vaggosg Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Δεν ξέρω που πρέπει να ανοίξω αυτό το θέμα, θα κάνω την ερώτηση και όποιος φίλος ξέρει θα ήθελα τις γνώσεις σας. Μου έστειλαν ένα έγγραφο μεσω mail και αυτό το έγγραφο περιέχει ψηφιακή υπογραφή. Εγώ τώρα θέλω να εκτυπώσω το έγγραφο αλλά να φαίνεται και η υπογραφή πάνω. Ξέρει κανείς τι είναι η ψηφιακή υπογραφή και πως γίνεται; Ευχαριστώ
pp6210 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Στο έγγραφο (φαντάζομαι pdf) δεν φαίνεται η "ψηφιακή υπογραφή"? Δοκίμασες να το ανοίξεις με Adobe Acrobat reader? Αν δεν φαίνεται, ρώτα τον αποστολέα μήπως πρέπει να το στείλει πιο ειδικά (π.χ. με ρυθμιση να φαινεται στο printout του pdf), συνήθως τα πιο εμπορικά διαδεδομένα προγράμματα το εμφανίζουν κανονικά στα pdf - δες την επισύναψη, δεξιά αναγράφεται το όνομα και αριστερα οι λεπτομέρειες Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2020 από pp6210 επισυναψη εικονας
vaggosg Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 6 λεπτά πριν, pp6210 είπε Στο έγγραφο (φαντάζομαι pdf) δεν φαίνεται η "ψηφιακή υπογραφή"? Δοκίμασες να το ανοίξεις με Adobe Acrobat reader? Αν δεν φαίνεται, ρώτα τον αποστολέα μήπως πρέπει να το στείλει πιο ειδικά (π.χ. με ρυθμιση να φαινεται στο printout του pdf), συνήθως τα πιο εμπορικά διαδεδομένα προγράμματα το εμφανίζουν κανονικά στα pdf - δες την επισύναψη, δεξιά αναγράφεται το όνομα και αριστερα οι λεπτομέρειες Έτσι φαίνεται στο έγγραφο. Αυτό είναι δηλαδή η υπογραφή; στην εκτύπωση εμφανίζεται αυτό, και αυτό το δέχονται σαν επίσημο έγγραφο; πχ στον ΟΑΕΔ;
pp6210 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 φιλε μου δεν γνωριζω αν θα το δεχτει δημοσια υπηρεσια...παντως οι e- εξουσιοδοτησεις εχουν ενα barcode/ qr code που θεωρητικα σε παει σε μια online validation web page αν το σκανναρεις. μηπως εχει και τετοιο το εγγραφο σου;
vaggosg Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 11 ώρες πριν, pp6210 είπε φιλε μου δεν γνωριζω αν θα το δεχτει δημοσια υπηρεσια...παντως οι e- εξουσιοδοτησεις εχουν ενα barcode/ qr code που θεωρητικα σε παει σε μια online validation web page αν το σκανναρεις. μηπως εχει και τετοιο το εγγραφο σου; Όχι, τίποτα τέτοιο.... Θα το καταθέσω έτσι και ότι γίνει... Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!
micos000 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 27/7/2020 στις 5:54 ΜΜ, vaggosg είπε Δεν ξέρω που πρέπει να ανοίξω αυτό το θέμα, θα κάνω την ερώτηση και όποιος φίλος ξέρει θα ήθελα τις γνώσεις σας. Μου έστειλαν ένα έγγραφο μεσω mail και αυτό το έγγραφο περιέχει ψηφιακή υπογραφή. Εγώ τώρα θέλω να εκτυπώσω το έγγραφο αλλά να φαίνεται και η υπογραφή πάνω. Ξέρει κανείς τι είναι η ψηφιακή υπογραφή και πως γίνεται; Ευχαριστώ Η ψηφιακή υπογραφή έχει την ισχύ της κανονικής υπογραφής και η επικύρωση σε pdf γίνεται από τον adobe reader κατά το άνοιγμα. Η επικύρωση αυτή όμως ισχύει, αν δεν κάνω λάθος, μόνο για τα έγγραφα που διακινούνται με ηλεκτρονικό τρόπο. Για να τυπωθεί και να έχει ισχύ θα πρέπει να έχει πάνω verification string ή qr code για να μπορεί να γίνει η διασταύρωση. Αν δεν έχει τότε δεν ισχύει για το εκτυπωμένο έγγραφο. Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2020 από micos000
vaggosg Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 5 λεπτά πριν, micos000 είπε Η ψηφιακή υπογραφή έχει την ισχύ της κανονικής υπογραφής και η επικύρωση σε pdf γίνεται από τον adobe reader κατά το άνοιγμα. Η επικύρωση αυτή όμως ισχύει, αν δεν κάνω λάθος, μόνο για τα έγγραφα που διακινούνται με ηλεκτρονικό τρόπο. Για να τυπωθεί και να έχει ισχύ θα πρέπει να έχει πάνω verification string ή qr code για να μπορεί να γίνει η διασταύρωση. Αν δεν έχει τότε δεν ισχύει για το εκτυπωμένο έγγραφο. Δεν έχει τίποτα από τα δύο. Σε αυτήν την περίπτωση τι κάνεις; ζητάς να σου στείλουν με mail το υπογεγραμμένο χειρόγραφο; τώρα την πατήσαμε....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα