Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Super Moderators Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Just now, tsakis11 said: 45 WATT περισσοτερα με 700+ ΜΗΖ πανω...δε μου φαινεται κακο 201 με 246 Και -2 cores. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsakis11 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 ναι με 2πλασια λιθογραφια.. Θελω να πω πως τα πραγματα δεν ειναι οσο τραγικα παρουσιαζονται.. Εκανε τεραστιο βημα η AMD ναι.. Ειναι value for money ναι...Αυτο ομως δε σημαινει πως πρεπει να κανουμε κηδειες... Τα λενε θερμαστρες και αλλα τοσα για 45 watt...βρες εσυ μια λογικη ! και απο θεμα θερμοκρασιας οποιος θελεις τον προσκαλω εδω στον παγκο να ερθει να δει με τα ματια του λενε για 700 ευρω..500 εχει..ποσο ειχε ο 3900χ οταν βγηκε ? εγω 470 τον ειχα παρει..και δεν εχουν επαφη σε επιδοσεις.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Super Moderators Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 4 minutes ago, tsakis11 said: λενε για 700 ευρω..500 εχει. Όχι άμεσα διαθέσιμος πάντως. Γενικότερα δεν βρίσκεις εύκολα 10900Κ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atropa Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 5 minutes ago, tsakis11 said: ναι με 2πλασια λιθογραφια.. Θελω να πω πως τα πραγματα δεν ειναι οσο τραγικα παρουσιαζονται.. Εκανε τεραστιο βημα η AMD ναι.. Ειναι value for money ναι...Αυτο ομως δε σημαινει πως πρεπει να κανουμε κηδειες... Τα λενε θερμαστρες και αλλα τοσα για 45 watt...βρες εσυ μια λογικη ! και απο θεμα θερμοκρασιας οποιος θελεις τον προσκαλω εδω στον παγκο να ερθει να δει με τα ματια του λενε για 700 ευρω..500 εχει..ποσο ειχε ο 3900χ οταν βγηκε ? εγω 470 τον ειχα παρει..και δεν εχουν επαφη σε επιδοσεις.. 659e βρίσκω τον 10900κ στην ελλαδα στην φτηνότερη που βρήκα και δεν είναι διαθέσιμος πουθενά 413e βρήκα τον 3900χ.. με απλή λογική για 5-10% στα παιχνίδια και σχεδόν πουθενά σε productivity και με 240ε διάφορα στην τιμή δε τον λες και κελεπούρι ούτε άρχοντα τον επιδόσεων. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsakis11 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, Thresh είπε Όχι άμεσα διαθέσιμος πάντως. Γενικότερα δεν βρίσκεις εύκολα 10900Κ. Θα ειμαι οσο πιο ειλικρινης γινεται..ουτε 3900Χ εβρισκα οταν εψαχνα..μολις ειχε βγει Δε διαφωνω με την τεραστια επιτυχια της AMD και μαρεσει κιολας , με Athlon μεγαλωσα ! 3 λεπτά πριν, atropa είπε 659e βρίσκω τον 10900κ στην ελλαδα στην φτηνότερη που βρήκα και δεν είναι διαθέσιμος πουθενά 413e βρήκα τον 3900χ.. με απλή λογική για 5-10% στα παιχνίδια και σχεδόν πουθενά σε productivity και με 240ε διάφορα στην τιμή δε τον λες και κελεπούρι ούτε άρχοντα τον επιδόσεων. 413 τωρα μετα απο 1 χρονο..ναι σωστα βαζεις τα ιδια στανταρ..επισης δεν εχουν επαφη στις επιδοσεις..μη το σκεφτεσαι καν..δεν ειναι καν κοντα σε τιποτα..Επισης το στην ελλαδα δε μου λεει κατι..δεν τη λες και κελεπουρι τη χωρα μας για τετοιες αγορες https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/epeksergastes/amd-cpu-ryzen-9-3900x-am4-3-8-ghz-70-mb-_3260313?gclid=EAIaIQobChMIjcmMparw6gIVE-3tCh2HBAVXEAAYASAAEgI_8_D_BwE https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/epeksergastes/intel-cpu-core-i9-10900k-1200-3-7-ghz-20-mb-_3481662?gclid=EAIaIQobChMImNXwqqrw6gIVEO7tCh0itQroEAAYASAAEgLQafD_BwE στο ιδιο μαγαζι 659 -529 οχι το ενα σκρουτζ και το αλλο πλαισιο κατσε να ξερουμε τι γραφουμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atropa Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 7 minutes ago, tsakis11 said: Θα ειμαι οσο πιο ειλικρινης γινεται..ουτε 3900Χ εβρισκα οταν εψαχνα..μολις ειχε βγει Δε διαφωνω με την τεραστια επιτυχια της AMD και μαρεσει κιολας , με Athlon μεγαλωσα ! 413 τωρα μετα απο 1 χρονο..ναι σωστα βαζεις τα ιδια στανταρ..επισης δεν εχουν επαφη στις επιδοσεις..μη το σκεφτεσαι καν..δεν ειναι καν κοντα σε τιποτα..Επισης το στην ελλαδα δε μου λεει κατι..δεν τη λες και κελεπουρι τη χωρα μας για τετοιες αγορες https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/epeksergastes/amd-cpu-ryzen-9-3900x-am4-3-8-ghz-70-mb-_3260313?gclid=EAIaIQobChMIjcmMparw6gIVE-3tCh2HBAVXEAAYASAAEgI_8_D_BwE https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/epeksergastes/intel-cpu-core-i9-10900k-1200-3-7-ghz-20-mb-_3481662?gclid=EAIaIQobChMImNXwqqrw6gIVEO7tCh0itQroEAAYASAAEgLQafD_BwE στο ιδιο μαγαζι 659 -529 οχι το ενα σκρουτζ και το αλλο πλαισιο κατσε να ξερουμε τι γραφουμε όχι είναι κοντά αλλά και στα περισσότερα σε productivity είναι μπροστά, χάνει στα games αλλά μη λέμε και οτι θέλουμε. τσιμπα και σκρουτζ.. https://www.skroutz.gr/s/23292427/Intel-Core-i9-10900K-Box.html και είναι και διαθέσιμος σε αυτή την τιμή ο 3900χ όχι απλά κράχτης. και μιας και έφερες της γνώσεις σου και τα χρόνια σου και εγώ φτιάχνω συστήματα για audio απο το 2000 και έχουν περάσει από τα χέρια μου και 3950χ και 3900χ και 10900κ και σχεδόν όλα τα cpu της τελευταίας 20σαετιας και απο τους 2 κατασκευαστές. προσωπικά χε@@κα ποια έχει τον καλύτερο με ενδιαφέρουν οι ωμές επιδόσεις με βάση την τιμή και αυτή τη στιγμή δεν έχει ανταγωνισμό η AMD όταν στα ίδια χρήματα του 10900κ παίρνω της ίδιες επιδόσεις +-5-10% γενικά μαζί με μητρική και ssd. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsakis11 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, atropa είπε όχι είναι κοντά αλλά και στα περισσότερα σε productivity είναι μπροστά, χάνει στα games αλλά μη λέμε και οτι θέλουμε. τσιμπα και σκρουτζ.. https://www.skroutz.gr/s/23292427/Intel-Core-i9-10900K-Box.html και είναι και διαθέσιμος σε αυτή την τιμή ο 3900χ όχι απλά κράχτης. και μιας και έφερες της γνώσεις σου και τα χρόνια σου και εγώ φτιάχνω συστήματα για audio απο το 2000 και έχουν περάσει από τα χέρια μου και 3950χ και 3900χ και 10900κ και σχεδόν όλα τα cpu της τελευταίας 20σαετιας και απο τους 2 κατασκευαστές. προσωπικά χε@@κα ποια έχει τον καλύτερο με ενδιαφέρουν οι ωμές επιδόσεις με βάση την τιμή και αυτή τη στιγμή δεν έχει ανταγωνισμό η AMD όταν στα ίδια χρήματα του 10900κ παίρνω της ίδιες επιδόσεις +-5-10% γενικά μαζί με μητρική και ssd. φτιαχνεις μηχανηματα για audio και βαζεις amd ?? οντως? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atropa Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Just now, tsakis11 said: φτιαχνεις μηχανηματα για audio και βαζεις amd ?? οντως? γιατι να μην βαλω AMD διαφωτησε με? για το dpc latency? για το thunderbolt? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsakis11 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Μόλις τώρα, atropa είπε γιατι να μην βαλω AMD διαφωτησε με? για το dpc latency? για το thunderbolt? Οταν βαζουν τα effects παιζει ρολο το latency ..o 3900X κατω απο 73ms δεν κατεβηκε ποτε..ο intel ειναι στα 39.. Δεν ειπα δε λειτουργουν αλλα νομιζω με τα μισα ms περιπου ειναι καλυτερος ακομα και ο 10600Κ απο εναν ryzen 9 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atropa Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 minutes ago, tsakis11 said: Οταν βαζουν τα effects παιζει ρολο το latency ..o 3900X κατω απο 73ms δεν κατεβηκε ποτε..ο intel ειναι στα 39.. Δεν ειπα δε λειτουργουν αλλα νομιζω με τα μισα ms περιπου ειναι καλυτερος ακομα και ο 10600Κ απο εναν ryzen 9 πρώτον δεν είναι ms αλλά ns όταν μετράμε της διαφορές σε νανο δευτερόλεπτα η πραγματική διαφορά σε milisecond είναι αμιλιτεα εως παντελώς αδιάφορη.. σε πιάνω αδιάβαστο.. έχεις μεγαλύτερο overhead (σε milisecond) από τους asio drivers και οποιοδήποτε αλλο roundtrip latency από οτι η διαφορά σε nanosecond στο latency που έχουν οι cpu στην επικoινωνια με την μνήμη η οποίο άλλο υποσύστημα. Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2020 από atropa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsakis11 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 1 λεπτό πριν, atropa είπε πρώτον δεν είναι ms αλλά ns όταν μετράμε της διαφορές σε νανο δευτερόλεπτα η πραγματική διαφορά σε milisecond είναι αμιλιτεα εως παντελώς αδιάφορη.. σε πιάνω αδιάβαστο.. Αμελητεο το ενα οι ραμ δεν πανε πανω απο 3600 αμελητεο κι αυτο λιγο το ενα λιγο το αλλο με τον ιντελ εχεις καλυτερο αποτελεσμα..δεν ειπα δεν λειτουργει ο αμδ αλλα ο iντελ ειναι προτιμοτερος..οσο για το ms kai to ns λογικο ειναι που το εγραψα λαθος μιας και δε μιλαμε συχνα για ns.. Το θεμα δεν ειναι ποιος ειναι καλυτερος..το θεμα ειναι οτι η ιντελ δεν πεθανε και εδω μεσα τρωτε κολυβα ηδη..Λετε για θερμοκρασια -δεν εχει λετε για watt -45 περισσοτερα και λογικο αφου παει παραπανω σε GHz ..αν κατσει καποιος και διαβασει τα σχολια θα νομιζει πως εκλεισε η ιντελ...δεν το βλεπω και πολυ νορμαλ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, tsakis11 είπε Θελω να πω πως τα πραγματα δεν ειναι οσο τραγικα παρουσιαζονται.. Δες το πρώτο graph, μετά δες το δεύτερο. Τώρα αν δεν το κατάλαβες, ο 10900Κ καταναλώνει 70% παραπάνω ενέργεια για να φτάσει την ίδια σχεδόν επίδοση (είναι ακόμα λίγο ποιο αργός) του 3900Χ. Είναι όντως όσο τραγικά παρουσιάζονται. Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2020 από Aten-Ra 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billeiros Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, tsakis11 είπε 45 WATT περισσοτερα με 700+ ΜΗΖ πανω...δε μου φαινεται κακο 201 με 246 Kαι ο fx8350 έπιανε τα 5ghz.Ε και? Και για την ιστορία δες τα συστήματα της υπογραφής μου Για να τελειώνουμε.θες το απόλυτο framerate με gpu από 2080 και άνω και δεί σε 1080p (καθώς εκεί εντοπίζονται οι διαφορές τους)και τα χρήματα δεν αποτελούν κανένα προβλημα? Πας σε intel.θες να είσαι καλύτερος σε οοοολα τα υπόλοιπα? Πας σε amd .και τα λεφτά που περισσεύουν τα διαθέτεις για καλυτερη gpu και προσπερνας και σε gaming ακόμη το intel based σύστημα.αυτη είναι η αλήθεια. 29 λεπτά πριν, tsakis11 είπε Αμελητεο το ενα οι ραμ δεν πανε πανω απο 3600 αμελητεο κι αυτο λιγο το ενα λιγο το αλλο με τον ιντελ εχεις καλυτερο αποτελεσμα..δεν ειπα δεν λειτουργει ο αμδ αλλα ο iντελ ειναι προτιμοτερος..οσο για το ms kai to ns λογικο ειναι που το εγραψα λαθος μιας και δε μιλαμε συχνα για ns.. Το θεμα δεν ειναι ποιος ειναι καλυτερος..το θεμα ειναι οτι η ιντελ δεν πεθανε και εδω μεσα τρωτε κολυβα ηδη..Λετε για θερμοκρασια -δεν εχει λετε για watt -45 περισσοτερα και λογικο αφου παει παραπανω σε GHz ..αν κατσει καποιος και διαβασει τα σχολια θα νομιζει πως εκλεισε η ιντελ...δεν το βλεπω και πολυ νορμαλ 3733 τις δουλεύω τις ραμ μου στον 3900x μου με 63.7 ns latency.και πάνε και 3800 σε πολλούς.αφου τον έχεις απορώ γιατί τα γράφεις αυτά.ο νοων νοειτω... Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2020 από billeiros 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LfcYNWA Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 6 ώρες πριν, billeiros είπε Μα από τότε που πήγε ο raja έχουν πάρει την κάτω βόλτα...λες και επίτηδες τον έστειλε η amd Ναι, σαν να τον έστειλε επίτηδες η AMD αυτόν και τον Jim Keller. Ο δεύτερος παραιτήθηκε από ότι θυμάμαι τον περασμένο Ιούνιο 😅 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsakis11 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, billeiros είπε Kαι ο fx8350 έπιανε τα 5ghz.Ε και? Και για την ιστορία δες τα συστήματα της υπογραφής μου Για να τελειώνουμε.θες το απόλυτο framerate με gpu από 2080 και άνω και δεί σε 1080p (καθώς εκεί εντοπίζονται οι διαφορές τους)και τα χρήματα δεν αποτελούν κανένα προβλημα? Πας σε intel.θες να είσαι καλύτερος σε οοοολα τα υπόλοιπα? Πας σε amd .και τα λεφτά που περισσεύουν τα διαθέτεις για καλυτερη gpu και προσπερνας και σε gaming ακόμη το intel based σύστημα.αυτη είναι η αλήθεια. 3733 τις δουλεύω τις ραμ μου στον 3900x μου με 63.7 ns latency.και πάνε και 3800 σε πολλούς.αφου τον έχεις απορώ γιατί τα γράφεις αυτά.ο νοων νοειτω... Σε x470 prime pro τα 63ns ουτοπια..σε Χ570 προφανως το εκανες..Καλα τα νοων νοητω και τα χαζα πες τα σε αλλον..Δε μιλησε κανενας για value for money..Και τα apple δεν ειναι value for money ασχημα πανε ? Θα κλεισουν ? πεθαναν ? τους κανατε κηδεια ? Δεν εχω αναφερει πουθενα τα games δε με απασχολουν..τα 5-10 fps δε μου λενε κατι..Απλα για να ξερουμε τι λεμε..λες σε καποια 3800 οι ραμ..3800 εχω σε ζ170...να σου θυμισω απο ποτε υπηρχαν ? να το χειροκροτησω το 3733 η το 3800 ? 3600 ειπα που δουλευουν ολες οι ραμ μια χαρα το ειπα ξερω τι λεω..δε δουλευουν ολα στα 3733+...αρα το 3600 ειναι το σωστο..επισης τι σχεση εχει το 5.0GHz του buldozer μετα τα 5GHz της ιντελ ? Ιδιο ipc ? Εξηγησε μου το ολα τα υπολοιπα ? Θελω να το μαθω..Γιατι η απλη καθημερινοτητα ενος απλου ανθρωπου ειναι το σερφαρισμα και μικρες ανουσιες εφαρμογες..οπου παιζει ρολο το συνηθως το 1clock core η το 2 clock core ,οι ραμ και τα ns του cpu...Σε ολα αυτα ΟΛΟΙ οι ryzen ειναι πισω...Φανταζομαι ξερεις πως ειναι κατασκευασμενοι και ξερεις τον λογο που εχουν περισσοτερα ns καθυστερηση απ τους ιντελ..ειναι 2 cpu ενωμενα εσωτερικα με αποτελεσμα να υπαρχει καθηστερηση στην αποκριση σε οτι κι αν κανεις...Βεβαια σαν δουλεμα ενα ενα ξεχωριστα δεν το καταλαβαινεις..αλλα ολα μαζι κανουν την διαφορα..Αυτο ειναι για το ολα τα αλλα που ειπες..εκτος αν κανεις ολη μερα rendering Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2020 από tsakis11 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα