Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπαρχει κάποιος που να έχει εμπειρία από πραγματογνωμοσύνη ΤΕΕ για δικαστική χρήση ωστε να με κατοτοπίσει όσον αφορά κόστος/διαδικασια/tips και εαν τελικά άξιζε να μπει σε αυτή την διαδικασία;

Ευχαριστώ 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kat kat είπε

Υπαρχει κάποιος που να έχει εμπειρία από πραγματογνωμοσύνη ΤΕΕ για δικαστική χρήση ωστε να με κατοτοπίσει όσον αφορά κόστος/διαδικασια/tips και εαν τελικά άξιζε να μπει σε αυτή την διαδικασία;

Ευχαριστώ 

H πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ νομίζω διατάζεται απο το ίδιο το δικαστήριο αυτεπάγγελτα οχι με αίτηση πολίτη προς το δικαστήριο.

Δημοσ.

Οποιοσδήποτε μπορεί να ζητήσει πραγματογνωμοσύνη από το ΤΕΕ αλλά το κόστος είναι αρκετα μεγάλο. Γι'αυτό ρώτησα εάν έχει κάποιος εμπειρία.

Δημοσ.

Έχεις γραφτεί στο μητρώο του πρωτοδικείου; Τι σημαντικότερο είναι ότι πρέπει να έχεις κάνει ασφάλιση αστικής ευθύνης για τυχόν αγωγές εναντίον σου από τους προσφευγοντες. Έμπειροι μηχανικοί θα σου πουν ότι δεν αξίζει το ρισκο και η ταλαιπωρία για μια πραγματογνωμοσυνη. 

Δημοσ.
Στις 30/7/2020 στις 2:17 ΠΜ, Βασίλης_29 είπε

Έχεις γραφτεί στο μητρώο του πρωτοδικείου; Τι σημαντικότερο είναι ότι πρέπει να έχεις κάνει ασφάλιση αστικής ευθύνης για τυχόν αγωγές εναντίον σου από τους προσφευγοντες. Έμπειροι μηχανικοί θα σου πουν ότι δεν αξίζει το ρισκο και η ταλαιπωρία για μια πραγματογνωμοσυνη. 

Ειμαι ιδιώτης, νομίζω το βλεπεις απο την σκοπια του μηχανικου;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kat kat είπε

Ειμαι ιδιώτης, νομίζω το βλεπεις απο την σκοπια του μηχανικου;

Νόμιζα ότι είσαι μηχανικός. Ναι στο λέω από την πλευρά του μηχανικού. 

Λογικά χρειάζεσαι μία πραγματογνωμοσυνη για δικαστική χρήση. Βρίσκεις έναν μηχανικό του λες τα δεδομένα και συμφωνείτε σε μια τιμή που οι σοβαροί μηχανικοί θα σε βάλουν να υπογράψετε συμφωνητικό για την αμοιβή του. 

Δημοσ.

Στην εταιρεια που δουλευω εχουμε κανει χρηση τετοια υπηρεσιας.Το κοστος δεν το ειχα χειριστει εγω αλλα σε σχεση με την υποθεση ηταν απολυτως λογικο

Τωρα,επειδη εισαι αυτος που πληρωνει,ενδεχεται να εχεις εναν λογο στο τι θα γραφει,αλλα ολα αυτα παντα στα πλαισια καποια λογικης.Δεν μπορεις πχ να βαλεις το ΤΕΕ να γραψει οτι δεν χρειαζεται οπλισμενο σκυροδεμα για ενα σπιτια απο μπετον ή να το βαλεις να γνωμοδοτησει για θεματα που δεν εχουν να κανουν με αυτο (φορους κτλ) . Αυτα χοντρικα στα λεω αλλα καταλαβαινεις το πνευμα.Τελος,το κατα ποσο θα ειναι καθοριστικη η πραγματωσυνη για μια υποθεση-ενα θεμα σου, αυτο ειναι κατι δυσκολο να μετρηθει.Μια αποφαση βγαινει συναρτήσει πολλων παραγοντων,αυτο θα ειναι ενας παραγοντας,οχι αυτο που θα τα κρινει ολα.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...