Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, malakudi είπε

Δούλεψε;

δεν μου δινει αυτη την επιλογη η mobo μου!!!

αλλα 2 μερες τωρα δεν μου το εχει κανει....

Δημοσ.

Ρίξε και μια ματιά στον δίσκο σου πάντως με κανα διαγνωστικό hd sentinel κτλ...

Σε όσους κι αν εχεις...Μπορεί να είναι μια χαρά αυτός με το λειτουργικό και κάποιος άλλος να στην κάνει...

Είναι παμπόνηρα εξαρτήματα κι αυτά να ξέρεις...Χεχεχε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/8/2020 στις 7:27 ΜΜ, malakudi είπε

Δούλεψε;

φιλος νομιζω οτι αθτο ηταν το προβλημα μου, εχω απο την κυριακη με κλοκαρισμενη πλεον τη cpu και ram, και το μηχανημα δεν εχει κλεισει απο τοτε και δουλευει χωρις κανενα προβλημα!!!

Επεξ/σία από Diabatiis
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Diabatiis είπε

φιλος νομιζω οτι αθτο ηταν το προβλημα μου, εχω απο την κυριακη με κλοκαρισμενη πλεον τη cpu και ram, και το μηχανημα δεν εχει κλεισει απο τοτε και δουλευει χωρις κανενα προβλημα!!!

OK, αυτό που κάνει αυτή η ρύθμιση είναι να μην επιτρέπει τη CPU να πέφτει σε πολύ χαμηλά idle voltages (κάτω από 0,5V). Χρησιμοποιείται όταν υπάρχει πρόβλημα σε κάποια τροφοδοτικά που δε συμπεριφέρονται σωστά με τόσο χαμηλό voltage. Η προσωπική μου εμπειρία έχει δείξει ότι κάποιες φορές φταίει και το ίδιο το CPU - έχει δηλαδή πρόβλημα στα πολύ χαμηλά voltages - και με αυτό το option το προσπερνάς. Πως θα ξέρεις όμως αν φταίει η CPU ή το τροφοδοτικό σου; Θα πρέπει να δοκιμάσεις κάποιο άλλο τροφοδοτικό που ξέρεις σίγουρα ότι σε άλλο Ryzen σύστημα δεν παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα και αν δημιουργείται πάλι το πρόβλημα, τότε φταίει η CPU. Προσωπικά νομίζω δεν έχει νόημα να το ψάχνεις τόσο πολύ, απλώς βάζεις αυτή τη ρύθμιση και είσαι ΟΚ.

Ο Ryzen 1700X που είχα είχε αυτό ακριβώς το πρόβλημα, το είχα δοκιμάσει με 2-3 διαφορετικά τροφοδοτικά και έκανε το ίδιο. Μόνο με αυτή τη ρύθμιση δεν το πάθαινε.

Επεξ/σία από malakudi
  • Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, malakudi είπε

OK, αυτό που κάνει αυτή η ρύθμιση είναι να μην επιτρέπει τη CPU να πέφτει σε πολύ χαμηλά idle voltages (κάτω από 0,5V). Χρησιμοποιείται όταν υπάρχει πρόβλημα σε κάποια τροφοδοτικά που δε συμπεριφέρονται σωστά με τόσο χαμηλό voltage. Η προσωπική μου εμπειρία έχει δείξει ότι κάποιες φορές φταίει και το ίδιο το CPU - έχει δηλαδή πρόβλημα στα πολύ χαμηλά voltages - και με αυτό το option το προσπερνάς. Πως θα ξέρεις όμως αν φταίει η CPU ή το τροφοδοτικό σου; Θα πρέπει να δοκιμάσεις κάποιο άλλο τροφοδοτικό που ξέρεις σίγουρα ότι σε άλλο Ryzen σύστημα δεν παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα και αν δημιουργείται πάλι το πρόβλημα, τότε φταίει η CPU. Προσωπικά νομίζω δεν έχει νόημα να το ψάχνεις τόσο πολύ, απλώς βάζεις αυτή τη ρύθμιση και είσαι ΟΚ.

Ο Ryzen 1700X που είχα είχε αυτό ακριβώς το πρόβλημα, το είχα δοκιμάσει με 2-3 διαφορετικά τροφοδοτικά και έκανε το ίδιο. Μόνο με αυτή τη ρύθμιση δεν το πάθαινε.

το τροφοδοτικο το ειχα σε προηγουμενο ryzen 1600x και δουλευε μια χαρα χωρις κανενα προβλημα αρα λεω οτι ειναι ο επεξεργαστης κατι που αν με αυτη τη ρυθμισει ειναι οκ δε με πειραζει καθολου!!!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...