Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα,

Πρόσφατα προέβη σε αγορά της 5700 xt nitro+ και βλέποντας το bottleneck που υφίσταται, λόγω παλιού συστήματος, αποφάσισα να προχωρήσω σε αναβάθμιση των εν λόγω εξαρτημάτων.

Αρχικά το υπάρχον σύστημα είναι το εξής:

• CPU: i5 4590 (με aftermarket ψύκτρα της corsair)
  • MOBO: Asrock H97M Pro4
  • RΑΜ: corsair vengeance DDR3 8GB
  • GPU: sapphire rx 5700 xt nitro+
  • PSU: cooler master gx 550W
  • Monitor: LG 23in 1080p 60hz
  • SSD: Samsung 850 evo 250GB
  • HDD: Samsung 1TB

Κάνοντας μια έρευνα αγοράς στο skroutz και έχοντας budget  τα 300-350 Ε σκεφτόμουν τα εξής:

Βέβαια διαβάζοντας ότι οι επεξεργαστές της AMD επωφελούνται από μνήμες με υψηλό χρονισμό σκεφτόμουν αν αξίζουν οι εξής μνήμες G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4-3600MHz. Σε αυτή την περίπτωση η μητρική που αναφέρω παραπάνω μπορεί να υποστηρίξει τον χρονισμό στα 3600hz ή πρέπει να προβώ σε καλύτερη όπως αυτή MSI B450 Tomahawk Max ;

Σημειωτέον ότι ο υπολογιστής πέρα από απλές εργασίες χρησιμοποιείται για παιχνίδια τύπου AC: Odyssey, Shadow of Tomb Raider, Witcher 3 κ.α. Επίσης γνωρίζω ότι η κάρτα γραφικών είναι overkill για την οθόνη, η οποία θα αναβαθμιστεί σε ύστερο χρόνο. 

Οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση καλοδεχούμενη , ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας !

Δημοσ.

Αν αυτά τα λεφτά που διαθέτεις δεν συμπεριλαμβάνουν πιθανή πώληση του υπάρχοντος συστήματος που έχεις θα σου πρότεινα να το πουλήσεις χωρίς την γραφικών που την χρειάζεσαι για 160-190 ευρώ για να φύγει και να πάρεις μια καλύτερη μητρική και έναν καλύτερο δίσκο (970 evo plus). Επίσης θα χρειαστείς καλύτερο case με δυνατότητες για πολλαπλά case fans. Επίσης τα 3200 που αναφέρεις στην αρχική σου ιδέα νομίζω είναι στην κατηγορία του υψηλού χρονισμού οπότε μπορείς να αφήσεις αυτες τις ram.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, AthinakisPan είπε

Αν αυτά τα λεφτά που διαθέτεις δεν συμπεριλαμβάνουν πιθανή πώληση του υπάρχοντος συστήματος που έχεις θα σου πρότεινα να το πουλήσεις χωρίς την γραφικών που την χρειάζεσαι για 160-190 ευρώ για να φύγει και να πάρεις μια καλύτερη μητρική και έναν καλύτερο δίσκο (970 evo plus). Επίσης θα χρειαστείς καλύτερο case με δυνατότητες για πολλαπλά case fans. Επίσης τα 3200 που αναφέρεις στην αρχική σου ιδέα νομίζω είναι στην κατηγορία του υψηλού χρονισμού οπότε μπορείς να αφήσεις αυτες τις ram.

Δεν προτίθεμαι να πουλήσω το υπάρχον σύστημα καθώς θα περάσει στη σύντροφο. Όσον αφορά την καλύτερη μητρική, έχεις κάποια συγκεκριμένη υπόψη; Το case που έχω αυτή τη στιγμή είναι το corsair spec-01 και ικανοποιεί τις τωρινές μου ανάγκες. Ευχαριστώ για την απάντηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω για μητρική δεν χρειάζεται να σε πω μοντέλο. Παρά να έχει κάτι καλύτερο από B450 chipset και ότι εγώ προτιμώ την ποιότητα της Asus. Αν παρόλα αυτά πας σε B450 chipset εγώ έχω την ASUS B450 Prime Plus. Την διάλεξα για τον λόγο ότι έχει 3 chassis fans για να καθορίζω μεμονωμένα τα case fans όπως θέλω εγώ. Σε αντίθετη περίπτωση μπορείς απλά να πάρεις case fan hub απλά θα έχουν όλα μία ταχύτητα. Επίσης ποια ψύχτρα after market έχεις για την CPU; Έχει αντάπτορα για AMD AM4 cpu? Αν όχι καλό θα ήταν για τον 3600 να πάρεις και μια αερόψυξη (την προτιμώ από υδρόψυξη για να μην έχεις ατυχήματα με τα υγρά) της bequiet(vfm). 

Τέλος εφόσον θες να κρατήσεις το case αυτό καλό θα ήταν να αγόραζες τα vfm case fans της Artic ανάλογα με το υποστηρίζομενο μέγεθος fan που υποστηρίζει το κουτί σου. Θα πρότεινα να έχει 2 μπροστά για εισαγωγή και 2 πίσω(1 πάνω 1 από πίσω ) για εξαγωγή γιατί προσωπικά είμαι φαν του ουδέτερου airflow.

Επεξ/σία από AthinakisPan
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, AthinakisPan είπε

Νομίζω για μητρική δεν χρειάζεται να σε πω μοντέλο. Παρά να έχει κάτι καλύτερο από B450 chipset και ότι εγώ προτιμώ την ποιότητα της Asus. Αν παρόλα αυτά πας σε B450 chipset εγώ έχω την ASUS B450 Prime Plus. Την διάλεξα για τον λόγο ότι έχει 3 chassis fans για να καθορίζω μεμονωμένα τα case fans όπως θέλω εγώ. Σε αντίθετη περίπτωση μπορείς απλά να πάρεις case fan hub απλά θα έχουν όλα μία ταχύτητα. Επίσης ποια ψύχτρα after market έχεις για την CPU; Έχει αντάπτορα για AMD AM4 cpu? Αν όχι καλό θα ήταν για τον 3600 να πάρεις και μια αερόψυξη (την προτιμώ από υδρόψυξη για να μην έχεις ατυχήματα με τα υγρά) της bequiet(vfm). 

Τέλος εφόσον θες να κρατήσεις το case αυτό καλό θα ήταν να αγόραζες τα vfm case fans της Artic ανάλογα με το υποστηρίζομενο μέγεθος fan που υποστηρίζει το κουτί σου. Θα πρότεινα να έχει 2 μπροστά για εισαγωγή και 2 πίσω(1 πάνω 1 από πίσω ) για εξαγωγή γιατί προσωπικά είμαι φαν του ουδέτερου airflow.

Η ψύκτρα που έχω είναι η εξής https://www.corsair.com/eu/en/Categories/Products/Liquid-Cooling/Air-Series™-A50-CPU-Cooler/p/CAFA50 . Σχετικά με fans έχω ήδη 4 (2 μπροστά, 1 πάνω κι ένα πίσω) και με ικανοποιούν για την ώρα. Το ζήτημα είναι ποια  μητρική και ποιες  μνήμες ram θα προτείνατε να πάρω; Ευχαριστώ

Δημοσ.

Αυτή η ψύκτρα δεν κουμπώνει σε 3600 cpu. Πάρε αυτά που προτείνεις εσύ από μητρική και ram αν θες να είσαι στον οικονομικό στόχο που θες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...