papajohnnnn Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Καλησπέρα σας..έχω μια mercedes a150 του 2006 κι έχω το εξης προβλημα. Το αμάξι στην παραμικρή λακουβα χοροπηδάει. Όταν είμαι σε χωματόδρομο με πέτρες χτυπάει πολύ εύκολα ο μπροστά προφυλακτήρας. Επίσης όταν τρέχω το αμάξι κουνιέται αριστερά στην παραμικρή ανωμαλία του δρόμου, πάει δεξιά- αριστερα ελαφρώς αλα gta san andreas . Επίσης όταν είμαι σταματημένος σε φανάρι και περάσει αμάξι από δίπλα γρήγορα, κουνιέται ελαφρώς το αμάξι. Έχω κλείσει αύριο για αλλαγή αμορτισερ. Μπρος πίσω. Είναι αυτό η μήπως τα ελατήρια έχουν λιώσει; Σας ευχαριστώ.
paylidis Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 σε περιποιηθηκε ασχημα ο μαντρας...... δε το ελεγξες το αμαξι πριν το αγορασεις; αλλο ενα χιλιαρικο θα σου βγει απο τις ζημιες που εχεις πει ως τωρα... τα ελατηρια μπορουν να μετρηθούν αν ειναι ΟΚ (θα εχει κατσει)... αμορτισερ εχει αλλαξει ποτε;; χλμ; 1
TechnoState Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) .... πόσα χιλιόμετρα έχει στο κοντέρ? Θεωρητικά πάντα, τα ελατήρια πολύ δύσκολα να χρίζουν αντικατάστασης (εκτός αν το ειχε/έχεις μεταμορφώσει σε pick-up truck). H συμπεριφορά της ανάρτησης μπορεί να μετρηθεί. Στην πράξη όμως, η μέτρηση απέχει αρκετά απο τις πραγματικές συνθήκες κ την συμπεριφορά στο δρόμο. Στο δικό μου Ford, με παραπάνω απο 75% απόδοση (μπροστά) το αυτοκίνητο είχε γίνει ιστιοφόρο βγαλμένο απο το Volvo Ocean Race...με αλλαγή (αμορτισέρ) , επανήλθε στην έγκαιρη πληροφόρηση κ σωστή συμπεριφορά. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2020 από TechnoState 2
lary7 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Με καινούργια αμορτισέρ θα είσαι μια χαρά. Αυτά που έχεις λογικά είναι τελειωμένα για αυτό και η ασταθής συμπροφορά, θα δεις μεγάλη διαφορά μόλις τα αλλάξεις, καλό είναι να αλλάξεις και βάσεις αμορτισέρ και να του πεις να τσεκάρει τα σινεμπλόκ της ανάρτησης, λάστιχα είναι λογικά θα είναι στα τελευταία τους. 3
conkal Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Τα αμορτισερ χοντρικα χρειαζονται αλλαγη καθε περιπου 100 χιλιαδεσ χλμ. απο το 2006 αν δεν εχεις αλλαξει τουλ μια φορα ειναι ο καιρος τους. Οτι ειπε ο φιλος απο πανω , ελεγξε και τα silent-blocks πολλες φορες ξεραινονται/κοβονται/φθειρονται 1
NikosKallithea Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Θα σου πουν εκει που θα βάλεις τα αμορτισέρ 1
papajohnnnn Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 2 ώρες πριν, paylidis είπε σε περιποιηθηκε ασχημα ο μαντρας...... δε το ελεγξες το αμαξι πριν το αγορασεις; αλλο ενα χιλιαρικο θα σου βγει απο τις ζημιες που εχεις πει ως τωρα... τα ελατηρια μπορουν να μετρηθούν αν ειναι ΟΚ (θα εχει κατσει)... αμορτισερ εχει αλλαξει ποτε;; χλμ; Άστα φίλε μου..Δράμα η κατασταση 😕 . Από μηχανικής άποψης μόνο το μοτέρ ειναι αψεγάδιαστο (προς το παρόν). Δεν γνωρίζω αν έχει αλλάξει. Έχει 157.000χλμ (με 151 το πήρα) 1 ώρα πριν, TechnoState είπε .... πόσα χιλιόμετρα έχει στο κοντέρ? Θεωρητικά πάντα, τα ελατήρια πολύ δύσκολα να χρίζουν αντικατάστασης (εκτός αν το ειχε/έχεις μεταμορφώσει σε pick-up truck). H συμπεριφορά της ανάρτησης μπορεί να μετρηθεί. Στην πράξη όμως, η μέτρηση απέχει αρκετά απο τις πραγματικές συνθήκες κ την συμπεριφορά στο δρόμο. Στο δικό μου Ford, με παραπάνω απο 75% απόδοση (μπροστά) το αυτοκίνητο είχε γίνει ιστιοφόρο βγαλμένο απο το Volvo Ocean Race...με αλλαγή (αμορτισέρ) , επανήλθε στην έγκαιρη πληροφόρηση κ σωστή συμπεριφορά. Έχει 157.000χλμ , το πήρα με 151χλδ.
conkal Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, papajohnnnn είπε Άστα φίλε μου..Δράμα η κατασταση 😕 . Από μηχανικής άποψης μόνο το μοτέρ ειναι αψεγάδιαστο (προς το παρόν). Δεν γνωρίζω αν έχει αλλάξει. Έχει 157.000χλμ (με 151 το πήρα) Mε 150+ χιλιαδες αν ειναι και αγυριστα βεβαια, θα πρεπει να ειχε αλλαξει πριν 50+ , αν το ειχε κανει θα ηταν στο βιβλιο σερβισ.
papajohnnnn Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Έχω κλείσει μέσα από autoduder, 268 χωρίς φπα για αμορτισέρ μπρος πίσω της Sachs. 1
conkal Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Μια χαρα εισαι . θα δεις αλλο αυτοκινητο μετα. Ζητα τους να ελεγξουν και τα silentblocks(σινεμπλοκ τα λενε καποιοι) 1
papajohnnnn Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 2 λεπτά πριν, conkal είπε Mε 150+ χιλιαδες αν ειναι και αγυριστα βεβαια, θα πρεπει να ειχε αλλαξει πριν 50+ , αν το ειχε κανει θα ηταν στο βιβλιο σερβισ. Είναι εισαγωγής από Ιταλία, δεν μπορώ να καταλάβω τι γράφει το βιβλίο σέρβις. Είναι στα ιταλικά και γραμμένο σαν μουτζουρα. Παίζει να ναι μουφα το βιβλίο.
conkal Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, papajohnnnn είπε Είναι εισαγωγής από Ιταλία, δεν μπορώ να καταλάβω τι γράφει το βιβλίο σέρβις. Είναι στα ιταλικά και γραμμένο σαν μουτζουρα. Παίζει να ναι μουφα το βιβλίο. μαλλον μουφα ειναι ,και πιθανοτατα δεν ειναι και 150.000 τα χλμ αλλα οπως και να εχει , καλως τα αλλαζεις 1
eMike Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Σε κάθε περίπτωση, δώσε λίγα χρήματα και κάνε πλήρη έλεγχο σε όλο το σύστημα. Αμορτισέρ, βάσεις, silentblocks, άκρα, τζόγους όλα.... Ότι το αμάξι αλλάζει κατεύθυνση σε ανωμαλίες μάλλον δεν είναι -μόνο- αμορτισέρ. Επίσης, το ότι κουνιέται όλο το αμάξι όταν σταματημένος περάσει άλλο δίπλα σου γρήγορα, δεν είναι κάτι. Όλα το παθαίνουν λίγο έως πολύ. 1
papajohnnnn Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Πήγα για αλλαγη μου έκανε μια μετριση στην αρχή.. 80% και τα δύο πίσω και τα μπροστά 60%, βλέπω διαφορά στο αμάξι κυρίως στις λακκούβες. Ειναι πιο σταθερό.
toyo73 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Στις 29/7/2020 στις 11:20 ΠΜ, papajohnnnn είπε Καλησπέρα σας..έχω μια mercedes a150 του 2006 κι έχω το εξης προβλημα. Το αμάξι στην παραμικρή λακουβα χοροπηδάει. Όταν είμαι σε χωματόδρομο με πέτρες χτυπάει πολύ εύκολα ο μπροστά προφυλακτήρας. Επίσης όταν τρέχω το αμάξι κουνιέται αριστερά στην παραμικρή ανωμαλία του δρόμου, πάει δεξιά- αριστερα ελαφρώς αλα gta san andreas . Επίσης όταν είμαι σταματημένος σε φανάρι και περάσει αμάξι από δίπλα γρήγορα, κουνιέται ελαφρώς το αμάξι. Έχω κλείσει αύριο για αλλαγή αμορτισερ. Μπρος πίσω. Είναι αυτό η μήπως τα ελατήρια έχουν λιώσει; Σας ευχαριστώ. Χαρος σκετος δηλαδη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα