε λιγο !!

είχα arch και δε θυμάμαι να σου είπα πως το πέρασα...

υπάρχει και ο calamrch και ο zen installer κ.λ.π αλλά εγώ δε διευκρίνισα...

Το αν ξέρω τι υπερ και κατά έχει το runit εγώ που το χρησιμοποιώ ασε να το ξέρω. Εσυ που δεν το χρησοιμοποιείς ξέρεις τι υπέρ έχει ?

Αν έχει κάποιο υπερ πες το μας. Μήπως οτι δε χρησιμοποιείς δεν έχει υπερ ? Γιατί εγώ τα ξέω τα υπερ του systemd.

Αφου λοιπόν οτι δε σου αρέσει δεν έχει υπέρ πες μας αν είναι οι υπόλοιποι να μη μιλάμε αλλά να σε χειροκροτάμε για τις ψαγμένες και πολύ σωστές επιλογές.

Εγώ θα ντρεπόμουν να μπω να κάνω ενα θέμα μπάχαλο με μόνο σκοπο να  μην ακουστεί η άποψη του άλλου.

Συστήνω σε όλους να ρίξουν μια δοκιμή τόσο σε endeavouros όσο και σε arcolinux ή artix και να κρίνουν αν αυτά που προτείνω είναι σαβούρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, rhtoras είπε

Το αν ξέρω τι υπερ και κατά έχει το runit εγώ που το χρησιμοποιώ ασε να το ξέρω. Εσυ που δεν το χρησοιμοποιείς ξέρεις τι υπέρ έχει ?

Αν έχει κάποιο υπερ πες το μας. Μήπως οτι δε χρησιμοποιείς δεν έχει υπερ ? Γιατί εγώ τα ξέω τα υπερ του systemd.

Αφου λοιπόν οτι δε σου αρέσει δεν έχει υπέρ πες μας αν είναι οι υπόλοιποι να μη μιλάμε αλλά να σε χειροκροτάμε για τις ψαγμένες και πολύ σωστές επιλογές.

Εγώ θα ντρεπόμουν να μπω να κάνω ενα θέμα μπάχαλο με μόνο σκοπο να  μην ακουστεί η άποψη του άλλου.

Συστήνω σε όλους να ρίξουν μια δοκιμή τόσο σε endeavouros όσο και σε arcolinux ή artix και να κρίνουν αν αυτά που προτείνω είναι σαβούρα.

Προεδρε του Εδεσσαικου εσύ; 🤣 μετά αναρωτιέσαι ποιος καιεί τα τόπικ 😉

Επεξ/σία από ConstantineP
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, rhtoras είπε

είχα arch και δε θυμάμαι να σου είπα πως το πέρασα...

υπάρχει και ο calamrch και ο zen installer κ.λ.π αλλά εγώ δε διευκρίνισα...

Στο καθαροαιμο archlinux δεν υπαρχουν installers. Αρα κατι αλλο εβαλες , οχι καθαροαιμο archlinux. Για να στο θεσω πιο γλυκα για να μην κλαψεις "Δεν εβαλες archlinux με τον archlinux τροπο". Καλυτερα τωρα?

Εσυ που δεν το χρησοιμοποιείς ξέρεις τι υπέρ έχει ?

Αν έχει κάποιο υπερ πες το μας. Μήπως οτι δε χρησιμοποιείς δεν έχει υπερ ?

Μπορει να εχει υπερ , μπορει και οχι. Δεν με ενδιαφερει τι υπερ και αν εχει υπερ ενα πτωμα 6 ετων. 

Γιατί εγώ τα ξέω τα υπερ του systemd.

Αφου εχει υπερ το systemd , γιατι δεν το χρησιμοποιεις ? 

Αφου λοιπόν οτι δε σου αρέσει δεν έχει υπέρ

Δικο σου συμπερασμα , οχι δικο μου.

Εγώ θα ντρεπόμουν να μπω να κάνω ενα θέμα μπάχαλο

Δεν ντραπηκες που παραπληροφορησες τον κοσμο για την μαλακια σου που προσπαθεις να προμοταρεις , θα ντρεποσουν για το παραπανω ? Αδυνατω να το πιστεψω.

Συστήνω σε όλους να ρίξουν μια δοκιμή τόσο σε endeavouros όσο και σε arcolinux ή artix

Εριξες την διανομη σου 3η στην σειρα ? Πρεπει να σε ποναει πολυ ε? Προκειμενου να δειξεις "Να δειτε , δεν την προμοταρω...την εβαλα...τριτη" ..χαχα συνεχιζεις να μας περνας για ζωα.

Επεξ/σία από mphxths
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@rhtoras τόση ώρα μας λες να δοκιμάσει ο αρχάριος archbase διανομες και έχεις πει 700φορες το artxi, endeavouros τώρα και το archolinux (ποιο είναι πάλι αυτό;;) και έχεις αναφέρει 1-2 φορές στην αρχή το manjaro, που αυτό και αν είναι arch Base Linux για αρχάριους, πως το ξέχασες; 😆🤔

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mphxths είπε

Μπορει να εχει υπερ , μπορει και οχι. Δεν με ενδιαφερει τι υπερ και αν εχει υπερ ενα πτωμα 6 ετων. 

Αρα εσυ δεν ξέρεις τα υπερ και μάλιστα αρνείσαι να τα μάθεις γιατί το θεωρείς πτώμα άρα όλοι αυτοι που το χρησιμοποιύν δεν ξέρουν.

Ελα από unchained-gnu nosystemd να τους μάθεις.

4 λεπτά πριν, mphxths είπε

Αφου εχει υπερ το systemd , γιατι δεν το χρησιμοποιεις ? 

Εκει εσύ στα κολλήματα σου. Μαν ξύπνα λίγο γιατί ο φανατισμός σου σε έχει κάνει να μη βλέπεις πέρα από εχθρους. Εγω σου είπα οτι χρησιμοποιώ και linux mint. Εφόσον το linux mint έχει systemd το χρησιμοποιώ. Ξεκόλλα λίγο και βγες και αποσυνδέσου για κανα δεκάλεπτο από το internet να ξεκολλήσεις.

6 λεπτά πριν, mphxths είπε

Δικο σου συμπερασμα , οχι δικο μου.

δικό σου... ασε τα ψόφια... ή πες μας τα υπερ... αν τα ξέρεις... γιατί να μου πεις για τα ls /run κ.λ.π ήξερες

7 λεπτά πριν, mphxths είπε

Δεν ντραπηκες που παραπληροφορησες τον κοσμο για την μαλακια σου που προσπαθεις να προμοταρεις , θα ντρεποσουν για το παραπανω ? Αδυνατω να το πιστεψω.

Με γλώσσα που τραβάει κόσμο να μιλήσει μαζί με τον mphxth

8 λεπτά πριν, mphxths είπε

Εριξες την διανομη σου 3η στην σειρα ? Πρεπει να σε ποναει πολυ ε? Προκειμενου να δειξεις "Να δειτε , δεν την προμοταρω...την εβαλα...τριτη" ..χαχα συνεχιζεις να μας περνας για ζωα.

Να τη βάλω πρώτη θα μου πεις την προμοτάρω

Να τη βάλω τρίτη θα μου πεις υποκρίνομαι

Ρε φίλε δεν πας για κανα μπανάκι... Ζέστη έχει καλοκαίρι είναι...

Όσο για τι σας περνάω δεν σας περνάω για τίποτα... δε θα σε χαρακτηρίσω όσο και αν το επιζητάς

10 λεπτά πριν, mphxths είπε

Αρα κατι αλλο εβαλες

ξέρεις πως το έβαλα για να μου πεις τι έβαλα?

πήγαινε στο θέμα του calamarch εώ και πες: κοροιδεύετε τον κόσμο που νομίζει οτι βάζει arch...

ασε μας ρε φιλε που σε βάλαμε δερβέναγα στη διανομή μας...

Από τη μία λες να έρθει κόσμος στο linux από την άλλη όποιος δε βάλει arch με τον παραδοσιακό τρόπο δεν έχει arch. Κάπου ώπα!

Τέσπα εγώ θα συνεχίσω να συστήνω σε νέους διανομές με βάση το arch και ας δουν οι ίδιοι αν κάνω εγώ λάθος.

Μόλις τώρα, ConstantineP είπε

@rhtoras τόση ώρα μας λες να δοκιμάσει ο αρχάριος archbase διανομες και έχεις πει 700φορες το artxi, endeavouros τώρα και το archolinux (ποιο είναι πάλι αυτό;;) και έχεις αναφέρει 1-2 φορές στην αρχή το manjaro, που αυτό και αν είναι arch Base Linux για αρχάριους, πως το ξέχασες; 😆🤔

Είναι το arcolinux και είναι μια πολύ διαδεδομένη διανομή με βάση το arch που έχει και iso με αρκετά πράγματα μέσα.

Το manjaro δεν το ξέχασα το έχω αναφέρει πιο πίσω. Δε νομίζω πως δεν το είδες. Είπα όμως για να ξέρει ο κόσμος πως το manjaro κάποιες φορες έχει θέματα. Ας δουν το video του egee με manjaro kde. Ένας εμπειρος dev μεγας fan του kde έπαθε νείλα. Αλλά ναι και το manjaro είναι μια επιλογή. Δε θα γράφω όλες τις επιλογές γιατί ειναι πολλές.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rhtoras είπε

άρα όλοι αυτοι που το χρησιμοποιύν δεν ξέρουν.

Ελα από unchained-gnu nosystemd να τους μάθεις.

Καλο το τρικ να με τραβηξεις στο γκρουπακι σου. χαχα

2 λεπτά πριν, rhtoras είπε

Εγω σου είπα οτι χρησιμοποιώ και linux mint. Εφόσον το linux mint έχει systemd το χρησιμοποιώ.

Ναι αλλα δεν προμοταρεις Mint. Δεν προμοταρεις systemd.

2 λεπτά πριν, rhtoras είπε

ξέρεις πως το έβαλα για να μου πεις τι έβαλα?

πήγαινε στο θέμα του calamarch εώ και πες: κοροιδεύετε τον κόσμο που νομίζει οτι βάζει arch...

Εσυ μιλησες για installers. Αρα για να χρησιμοποιησες installer δεν εβαλες archlinux ... the archlinux way. Δεν ειπα δεν εβαλες archlinux. Μαθε να διαβαζεις.

4 λεπτά πριν, rhtoras είπε

Από τη μία λες να έρθει κόσμος στο linux από την άλλη όποιος δε βάλει arch με τον παραδοσιακό τρόπο δεν έχει arch. Κάπου ώπα!

Δεν ψαχνω να προσυλητισω κοσμο οπως κανεις εσυ. Δεν λεω "εεεεεελατε στο λινουξ". Ειμαι εδω να λεω την γνωμη μου για οποιον ασχολειται με λινουξ. Καπου ωπα , ασε μας να ξερουμε τι λεμε καλυτερα απο σενα.

Ας μιλησουμε με δυο λογια για το Archlinux και arch-based διανομες. Γιατι εγω δεν ειμαι κομπλεξικος και τα δοκιμαζω ολα και το λεω δεν ντρεπομαι.
Αρχικα ας μιλησουμε για το target group του Archlinux/Arch-based διανομων. Αυτες οι διανομες απευθυνονται σε 2 ειδη χρηστων.

1. Στους προχωρημενους που θελουν απολυτο ελεγχο του λειτουργικου τους και bleeding edge πακετα. Αυτοι βαζουν Archlinux. Καθαροαιμο. Τελος.
2. Με το πληθος των πακετων στα επισημα ρεπος καθως και με αυτα στο AUR δημιουργηθηκε και μια νεα κατηγορια χρηστων που απλα ηθελαν προσβαση σε αυτον τον μεγαλο ογκο πακετων.
Αυτοι δεν ενδιαφερονται να σηκωσουν μανικια και να βαλουν χειροκινητα Archlinux , γιατι πολυ απλα δεν εχουν τον χρονο ή δεν ψηνονται να μαθουν. Απλα θελουν τα πακετα. Και ετσι δημιουργηθηκαν οι Arch-based διανομες.

Ουσιαστικα εχουμε 2 πολους. Το καθαροαιμο Archlinux και το Manjaro. το πρωτο απευθυνεται στην 1η κατηγορια χρηστων και το δευτερο στην 2η κατηγορια. Ολες οι αλλες arch-based διανομες δεν εχουν λογο υπαρξης. Ετσι πολυ απλα. Ειτε θα ειναι διανομες που απλα βαλανε ενα σκριπτακι / gui installer , ειτε καποιο theme/icons και προσπαθουν να τραβηξουν κοσμο λεγοντας "οριστε..archlinux....the easy way".

Παμε τωρα στο Artix που τοσο μας τα πρηξε ο ρητορας. Το εβαλα , το δοκιμασα , να δω τι προσφερει. Δεν προκειται να αναφερθω στο runit , δεν με ενδιαφερει. Εγω κοιταω το λειτουργικο απο τα ματια του απλου καθημερινου χρηστη.
Το Artix (xfce/runit χρησιμοποιησα) ειναι μια απλη εγκατασταση archlinux , με theme , icons , cursors , runit , gui installer. Τιποτα παραπανω. Δηλαδη το μονο που προσφερει ειναι το runit. Για ολα τα υπολοιπα και ακομα παραπανω , πας σε Manjaro και δεν ξανακοιτας πισω.
Η πλακα ειναι οτι δεν εβαλε ουτε ενα libreoffice/firefox/htop/aur helper/pamac/octopi κλπ. Κατι τελοσπαντων να πει "οριστε σας εβαλα και 2 πραγματα με την εγκατασταση , να ξεκινησεις να δουλευεις αμεσως". Ξερω θα πεταχτουν μερικοι  και θα πουν "καθαρη εγκατασταση , χωρις σαβουρα". Εγω θα απαντησω "Γιατι να μην παω σε Manjaro ?".
Σε λιγη ωρα θα δοκιμασω και endeavour μιας και ειχα παλιο iso και κατεβαζω το τελευταιο να δω που εχει φτασει. Στο σαιτ διαβαζω οτι εχουν φτιαξει κατι εργαλειακια. Δηλαδη αν καποιος δεν γουσταρει Manjaro , ακομα και το Endeavour ακουγεται καλυτερο απο το Artix. 

Συμπερασματικα , επιστρεφω στην αρχικη μου δηλωση "Archlinux και Manjaro" . Καλυπτουν τις 2 κατηγοριες χρηστων απολυτα. Ολες οι αλλες arch-based διανομες καποια στιγμη θα παρατηθουν και θα πεθανουν. Το οτι καποιος εβαλε σε καποια runit για να κανει επανασταση δεν αλλαζει αυτο το γεγονος. Πολυ καλυτερες διανομες απο το Artix πηγαν ακλαφτες (antergos , korora , κλπ)...
Επισης σαν συμπερασμα μπορω να πω οτι αν καποιος αρχαριος ψηθει απο καποια παραπληροφορηση και θελησει να ασχοληθει με arch-based διανομη , η μοναδικη του επιλογη ειναι το Manjaro. Τιποτα αλλο. Οτιδηποτε αλλο θα τον δυσκολεψει. Εγγυημενα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, rhtoras είπε

Αλλά ναι και το manjaro είναι μια επιλογή. Δε θα γράφω όλες τις επιλογές γιατί ειναι πολλές.

Μία επιλογή που θάφτηκε στα σχόλια και δεν ξαναφερθηκε από σένα 🤣🤣 

Α τονίσες για το καλό του κοσμου και ότι έχει και κάποια θεματα, ενώ να φανταστώ τα άλλα που έχεις αναφέρει 700φορες δεν έχουν... Και αν έχουν μπορούν να πάνε να ρωτήσουν στο αντίστοιχο group και φόρουμ να τους λυθει το πρόβλημα στακ μπαμ. Κάνε ένα κόπο τουλάχιστον και με αξιοπρέπεια άνοιξε ένα νέο τόπικ πες μας για το artix για τα θετικά για τα αρνητικά, για το init που χρησιμοποιεί και αυτό με τη σειρά του θετικά και αρνητικά... Κοινός κάνε μια αντρικια παρουσίαση και εγώ θα είμαι μαζί σου να πω ορίστε παιδιά να και κάτι διαφορετικό, άσε τις κουτοπονηριες 14 σελίδες σχόλια και προσπαθούμε να καταλάβουμε τι θες να πεις (που καταλάβαμε μεν, αλλά ο τρόπος που το κάνεις υποτιμάς την νοημοσύνη όσων σε διαβάζουν) Αντε καλό μου παιδί 😉

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, mphxths είπε

Αρα κατι αλλο εβαλες , οχι καθαροαιμο archlinux.

είπα εγώ για καθαρόαιμο arch ? (εσύ μάθε να διαβάζεις) Είπα έβαλα arch και διαφώνησες σα να λες: δεν έβαλες arch. Τις τρίπλες σου αλλού! Τα edit επίσης!

ευτυχώς που υπάρχουν οι installers για τους νεοεισερχόμενους και τους βιαστικούς...

διανομές όπως το artix και το endeavouros κ.λ.π πήγαν ενα βήμα παραπένα και είναι και για νεοεισαχθέντες/αρχάριους στο linux...

10 λεπτά πριν, mphxths είπε

Δεν ψαχνω να προσυλητισω κοσμο οπως κανεις εσυ.

όχι δεν προσυλητίζω κόσμο απλά δεν τον αφήνω να πάει κάπου όπου εγώ δεν ξέρω τι παίζει

αυτό είναι ακόμα χειρότερο

11 λεπτά πριν, mphxths είπε

. Στους προχωρημενους που θελουν απολυτο ελεγχο του λειτουργικου τους και bleeding edge πακετα. Αυτοι βαζουν Archlinux. Καθαροαιμο. Τελος.

Αυτοί βάζουν και artix αν θέλουν. Αυτοί βάζουν και arcolinux αν θέλουν. Διότι ειναι και άλλες archbased διανομές με base iso ή command installation. Μη σου πω αυτοί μπορούν να δουν και void linux. Αλλά άστα αυτά είναι άλλες ιστορίες.

13 λεπτά πριν, mphxths είπε

Η πλακα ειναι οτι δεν εβαλε ουτε ενα libreoffice/firefox/htop/aur helper/pamac/octopi κλπ. Κατι τελοσπαντων να πει "οριστε σας εβαλα και 2 πραγματα με την εγκατασταση , να ξεκινησεις να δουλευεις αμεσως".

βρε μας δουλεύεις ? δεν είδες το community edition με όλα τα προγράμματα μέσα?

Σε αντίθεση με το manjaro έχει 3 iso's τα base για βημα βήμα command line, τα de isos με το de που θες 1-2 προγραμματα για μουσική και pdf ξερω γω και βασικά πακέτα για out of the box καταστάσεις. Μετά έχει τα community που έχουν πληθώρα προγραμμάτων και εφαρμογών. Πιο πολλά από manjaro και εξίσου πολλά με το arcolinux - d version.

16 λεπτά πριν, mphxths είπε

Καλυπτουν τις 2 κατηγοριες χρηστων απολυτα.

Για σένα. Μπορεί ο χρήστης να θέλει πολλά προγράμματα by default οπότε πάει σε artix, ή arcolinuxD. Μπορεί να μη θέλει systemd άρα πάει σε artix. Μπορεί να θέλει deepin iso οπότε πάει σε arcolinux. Μπορει να θέλει gaming setup άρα πάει σε salientos. Μπορεί να θέλει πιο απλές καταστάσει endeavour, artix κ.λ.π τον καλύπτουν. Μπορεί να θέλει όλα τα de μαζί άρα βάζει reborn. Συνεπώς εσύ δε θα περιορίσεις το χρήστη σε αυτά που εσύ νομίζεις οτι θέλει. Για αυτό εγώ είπα: προς νεους στο linux βάλτε archbased. Αλλιώς θα έλεγα βαλτε αυτό κι εκείνο και τέλος.

20 λεπτά πριν, mphxths είπε

Επισης σαν συμπερασμα μπορω να πω οτι αν καποιος αρχαριος ψηθει απο καποια παραπληροφορηση και θελησει να ασχοληθει με arch-based διανομη , η μοναδικη του επιλογη ειναι το Manjaro. Τιποτα αλλο. Οτιδηποτε αλλο θα τον δυσκολεψει. Εγγυημενα.

Δε μας λες τί είναι αυτό που στο manjaro θα τον διευκολύνει ενώ στις άλλες archbased θα τον δυσκολέψει.  Αλλά τι λέω εσύ μονο manjaro έχεις δοκιμάσει και τώρα σε ένα 15λεπτο κάνει κρίση για τις άλλες διανομές. Συμπέρασματα του ποδαριού και υποθέτω από εικονική μηχανή, δηλαδή ουτε καν installation(διόρθωσέ με αν κάνω λάθος).

Δημοσ.

2 σχεδον εβδομαδες αργοτερα και ακομα ενας ανθρωπος που αναζητα 'επιλογη Linux για αρχαριους΄ ωστε να βρει μια ακρη να ξεκινησει καθεται και διαβαζει το ποιος την εχει μεγαλυτερη τη διανομη..πραγματικα κουρασε ολο αυτο οσο δεν παει...απο το δευτερο κιολας ποστ αναφερθηκε οτι το ποστ μαμηθηκε αλλα βλεπω δεν πτοειστε. Το αστειο ειναι οτι τα περισσοτερα απο τα ηδη λιγα ατομα που παρακολουθουν αυτο το thread, ακομα περιμενουν μια λογικη προταση. Δεν πειραζει, να ναι καλα το google

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mphxths είπε

Ρε αδελφε βιντεο πανω απο 2 λεπτα δεν καθομαι να δω , βαλε μας timestamps στα πιο σημαντικα σημεια του βιντεο. 44 λεπτα βιντεο ? εισαι σοβαρος ? :)

Καλά, δεν περίμενα να το δουν όλοι προφανώς. Δεν το θυμάμαι πολύ καλά αλλά το σημείο που ξεκινάει να συζητάει πολλά από τα επιχειρήματα ενάντια στο systemd είναι εδώ.

1 ώρα πριν, malakudi είπε

Πολύ καλή ανάλυση. Τελικά καταλήγει σε αυτό που είπα κι εγώ, την άρνηση στην αλλαγή που έχουν ορισμένοι. Μου άρεσε κι αυτό που είπε για τον Poettering. Ακόμα κι αν δε τον γουστάρεις, το ότι αποφάσισε να κάνει ένα νέο init system και τελικά να το έχουν όλα τα major distros οφείλεις να το σέβεσαι.

Το μίσος ενάντια στο systemd είναι meme πλέον. Υπάρχουν κάποιοι που ασκούν κριτική με επιχειρήματα ή διαλέγουν κάτι άλλο λόγω συγκεκριμένης ανάγκης ή προτίμησης, ενώ οι περισσότεροι παπαγαλίζουν αυτά που ακούν χωρίς να έχουν πραγματικά ούτε προσωπική άποψη ούτε επιχειρήματα. Δε μιλάω για μόνο εδώ μέσα προφανώς. Εδώ τουλάχιστον ακούστηκαν και επιχειρήματα, το οποίο ήταν ωραίο.

• Like 2
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, spacemonkey είπε

απο το δευτερο κιολας ποστ αναφερθηκε οτι το ποστ μαμηθηκε αλλα βλεπω δεν πτοειστε

Δεν πτοουμαστε.

17 λεπτά πριν, spacemonkey είπε

ακομα περιμενουν μια λογικη προταση.

Προτασεις δοθηκαν. Αν δεν τις ειδες δεν σου φταιει κανεις. Αν παρολα αυτα ψαχνεις με τι διανομη να ξεκινησεις , ανοιξε νεο θεμα και ρωτα. Εκει στο δικο σου θεμα μπορεις να αναφερεις ποστς που θα ξεφευγουν.

31 λεπτά πριν, rhtoras είπε

είπα εγώ για καθαρόαιμο arch ? (εσύ μάθε να διαβάζεις) Είπα έβαλα arch και διαφώνησες σα να λες: δεν έβαλες arch.

Ξερεις τι γραφεις ? Διαβασε τα bold . Οταν γραφεις "Ειπα εβαλα arch" , σημαινει καθαροαιμο arch. Αλλιως μιλαμε για arch-based διανομες , ή για καποιες wannabe διανομες που πηραν arch base και βαλανε κανα install script / gui installer . Ειτε σου αρεσει ειτε οχι , το archlinux εχει μια φιλοσοφια , η οποια χανεται με τον installer. Και εμενα δεν μου αρεσει η συγκεκριμενη φιλοσοφια αλλα αυτη ειναι τι να κανουμε.

διανομές όπως το artix και το endeavouros κ.λ.π πήγαν ενα βήμα παραπένα και είναι και για νεοεισαχθέντες/αρχάριους στο linux...

Διανομες οπως αυτες που γραφεις δεν ειναι ουτε μια τριχα απο τα @@ του Manjaro. 

απλά δεν τον αφήνω να πάει κάπου όπου εγώ δεν ξέρω τι παίζει

Σωπα ρε , τι σε βαλανε δερβεναγα στο κεφαλι τους ? Και θα τους πεις εσυ που θα πανε ? Αντε και πες οτι η προταση σου δεν ειναι οσο φασιστικη οσο ακουγεται. Απο Mint ξερεις ? Γιατι δεν τους αφηνεις να πανε προς τα εκει ? 

32 λεπτά πριν, rhtoras είπε

Αυτοί βάζουν και artix αν θέλουν. Αυτοί βάζουν και arcolinux αν θέλουν. Διότι ειναι και άλλες archbased διανομές με base iso ή command installation. Μη σου πω αυτοί μπορούν να δουν και void linux. Αλλά άστα αυτά είναι άλλες ιστορίες.

Οχι δεν θελουν. Σεβονται τον εαυτο τους.

33 λεπτά πριν, rhtoras είπε

Σε αντίθεση με το manjaro έχει 3 iso's τα base για βημα βήμα command line, τα de isos με το de που θες 1-2 προγραμματα για μουσική και pdf ξερω γω και βασικά πακέτα για out of the box καταστάσεις. Μετά έχει τα community που έχουν πληθώρα προγραμμάτων και εφαρμογών. Πιο πολλά από manjaro και εξίσου πολλά με το arcolinux - d version.

Το οτι εχει πολλα iso δεν το κανει και καλυτερο. Το Manjaro εχει isos για τα ξεχωριστα DEs. Δεν φτιαχνει iso base , iso minimal , iso community...τι φαση ? Die Artix λεμε !

34 λεπτά πριν, rhtoras είπε

Μπορεί να μη θέλει systemd άρα πάει σε artix.

Σε καποιο παραλληλο συμπαν χαχααχ

34 λεπτά πριν, rhtoras είπε

Δε μας λες τί είναι αυτό που στο manjaro θα τον διευκολύνει ενώ στις άλλες archbased θα τον δυσκολέψει.

Βαλε manjaro , βγαλε τις παρωπιδες και ελα πες μας οτι το Artix ειναι καλυτερο.

35 λεπτά πριν, rhtoras είπε

Αλλά τι λέω εσύ μονο manjaro έχεις δοκιμάσει

Το ποσες διανομες δοκιμαζω καθημερινα δεν βαζει ο νους σου.

36 λεπτά πριν, rhtoras είπε

διόρθωσέ με αν κάνω λάθος

Εχω βαρεθει να σε διορθωνω. Να σου ριχνω τα ακυρα και τις ταπες εδω και κατι σελιδες. Μην προκαλεις την τυχη σου.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, mphxths είπε

"Ειπα εβαλα arch" , σημαινει καθαροαιμο arch. Αλλιως μιλαμε για arch-based διανομες

αρα αμα βάλεις arch με zen installer είναι archbased διανομή...

το ίδιο με calamarch και τότε γιατί λες ρε ψηλέ οτι σε αραφράζω?

Είσαι ξεκάθαρος και ας κάνεις όσα edit θες...

Aν δε βάλεις arch με command line δεν είναι arch για σένα

Κατα τα άλλα θες να έρθει κόσμος στο linux με τέτοιες κοινοτυπίες και κολλήματα...

26 λεπτά πριν, mphxths είπε

Το ποσες διανομες δοκιμαζω καθημερινα δεν βαζει ο νους σου.

καλά σίγουρα εδω μπαίνεις στο distrowatch να δεις τι είναι καθε διανομή και όσες -ελάχιστες- έχεις δοκιμάσει είναι στο πόδι με σχόλια: δεν είναι manjaro, δεν είναι ubuntu κ.ο.κ

βρες άλλους να δουλέψεις εδώ δεν πιάνουν τα ψεύδη!

27 λεπτά πριν, mphxths είπε

Εχω βαρεθει να σε διορθωνω. Να σου ριχνω τα ακυρα και τις ταπες εδω και κατι σελιδες.

Eνταξει βρε linus δεν είμεθα στο επίπεδο σου γνωστικά...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έλα. Θα σταματήσεις τώρα; :P

Screenshot_20200811_180525.png.be54b9b9b55da74e980ff0574262cd04.png

Να πω ότι χρειάστηκε να ανοίξω Wiki μόνο και μόνο για να κάνω αναβάθμιση, οπότε 2/5, δε θα το πρότεινα σε αρχάριο. :P

Επεξ/σία από snowflake99
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, snowflake99 είπε

Έλα. Θα σταματήσεις τώρα; :P

όχι... δεν είναι σκοπός μου να  διαφημίσω μια διανομή...

3 λεπτά πριν, snowflake99 είπε

Να πω ότι χρειάστηκε να ανοίξω Wiki μόνο και μόνο για να κάνω αναβάθμιση, οπότε 2/5, δε θα το πρότεινα σε αρχάριο. :P

πάτησες sudo pacman -Syu και δεν έκανε αναβάθμιση ?

πως γίνεται αυτό ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...