Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε φίλο έχουν μπει υποψίες ότι υπάρχει περίπτωση να του παρακολουθούν το κινητό (κυρίως κλήσεις αλλά και συνομιλίες ενώ έχει το κινητό επάνω του). 

1) Υπάρχει κάποιος τρόπος να το τσεκαρουμε αν έχει περαστεί κάποιο πρόγραμμα μέσα?

Υπόψιν το κινητό δεν έχει ούτε ασφάλεια στο ξεκλείδωμα ούτε πιν... Οπότε είναι εύκολο για κάποιον να το κάνει.

2) αν γίνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, σε περίπτωση που είχε κάτι θα σβηστεί? 

Δημοσ.

Επαναφορά στην αρχική κατάσταση (εργοστασιακή) με διαγραφή όλων των δεδομένων και ξαναπέρασμα εφαρμογών κλπ.

• Like 2
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Helionar είπε

Επαναφορά στην αρχική κατάσταση (εργοστασιακή) με διαγραφή όλων των δεδομένων και ξαναπέρασμα εφαρμογών κλπ.

Ναι αυτό πρότεινα αλλά το θέμα του είναι αν μπορεί να σιγουρευτεί αν υπάρχει κάτι.

ΥΓ. Είναι δικηγόρος και πρόκειται για πολύ λεπτό θέμα.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, bwaaah είπε

Ναι αυτό πρότεινα αλλά το θέμα του είναι αν μπορεί να σιγουρευτεί αν υπάρχει κάτι.

Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων αρχικά και μετά πες του να μάθει να κλειδώνει το τηλέφωνο (αφού και ο ίδιος λες πως είναι λεπτό ζήτημα).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, bwaaah είπε

.... αφού είναι κ δικηγόρος, ένας λόγος παραπάνω να γνωρίζει κ να κρατάει ασφαλές το περιεχόμενο του (δεδομένα/συνομιλίες/texting κ ότι άλλο ευαίσθητο περιεχόμενο μπορεί να έχει στην κατοχή του).

Στην προκειμένη περίπτωση (όπως αναφέρθηκε παραπάνω) η λύση είναι ένα backup κ επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων....κ φυσικά συνετή κ σοβαρή συμπεριφορά ως προς την ασφάλεια, μετά από αυτό.

Λόγω της παρούσας φύσης κ στην θέση του, δεν θα εμπιστευόμουν εύκολα κάποιον "επαγγελματία" να μου το κάνει (απο τα λεγόμενα σου, διακρίνω κάποια ίχνη τεχνολογικού αναλφαβητισμού, ίσως λανθασμένα) αλλά θα διάβαζα, μελετούσα, μάθαινα ώστε να το κάνω μόνος μου.

Επεξ/σία από TechnoState
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, bwaaah είπε

Σε φίλο έχουν μπει υποψίες ότι υπάρχει περίπτωση να του παρακολουθούν το κινητό (κυρίως κλήσεις αλλά και συνομιλίες ενώ έχει το κινητό επάνω του). 

1) Υπάρχει κάποιος τρόπος να το τσεκαρουμε αν έχει περαστεί κάποιο πρόγραμμα μέσα?

Άσχετα με το πρόβλημα, όλες οι συσκευές που συνδέονται σε WiFi παρακολουθούνται. Εγώ σε κινητό που το έχω λιγότερο από μια εβδομάδα είχα ένα συμβάν. Προχθές το απόγευμα έλεγα ότι θα βάλω ξυπνητήρι στις 6 και κάνα 10λεπτο μετά μου έβγαλε ειδοποίηση το Google assistant να θυμηθώ να ρυθμίσω το ξυπνητήρι στις 6...

• Thanks 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, TechnoState είπε

.... αφού είναι κ δικηγόρος, ένας λόγος παραπάνω να γνωρίζει κ να κρατάει ασφαλές το περιεχόμενο του (δεδομένα/συνομιλίες/texting κ ότι άλλο ευαίσθητο περιεχόμενο μπορεί να έχει στην κατοχή του).

Στην προκειμένη περίπτωση (όπως αναφέρθηκε παραπάνω) η λύση είναι ένα backup κ επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων....κ φυσικά συνετή κ σοβαρή συμπεριφορά ως προς την ασφάλεια, μετά από αυτό.

Λόγω της παρούσας φύσης κ στην θέση του, δεν θα εμπιστευόμουν εύκολα κάποιον "επαγγελματία" να μου το κάνει (απο τα λεγόμενα σου, διακρίνω κάποια ίχνη τεχνολογικού αναλφαβητισμού, ίσως λανθασμένα) αλλά θα διάβαζα, μελετούσα, μάθαινα ώστε να το κάνω μόνος μου.

Μιλάμε για 50+ ετών και ναι δεν έχει καλή σχέση με τη τεχνολογία....

Την επαναφορά θα την κάνω εγώ αύριο και θα του βάλω κωδικούς κτλ οπότε δεν έχουμε θέμα εκεί.

Το θέμα κυρίως είναι να εξακριβωθεί από που έγινε η "διαρροή".

Δημοσ.

Από το

2 ώρες πριν, bwaaah είπε

Σε φίλο έχουν μπει υποψίες

ο οποίος είναι άσχετος με την τεχνολογία..

φτάσαμε στο

2 λεπτά πριν, bwaaah είπε

να εξακριβωθεί από που έγινε η "διαρροή"

Μάλιστα..
Πες του οτι 99,9% δεν έχει γίνει τίποτα και να ξεκινήσει απλά να γίνεται πιο σοβαρός και υπέυθυνος χρήστης. Στο 0,1% (ούτε καν) που πράγματι συνέβη κάτι, πες του πάλι να μην ανησυχεί, γιατί δεν πρόκειται ποτέ να το μάθει. Και πες του να κόψει επίσης τις θεωρίες συνομωσίας.
Αυτά.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Giorgos9004 είπε

Άσχετα με το πρόβλημα, όλες οι συσκευές που συνδέονται σε WiFi παρακολουθούνται. Εγώ σε κινητό που το έχω λιγότερο από μια εβδομάδα είχα ένα συμβάν. Προχθές το απόγευμα έλεγα ότι θα βάλω ξυπνητήρι στις 6 και κάνα 10λεπτο μετά μου έβγαλε ειδοποίηση το Google assistant να θυμηθώ να ρυθμίσω το ξυπνητήρι στις 6...

Ρε τον assistant!!! Σε κρυφακούει!!!!

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, l337 είπε

Από το

ο οποίος είναι άσχετος με την τεχνολογία..

φτάσαμε στο

Μάλιστα..
Πες του οτι 99,9% δεν έχει γίνει τίποτα και να ξεκινήσει απλά να γίνεται πιο σοβαρός και υπέυθυνος χρήστης. Στο 0,1% (ούτε καν) που πράγματι συνέβη κάτι, πες του πάλι να μην ανησυχεί, γιατί δεν πρόκειται ποτέ να το μάθει. Και πες του να κόψει επίσης τις θεωρίες συνομωσίας.
Αυτά.

Διαρροή υπάρχει από όσα μου είπε, υποψία έχει ότι έγινε από το κινητό.

Σε θέμα που υποτίθεται γνωρίζει αυτός κ ο εντολέας του αποδείχτηκε ότι το γνωρίζει και με λεπτομέρειες ο αντίδικος...

Δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με το τι και πως, εγώ να βοηθήσω προσπαθώ στο θέμα του κινητού. Αν είναι κάτι άλλο δεν μπορώ να κάνω κάτι. 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, Giorgos9004 είπε

δεν εχει σχεση το wifi, εχεις δωσει δικαιωμα στο google assistant. δε ξερω αμα χρειαζεται να μεταδοσει τη πληροφορια σε καποιο cloud για να επεξεργαστει μια λυση (πχ να σου προτινει να βαλεις ξυπνητηρι), παντως σιγουρα χρησιμοποιει το μικροφωνο και χωρις wifi

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Moderators
Δημοσ.

Ο κυριος τροπος ελεγχου του κινητου σε επιπεδο software ειναι μεσω εγκαταστασης αρχειου εφαρμογης.

Για  να γινει αυτο, πρεπει να του στειλει καποιος το αρχειο και να δεχθει την εγκατασταση του. Συνηθως επειδη υπαρχουν δικλειδες ασφαλειας, πρεπει ο χρηστης να περασει απο δυο τρια βηματα για να γινει η εγκατασταση. 
Ο αλλος τροπος ειναι να παρει καποιος στα χερια του τη συσκευη και να του κανει manually εγκατασταση. Αν εχει καποιος προσβαση λοιπον στη συσκευη γινεται ευκολα.

Στην πρωτη περιπτωση ενα Hard Reset σβηνει τα παντα και ουτε γατα ουτε ζημια. Στην δευτερη περιπτωση ισχυει κατα κανονα το ιδιο, απλως εδω υπαρχει αλλη μια παραμετρος που εχει να κανει με το ποσο χρονο εχει στη διαθεση του καποιος που θα κανει εγκατασταση του κακοβουλου προγραμματος. Αν εχει απλετο χρονο, το περναει σε επιπεδο συστηματος και δεν σβηνεται ουτε με Hard Reset. Τραβηγμενο μεν, το αναφερω δε ετσι για να υπαρχει.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Giorgos9004 είπε

Να τον προσεχεις τον assistant γιατι αμα σου παρει τον αερα, θα σου κανει και εμβολιο κατα του κωρονοιου με ενσωματωμενο 5G τσιπακι απο τα εργαστηρια του bill gates..

Για το Θεο εν ετει 2020...

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

δεν εχει σχεση το wifi, εχεις δωσει δικαιωμα στο google assistant. δε ξερω αμα χρειαζεται να μεταδοσει τη πληροφορια σε καποιο cloud για να επεξεργαστει μια λυση (πχ να σου προτινει να βαλεις ξυπνητηρι), παντως σιγουρα χρησιμοποιει το μικροφωνο και χωρις wifi

Από εδώ το απενεργοποιώ? 

Screenshot_20200728_222047_com.huawei.hidisk.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...