Haldol Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Καλημέρα. Σκέφτομαι να πάρω ένα σετ "απ' όλα" για την περιποίηση και προστασία του αυτοκινήτου μου. Από μάρκες, έχω μεγάλο έρωτα με τη Meguiar's, οπότε κοιτάω προϊόντα αποκλειστικά δικά τους. Έχω σκεφτεί τα παρακάτω: Αλοιφαδόρος DA (DAS-6). Ο συγκεκριμένος είναι dual - action (όχι περιστροφικός) οπότε δε κάνει εύκολα ζημιά, αλλά δυσκολεύεται στο γυάλισμα. Εγώ, προς το παρόν, τον θέλω για το κερί, όχι για γυάλισμα, οπότε θεωρώ ότι είναι καλή επιλογή. Το μόνο προϊόν που ΔΕΝ διάλεξα Meguiar's. Στα αναλώσιμα, διάλεξα κερί πάστα (όχι υγρό), leather balm, πάλι πάστα, και quick detailer σπρέι για κουτσουλιές κ.λπ, της σειράς Meguiar's Ultimate. Πετσέτα "Water Magnet" (μεγάλη & απορροφητική), μπόλικα πανάκια μικροϊνών, "γάντι" πλυσίματος μικροϊνών, πηλό, no-residue masking tape και τέλος, pads για τον αλοιφαδόρο από αφρό. Ένα πιο aggressive (για τυχόν μελλοντικό γυάλισμα) και άλλο ένα υπερ-μάλακο, για το κεράκι. Τι άλλο θεωρείτε must-have; Υπόψιν ότι δε θέλω να μπω στο τρυπάκι του σοβαρού detailing, με ένα σκασμό ειδικά ζουμιά για το οτιδήποτε, αλλά θέλω να εφαρμόσω μία λογική τύπου "κανόνας 80/20" στο πλύσιμο. Επιπλέον, πάντα πλένω είτε no touch (αυτόματο πλυντήριο με αφαλατωμένο) ή με 2 κουβάδες, εφόσον "βάλω χέρι". Όχι ότι παίζει (ιδιαίτερο) ρόλο, αλλά το αυτοκίνητο είναι μαύρο πέρλα. 1
vamvakoolas Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 δεν εχεις αδικο να μην εχεις ερωτα με Meguiar's μιας και ειναι απο τις κορυφαιες εταιριες στο χωρο αλλα και ακριβη. Βεβαια υπαρχουν και αλλες εξισου καλες. Σα συμβουλη επειδη γραφεις πολλα για εξωτερικο του ιχ θα πρεπει να επενδυσεις τα ιδια ισως και παραπανω στο εσωτερικο: μη ξεχνας οτι ερευνες εχουν δειξει οτι ο μεσος ανθρωπος περνα 2 ωρες στο εσωτερικο την ημερα σε παγκοσμια κλιμακα. Ειναι σημαντικο οχι μονο να ειναι καθαρο το εσωτερικο αλλα να φροντιζουμε και για τη συντηρηση (πλαστικα/υφασμα/δερμα) αλλη μια συμβουλη που δεν εχει να κανει μαρκες/προιοντα ειναι να δεις πως δουλευουν οι επαγγελματιες: μπορεις ειτε να πας σε καποιο μαγαζι απο κοντα να δεις (το εχω κανει και εχω μεινει $#@ας) ειτε να συμμετασχεις σε σεμιναρια που κανουν εταιριες ειτε .......βιντεοθεραπεια. Υπαρχουν απειροι εκει εξω που περνουν χρεπια και τα μετατρεπουν σε κουκλες Το detailing κατα τη γνωμη μου εκτος απο καποια χρηματικη επενδυση στην αρχη (για εργαλεια/προιοντα) θελει αλλα 2 πραγματα Κλειστο χωρο Υπομονη (δηλαδη ωρες για ελευθερο χρονο) ελπιζω να βοηθησα
Haldol Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 3 ώρες πριν, tornado είπε Haldol τελικά πήρες αλοιφαδορο? Καλησπέρα, Όχι, για φέτος θα το δώσω έξω (γιατί έχει κάνει ήδη αράχνη -ανάθεμα πως τα κατάφερα- και θέλω ένα ψιλο-γυάλισμα, πριν το κέρωμα). Η αναζήτηση συνεχίζει να υφίσταται, απλά η αγροά πάει για λίγους μήνες αργότερα.
tutuyo Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Στις 29/7/2020 στις 10:42 ΠΜ, Haldol είπε Καλημέρα. Σκέφτομαι να πάρω ένα σετ "απ' όλα" για την περιποίηση και προστασία του αυτοκινήτου μου. Από μάρκες, έχω μεγάλο έρωτα με τη Meguiar's, οπότε κοιτάω προϊόντα αποκλειστικά δικά τους. Έχω σκεφτεί τα παρακάτω: Αλοιφαδόρος DA (DAS-6). Ο συγκεκριμένος είναι dual - action (όχι περιστροφικός) οπότε δε κάνει εύκολα ζημιά, αλλά δυσκολεύεται στο γυάλισμα. Εγώ, προς το παρόν, τον θέλω για το κερί, όχι για γυάλισμα, οπότε θεωρώ ότι είναι καλή επιλογή. Το μόνο προϊόν που ΔΕΝ διάλεξα Meguiar's. Στα αναλώσιμα, διάλεξα κερί πάστα (όχι υγρό), leather balm, πάλι πάστα, και quick detailer σπρέι για κουτσουλιές κ.λπ, της σειράς Meguiar's Ultimate. Πετσέτα "Water Magnet" (μεγάλη & απορροφητική), μπόλικα πανάκια μικροϊνών, "γάντι" πλυσίματος μικροϊνών, πηλό, no-residue masking tape και τέλος, pads για τον αλοιφαδόρο από αφρό. Ένα πιο aggressive (για τυχόν μελλοντικό γυάλισμα) και άλλο ένα υπερ-μάλακο, για το κεράκι. Τι άλλο θεωρείτε must-have; Υπόψιν ότι δε θέλω να μπω στο τρυπάκι του σοβαρού detailing, με ένα σκασμό ειδικά ζουμιά για το οτιδήποτε, αλλά θέλω να εφαρμόσω μία λογική τύπου "κανόνας 80/20" στο πλύσιμο. Επιπλέον, πάντα πλένω είτε no touch (αυτόματο πλυντήριο με αφαλατωμένο) ή με 2 κουβάδες, εφόσον "βάλω χέρι". Όχι ότι παίζει (ιδιαίτερο) ρόλο, αλλά το αυτοκίνητο είναι μαύρο πέρλα. Τι είναι το no touch αυτόματο με αφαλατωμενο; Όλα τα αυτόματα δεν έχουν αυτές τις παλιοβουρτσες που πηγαίνουν πέρα δώθε και πλένουν χιλιάδες αμάξια; Για το ελαφρύ detailing, επειδή και εγώ είχα ψιλοασχοληθει εάν μιλάμε για αμάξι-μπιμπελο που προφυλάσσεται συνεχώς και βγαίνει για την καύλα σου αξίζει. Αλλιώς σε καθημερινό αυτοκίνητο, που τρώει την βρώμα των πόλεων και της ατμόσφαιρας, τζάμπα θα χάνεις τον χρόνο σου. Ένα καλό και σχολαστικό πλύσιμο, υγρό κερί Autoglym ή και 3-4 φορές τον χρόνο γυάλισμα κερωμα με κερί Carnauba, εγώ χρησιμοποιώ sonax, και είσαι οκ
tornado Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 19 ώρες πριν, Haldol είπε Καλησπέρα, Όχι, για φέτος θα το δώσω έξω (γιατί έχει κάνει ήδη αράχνη -ανάθεμα πως τα κατάφερα- και θέλω ένα ψιλο-γυάλισμα, πριν το κέρωμα). Η αναζήτηση συνεχίζει να υφίσταται, απλά η αγροά πάει για λίγους μήνες αργότερα. Εγώ σκέφτομαι να πάρω αρχικά αυτόν εδώ https://www.ebay.co.uk/itm/Draper-650w-125mm-5-Dual-Action-DA-Polisher-Sander-Polishing-Machine-01816/293045763617 Και αναρωτιέμαι αν είναι καλή επιλογή.... Είμαι άσχετος και ψάχνω γνώμες για να αρχίσω σιγά σιγά να ασχολούμεθα με το άθλημα.
Haldol Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Στις 21/8/2020 στις 10:04 ΜΜ, tutuyo είπε Τι είναι το no touch αυτόματο με αφαλατωμενο; Όλα τα αυτόματα δεν έχουν αυτές τις παλιοβουρτσες που πηγαίνουν πέρα δώθε και πλένουν χιλιάδες αμάξια; Όχι τέτοιο, σε τέτοιου τύπου δε το 'χω πάει ούτε 1 φορά. Εννοώ πλυντήριο που ρίχνεις κέρματα και σου δίνει "χρόνο" να δουλέψεις εσύ πλυστικό μηχάνημα (νερό και σαπούνι με πίεση).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα