kostasgr78 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Χαιρετώ όλη την παρέα εδώ. Ξεκινώ μια συζήτηση που ενίοτε έχουμε πιάσει με φίλους, πάνω στο θέμα της μετακίνησης στο εξωτερικό για εργασία για κάποιον μετά την ηλικία των 40. Το συζητάμε περισσότερο στο πλαίσιο του age discrimination και κατά πόσον αυτό εμφανίζεται σε διάφορα περιβάλλοντα, λιγότερο ή περισσότερο από την Ελλάδα και ανάλογα με τον εκάστοτε κλάδο. Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σας. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
archer100 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Στο εξωτερικο δεν υπαρχει ηλικιακο discrimination, αν αυτο ειναι το ερωτημα σου. Αν μπορεις να κανεις τη δουλεια και τους αρεσεις θα σε παρουν, δε θα σε κοψουν λογω ηλικιας, ακομη και αν εισαι 60+ (το εχω δει σε συναδελφο) 6 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dinos1973 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν υπαρχει τόσο έντονο το θεμα τις ηλικιας, αλλα το τι έχεις να προσφερεις....... και εδώ ειναι το ζουμί τις υποθεσης. Στο εξωτερικο πληρωνουν την εξειδίκευση τιποτα αλλο, εαν εισαι ενας ανιδικευτος εργατης, σερβιτορος κλπ κλπ......δεν σε χρειαζονται διότι έχουν και εκεί ντοπιους για τέτοιες δουλειές με βασικο πλεονεκτημα σε σχέση με εσενα την γλωσσα και την κουλτουρα! Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2020 από Dinos1973 3 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 38 λεπτά πριν, kostasgr78 είπε Χαιρετώ όλη την παρέα εδώ. Ξεκινώ μια συζήτηση που ενίοτε έχουμε πιάσει με φίλους, πάνω στο θέμα της μετακίνησης στο εξωτερικό για εργασία για κάποιον μετά την ηλικία των 40. Το συζητάμε περισσότερο στο πλαίσιο του age discrimination και κατά πόσον αυτό εμφανίζεται σε διάφορα περιβάλλοντα, λιγότερο ή περισσότερο από την Ελλάδα και ανάλογα με τον εκάστοτε κλάδο. Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σας. Για που το σκέφτεσαι; Εγω στα πάνω απο 45 μου την έκανα για Αγγλία.Δεν υπάρχει αγγελία που να αναφέρει ηλικία .Δεν τους ενδιαφέρει πόσο είσαι αρκεί να καλύπτεις τα απαιτούμενα της εργασίας.Να ξέρεις την γλώσσα ,ανάλογα την εργασία θες και το ανάλογο επίπεδο, και να έχεις δικαίωμα εργασίας στο UK. 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 οπου και να πας να εισαι σιγουρος για ποιον λογο πας. αν φευγεις και νομιζεις οτι απλα θα συνεχισεις την ζωη σου απο εκει που την αφησες στην ελλαδα και οτι ο δρομος εδω στο εξωτερικο ειναι στρωμενος με λεφτα, καλυτερα μεινε εκει που εισαι. γραψε καπου αυτο που θα σου γραψω τωρα> >> το να μαθεις να ζεις σε μια ξενη χωρα απο την αρχη ειναι μια διαδικασια που ειναι δυσκολη και επιπονη...μα πανω απο ολα χρονοβορα. <<<< Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasgr78 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 10 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Για που το σκέφτεσαι; Εγω στα πάνω απο 45 μου την έκανα για Αγγλία.Δεν υπάρχει αγγελία που να αναφέρει ηλικία .Δεν τους ενδιαφέρει πόσο είσαι αρκεί να καλύπτεις τα απαιτούμενα της εργασίας.Να ξέρεις την γλώσσα ,ανάλογα την εργασία θες και το ανάλογο επίπεδο, και να έχεις δικαίωμα εργασίας στο UK. Δεν έχω καταλήξει ακόμα σε κάτι συγκεκριμένο, διερευνώ όλες τις χώρες και αγορές, στον τεχνολογικό κλάδο. 3 λεπτά πριν, Antilogos1975 είπε οπου και να πας να εισαι σιγουρος για ποιον λογο πας. αν φευγεις και νομιζεις οτι απλα θα συνεχισεις την ζωη σου απο εκει που την αφησες στην ελλαδα και οτι ο δρομος εδω στο εξωτερικο ειναι στρωμενος με λεφτα, καλυτερα μεινε εκει που εισαι. γραψε καπου αυτο που θα σου γραψω τωρα> >> το να μαθεις να ζεις σε μια ξενη χωρα απο την αρχη ειναι μια διαδικασια που ειναι δυσκολη και επιπονη...μα πανω απο ολα χρονοβορα. <<<< Ναι, αυτό το θεωρώ δεδομένο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 29 λεπτά πριν, archer100 είπε Στο εξωτερικο δεν υπαρχει ηλικιακο discrimination, αν αυτο ειναι το ερωτημα σου. Αν μπορεις να κανεις τη δουλεια και τους αρεσεις θα σε παρουν, δε θα σε κοψουν λογω ηλικιας, ακομη και αν εισαι 60+ (το εχω δει σε συναδελφο) Υπάρχει και παραυπάρχει. Ανάλογα που κάνεις αίτηση, για τι θέση και τι έχεις να προσφέρεις. Εάν πας π.χ. σε κάποιες εταιρείες στα 40 με ένα-δύο χρόνια προϋπηρεσία στον τομέα που θέλεις να δουλέψεις και δεν μπορείς να το εξηγήσεις "σωστά" (π.χ. αλλαγή καριέρας), τότε δεν είναι διόλου εύκολο να σε κατηγοριοποιήσουν ως καλό υποψήφιο (που πας στην δεύτερη φάση συνεντεύξεων), πόσο μάλλον να σε πάρουν. Αλλού π.χ. όντως παίρνουν ως "δόκιμους" του 6μηνου (που είναι το πρώτο βήμα πριν την πρόσληψη) άτομα 35-40. 29 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Δεν υπαρχει τόσο έντονο το θεμα τις ηλικιας, αλλα το τι έχεις να προσφερεις....... και εδώ ειναι το ζουμί τις υποθεσης. Στο εξωτερικο πληρωνουν την εξειδίκευση τιποτα αλλο, εαν εισαι ενας ανιδικευτος εργατης, σερβιτορος κλπ κλπ......δεν σε χρειαζονται διότι έχουν και εκεί ντοπιους για τέτοιες δουλειές με βασικο πλεονεκτημα σε σχέση με εσενα την γλωσσα και την κουλτουρα! Πολύ, πολύ σημαντικό. Εάν πας εξωτερικό και ανταγωνίζεσαι σε τέτοια επαγγέλματα ανατολικοευρωπαίους και λαθρομετανάστες στον αγώνα για τον μικρότερο δυνατό μισθό και φυτο-ζωή στο γκέτο, τότε καλύτερα να μείνεις εκεί που είσαι. 6 λεπτά πριν, Antilogos1975 είπε οπου και να πας να εισαι σιγουρος για ποιον λογο πας. αν φευγεις και νομιζεις οτι απλα θα συνεχισεις την ζωη σου απο εκει που την αφησες στην ελλαδα και οτι ο δρομος εδω στο εξωτερικο ειναι στρωμενος με λεφτα, καλυτερα μεινε εκει που εισαι. γραψε καπου αυτο που θα σου γραψω τωρα> >> το να μαθεις να ζεις σε μια ξενη χωρα απο την αρχη ειναι μια διαδικασια που ειναι δυσκολη και επιπονη...μα πανω απο ολα χρονοβορα. <<<< Σωστό το τελευταίο. Για το δρόμο με τα λεφτά, ανάλογα την περίσταση, ισχύει. Επειδή στην Ελλάδα πολλοί παίρνουν π.χ το 20 ή 30% των αποδοχών που θα είχαν εξωτερικό. Αλλά το θέμα είναι να μπορέσεις να βρεις την δουλειά. 1 ώρα πριν, kostasgr78 είπε Χαιρετώ όλη την παρέα εδώ. Ξεκινώ μια συζήτηση που ενίοτε έχουμε πιάσει με φίλους, πάνω στο θέμα της μετακίνησης στο εξωτερικό για εργασία για κάποιον μετά την ηλικία των 40. Το συζητάμε περισσότερο στο πλαίσιο του age discrimination και κατά πόσον αυτό εμφανίζεται σε διάφορα περιβάλλοντα, λιγότερο ή περισσότερο από την Ελλάδα και ανάλογα με τον εκάστοτε κλάδο. Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σας. Όπως έγραψα πάνω, πιο πιθανό είναι ότι θα συναντήσεις κάτι τέτοιο. Σίγουρα δεν θα στο πουν στην μάπα, αλλά ανάλογα ποιος θα δει τα χαρτιά σου και τι έχουν στο μυαλό τους, σίγουρα κάποιοι θα σε απορρίψουν βάση ηλικίας. Πολλοί, λίγοι, δεν ξέρεις από πριν. Π.χ. κάποιες εταιρείες λογισμικού που ήξερα, δεν προσλάμβαναν entry/mid jobs πάνω από 25-28, επειδή θεωρούσαν ότι οι μεγαλύτεροι έχουν χάσει την δημιουργικότητα και τον ενθουσιασμό. Είναι επίσης βέβαιο, ότι το πόσο συχνά το συναντάς έχει να κάνει με την χώρα και τον κλάδο. Δεν έχω δει να υπάρχει καθολικός μπούσουλας στο πόσο θα σε επηρεάσει ή εάν είναι μεγάλο πρόβλημα ή τελείως ασήμαντο. Το σίγουρο είναι ότι εάν έχεις τα προσόντα, σίγουρα θα έχεις πολλές, πολλές παραπάνω ευκαιρίες από ότι Ελλάδα. Είτε είσαι 19 είτε 55. 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasgr78 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2020 Θα χαρώ να ακούσω και απόψεις κι άλλων που γνωρίζουν για το θέμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamvakoolas Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Για θεσεις επιστημονων οσο πιο προηγμενη ειναι η χωρα ή οσο πιο πετυχημενη ειναι η εταιρια τοσο δε νοιαζονται για φυλο/ηλικια. Μαλιστα αν θυμαμαι καποιος στο φορουμ ειχε αναφερει οτι υπαρχει και νομοθεσια σε μερικες χωρες να μη γινονται διακρισεις και να εχουν δικαιωμα οι υποψηφιοι να μην αναφερουν ηλικια/φυλλο/φωτο στο βιογραφικο τους Προσωπικα συστησα συναδελφο μου Ιταλο σε 3η χωρα που ο ανθρωπος ηταν 60+ Το προβλημα σε τετοιες ηλικιες δεν ειναι οι αντοχες ή η εμφανιση αλλα να εχουν τα προσοντα που απαιτουνται αλλα και οι υποψηφιοι να ειναι λογικοι στις απαιτησεις και να μη ζητανε πλουτη λογω της μεγαλης προυπηρεσιας. Τελος θυμαμαι σε μεγαλη εταιρια εξωτερικο ημουν με χαοτικη διαφορα ο μικροτερος στο τμημα μου οποτε εγω ενιωθα καπως αδικημενος ! Αρκετοι απο αυτους ειχαν προσληθει μετα απο εμενα. Αντιθετα στην Ελλαδα αρκετες φορες και να θες να δουλεψεις σε αρκετες περιπτωσεις τα ωραρια ή ο φορτος ειναι τοσο μεγαλος που απογοητευεσαι, Εχω τυχει επισης σε απειρες συνεντευξεις που εταιριες Αθηνα οταν εβλεπαν ατομο πανω απο 45 να βρισκουν δικαιολογιες για να απορριψουν υποψηφιο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filipN Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) - Στο εξωτερικό, δεν σε απορρίπτουν για λόγους που έχουν σχέση με την ηλικία σου αλλά είναι πιθανό και όχι σπάνιο να σε απορρίψουν για λόγους που έχουν σχέση με την εθνικότητά σου ή τις προσωπικές σου επιλογές, ακόμα και αν αυτές δεν είναι "ακραίες". Το χειρότερο από όλα, είναι πως σε μερικές περιοχές η ευρύτερη κοινωνία προσπαθεί να σε "σπρώξει" προς συγκεκριμένες προσωπικές επιλογές. - Πήγα στην Ολλανδία στα 45 μόνος μου, δυσκολεύτηκα στην αρχή αλλά μετά ήταν ευκολότερα. - Όταν ξαναπήγα αργότερα, έχοντας συστατική επιστολή στελέχους μεγάλης Ελληνικής εταιρίας, το οποίο όμως είχε Ολλανδική υπηκοότητα, οι πόρτες άνοιξαν πολύ ποιο εύκολα. - Και αυτή τη φορά δεν είχα σκοπό να μείνω μεγάλο διάστημα, ή να επανέλθω αργότερα αλλά όταν επέστρεψα ξεκίνησα επαφές με μέλη της Ολλανδικής κοινότητας στην Αθήνα. Οι τελευταίοι, από καιρού εις καιρόν, παρότι είχα μπει πλέον στα 50 με ενημέρωναν και συνεχίζουν να με ενημερώνουν ακόμα, όταν πληροφορούνται πως υπάρχουν καλές ευκαιρίες για εργασία σε χώρο που με ενδιέφερε παλαιότερα. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2020 από filipN 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sacadmerde Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 29/7/2020 στις 9:56 ΠΜ, kostasgr78 είπε Χαιρετώ όλη την παρέα εδώ. Ξεκινώ μια συζήτηση που ενίοτε έχουμε πιάσει με φίλους, πάνω στο θέμα της μετακίνησης στο εξωτερικό για εργασία για κάποιον μετά την ηλικία των 40. Το συζητάμε περισσότερο στο πλαίσιο του age discrimination και κατά πόσον αυτό εμφανίζεται σε διάφορα περιβάλλοντα, λιγότερο ή περισσότερο από την Ελλάδα και ανάλογα με τον εκάστοτε κλάδο. Θα χαρώ να ακούσω τις απόψεις σας. Υπάρχει ένα πρόβλημα σε αυτό που ρωτάς. Στην Ελλάδα, υπάρχει ένα φιλτράρισμα υποψηφίων εργαζόμενων βάσει ηλικίας, που όμως γίνεται για λάθους λόγους. Π.χ. απαιτήσεις μισθού, ευκολία χειραγώγησης, σωματική αντοχή για παράπλευρες εργασίες κτλ. Όχι ότι στο "εξωτερικό" είναι κύριοι και δεν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα. Είναι όμως μειωμένα κατά πάρα πολύ. Παρόλα αυτά, η ηλικία μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην αξιολόγηση ενός εργαζομένου, όμως βάσει απαιτήσεων εργασίας. Δηλαδή, εάν η θέση είναι για entry level εργαζόμενο με σαφείς ενδείξεις και απαιτήσεις για εκπαίδευση σε κάτι πολύ εξειδευκεμένο που έχει μόνο αυτή η εταιρία και με σκοπό να κρατηθεί ο υπάλληλος αυτός μετά στην εταιρία, τότε η ηλικία θα παίξει ρόλο. Εάν οι γνώσεις σου είναι δυσανάλογες με την ηλικία (π.χ. γνώσεις φρέσκου απόφοιτου στα 40, επειδή μίναρες στην σχολή και την έβγαλες σε 20 χρόνια), τότε η ηλικία σου θα παίξει ρόλο. Και λοιπές, λογικές και ανάλογες περιπτώσεις. Άρα, age discrimination μπορεί να συναντηθεί, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις είναι και σε κάποιες δεν είναι discrimination. Αλλά, ως εκεί. Δεν υπάρχει τόσο διαδεδομένη αυτή η μεσανατολήτικη κουλτούρα της κουτοπονηριάς και του άμεσου κέρδους, χωρίς έγνοια για το μακροπρόθεσμο κέρδος. Δηλαδή, εάν είσαι 40 και έχεις γνώσεις φρέσκου απόφοιτου επειδή έκανες το Α για 20 χρόνια και, ξαφνικά, βρήκες τον εαυτό σου στο Β και το άρχισες, τότε θα δουλέψεις στο Β. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να θεωρηθεί καλό που ξέρεις και από το Α. Τέλος, να σημειώσω πως ως "εξωτερικό" για τα από πάνω, δεν θεωρώ Ισπανία, Αγγλία, και Ιταλία. Αλλά υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως τις Nordic (όχι Baltic όμως), Βέλγιο, Ολλανδία, Αυστρία, Ελβετία, Γερμανία. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2020 από Sacadmerde 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ψιτ Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2020 Ως γέρος του εξωτερικού, θα πω κι εγώ την άποψη μου. Γενικά, το πρόβλημα δεν είναι η ηλικία ως νούμερο, αλλά όταν η εμπειρία δε συμβαδίζει με την ηλικία. - Προσωπικά, το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχω ως μανατζερ, είναι όταν κάποιος με 20-30 χρόνια εμπειρία, αιτείται για εργασία που απαιτεί νέες τεχνολογίες. Αν πρέπει να επενδύσω σε κάποιον, θα πάω σε ένα νεότερο άτομο, διότι μπορεί να μάθει ευκολότερα, αν όλα πάνε ευνοϊκά έχει περισσότερα χρόνια που μπορούμε να συνεργαστούμε, και γενικά η αρχική επένδυση είναι χαμηλότερη από κάποιον με εμπειρία. - Το πρόβλημα που υπάρχει με το anti-age discrimination laws είναι η πολυπλοκότητα να απολύσεις κάποιον που δεν αποδίδει τα αναμενόμενα. - Αν κάποιο άτομο με 30 χρόνια εμπειρίας, πχ 50-55 χρόνων, κάνει αίτηση για junior θέση, γενικά το αγνοώ. - Από την άλλη, αν χρειάζομαι κάποιον για να διαχειριστεί περίπλοκα πρότζεκτς, πολυμελείς ομάδες, πολύ σπάνια -ποτέ- προτιμώ κάποιον με λίγα χρόνια εμπειρία. Κι αυτό, διότι η κοινωνικοποίηση με πολλά προβλήματα στο παρελθόν του και διάφορους χαρακτήρες απλοποιεί τη δουλειά μου. Έτσι σκέφτονται οι περισσότεροι που ανοίγουν θέσεις. 2 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 H κολλητή της μητέρας μου παραιτήθηκε από Δημόσιο Νοσοκομείο , είναι 45 ετων, γιατί είχε 3 παιδιά ανήλικα και έναν άντρα άνεργο ( απολυμένο από εταιρεία) και έφυγαν στη Σουηδία. Δεν τις είπαν απολύτως τίποτα για την ηλικία. Παρεπιπτόντως είναι νοσηλεύτρια , εργάζεται σε νοσοκομείο της Σουηδίας. Ο άντρας της είναι πιο μεγάλος ηλικιακά και βρήκε και αυτός κατευθείαν δουλειά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 36 λεπτά πριν, m.gial είπε H κολλητή της μητέρας μου παραιτήθηκε από Δημόσιο Νοσοκομείο , είναι 45 ετων, γιατί είχε 3 παιδιά ανήλικα και έναν άντρα άνεργο ( απολυμένο από εταιρεία) και έφυγαν στη Σουηδία. Δεν τις είπαν απολύτως τίποτα για την ηλικία. Παρεπιπτόντως είναι νοσηλεύτρια , εργάζεται σε νοσοκομείο της Σουηδίας. Ο άντρας της είναι πιο μεγάλος ηλικιακά και βρήκε και αυτός κατευθείαν δουλειά Γενικά οι νοσοκόμες είναι πολύ περιζήτητες στα εξωτερικά, ιδίως Β.Ευρώπη. Ο άντρας ανάλογα, αλλά μάλλον στάθηκε τυχερός. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sacadmerde Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Μόλις τώρα, LongTom είπε Γενικά οι νοσοκόμες είναι πολύ περιζήτητες στα εξωτερικά, ιδίως Β.Ευρώπη. Επιβεβαιώνω. Ιδιαίτερα στην Β. Ευρώπη, οι νοσηλευτές μπορούν να βρουν δουλειά σχεδόν άμεσα. Σε μερικές χώρες υπάρχει η δυσκολία της γλώσσας, αλλά τα Σουηδικά είναι από τις εύκολες. Υ.Γ. Δεν ξέρω τι παίζει στις Baltic χώρες.. ειδικά από θέμα μισθών, μιας και δεν είναι και οι πιο ανεπτυγμένες στον τομέα των απολαβών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα