BritGreek Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Υπολογιστής για ηλικιωμένο: Ποσό που διαθέτουμε : όσο το δυνατόν πιο οικονομικό Χρήση υπολογιστή : από ηλικιωμένο, μόνο για facebook games, youtube, παιχνίδια από το store, skype και κάποια πολύ ελαφριά παιχνίδια (πχ card games, slots (playtika), κλπ. Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Android Emulator (για παιχνίδια) Χρειαζόμαστε οθόνη? Όχι. Θα συνδέεται σε τηλεόραση 32ρα led μέσω HDMI Χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι Τοποθεσία: Αττική Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Καλύτερα από 1 κατάστημα Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το στήσω εγώ. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Όχι. Σημείωση: στο κόστος να υπολογιστεί και η αγορά SSD, για να κάνω κλώνο τον ήδη υπάρχοντα 1TB WD Green που έχει (για να μην χάσει το progress στα παιχνιδάκια που παίζει). Κλειδί windows θα αγοράσω νέο και δεν θέλω να υπολογιστεί στο κόστος του build. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί έναν πάρα πολύ αργό AMD X3 (10ετίας+) με 4gb ram, ο οποίος κλείνει μετά από 5 λεπτά, ενώ έχει αλλαχτεί PSU και πάστα, άρα δεν νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθώ. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2020 από BritGreek
Nik1239 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 12 λεπτά πριν, BritGreek είπε Υπολογιστής για ηλικιωμένο: Ποσό που διαθέτουμε : όσο το δυνατόν πιο οικονομικό Χρήση υπολογιστή : από ηλικιωμένο, μόνο για facebook games, youtube, παιχνίδια από το store, skype και κάποια πολύ ελαφριά παιχνίδια (πχ card games, slots (playtika), κλπ. Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Android Emulator (για παιχνίδια) Χρειαζόμαστε οθόνη? Όχι. Θα συνδέεται σε τηλεόραση 32ρα led μέσω HDMI Χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι Τοποθεσία: Αττική Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Καλύτερα από 1 κατάστημα Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το στήσω εγώ. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Όχι. Σημείωση: στο κόστος να υπολογιστεί και η αγορά SSD, για να κάνω κλώνο τον ήδη υπάρχοντα 1TB WD Green που έχει (για να μην χάσει το progress στα παιχνιδάκια που παίζει). Κλειδί windows θα αγοράσω νέο και δεν θέλω να υπολογιστεί στο κόστος του build. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί έναν πάρα πολύ αργό AMD X3 (10ετίας+) με 4gb ram, ο οποίος κλείνει μετά από 5 λεπτά, ενώ έχει αλλαχτεί PSU και πάστα, άρα δεν νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθώ. Από dotpower και θα προσθέσεις τον hdd από το παλιό στο καινούργιο pc θα ανοίξεις steam ή ότι άλλο έχει για να βρεις τα παιχνίδια αλλιώς αν μπορείς πες μου πόσα gb έχει γεμίσει ο παλιός ώστε να βάλουμε έναν ssd 500gb ή 1tb είναι ότι πιο φτηνό μπορείς να φτιάξεις με δυνατότητα αναβάθμισης μεγάλη και για μελλοντική χρήση που ίσως θες κάτι πιο δυνατό εννοείται για αυτά που τον θες θα πετάει το μόνο θέμα που έχεις είναι να δεις πως μπορείς να κάνεις save σε άλλο δίσκο το progress των παιχνιδιών πχ κάποιον εξωτερικό ή usb γιατί να κάνεις κλονο τον hdd σε ssd και τον ssd να τον βάλεις σε άλλο pc δεν γίνεται διότι αλλάζεις τελείως hardware 1
BritGreek Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, Nik1239 είπε Από dotpower και θα προσθέσεις τον hdd από το παλιό στο καινούργιο pc θα ανοίξεις steam ή ότι άλλο έχει για να βρεις τα παιχνίδια αλλιώς αν μπορείς πες μου πόσα gb έχει γεμίσει ο παλιός ώστε να βάλουμε έναν ssd 500gb ή 1tb είναι ότι πιο φτηνό μπορείς να φτιάξεις με δυνατότητα αναβάθμισης μεγάλη και για μελλοντική χρήση που ίσως θες κάτι πιο δυνατό εννοείται για αυτά που τον θες θα πετάει το μόνο θέμα που έχεις είναι να δεις πως μπορείς να κάνεις save σε άλλο δίσκο το progress των παιχνιδιών πχ κάποιον εξωτερικό ή usb γιατί να κάνεις κλονο τον hdd σε ssd και τον ssd να τον βάλεις σε άλλο pc δεν γίνεται διότι αλλάζεις τελείως hardware Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν χρειαζόμαστε steam. Τα παιχνιδάκια με τα οποία ασχολείται είναι μέσω του FB, του Windows Store, μέσω browser ή με android emulator (πχ ΝΟΧ). Βασικά με ενδιαφέρει μια πρόταση που να περιλαμβάνει κουτί, PSU, Mobo, CPU, Ram, SSD και integrated graphics. Δεν πρόκειται να αναβαθμίσει τίποτα στα επόμενα χρόνια, γιατί θέλει απλά να ασχολείται. Απλά με το συγκεκριμένο που έχει τώρα, όπως καταλαβαίνεις, κολλάνε μέχρι και τα FB games, ενώ οι emulators δεν τρέχουν καν. Όσο για το progress των παιχνιδιών, ακόμα και με login στο Store, αν κάνω login με τα στοιχεία του σε νέο account στο δικό μου PC, τα ξεκινάει όλα από την αρχή.
stavagg31 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 μπορεις να παρεις ενα refurbished κα να του βαλεις μια μεταχειρισμενη gt1030 1
BritGreek Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 3 λεπτά πριν, stavagg31 είπε μπορεις να παρεις ενα refurbished κα να του βαλεις μια μεταχειρισμενη gt1030 Μπορείς να μου προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο;
dpolal Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, BritGreek είπε Μπορείς να μου προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο; http://www.cosmodata.gr/category/966/?makers=&cat6=&specs=1123_4051.&prices=79_600&items=20&sort=asc&amount_left=79&amount_right=600&m2[]=1123_4051#gotocat Όλα έχουν 8Gb ram και κάποια και SSD. Kοίτα τις πίσω θύρες που διαθέτουν διότι το πιθανότερο να χρειαστείς και ένα DisplayPort-to-HDMI adaptor αν θες να μείνεις στην οnboard κάρτα γραφικών, που νομίζω ότι για τα παιχνίδια του FB θα είναι μια χαρά και δεν χρειάζεται κάτι καλύτερο. 1
BritGreek Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 17 λεπτά πριν, dpolal είπε http://www.cosmodata.gr/category/966/?makers=&cat6=&specs=1123_4051.&prices=79_600&items=20&sort=asc&amount_left=79&amount_right=600&m2[]=1123_4051#gotocat Όλα έχουν 8Gb ram και κάποια και SSD. Kοίτα τις πίσω θύρες που διαθέτουν διότι το πιθανότερο να χρειαστείς και ένα DisplayPort-to-HDMI adaptor αν θες να μείνεις στην οnboard κάρτα γραφικών, που νομίζω ότι για τα παιχνίδια του FB θα είναι μια χαρά και δεν χρειάζεται κάτι καλύτερο. Και πάλι σε ευχαριστώ. Δύο σαν τα πρώτα στο link τα έχω ήδη. http://www.cosmodata.gr/product/339958/ipologistes-anavathmisi/refurbish-pc/pc-refurbish-efkeries/hp-compaq-6200-pro-sff-intel-core-i3-2is-genias-2100-8gb-ram-128gb-ssd-dvd-windows-10-home Λοιπόν, στα συγκεκριμένα, για παράδειγμα, στο store τα παιχνίδια βγαίνουν ως μη συμβατά (δεν με αφήνει να τα εγκαταστήσω καν), emulator δεν με αφήνει να εγκαταστήσω γιατί λέει ότι η κάρτα γραφικών μου είναι outdated και να εγκαταστήσω νέους drivers (που δεν υπάρχουν νεώτεροι), ενώ τα παιχνίδια στο fb είναι σαν να παίζουν σε αργή κίνηση, δηλαδή πολύ πιο αργά από το κανονικό. Ίσως επειδή είναι παλιά μοντέλα;
dpolal Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 10 λεπτά πριν, BritGreek είπε Και πάλι σε ευχαριστώ. Δύο σαν τα πρώτα στο link τα έχω ήδη. http://www.cosmodata.gr/product/339958/ipologistes-anavathmisi/refurbish-pc/pc-refurbish-efkeries/hp-compaq-6200-pro-sff-intel-core-i3-2is-genias-2100-8gb-ram-128gb-ssd-dvd-windows-10-home Λοιπόν, στα συγκεκριμένα, για παράδειγμα, στο store τα παιχνίδια βγαίνουν ως μη συμβατά (δεν με αφήνει να τα εγκαταστήσω καν), emulator δεν με αφήνει να εγκαταστήσω γιατί λέει ότι η κάρτα γραφικών μου είναι outdated και να εγκαταστήσω νέους drivers (που δεν υπάρχουν νεώτεροι), ενώ τα παιχνίδια στο fb είναι σαν να παίζουν σε αργή κίνηση, δηλαδή πολύ πιο αργά από το κανονικό. Ίσως επειδή είναι παλιά μοντέλα; Μπορεί να είναι έτσι όπως τα λες, αν δεν βάλεις εξωτερική κάρτα τότε θέλει ψάξιμο. Τουλάχιστον μπορείς να κοιτάξεις για μοντέλα με επεξεργαστή 3ης ή 4ης γενιάς. 1
BritGreek Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 10 λεπτά πριν, dpolal είπε Μπορεί να είναι έτσι όπως τα λες, αν δεν βάλεις εξωτερική κάρτα τότε θέλει ψάξιμο. Τουλάχιστον μπορείς να κοιτάξεις για μοντέλα με επεξεργαστή 3ης ή 4ης γενιάς. Σκεφτόμουν για την πιο οικονομική λύση BTO με Ryzen. Δεν ξέρω αν είναι λάθος η άποψή μου.
leros2004 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, BritGreek είπε Σκεφτόμουν για την πιο οικονομική λύση BTO με Ryzen. Δεν ξέρω αν είναι λάθος η άποψή μου. Υπάρχει και αυτή η λύση: https://www.mgmanager.gr/pcs/78766-asrock-deskmini-a300w-barebone-socket-amd-am42xddr4-sodimm25-sata-m2-ssd-hdmi-dp-vga-usb-c-90bxg3g01-a30ga0w.html? (Σου βαζω απο mg manager γιατί γράφει για την W έκδοση που έχει το wifi module.....) Με έναν 3200g θα είσαι κομπλε Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2020 από leros2004 1
BritGreek Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Επειδή έχω να ασχοληθώ με τιμές πολύ καιρό, αυτό εδώ θεωρείται ότι είναι σε καλή τιμή ας πούμε; https://www.e-gate.gr/723210/e-gate-swift-amd-business-gen3-ryzen-3-3200g8gb240gbno-os
Dark_Nightfall Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, BritGreek είπε Επειδή έχω να ασχοληθώ με τιμές πολύ καιρό, αυτό εδώ θεωρείται ότι είναι σε καλή τιμή ας πούμε; https://www.e-gate.gr/723210/e-gate-swift-amd-business-gen3-ryzen-3-3200g8gb240gbno-os Στα ίδια λεφτά περίπου μπορείς να βάλεις ένα επώνυμο τροφοδοτικό (μάλλον σάπιο φοράει αυτό),όσον αφορά τα υπόλοιπα πάνω κάτω τα ίδια είναι.
BritGreek Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 25 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Στα ίδια λεφτά περίπου μπορείς να βάλεις ένα επώνυμο τροφοδοτικό (μάλλον σάπιο φοράει αυτό),όσον αφορά τα υπόλοιπα πάνω κάτω τα ίδια είναι. Στα γνωστά μαγαζιά, με τα specs του συγκεκριμένου, το φτηνότερο βγαίνει περίπου 360. Ερώτηση. Αυτό με τον Ryzen που έγραψα, είναι πιο γρήγορο από τα refurbished που μου προτείνουν τα παιδιά πιο πάνω;
Nik1239 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 3 λεπτά πριν, BritGreek είπε Στα γνωστά μαγαζιά, με τα specs του συγκεκριμένου, το φτηνότερο βγαίνει περίπου 360. Ερώτηση. Αυτό με τον Ryzen που έγραψα, είναι πιο γρήγορο από τα refurbished που μου προτείνουν τα παιδιά πιο πάνω; Το να πας σε refurbished από την στιγμή που έχεις ένα παρόμοιο σύστημα δεν βγάζει νόημα άμα είναι αναβάθμισε αυτό που έχεις και να δώσεις 150€ για i3 δεύτερης γενιάς με σάπια γραφικά πιο πολλά προβλήματα θα έχεις παρά θα το λειτουργείς Αν ρίξεις μια ματιά σε αυτό που σου έφτιαξα από το dotpower βγαίνει στα 215€ με καλό τροφοδοτικό και όχι τίποτα σάπιο που έχουν τα έτοιμα και τα oem (ξέχασα να βάλω τις φωτογραφίες των κομματιών που έβαλα συγνώμη) θα δεις ότι και με λίγα λεφτά θα κάνεις την δουλειά σου και το πολύ πολύ να το αναβαθμίσεις αν δεν υποστηρίζει κάτι (που δεν πρόκειται) σε μερικά χρόνια. Και βάζεις και windows με 5-10€ Μπορείς να βάλεις μέχρι ένα ryzen 7 και μια gtx 1650 χωρίς να αλλάξεις psu να κάνεις την ραμ 16gb και m2 δίσκο Μέχρι και παιχνίδια πιο βαριά μπορεί να παίξει σε υποχώρηση στα γραφικά σε καλά fps 1
dpolal Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, BritGreek είπε Σκεφτόμουν για την πιο οικονομική λύση BTO με Ryzen. Δεν ξέρω αν είναι λάθος η άποψή μου. Εννοείτε ότι η οποιαδήποτε λύση με Ryzen είναι γρηγορότερη και καλύτερη αλλά υπολογίζεις και τα διπλά λεφτά. Τα refurbish τα προτείναμε αποκλειστικά επειδή είπες ότι το θές να είναι όσο ποιό φθηνό γίνεται. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2020 από dpolal 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα