LastSurvivor0 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Καλησπέρα σας, έχω το XIAOMI MI 8 Global αγορασμένο πέρυσι τον Φεβρουάριο από Bangood. Μου έπεσε το κινητό και έσπασε η οθόνη εσωτερικά και δεν λειτουργεί. Μίλησα με την αντιπροσωπεία της XIAOMI εδώ στην Ελλάδα για αντικατάσταση της οθόνης και με είπαν ότι επειδή είναι αγορασμένο από Κίνα δεν αναλαμβάνουν την επισκευή ακόμα και με πληρωμή. Πήγα και σε δυο μεγάλα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης και με είπαν το ίδιο πράμα. Για επισκευή βρήκα μόνο σε μικρά μαγαζιά ανεξάρτητα. Το θέμα μου είναι το τι οθόνη θα με βάλουν. Το ένα με είπε στα 150€ για αντικατάσταση με ΟΕΜ οθόνη, θα είναι όμως AMOLED, γιατί τους ρώτησα και ούτε οι ίδιοι γνώριζαν, γράφει απλά LCD. Το άλλο με είπε στα 99€ με αυθεντική οθόνη υποτίθεται. Μπορώ να αγοράσω εγώ από κάποιο κατάστημα-site οθόνη AMOLED για το MI 8 και να το πάω σε ανεξάρτητο τεχνικό για αντικατάσταση; Πως θα είμαι σίγουρος αν θα ταιριάζει η οθόνη; Υπάρχει διαφορά στα Ασιάτικα-Ευρωπαϊκά μοντέλα; Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και το χρόνο σας!!
TechnoState Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) ... δυστυχώς είναι ένα θέμα. Πολύ οικείο/ φιλικό πρόσωπο, έχει τραβήξει τα πάνδεινα με το ποκο του (f1) κ το irepair. Μέχρι τώρα έχει αλλάξει 2 κ περιμένει την 3η σε σειρά οθόνη (ήδη δύο εβδομάδες αναμονή... αλλά σίγουρα θα την έχει πριν τα Χριστούγεννα 😛 )... κάθε φορά απο διαφορετικούς suppliers, όπως τον έχουν ενημερώσει. Το αποτέλεσμα στις δύο αρχικές περιπτώσεις ηταν επιεικως απαράδεκτο. Το κόστος βέβαια ανήλθε στα 60€ χωρίς επιπλέον επιβάρυνση (έως τώρα).... αλλά η ταλαιπωρία κ το πενιχρό αποτέλεσμα αρκούν... Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2020 από TechnoState
LastSurvivor0 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Ο λόγος που έχει αλλάξει δυο φορές οθόνη και πάει για την τρίτη, είναι πως δεν ταίριαζαν να δουλέψουν ή χαμηλής ποιότητας (χρώνατα-φωτηνότητα-ανάλυση...); Ευχαριστώ για την απάντηση!
TechnoState Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Ναι, η συνολική απεικόνιση, αλλά κ το feedback της αφής ήταν τραγικά. Καμία σχέση με την stock οθόνη. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούσες να έχεις ευκρινή απεικόνιση κάτω από φυσικό φως. Φωτεινότητα ανύπαρκτη. Έντονο bleeding παντού, περιμετρικά κ φυσικά σχεδόν άμεσο πλήγμα απο κλειδιά (χωρίς τέτοια σκοπιμότητα επουδενί) ....σε καμία περίπτωση κάποια επίστρωση της Corning ™ η κάτι αντίστοιχο. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2020 από TechnoState
LastSurvivor0 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 αυτό ακριβώς φοβάμαι και εγώ. Μπορώ να προμηθευτώ από κάπου αξιόπιστη οθόνη; Όλο αυτό το θέμα πάντως το θεωρώ τραγικό από μεριάς XIAOMI που δεν το επισκευάζουν. Και δεν αναφέρομαι για δωρεάν, έστω και με πληρωμή. Αφού είναι αντιπροσωπεία για πιο λογο δεν αναλαμβάνουν;
TechnoState Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) .... κοίτα, με λίγο ψάξιμο στο xda κ σε κάποια άλλα fora διαπίστωσα ότι υπάρχουν 3 προμηθευτές (εντελώς άγνωστοι στο ευρύ κοινό, αλλά σίγουρα γνωστοί στο περιβάλλον της βιομηχανίας, ΕΒΒG, BOE/εντάξει αυτή είναι γνωστή και TianMa) με ποιοτικότερη οθόνη αυτή της TianMa...με λίγο ψάξιμο ακόμα, διαπίστωσα ότι έχει "ευρωπαϊκό παράρτημα" στην Γερμανία, δεν εξυπηρετεί πελάτες λιανικής όμως .... ....για το άλλο σκέλος της ερώτησης σου... μάλλον για το περιορισμένο περιθώριο κέρδους, υποθέτω. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2020 από TechnoState
telis Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δώσε το για ανταλλακτικά και πάρε ένα μεταχειρισμένο.
koutsis Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, LastSurvivor0 είπε αυτό ακριβώς φοβάμαι και εγώ. Μπορώ να προμηθευτώ από κάπου αξιόπιστη οθόνη; Όλο αυτό το θέμα πάντως το θεωρώ τραγικό από μεριάς XIAOMI που δεν το επισκευάζουν. Και δεν αναφέρομαι για δωρεάν, έστω και με πληρωμή. Αφού είναι αντιπροσωπεία για πιο λογο δεν αναλαμβάνουν; 250 κάνει καινούργιο το κινητό και θα δώσεις 150 για να βάλεις μαϊμού οθόνη;
Xristaras12 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, LastSurvivor0 είπε αυτό ακριβώς φοβάμαι και εγώ. Μπορώ να προμηθευτώ από κάπου αξιόπιστη οθόνη; Όλο αυτό το θέμα πάντως το θεωρώ τραγικό από μεριάς XIAOMI που δεν το επισκευάζουν. Και δεν αναφέρομαι για δωρεάν, έστω και με πληρωμή. Αφού είναι αντιπροσωπεία για πιο λογο δεν αναλαμβάνουν; Δυστυχώς είναι ΜΟΝΟ για όσα έχουν έρθει επίσημα, και απο επίσημους εισαγωγείς. Διαφορετικά δεν σου πουλάνε ούτε βίδα. Δεν ειναι αντιπροσωπεία χοντρικά αλλά μια συνεργασία αν θες. Είχα ζητήσει πριν καιρό μπαταρία για Mi A2 Lite (πώληση έτσι, ούτε να γίνει τοποθέτηση κλπ μιας και το κινητό ανοίγει εύκολα) και δεν πουλάνε σε παραεισαγωγές. Υπο άλλες συνθήκες πάλι δεν θα πουλούσαν ανταλλακτικό, θα έπρεπε να πάει στο σέρβις η συσκευή αν ήταν ελληνικό. μίλα και με το Citisaid. Μερικά σκρουτζομάγαζα που είχα ρωτήσει για ανταλλακτικά κλπ, μου είπαν να απευθυνθώ στο συγκεκριμένο. Μετά απο δική μου επικοινωνία με ενημέρωσαν οτι βάζουν γνήσια ανταλλακτικά εφόσον αυτά υπάρχουν. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2020 από Xristaras12 1
LastSurvivor0 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας. Έψαξα και γω στο xda που με παρότρυνε ο φίλος πιο πάνω και βρήκα οθόνη από κίνα AMOLED (έτσι γράφει τουλάχιστον) στα 100€ και δεν νομίζω να αξίζει το ρίσκο όπως αναφέρεται και σεις. Θα πάρω ένα τηλέφωνο και στο μαγαζί(citisaid) που αναφέρεις φίλε μου να δω τι θα με πουν. Σας ευχαριστώ και πάλι!
stavros750 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Πάντως μη βιαστείς να το πετάξεις, μπορείς να το πουλήσεις και στις αγγελίες. Εμένα πχ ενώ ήταν πλήρης λειτουργικό, ξαφνικά εμφάνισε πρόβλημα η πλακέτα.
kristosfm Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 κάτοχος mi8 lite μεχρι και πριν 2 μέρες καθότι μου έπεσε στην θάλασσα. Παλαιότερα όμως (τον σεπτέμβρη του 2019) μου είχε σπάσει η οθόνη και το πήγα σε μαγαζί πακιστανών-ινδών τελοσπαντων στα στενά της ομόνοιας, όπου μου την αλλαξαν με κόστος 45 ευρώ (η δική μου δεν είναι amoled). Αν θες μπορώ να βρώ το μαγαζί απο googlemap να τους κάνεις μια ερώτηση.Αυθεντική σίγουρα δεν ήταν σε ποιότητα και αξιοπιστία δεν έπεσα όμως.
LastSurvivor0 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2020 Είμαι από Θεσσαλονίκη φίλε μου και δεν βολεύει. Σε ευχαριστώ πάντως. Θα ψαχτώ και στις αγγελίες μήπως και βρεθεί καμιά ευκαιρία αλλα χλωμό το κόβω. Μάλλον θα πάρω άλλο και θα το έχω καβάτζα αυτό αν τύχει τίποτα. Σε ευχαριστώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα