Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τιτλος.

Δημιουργησα ενα μικρο patreon με tiers και μου ζητα να υποβαλω κατι πληροφοριες φορολογιας στη φορμα W-8BEN.

Ε λοιπον, το υπεβαλα χωρις καν να υποβαλω το Foreign Tax Identification Number καθως μου ζητηθηκε δυο επιλογες. Ή να βαλω το Foreign Tax Identification Number ή να βαλω απλα την ημερομηνια γεννησης. Διαλεξα το τελευταιο. Εβαλα το πρωταρχικο ονομα μου, διευθυνση και υπογραφη (απο το ονομα) και τελος.

Εχω απορια, αφου δεν υπεβαλα το Foreign Tax Identification Number, υπαρχει λογος να δηλωσω τα εσοδα ως φορολογια καθως τα εσοδα θα σταλθουν στο PayPal μου που δεν ειναι συνδεδεμενη με τραπεζα περα απο πιστωτικη καρτα? Ειδικα αφου κανεις δεν ξερει να παιρνω εσοδα απο Patreon καθως δεν υπεβαλα το Foreign Tax Identification Number.

Δημοσ.

η φόρμα W-8BEΝ αφορά τις φορολογικές αρχές των ΗΠΑ και έχει σκοπό την αποφυγή διπλής φορολόγησης σε πρόσωπα που δεν ειναι φορολογικοί κάτοικοι των ΗΠΑ. Επίσης, η φόρμα υποβάλλεται στον εκάστοτε οργανισμο (στην περίπτωση σου η εταιρεία πίσω απο το Patreon) και προσκομίζεται σε περίπτωση ελέγχου. Το Foreign Tax Identification Number αφορά και πάλι το IRS (εφορία ΗΠΑ).

Εσύ προφανώς ρωτάς για την εφορία στην Ελλάδα. Κανονικά το εισόδημα που αποκτάς πρέπει να δηλωθεί από τον λογιστή σου και το ποσό προκύπτει συνήθως απο βεβαιώσεις που παιρνεις απο τον εκάστοτε οργανισμό (Patreon). Δεν έχω εμπειρια με την δημιουργια λογαριασμου εκεί αλλά αν πχ δηλωσες το ελληνικο σου ΑΦΜ κατά την εγγραφή σου στο Patreon, το εισόδημα φαίνεται.

Εν ολίγοις, αν το ποσο είναι μικρό, μπορείς και να μην δηλώσεις τίποτα (μικρές πιθανότητες ελέγχου). Αν το ποσό ειναι σεβαστό και εισπράτεις με τακτικότητα κάποια ποσά, καλό θα ήταν να τα δηλώσεις κατά τη γνώμη μου. 

• Like 2
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Helionar είπε

Δεν έχω εμπειρια με την δημιουργια λογαριασμου εκεί αλλά αν πχ δηλωσες το ελληνικο σου ΑΦΜ κατά την εγγραφή σου στο Patreon, το εισόδημα φαίνεται.

Δεν υπεβαλα πουθενα το ΑΦΜ οποτε... ολα οκευ μεχρι να μαζεψω κατα χιλια το μηνα υποθετω. Ευχαριστω για την απαντηση

Δημοσ.

Εχε υπόψιν σου οτι μπορεί και το παυπαλ να  σου ζητήσει επαγγελματικό αφμ αν δει να μπαίνουν πόσα απο επαγγελματική δραστηριότητα

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Εχε υπόψιν σου οτι μπορεί και το παυπαλ να  σου ζητήσει επαγγελματικό αφμ αν δει να μπαίνουν πόσα απο επαγγελματική δραστηριότητα

Προφανως. Παντως το εχω σε individual και οχι business / corporation.

• Moderators
Δημοσ.
19 ώρες πριν, Thekillergreece είπε

Προφανως. Παντως το εχω σε individual και οχι business / corporation.

Αν το PayPal δει αρκετές εισερχόμενες κινήσεις ιδικά από patreon και άλλες τέτοιες πλατφόρμες πάλι μπορεί να σου ζητήσει ταυτοποίηση άσχετα αν είσαι individual

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Inuyasha είπε

Αν το PayPal δει αρκετές εισερχόμενες κινήσεις ιδικά από patreon και άλλες τέτοιες πλατφόρμες πάλι μπορεί να σου ζητήσει ταυτοποίηση άσχετα αν είσαι individual

Κατανοητο. Υποθετω αν ερχεται μονο μια εισερχομενη κινηση απο το Patreon το μηνα, δεν νομιζω θα υπαρξει θεμα.

• 5 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...