Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, petasis είπε

Αυτά τα γράφετε για πλάκα φαντάζομαι... Ο 3043 (αυτός με τα 2 χρόνια για ελάττωμα κατά την παράδοση) ισχύει για όλους. Αν πουλήσω εγώ αυτοκίνητο με ψεύτικα στοιχεία, μπορεί ο αγοραστής να μου κάνε αγωγή (εντός 2 χρόνων), να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο, και σε 3-4 χρόνια που θα δικαστεί η αγωγή, να πάρει πίσω τα χρήματά του + τόκους + δικαστικά έξοδα.

Το ελάττωμα κατα την παράδοση, το κρίνει η αντιπροσωπεία - και γι'αυτό κάνει μικρότερη ή μεγαλύτερη έκπτωση  στο ιδιώτη που της επιστρέφει ένα αυτοκίνητό της για να πάρει ένα καινούργιο... Οτι πρόβλημα υπάρχει στο αυτοκίνητο υποτίθεται οτι το έχει ανιχνεύσει... Δηλαδή, αν είχε ραγισμένο καπάκι ο κινητήρας, θα έπρεπε να το βρει και να το ξέρει ο αρχικός ιδιώτης πωλητής κι όχι η αντιπροσωπεία που το πήρε το εξέτασε και το έκρινε πριν το προωθήσει παρακάτω ?... Βλέπεις, δεν πάει έτσι... Ξεχνάς οτι ο μόνος (θεσμοθετημένος) κριτής της κατάστασης ενός αυτοκινήτου είναι η αντιπροσωπεία του...

Αυτά που λες, ισχύουν μόνο αν απο τον Α το αυτοκίνητο πωληθεί άμεσα στον Β. Ο Β μπορεί να στραφεί κατά του Α. Εδω μεσολάβησε Γ, Δ, κλπ - με ποιός ξέρει τι χρήση του αυτοκινήτου, αλλαγή ανταλλακτικών κλπ...

Επεξ/σία από Eloy
  • Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Λοιπών φίλε άκου.Καταρχην καλορίζικο το όχημα ,δεύτερον δεν του πούλησες εσύ το όχημα αλλά τρίτος μεσάζων  (μάλλον τέταρτος 😂) όποτε δεν έχεις καμία σχέση ,τρίτον δεν σε απασχολεί ούτε τι του έκανε ο αντιπρόσωπος καθώς εσυ δεν έχεις καμία απαίτηση και κυρίως δεν έχει ο μάντρας από εσένα  (εκεί ναι θα είχες θέμα αλλά αυτό είναι άλλου νου παπά ευαγγέλιο ).Εξηγησε τού ανθρώπου με όμορφο τρόπο γιατι τον κάψανε τον άμοιρο και πανικοβλήθηκε αν δεν παίρνει από λόγια ένα εξώδικο θα τον ηρεμήσει.Καλου κακού πάντως ρίξε μια μάτια και στο δικό σου για χιλιόμετρα γιατι θα μπλέξεις με το ΚΤΕΟ αν έχουν γυρίσει χλμ.Ελπιζω να βοήθησα.

Δημοσ.

Πρώτο μου post και δυστυχώς όχι για καλό. Πρωην κάτοχος ενός ΒMW 320 E93 Convertible, το οποίο καλό και χρυσό αλλά όταν υπάρχει οικογένεια δεν βολεύει καθόλου μα καθόλου. Έτσι λοιπόν θέλοντας ένα μεγαλύτερο όχημα πήγα στη τοπική αντιπροσωπεία με σκοπό να αγοράσω ένα SUV σχετικά μεγάλης αξίας. Στο bmwδάκι λοιπόν συχνά πυκνά η μεταλλική οροφή κόλλαγε (δηλαδή πχ.3 φορές δούλευε κανονικά την 4η έμενε στη μέση και την έκλεινες χειροκίνητα). Πηγαίνω λοιπόν στην έκθεση, παραγγέλνω το νέο αυτοκίνητο και έρχεται η ώρα της ανταλλαγής. Απο πλευράς μου δίνονται όλα τα έγγραφα του οχήματος καθώς τους αναφέρω και το πρόβλημα που είχε. Όλα ωραία όλα καλά μου έδωσαν μια πολύ χαμηλή τιμή λέγοντας οτι τα ανταλλακτικά για να επισκευαστεί είναι ακριβά καθώς έχει και αρκετά χιλιόμετρα (184.000). ΟΚ, το περίμενα (btw 8.000 μου αφαίρεσαν από το νέο). Και εδώ ξεκινάνε τα όργανα. Τη περασμένη εβδομάδα με πήρε τηλέφωνο προφανώς ο νέος ιδιοκτήτης και άρχισε να με βρίζει και να με απειλεί γιατί του πούλησαν αυτοκίνητο χαλασμένο και με γυρισμένα χιλιόμετρα. Να σημειωθεί εδώ ότι αυτός δεν το αγόρασε από την αντιπροσωπεία που εγώ το έδωσα αλλά από άλλον έμπορο μεταχειρισμένων (14.000 ευρώ με 71.000 χιλιόμετρα) και ο μαντράς λέει ότι έτσι το παρέλαβε και βγάζει την ουρά του από έξω. Εγώ πλέον έχω κουραστει διότι κάθε μέρα δέχομαι τηλέφωνα από αυτόν (νέο ιδιοκτήτη) και τους φίλους του και ακούω τις απειλές τους. ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ?????

...

Το τηλέφωνο φαντάζομαι το βρήκε από τη πρώτη σελίδα του book service που αναγράφονται μερικά στοιχεία του πρώτου ιδιοκτήτη. Του τα έχω εξηγήσει όλα,  δηλ. ότι απο τη στιγμή που  εγώ το παρέδωσα με όλα του τα έγγραφα (ΚΤΕΟ του φλεβάρη με περίπου 181.500 χλμ, book service με τελευταίο service κάπου το Σεπτέμβρη-Οκτώβρη πάλι με όμοια χλμ) δεν έχω καμία ευθύνη στο τι έκανε η αντιρποσωπεία που το έδωσα ή ο μαντράς που  το αγόρασε.

1. o ts μεταβόβασε (;) το αυτοκίνητό του στην αντιπροσωπεία (;) , παρέδωσε book service και έγγραφο ΚΤΕΟ
2. η αντιπροσωπεία (;) μεταβίβασε (;) το αυτοκίνητο σε μαντρά (;)
3. ο μαντράς (;) μεταβίβασε το αυτοκίνητο στον τελικό αγοραστή
4. ο τελικός αγοραστής (;) και οι φίλοι του (;) τηλεφωνούν στον ts και τον απειλούν (;)

αν δεν είναι στα όρια του τρολαρίσματος,
α. ποιός ανακάλυψε στην αλυσίδα των μεταβιβάσεων τα γυρισμένα χλμ;
β. ποιός έχει έναντι ποιού την ποιά ευθύνη κ πώς στοιχειοθετείται;
γ. ποιές μεταβιβάσεις έχουν γίνει;
δ. τί αξίωση εγείρει ο τελικός αγοραστής (;) και σε ποιά κατεύθυνση του συμφέροντος του τελικού αγοραστη (;) εξυπηρετούν οι απειλές;

το τμήμα εκβιαστών της ΕΛΑΣ μπορεί να εκφέρει άποψη

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Eloy είπε

Το ελάττωμα κατα την παράδοση, το κρίνει η αντιπροσωπεία - και γι'αυτό κάνει μικρότερη ή μεγαλύτερη έκπτωση  στο ιδιώτη που της επιστρέφει ένα αυτοκίνητό της για να πάρει ένα καινούργιο... Οτι πρόβλημα υπάρχει στο αυτοκίνητο υποτίθεται οτι το έχει ανιχνεύσει... Δηλαδή, αν είχε ραγισμένο καπάκι ο κινητήρας, θα έπρεπε να το βρει και να το ξέρει ο αρχικός ιδιώτης πωλητής κι όχι η αντιπροσωπεία που το πήρε το εξέτασε και το έκρινε πριν το προωθήσει παρακάτω ?... Βλέπεις, δεν πάει έτσι... Ξεχνάς οτι ο μόνος (θεσμοθετημένος) κριτής της κατάστασης ενός αυτοκινήτου είναι η αντιπροσωπεία του...

Αυτά που λες, ισχύουν μόνο αν απο τον Α το αυτοκίνητο πωληθεί άμεσα στον Β. Ο Β μπορεί να στραφεί κατά του Α. Εδω μεσολάβησε Γ, Δ, κλπ - με ποιός ξέρει τι χρήση του αυτοκινήτου, αλλαγή ανταλλακτικών κλπ...

Εγώ δεν είμαι σίγουρος ποιος πούλησε τι σε ποιον. Αν γίνει δίκη, όλοι μπορούν να καλέσουν τον πωλητή τους, και να ρθούν και οι 4 στη δίκη.

Έχω κάνει τέτοια αγωγή, και καταδικάστηκαν και ο πωλητής, και ο εισαγωγέας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, petasis είπε

Εγώ δεν είμαι σίγουρος ποιος πούλησε τι σε ποιον. Αν γίνει δίκη, όλοι μπορούν να καλέσουν τον πωλητή τους, και να ρθούν και οι 4 στη δίκη.

Έχω κάνει τέτοια αγωγή, και καταδικάστηκαν και ο πωλητής, και ο εισαγωγέας.

Αγωγή/μήνυση κλπ μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε στον οποιονδήποτε για οποιονδήποτε λόγο - αρκεί να έχει όρεξη να πληρώνει τα παράβολα... Κι εσύ μπορείς να μου κάνεις αγωγή οτι εγώ επέμενα - και σε έπεισα - να αγοράσεις το αυτοκίνητο... Η υπόθεση θα εξεταστεί κανονικά - έστω και γελώντας. Απο εκεί και πέρα, η δική σου περίπτωση φαίνεται οτι είναι περίπτωση Α σε Β - άμεση σχέση δηλαδή - ο εισαγωγέας έφερε ένα αυτοκίνητο που αγόρασε ο Α και αυτός το μεταπώλησε σε εσένα (τον Β)... Καμμία σχέση με του ΟΡ που το έδωσε στην αντιπροσωπεία (κρίσιμο σημείο αυτό) που όφειλε να το ελέγξει, αυτή στον μαντρά και ίσως 1-2 παρακάτω... Μήλα και πορτοκάλια... Εκτός αν μου δείξεις οτι ο εισαγωγέας στράφηκε εναντίον της μάντρας στην Γερμανία, εκείνη στράφηκε κατα της πχ. VW Γερμανίας κι αυτή στράφηκε κατα του Γερμανού πολίτη που της το έδωσε για ανταλλαγή με ένα καινούργιο... :)  -  γιατί αν εξαιρέσεις το "διακρατικό", περί αυτού πρόκειται αν θέλουμε να το φέρουμε στο επίπεδο του "προβλήματος" του ΟΡ... :)

Επεξ/σία από Eloy
Δημοσ.

BMW και μάλιστα καμπριο? Μάλλον από κανά γυφ... ε ROMA ήθελα να πω θα αγοράστηκε ( γνωστή η λατρεία τους για τη συγκεκριμένη μάρκα ) και κοιτάει να βγάλει και κανά χαρτζιλίκι και από σένα

Μην ασχολείσαι, μπλοκάρισμα και άντε γεια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Eloy είπε

Αγωγή/μήνυση κλπ μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε στον οποιονδήποτε για οποιονδήποτε λόγο - αρκεί να έχει όρεξη να πληρώνει τα παράβολα... Κι εσύ μπορείς να μου κάνεις αγωγή οτι εγώ επέμενα - και σε έπεισα - να αγοράσεις το αυτοκίνητο... Η υπόθεση θα εξεταστεί κανονικά - έστω και γελώντας. Απο εκεί και πέρα, η δική σου περίπτωση φαίνεται οτι είναι περίπτωση Α σε Β - άμεση σχέση δηλαδή - ο εισαγωγέας έφερε ένα αυτοκίνητο που αγόρασε ο Α και αυτός το μεταπώλησε σε εσένα (τον Β)... Καμμία σχέση με του ΟΡ που το έδωσε στην αντιπροσωπεία (κρίσιμο σημείο αυτό) που όφειλε να το ελέγξει, αυτή στον μαντρά και ίσως 1-2 παρακάτω... Μήλα και πορτοκάλια... Εκτός αν μου δείξεις οτι ο εισαγωγέας στράφηκε εναντίον της μάντρας στην Γερμανία, εκείνη στράφηκε κατα της πχ. VW Γερμανίας κι αυτή στράφηκε κατα του Γερμανού πολίτη που της το έδωσε για ανταλλαγή με ένα καινούργιο... :)  -  γιατί αν εξαιρέσεις το "διακρατικό", περί αυτού πρόκειται αν θέλουμε να το φέρουμε στο επίπεδο του "προβλήματος" του ΟΡ... :)

Ρίξε μια ματιά στον αστικό κώδικα; https://www.kodiko.gr/nomologia/document_navigation/178668/nomos-3043-2002

Και αν γίνει αγωγή, δεν θα γελάσει κανείς.

Αν ο TS έχει όντως χαρτιά ότι το πούλησε μαζί με το αυθεντικό βιβλίο του σέρβις, με σέρβις σε πιστοποιημένο αντιπρόσωπο, δεν έχει να φοβηθεί κάτι. Μετά μπαίνουμε στο αν θα γίνει αγωγή (συνήθως δεν γίνεται).

(Το διακρατικό επίσης λύνεται, ο νόμος είναι ευρωπαϊκή οδηγία)

Επεξ/σία από petasis
  • Like 1
Δημοσ.

Σιγά μην κάνανε μεταβιβάσεις από τον prfournaris σε αντιπροσωπεία και μετά σε μαντράδες!!!

απο αυτόν στον νέο ιδιοκτήτη έγινε γιαυτο και του ζητάει τα ρέστα. Άμα κάνανε μεταβιβάσεις ετσι για πλακα οι μαντράδες θα είχαν φαλίρισει όλοι. 

• Like 1
Δημοσ.

Πρόσφατα πούλησα αυτοκίνητο μου σε έμπορο. Πριν γίνει η αγοραπωλησία, ο έμπορος ήταν ευγενέστστος και πρόθυμος να με εξυπηρετήσει. " Εσύ δεν θα ασχοληθείς καθόλου, θα πάρεις τα χρήματα, θα μας δώσεις το αυτοκίνητο και τη μεταβίβαση θα την αναλάβουμε εμείς. Σε μερικές μέρες θα πάρεις και βεβαίωση για την μεταβίβαση ".

Όσοι γνωστοί μου, δικηγόροι και μη, τους είπα τη διαδικασία, έφριξαν. Σε καμία περίπτωση μη δεχτείς, μου είπαν. Στη διαδικασία μεταβίβασης θα είσαι οπωσδήποτε παρών. Θα το μεταβιβάσεις κατευθείαν στο όνομα του εμπόρου ή της εταιρείας του. Έτσι θα φύγει από πάνω σου και θα είναι ιδιοκτήτης πλέον ο έμπορος.

Αν φίλε μου δεν το έκανες έτσι, τότε έπεσες θύμα απάτης. Ο μαντράς μεταβίβασε το αυτοκίνητο από το όνομα σου, στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη. Έτσι αυτός δεν φαίνεται πουθενά. Ότι μαιμουδιά και να έκανε, δεν τον αγγίζει, αφού αυτός που φαίνεται ότι πούλησε το αυτοκίνητο είσαι εσύ. 

Κρίμα, πολύ κρίμα.

• Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Green Dragon είπε

Πρόσφατα πούλησα αυτοκίνητο μου σε έμπορο. Πριν γίνει η αγοραπωλησία, ο έμπορος ήταν ευγενέστστος και πρόθυμος να με εξυπηρετήσει. " Εσύ δεν θα ασχοληθείς καθόλου, θα πάρεις τα χρήματα, θα μας δώσεις το αυτοκίνητο και τη μεταβίβαση θα την αναλάβουμε εμείς. Σε μερικές μέρες θα πάρεις και βεβαίωση για την μεταβίβαση ".

Όσοι γνωστοί μου, δικηγόροι και μη, τους είπα τη διαδικασία, έφριξαν. Σε καμία περίπτωση μη δεχτείς, μου είπαν. Στη διαδικασία μεταβίβασης θα είσαι οπωσδήποτε παρών. Θα το μεταβιβάσεις κατευθείαν στο όνομα του εμπόρου ή της εταιρείας του. Έτσι θα φύγει από πάνω σου και θα είναι ιδιοκτήτης πλέον ο έμπορος.

Αν φίλε μου δεν το έκανες έτσι, τότε έπεσες θύμα απάτης. Ο μαντράς μεταβίβασε το αυτοκίνητο από το όνομα σου, στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη. Έτσι αυτός δεν φαίνεται πουθενά. Ότι μαιμουδιά και να έκανε, δεν τον αγγίζει, αφού αυτός που φαίνεται ότι πούλησε το αυτοκίνητο είσαι εσύ. 

Κρίμα, πολύ κρίμα.

Για να του έκαναν έκπτωση στο καινούργιο πρέπει να το πήραν στο ονομά τους,πιστεύω.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Για να του έκαναν έκπτωση στο καινούργιο πρέπει να το πήραν στο ονομά τους,πιστεύω.

Απλά του πηραν εξουσιοδότηση για να το πουλήσουν στο όνομα του(αυτο κάνουν) τωρα βέβαια μονο το ts ξέρει τι υπόγραψε

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Από ότι πρόλαβα να διαβάσω το νήμα στα γρήγορα, δεν το διευκρινίζει πουθενά ο TS αυτό.

Για να βγάλουμε μια άκρη θα πρέπει να μας ξεκαθαρίσει εάν η μεταβίβαση έγινε στο όνομα του εμπόρου ή αν άφησε τον έμπορο να κάνει τα δικά του. Πιστεύω ότι είναι όλο το μυστικό αυτής της απάτης.

Εμένα είχαν " ενδιαφερθεί" καμία δεκαριά έμποροι. Μόλις άκουγαν για απευθείας μεταβίβαση στο όνομα τους, έγιναν λαγοί.

Επεξ/σία από Green Dragon
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Πες του και πόσο το πούλησες εσύ να σκυλιάσει!!!

Όχι μόνο αυτό, να του πει ότι το αυτοκίνητο έχει μισό εκατομμύριο χιλιόμετρα και είχε σοβαρό τρακάρισμα. 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως το γεγονός ότι σε μια αγοραπωλησία αυτοκινήτου δεν υπάρχει ένα συμβόλαιο όπου αναγράφεται ο πωλητής,ο αγοραστής,τα χλμ κλπ δείχνει πόσο τριτοκοσμικοι είμαστε ακόμα με τέτοια θέματα.Στην ανάγκη ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με υπογραφές και των 2 πλευρών.

Όπως γίνεται Γερμανία π.χ.

Kaufvertrag.png

Επεξ/σία από jmmys

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...