Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Εσύ έχεις πρόβλημα... 😛😁😁

Δεν αντιλέγω! 😁 

Πρώτον, μου αρέσει να βλέπω άμεσα τις επιλογές της μηχανής ως μέτρο σύγκρισης. Δεύτερο, θέλω έτοιμη μέγιστη συμβατότητα με κάθε πρόγραμμα θέασης φωτογραφιών (viewer) και κάθε λειτουργικό. Τρίτο, θέλω τη μέγιστη συμβατότητα για το μέλλον, π.χ. μετά από είκοσι χρόνια.

Από σκληρούς έχουμε, να φαν' κι οι κότες... 😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης με ελάχιστο κόπο ο θόρυβος που μπορεί να χαλάσει ένα κάδρο σε χαμηλό φωτισμό γίνεται παρελθόν, σε λίγα κλικ:

(αρχικό καρέ και crop - o θόρυβος είναι ανύπαρκτος ακόμα και σε επίπεδα σχεδόν 1:1 peeping)

PANEP Whole.jpg

PANEP crop.jpg

Επεξ/σία από MAFAKA
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, RTW4ever είπε

Είναι αυτό που είπα πριν, η μετάβαση από ερασιτεχνικό σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ποιο «ποιοτική» από άποψη χρώματος, λεπτομέρειας κλπ την κάνει όχι πιο επαγγελματική. Γιατί, αν ήταν μια χάλια φωτογραφία που απλά της έχει κάνει σωστό και καλό edit και έχει πολύ καλή ποιότητα/ευκρίνεια, παραμένει μια χάλια φωτογραφία.. (αλλά με πολύ καλή ποιότητα 😛 )

Από την άλλη θα μου πεις... συζητάμε με βάση ότι η φωτογραφία είναι καλή ή μάλλον συζητάμε γενικά χωρίς να έχουμε στο νου μας και να κρίνουμε συγκεκριμένες φωτογραφίες...

ναι, οκ, έχεις δίκιο..

Επεξ/σία από stratigos24
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Ποιο «ποιοτική» από άποψη χρώματος, λεπτομέρειας κλπ την κάνει όχι πιο επαγγελματική. Γιατί, αν ήταν μια χάλια φωτογραφία που απλά της έχει κάνει σωστό και καλό edit και έχει πολύ καλή ποιότητα/ευκρίνεια, παραμένει μια χάλια φωτογραφία..

Άλλα εννοώ εγώ, αλλού το πας εσύ! Εννοείται ίδιο κάδρο και στις δύο περιπτώσεις, ελπίζω να γίνομαι κατανοητός...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, RTW4ever είπε

Άλλα εννοώ εγώ, αλλού το πας εσύ! Εννοείται ίδιο κάδρο και στις δύο περιπτώσεις, ελπίζω να γίνομαι κατανοητός...

Ναι, δεν πρόλαβες να διαβάσεις και κάτι ακόμα που έγραψα με edit.. είσαι και πιστόλι τί να σε κάνω....

Βέβαια αν και ίσως άτοπο, δεν είναι κακό που το ανέφερα, ας μας μπαίνει σιγά σιγά και λίγο στο νου τι τραβάμε και αν είναι πραγματικά καλό και όχι μόνο τι ευκρίνεια και τι ποιότητα έχουμε.. Βλέπεις πολλούς, τραβάνε μια μ@λ@κι@ και λένε, πω ρε φίλε, δες ποσό καθαρή φαίνεται η κολώνα αριστερά 12 το βράδυ.... χαχα γ@μ@ει η φωτο!!! 

Επεξ/σία από stratigos24
  • Like 2
Δημοσ.

Γενικά πάντως, η διακριτική και λελογισμένη χρήση των μέσων επεξεργασίας συνήθως ωφελεί το αρχικό καρέ.

Το Clarity στο +100 ωστόσο, τα κάνει όλα καρναβάλια...οπως και το "επιθετικό" HDR...

• Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, MAFAKA είπε

Και μόνο το γεγονός ότι μπορείς να "ξεκλειδώσεις" όλες τις δυνατότητες του εξοπλισμού που ήδη πλήρωσες αρκεί:

crop απο πολυ μεγαλύτερο αρχικό καρέ (JPEG μηχανής vs επεξεργασμένο RAW) για να δοθεί έμφαση στο αποτέλεσμα

Bee standard.jpg

Bee sharp.jpg

Εμένα το ότι η δεύτερη μου φαίνεται ένα κλικ ψεύτικη και τελικά προτιμώ μάλλον την πρώτη... Να το κοιτάξω σε γιατρό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Εμένα το ότι η δεύτερη μου φαίνεται ένα κλικ ψεύτικη και τελικά προτιμώ μάλλον την πρώτη... Να το κοιτάξω σε γιατρό;

Όχι βέβαια, γιατί όπως έγραψα και πιο πάνω αυτό που βλέπεις δεν είναι το τελικό αποτέλεσμα, αλλά ένα μεγεθυμένο τμήμα του ώστε να φανεί ξεκάθαρα πόση παραπάνω λεπτομέρεια μπορείς να αντλήσεις από το αρχείο (ειδικά σε RAW μορφή) αν το επεξεργαστείς σε υπολογιστη.

'Άρα είσαι μια χαρά 🙂.

Αυτή είναι η εικόνα συνολικά και δεν νομίζω ότι δείχνει ψεύτικη-απλά ευκρινέστατη (ακόμα και με την "άγρια" συμπίεση που υπέστη στο upload)

Syn.jpg

Επεξ/σία από MAFAKA
  • Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σαν αρχάριος μιλάω καμία σχέση με εσάς .

Οταν βλέπω την πληροφορία που εχει μεσα ενα raw αρχειο , ακομα και ενα jpeg , ακομα και κινητού ......

Γιατι να μην ασχοληθώ μετά ; Δεν βρίσκω λογο να μην το κάνεις .

Αν θελω την κάνω καρναβάλι , αν θέλω της καίω τα λευκά για να πετύχω κατι , αν θελω την παρατάω ήσυχη και τελείως .

Για εμένα φωτογραφία ειναι , ο άνθρωπος που κρατάει την μηχανή και επιλέγει , η μηχανή και το αρχείο της και τελος το edit .

Σαν γιωργος στην 3αδα αυτή εαν κατι θέλει βελτίωση ειμαι εγω .

Κινητο / μηχανη δίνουν τα μέγιστα για τα θελω μου , τα μεγάλα καταξιωμένα edit apps δίνουν το απόλυτο , άρα μένω εγω να βελτιωθώ .

PSX-20200807-220001.jpg

Αυτη εδω οταν βγηκε ως jpeg δεν ειχε καμία σχέση με αυτο που εγω τελικά αποφάσισα οτι ηθελα και εμεινα .

Επισης ειναι απο ενα κινητο το οποίο οποίος το έχει αγοράσει (πολύ λίγοι) το πέταξαν γιατι έβγαζε μάπα εικόνες , το xperia xz1 .

Και κατάφερα να βγαζω καλες εικονες απο αυτο που δεν δινει raw αρχειο γιατί δουλεύω ενα app το οποιο ναι μεν δινει jpeg αλλα μπορείς να 0νισεις το nr και το sharpening που τα κινητά τα γαμ/νε ! 

Δηλαδή αποφάσισα να κανω εγω το nr και το sharpening , δηλαδή edit . 

Επίσης ανέφερα παραπάνω οτι η εικονα δεν ηταν ετσι πριν το edit , εδω να συμπληρώσω η εικονα θα ηταν χαλια με το μαμα app .

Edit και αγιος ο θεός , μονο σε snap shot για την εργασία η για πληροφορίες η για να δείξω κατι μένει απείραχτη η φωτογραφία .

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω σεταρισμενο με συγκεκριμένο app το κινητό μου να κανει σχεδον 0νικη επεξεργασία στο jpeg το οποιο και να δινει οσο γίνεται μεγαλύτερο, καπου στα 19mb δινει .

Να κανει 0 οξύτητα και 0 μείωση θορύβου.

Αυτη ειναι η διαφορά απο το τι πήρα και πως το εφτιαξα σχεδον πιστά οπως εκεινη την ώρα το έβλεπα.

Γνώμη μου .

Ακομα και στα κινητά οποίος ενδιαφέρεται , να βρει τροπο να παρακάμπτει τις jpeg engine και να παρει οσο γίνεται την δύναμη των μικρων μεν , μεγαλων σε δυνατότητες αισθητήρων δε στα χέρια του.

Τι θα μισήσει κάποιος άνθρωπος που αγαπαει την εικόνα μέσο κάμερας σε ενα κινητό ; 

Την οξύτητα ,που προσπαθούν να δημιουργήσουν εφε λεπτομέρειας απο τα πάντα , την επεξεργασία smoothness στα πρόσωπα τον ανθρώπων , όταν βλέπουν άνθρωπο κατι παθαίνουν !!!!

Και το nr που κάνουν για καλαμπουρι ,λες και ενα λιγο grain η θόρυβος ειναι ο εξω απεδω !

Απο εκει και περα φέρουν πολύ καλούς αισθητήρες σε απόδοση.

Υ.γ οι επιδόσεις μειώνονται αρκετά οταν το φως μειώνεται , τουλαχιστον στην δικια μου συσκευή , και επειδή οπως ειπα εχω παρακαμψει αρκετά πράγματα το αντιλαμβάνομαι αμέσως αυτο το πράγμα.

PSX_20200819_071134.jpg

PSX_20200819_071222.jpg

Επεξ/σία από georgerapp

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...