Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

..και πρόσφατα το είπα πως αμάξια μου κλέψανε, πορτοφόλια έχασα με 420€, τόσες γκαντεμιές γενικότερα και το κινητό εκεί.. αντέχει..

Xiaomi Mi6 Ceramic 6/128GB.

Αμ ΔΕ. Δεν μπήκε όπως νομίζετε μέσα στη θάλασσα εξ ολοκλήρου. Απλά βράχηκε, με θαλασσινό νερό. Εν τω μεταξύ είναι και Splash Proof το συγκεκριμένο.

Έδειχνε να λειτουργεί, το σκούπισα με ένα πανάκι και για την ώρα δεν είχε πάει καν ο νους μου. Μετά από λίγη ώρα, ενώ το ΦΟΡΤΙΖΑ κιόλας με powerbank, παρατηρώ πως δεν λειτουργούν καθόλου τα VOLUME UP/DOWN, αργότερα και το Power button κολλούσε, μετά ξεκίνησε ένα αιώνιο boot-loop μέχρι να πεθάνει η μπαταρία. Σε μια φάση κατάφερα και ξαναμπήκα στο menu, αλλά δεν κατάφερα πολλά, πατώντας το power button για να ανοιγοκλείσω την οθόνη ξαναέπεσε στο boot-loop.

Το ζήτημα μου είναι άλλο τώρα. Το πήγα σε έναν επαγγελματία στο Περιστέρι. Ενώ έλεγαν ΤΣΑΜΠΑ έλεγχος, εγώ κατέληξα να τους παρακαλάω να πληρώσω 20€ για ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ και ότι γίνει ας γίνει, γιατί απαιτούσαν όλους μου τους κωδικούς. 

Τώρα μιλάμε για τετραψήφιο που χρησιμοποιώ σε ATM, και ένα σκασμό πράγματα μέσα, ακόμα και τα Hidden θα ήταν προσβάσιμα αφού θα τους έδινα και το μοτίβο! Εγώ δε συνεργάστηκα έτσι. Τους είπα να κάνουν έναν καθαρισμό, να προσπαθήσουν να το κάνουν να ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ και ας μην του κάνουν έλεγχο σε κάμερες/ηχεία κτλπ.

Είμαι παράλογος; Ξέρω πως οι προσωπικές μου στιγμές δεν ενδιαφέρουν ΚΑΝΕΝΑΝ. Γενικά είμαι από αυτούς που τους καίει όσο λιγότερο το "προσωπικό δεδομένο", αλλά άλλο να με δουν γυμνό να βάζω αγγούρια εκεί που δεν μπαίνουν - και άλλο να τους δώσω ΟΤΙ κωδικό με ακολουθεί από το 2013 για τόσο ακραία πράγματα όπως τραπεζικά και βάλε. Μου φαίνεται ακραίο.

Βοηθήστε με με καμία συμβουλή.. σας παρακαλώ..

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, JiovanniGeorgeo είπε

..και πρόσφατα το είπα πως αμάξια μου κλέψανε, πορτοφόλια έχασα με 420€, τόσες γκαντεμιές γενικότερα και το κινητό εκεί.. αντέχει..

Αμ ΔΕ. Δεν μπήκε όπως νομίζετε μέσα στη θάλασσα εξ ολοκλήρου. Απλά βράχηκε, με θαλασσινό νερό. Εν τω μεταξύ είναι και Splash Proof το συγκεκριμένο.

Έδειχνε να λειτουργεί, το σκούπισα με ένα πανάκι και για την ώρα δεν είχε πάει καν ο νους μου. Μετά από λίγη ώρα, ενώ το ΦΟΡΤΙΖΑ κιόλας με powerbank, παρατηρώ πως δεν λειτουργούν καθόλου τα VOLUME UP/DOWN, αργότερα και το Power button κολλούσε, μετά ξεκίνησε ένα αιώνιο boot-loop μέχρι να πεθάνει η μπαταρία. Σε μια φάση κατάφερα και ξαναμπήκα στο menu, αλλά δεν κατάφερα πολλά, πατώντας το power button για να ανοιγοκλείσω την οθόνη ξαναέπεσε στο boot-loop.

Το ζήτημα μου είναι άλλο τώρα. Το πήγα σε έναν επαγγελματία στο Περιστέρι. Ενώ έλεγαν ΤΣΑΜΠΑ έλεγχος, εγώ κατέληξα να τους παρακαλάω να πληρώσω 20€ για ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ και ότι γίνει ας γίνει, γιατί απαιτούσαν όλους μου τους κωδικούς. 

Τώρα μιλάμε για τετραψήφιο που χρησιμοποιώ σε ATM, και ένα σκασμό πράγματα μέσα, ακόμα και τα Hidden θα ήταν προσβάσιμα αφού θα τους έδινα και το μοτίβο! Εγώ δε συνεργάστηκα έτσι. Τους είπα να κάνουν έναν καθαρισμό, να προσπαθήσουν να το κάνουν να ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ και ας μην του κάνουν έλεγχο σε κάμερες/ηχεία κτλπ.

Είμαι παράλογος; Ξέρω πως οι προσωπικές μου στιγμές δεν ενδιαφέρουν ΚΑΝΕΝΑΝ. Γενικά είμαι από αυτούς που τους καίει όσο λιγότερο το "προσωπικό δεδομένο", αλλά άλλο να με δουν γυμνό να βάζω αγγούρια εκεί που δεν μπαίνουν - και άλλο να τους δώσω ΟΤΙ κωδικό με ακολουθεί από το 2013 για τόσο ακραία πράγματα όπως τραπεζικά και βάλε. Μου φαίνεται ακραίο.

Τι εννοείς απαιτούν όλους σου τους κωδικούς; 

Τι σχέση έχουν οι κωδικοί σου με το νερό που πήρε το κινητό;  Και τι είπαν ότι θα κάνουν με τους κωδικούς σου; 

Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι να ζήτησαν τον κωδικό για να ανοίξει το κινητό ώστε να το τεσταρουν...

Δημοσ.

Γιατι χρησιμοποιεις τον ιδιο κωδικο απο το κινητο σου μεχρι την τραπεζα σου; Ποιος σου ειπε οτι ειναι καλη πρακτικη ή οτι δε θα χρειαστει να δωσεις τον κωδικο για σερβις του κινητου; Φανταζομαι insomnia, facebook, email κλπ εχεις τον ιδιο κωδικο με αυτη την λογικη σωστα;

Δημοσ.

Η πιο κακή πρακτική είναι να έχεις τον ίδιο κωδικό παντού, γιατί αν σε χακάρουν απλά την πάτησες (ιδικά αν κάποιος δει τον κωδικό σου που βάζεις στο κινητό). Αν δεν θες να δώσεις κωδικό, στην θέση σου θα προσπαθούσα να το κάνω να ξανα ανοίξει και θα άλλαζα τον κωδικό ή θα τον αφαιρούσα (αν μπορείς να το κάνεις στην κατάσταση που είναι το κινητό σου). Όπως και να χει αν και όταν λυθεί το πρόβλημά σου κάνε αλλαγή κωδικών ΧΘΕΣ. Όταν έχεις χρόνο δες και αυτό καθώς είπες πως έχεις τον ίδιο κωδικό σε πολλούς λογαριασμούς σου (και είναι μόνο 4 ψηφία 🤒 ).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, JiovanniGeorgeo είπε

1) Το να σου κανουν καθαρισμό δεν απαιτεί κωδικούς.

2) Το να σου κάνουν reset σε εργοστασιακές ρυθμίσεις και να χάσεις όλα τα δεδομένα σου δεν απαιτεί κωδικούς.

3) Το να σου κάνουν ελεγχο λειτουργίας χωρίς γινει reset ομως οπως καταλαβαίνεις χρειαζεται κωδικούς

Εαν ζητησες το (1) και το (2) τοτε μην δινεις τιποτε.

Εαν ζήτησες το (3) ομως αναγκαστικα δεν υπαρχει αλλη επιλογη.

Ή κάτσε εκει μαζί τους κατα την επισκευή του τηλεφωνου σου να επιβλέπεις (εαν το δεχονται βεβαια).

Δεν δινω και μεγαλες δυνατοτητες επιβιωσης βεβαια του τηλεφωνου σου. Οταν εχουμε θεματα με νερα τότε δεν ανοιγοκλείνουμε το τηλεφωνο. Κλεινεις τα παντα απο ρευματα και το πας επειγοντως για ανοιγμα και καθαρισμο υγρασιας. Το οτι επιπλεον μιλαμε για θαλασσινο νερο το κανει ακομη πιο δυσκολο. Ακομη και εαν συνελθει φροντισε να κανεις backup τα παντα ολα και να αναμένεις μικρό υπολοιπο ζωης ακομη για αυτο.

22 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε

Η πιο κακή πρακτική είναι να έχεις τον ίδιο κωδικό παντού, γιατί αν σε χακάρουν απλά την πάτησες (ιδικά αν κάποιος δει τον κωδικό σου που βάζεις στο κινητό). Αν δεν θες να δώσεις κωδικό, στην θέση σου θα προσπαθούσα να το κάνω να ξανα ανοίξει και θα άλλαζα τον κωδικό ή θα τον αφαιρούσα (αν μπορείς να το κάνεις στην κατάσταση που είναι το κινητό σου). Όπως και να χει αν και όταν λυθεί το πρόβλημά σου κάνε αλλαγή κωδικών ΧΘΕΣ. Όταν έχεις χρόνο δες και αυτό καθώς είπες πως έχεις τον ίδιο κωδικό σε πολλούς λογαριασμούς σου (και είναι μόνο 4 ψηφία 🤒 ).

Ε, καλα. Δεν ειναι προβλημα αυτο τωρα. Πηγαινει και αλλαζει τους κωδικους σε τραπεζες κλπ. Εαν παλι βαριεται απλα παει και αγοραζει καινουργιο τηλεγωνο.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1
Δημοσ.

Εμενα το κινητο μου επεσε μεσα σε κουβά με χλωρινη και το εχασα για ενα χρόνο μέχρι που πρόσφατα αποφασισε να ξαναλειτουργησει σα να μην τρεχει τιποτα και είναι σαν καινούργιο.

ΥΓ) Πηγαινε το σε αλλον τεχνικό! Κωδικους να φτιαχνεις με password generator και οχι με το μυαλο σου και να τους σωζεις σε εναν διαχειριστη κωδικων, πχ αυτον. Υπαρχει και για κινητο και για υπολογιστή οποτε μπορεις να εχεις τους κωδικους σου μαζι.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Ε, καλα. Δεν ειναι προβλημα αυτο τωρα. Πηγαινει και αλλαζει τους κωδικους σε τραπεζες κλπ. Εαν παλι βαριεται απλα παει και αγοραζει καινουργιο τηλεγωνο.

Συμφωνώ πως δεν είναι αυτό το πρόβλημα τώρα, αλλά τείνω να γίνομαι πολύ υπερβολικός όταν γίνονται "λάθος επιλογές" σε πράγματα που είναι σημαντικά, ούτως ώστε να μην το αφήσει ο οποιοσδήποτε έτσι όπως το έχει τώρα και περάσει ο καιρός...

Δημοσ.

Με τον κωδικό που δεν είναι το PIN της τράπεζας, μπαίνεις στο KEEP μου και βλέπεις διάφορους άλλους. Τα περισσότερα τα έχω "κάπως" γραμμένα. Δε βγάζεις άκρη, αλλά και πάλι δε ξέρω τι έχω και τι δεν έχω.

Εγώ σε αυτό που είπε ο xaerialtwistx ελπίζω. Πως κάνουν κάτι τέτοια παιχνίδια τα ηλεκτρονικά, αλλά δεν αναιρώ το γεγονός που λέει και το άλλο το παλικάρι πως μαλακίστηκα που το είχα ανοιχτό και πως ίσως δεν ξεμπερδέψω έτσι εύκολα και χτυπήσει σε κάνα μήνα πάλι.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, JiovanniGeorgeo είπε

Με τον κωδικό που δεν είναι το PIN της τράπεζας, μπαίνεις στο KEEP μου και βλέπεις διάφορους άλλους. Τα περισσότερα τα έχω "κάπως" γραμμένα. Δε βγάζεις άκρη, αλλά και πάλι δε ξέρω τι έχω και τι δεν έχω.

Εγώ σε αυτό που είπε ο xaerialtwistx ελπίζω. Πως κάνουν κάτι τέτοια παιχνίδια τα ηλεκτρονικά, αλλά δεν αναιρώ το γεγονός που λέει και το άλλο το παλικάρι πως μαλακίστηκα που το είχα ανοιχτό και πως ίσως δεν ξεμπερδέψω έτσι εύκολα και χτυπήσει σε κάνα μήνα πάλι.

Συγνωμη αλλα επειδη τα εχω περασει αυτα το ξερω.

Υγρασια σημαινει οξειδωση στην πιο απλη περιπτωση. Θελει καλο καθαρισμα και μαλιστα εαν το κινητο εισαι τυχερος και συνελθει θελει και 2ο καθαρισμα και 3ο καθαρισμα μετα απο 1-2 μηνες το καθενα. Η οξειδωση δεν ειναι κατι που γινεται σε μια ημερα γι αυτο και σου λεω οτι καλο ειναι να το ξανανοιξεις και να το καθαρισεις. Εαν μπορεις το κανεις και μονος σου. Βεβαια εαν καπου υπαρχει και καποιος που κανει επιπλεον του σπρευ και καθαρισμο με ultrasonic μηχανημα ακομη καλυτερα.

Υγρασια + αλατι σημαινει μεγαλο προβλημα.

Αλλατονερο που εξατμίστηκε σημαίνει καταλοιπα αλατιου παντου. Δεν ειναι χλωρινη που στο κατω κατω ειναι και καθαριστικο εως ενα σημειο!

Μην ξεγελιεσαι. Και γιατι να μην κανεις μια σοβαρη προσπαθεια να το σωσεις αφου το ξεκινησες? Οχι οτι δινω πολλες πιθανοτητες αλλα εαν το αφησεις ετσι εχεις μηδενικες.

Το οτι επεμενες να το λειτουργησεις δεν το καταλαβα ειναι η αληθεια. Απλα αντι να εχεις προβλημα μονο υγρασιας παιζει να εχεις και καμενα κυκλωματα απο βραχυκλώμα πια. Sorry αλλα μεγιστο λαθος.

Ξεχασε τους κωδικους. Ξεχασε τα δεδομενα. Οσο περνανε οι ωρες και δεν το καθαριζουν τοσο μειωνονται οι πιθανοτητες επισκευης.

Πες τους να κανουν Hard Reset και πολυ καλο καθαρισμα ΑΜΕΣΑ και παρακαλας να εισαι απο τους τυχερους.

Δημοσ.

Για αρχή, τους ζήτησα να το καθαρίσουν με τις διαδικασίες τους.

Αν ανοίγει, θα το παραλάβω, και θα το πάω για καθαρισμό ΞΑΝΑ σε μισό / ένα μήνα. Αν δεν ανοίγει, θα το πάω και αλλού - κάποιον μου σύστησαν ήδη δοκιμασμένο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, JiovanniGeorgeo είπε

Για αρχή, τους ζήτησα να το καθαρίσουν με τις διαδικασίες τους.

Αν ανοίγει, θα το παραλάβω, και θα το πάω για καθαρισμό ΞΑΝΑ σε μισό / ένα μήνα. Αν δεν ανοίγει, θα το πάω και αλλού - κάποιον μου σύστησαν ήδη δοκιμασμένο.

Μήπως να το πέταγες και να έπαιρνες καινούργιο κινητό;  Πιο φτηνά θα σου βγει νομίζω!

Δημοσ.

20€ είναι να δώσω.. δε το αξίζει το Mi6 128 Ceramic.. το οποίο είναι ΚΑΙ SPLASH PROOF το φελέκι μου.

Άντε να δώσω άλλα 20 και το αφήνω στην άκρη.

Γκαφρά, δεν φίλε μου. Τα έχω χάσει όλα με ατυχίες και βρήκα δουλειά που η υπηρεσία μου δεν μου βγάζει σπυριά αλλά το μηνιάτικο είναι -200€. Δεν μπορώ να τα έχω όλα.

Τα σκέφτομαι όλα και θέλω να κλάψω λίγο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1ον, μη δώσεις κανένα κωδικό, και 2ον μην λες πουθενά, (ιδίως εδώ) ότι ο κωδικός αυτός είναι για τράπεζες κτλ

Αν το πρόβλημα ήταν το boot-loop, δεν χρειάζονται οι κωδικοί, το αφήνουν στη φάση που ζητάει pin λίγη ώρα να δουν αν θα κάνει πάλι restart

γενικά μετά από επαφή με περίεργα υγρά πχ θάλασσα, ποτό, αναψυκτικό κτλ είναι καλύτερα να μην το σκουπίσεις αμέσως, αλλά να το βρέξεις πρώτα λίγο με ένα υγρό πανί.

Επεξ/σία από k_dinos
Δημοσ.

Αδερφέ δεν το έκανα. Όλα χτυπούσαν καμπανάκι όταν μου το ζητούσαν.

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον ρε παιδιά.. μόνο η παρέα σας..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...