Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, ξέρει κανείς:

1) κάποιο πρόγραμμα που όταν κάνω αντιγραφή ένα κείμενο με τόνους να το κάνει επικόλληση χωρίς τόνους;

2) κάποιο πρόγραμμα που να γράφω χωρίς τόνους και να βάζει αυτόματα τόνους;

Αν δεν υπάρχουν αυτά πώς μπορώ να τα φτιάξω, αν γίνεται;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για το 1ο δεν ξέρω τίποτα και δεν πιστεύω να υπάρχει κάτι.

Για το 2ο, μάλλον θέλεις κάτι σαν τα κινητά, που γράφεις δηλαδή και κάνουν αυτόματη διόρθωση του κειμένου. Αυτό το κάνουν οι κειμενογράφοι όπως το word (φαντάζομαι και τα libre office/open office) αν ενεργοποιήσεις τον αυτόματο ορθογράφο κατά την πληκτρολόγηση.

https://support.microsoft.com/el-gr/office/ενεργοποίηση-ή-απενεργοποίηση-του-ορθογραφικού-ελέγχου-e2805461-77d4-4832-b006-061163c8d01a

Για το 3ο... τι γνώσεις έχεις πάνω σε προγραμματισμό;;;

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Θέλω ένα πρόγραμμα που να διορθώνει σε κάθε μέρος που γράφω κάτι όχι μόνο στο word.

Όχι πολλές γνώσεις! Μπορώ να βρω κάποιον, κάπου που να μπορεί να φτιάξει τέτοια προγράμματα;

Δημοσ.

python:

tonoumena ={'Ά':'Α', 'ά':'α', 'έ':'ε','ή':'η','ί':'ι','ό':'ο','ύ':'υ', 'ώ':'ω',
            'Έ': 'Ε',
            'Ή':'Η',
            'Ί':'Ι',
            'Ό':'Ο',
            'Ύ':'Υ',
            'Ώ':'Ω'}
txt=input('Δώσε το κείμενο:')
n_phrase = ''
for c in txt:
    if c in tonoumena:
        c = tonoumena[c]
    n_phrase += c
print(n_phrase)

Δημοσ.

Που το "βάζουμε" αυτό ώστε να δουλεύει κάθε φορά που γράφω κάτι οπουδήποτε στον υπολογιστή;

Δημοσ.

Με τα λιγα που ξέρω από προγραμματισμό, ο κώδικας τρέχει σε python και αντικαθιστά τα φωνήεντα με τονισμένα. Δηλαδή η λέξη αμαξοστοιχία θα γίνει... άμάξόστόίχίά.

Θα τρέξει όμως μόνο αν εκτελεστεί από python οπότε δεν μπορεί να διορθώνει παντού όπως ηθελε ο Panos. 

Επίσης, επα να γράψω ότι η επόμενη ερώτηση θα είναι. «αυτό τώρα τι το κάνουμε», αλλά με πρόλαβε ο Panos 😁

Δημοσ.

Στις 28/7/2020 στις 10:09 ΜΜ, 0Panos0 είπε

2) κάποιο πρόγραμμα που να γράφω χωρίς τόνους και να βάζει αυτόματα τόνους;

Για το 2ο... δεν ξέρω αν σε εξυπηρετεί >  Αυτόματος μονοτονιστής ατονικού κειμένου https://monotonistis.com/ 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, micos000 είπε

Με τα λιγα που ξέρω από προγραμματισμό, ο κώδικας τρέχει σε python και αντικαθιστά τα φωνήεντα με τονισμένα. Δηλαδή η λέξη αμαξοστοιχία θα γίνει... άμάξόστόίχίά.

Θα τρέξει όμως μόνο αν εκτελεστεί από python οπότε δεν μπορεί να διορθώνει παντού όπως ηθελε ο Panos. 

Επίσης, επα να γράψω ότι η επόμενη ερώτηση θα είναι. «αυτό τώρα τι το κάνουμε», αλλά με πρόλαβε ο Panos 😁

ακριβώς το ανάποδο:

image.png.4e7fa7d90dced1c2232dc38a3fda6ac6.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Α, σωστά. Πάντως ο panos θέλει ακριβώς το αντίθετο και να είναι και ορθογραφημμένα. :D

Επεξ/σία από micos000

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...