vaggosg Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Τώρα δεν γνωρίζω που ακριβώς πρέπει να ανοίξω αυτό το θέμα, θα κάνω την ερώτηση και όποιος φίλος ξέρει θα ήθελα τις γνώσεις σας! Μου έστειλαν ένα έγγραφο μεσω mail και αυτό το έγγραφο περιέχει ψηφιακή υπογραφή. Εγώ τώρα από μεριά μου θέλω να εκτυπώσω το έγγραφο αλλά να φαίνεται και η υπογραφή πάνω στην εκτύπωση. Πως θα κάνω την υπογραφή να φανεί; και γενικά τι είναι αυτή η ψηφιακή υπογραφή;
dr_frozenarm Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Δεν γνωρίζω και πολλά πολλά πανω στο θέμα αλλά αξίζει να τσεκάρεις εδώ: http://www.aped.gov.gr/
markoliaz Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) αν το εκυπωσεις θα φανει η υπογραγη κανονικα, δεν εχεις καποιο θεμα. η ψιφιακη υπογραφη ειναι αυτο ακριβως, δηλαδη βαζεις την υπογραφη σου ψηφιακα, την σχεδιαζεις με το ποντικι οσο μπορεις ποιο ιδια με την αληθινη υπογραφη που θα εκανες πανω σε χαρτι. ανοιγεις το αρχειο με το πληκτρο space, μην το ανοιξεις κανονικα με δεξι κλικ και τα σχετικα, και πανω θα οσυ εμφανισει ενα μολυβι, πατας εκει, σχεδιαζεις οπου θελεις την υπογραφη σου και πατας done, και εισαι ετοιμος, μετα το εκτυπωνεις ολο το εγγραφο και εχεις και την δικη σου, αλλα και του αλλου την υπογραφη! Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2020 από markoliaz 1
CheOnWeb Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 13 minutes ago, markoliaz said: αν το εκυπωσεις θα φανει η υπογραγη κανονικα, δεν εχεις καποιο θεμα. η ψιφιακη υπογραφη ειναι αυτο ακριβως, δηλαδη βαζεις την υπογραφη σου ψηφιακα, την σχεδιαζεις με το ποντικι οσο μπορεις ποιο ιδια με την αληθινη υπογραφη που θα εκανες πανω σε χαρτι. ανοιγεις το αρχειο με το πληκτρο space, μην το ανοιξεις κανονικα με δεξι κλικ και τα σχετικα, και πανω θα οσυ εμφανισει ενα μολυβι, πατας εκει, σχεδιαζεις οπου θελεις την υπογραφη σου και πατας done, και εισαι ετοιμος, μετα το εκτυπωνεις ολο το εγγραφο και εχεις και την δικη σου, αλλα και του αλλου την υπογραφη! Δεν νομίζω ότι εννοεί αυτό. Δες το link παραπάνω. 1
markoliaz Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 αν μιλαει γιαυτο που λες, τοτε τι δουλεια εχει εδω μεσα στο τοπικ των mac? θα μπορουσε να το βαλει στο μπλα μπλα...γιαυτο ποσταρα και εγω, λογω mac!
vaggosg Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 3 ώρες πριν, markoliaz είπε αν μιλαει γιαυτο που λες, τοτε τι δουλεια εχει εδω μεσα στο τοπικ των mac? θα μπορουσε να το βαλει στο μπλα μπλα...γιαυτο ποσταρα και εγω, λογω mac! Από λάθος το ποσταρα στο τοπικ των μακ
gippas Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Στις 27/7/2020 στις 4:36 ΜΜ, vaggosg είπε Τώρα δεν γνωρίζω που ακριβώς πρέπει να ανοίξω αυτό το θέμα, θα κάνω την ερώτηση και όποιος φίλος ξέρει θα ήθελα τις γνώσεις σας! Μου έστειλαν ένα έγγραφο μεσω mail και αυτό το έγγραφο περιέχει ψηφιακή υπογραφή. Εγώ τώρα από μεριά μου θέλω να εκτυπώσω το έγγραφο αλλά να φαίνεται και η υπογραφή πάνω στην εκτύπωση. Πως θα κάνω την υπογραφή να φανεί; και γενικά τι είναι αυτή η ψηφιακή υπογραφή; Δεν έχει σημασία αν φαίνεται η ψηφιακή υπογραφή σε τυπωμένο χαρτί γιατί δεν έχει νομική αξία ως τυπωμένη. Οι ψηφιακές υπογραφές προορίζονται αποκλειστικά για ψηφιακά έγγραφα και πιστοποιούν πως έχει υπογραφεί από συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο έχει συνδεθεί μέσω μιας αρχής πιστοποίησης με ένα συγκεκριμένο ψηφιακό πιστοποιητικό. 2
vaggosg Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2020 46 λεπτά πριν, gippas είπε Δεν έχει σημασία αν φαίνεται η ψηφιακή υπογραφή σε τυπωμένο χαρτί γιατί δεν έχει νομική αξία ως τυπωμένη. Οι ψηφιακές υπογραφές προορίζονται αποκλειστικά για ψηφιακά έγγραφα και πιστοποιούν πως έχει υπογραφεί από συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο έχει συνδεθεί μέσω μιας αρχής πιστοποίησης με ένα συγκεκριμένο ψηφιακό πιστοποιητικό. Οκ αντιληπτό αυτό. Όταν όμως θέλεις να καταθέσεις το χαρτί αυτό σε μια υπηρεσία (πχ. ΟΑΕΔ για επίδομα ανεργίας) τι γίνεται; Ζητάμε από τον υπογράφοντα να μας στείλει το υπογεγραμμένο χαρτί; Σημειωτέων ότι αυτό το ψηφιακό χαρτί το έχω στείλει στον ΟΑΕΔ με την ψηφιακή υπογραφή αλλά τα τούβλα που δουλεύουν εκεί δεν το δέχονται, το θέλουν και σε έντυπη μορφή.
liospi Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 9 ώρες πριν, vaggosg είπε Οκ αντιληπτό αυτό. Όταν όμως θέλεις να καταθέσεις το χαρτί αυτό σε μια υπηρεσία (πχ. ΟΑΕΔ για επίδομα ανεργίας) τι γίνεται; Ζητάμε από τον υπογράφοντα να μας στείλει το υπογεγραμμένο χαρτί; Σημειωτέων ότι αυτό το ψηφιακό χαρτί το έχω στείλει στον ΟΑΕΔ με την ψηφιακή υπογραφή αλλά τα τούβλα που δουλεύουν εκεί δεν το δέχονται, το θέλουν και σε έντυπη μορφή. Δεν έχει να κάνει με τον ΟΑΕΔ ούτε με «τούβλα» αλλά με την ισχύουσα νομοθεσία δες πως μπορείς να έχεις ηλ. Υπογραφή https://www.revivalsa.com/img/e5e6866ebbd22eae059a53995e7b8b29psifiaki_ypografi_ERMIS.pdf 1
gippas Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 18 ώρες πριν, vaggosg είπε Οκ αντιληπτό αυτό. Όταν όμως θέλεις να καταθέσεις το χαρτί αυτό σε μια υπηρεσία (πχ. ΟΑΕΔ για επίδομα ανεργίας) τι γίνεται; Ζητάμε από τον υπογράφοντα να μας στείλει το υπογεγραμμένο χαρτί; Σημειωτέων ότι αυτό το ψηφιακό χαρτί το έχω στείλει στον ΟΑΕΔ με την ψηφιακή υπογραφή αλλά τα τούβλα που δουλεύουν εκεί δεν το δέχονται, το θέλουν και σε έντυπη μορφή. Αν δεν δέχονται στον ΟΑΕΔ ηλεκτρονικό αντίγραφο ενώ είναι ψηφιακά υπογεγραμμένο με νόμιμα εγκεκριμένη ψηφιακή υπογραφή παραβαίνουν τη νομοθεσία. Πες τους άρθρο 25, παρ. 2 του Κανονισμού ΕΕ 914/2014: «2. Η εγκεκριμένη ηλεκτρονική υπογραφή έχει νομική ισχύ ισοδύναμη με την ιδιόχειρη υπογραφή.» Αν όμως θέλεις να καταθέσεις σε υπηρεσία χαρτί πρέπει να είναι υπογεγραμμένο με το χέρι από τον υπογράφοντα. Εναλλακτικά σου κάνει μια εξουσιοδότηση από το .gov.gr να κάνεις εσύ τη συγκεκριμένη συναλλαγή πχ με τον ΟΑΕΔ, το υπογράφεις και κοτσάρεις την εξουσιοδότηση μαζί με το όποιο χαρτί.
vaggosg Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 19 λεπτά πριν, gippas είπε Αν δεν δέχονται στον ΟΑΕΔ ηλεκτρονικό αντίγραφο ενώ είναι ψηφιακά υπογεγραμμένο με νόμιμα εγκεκριμένη ψηφιακή υπογραφή παραβαίνουν τη νομοθεσία. Πες τους άρθρο 25, παρ. 2 του Κανονισμού ΕΕ 914/2014: «2. Η εγκεκριμένη ηλεκτρονική υπογραφή έχει νομική ισχύ ισοδύναμη με την ιδιόχειρη υπογραφή.» Αν όμως θέλεις να καταθέσεις σε υπηρεσία χαρτί πρέπει να είναι υπογεγραμμένο με το χέρι από τον υπογράφοντα. Εναλλακτικά σου κάνει μια εξουσιοδότηση από το .gov.gr να κάνεις εσύ τη συγκεκριμένη συναλλαγή πχ με τον ΟΑΕΔ, το υπογράφεις και κοτσάρεις την εξουσιοδότηση μαζί με το όποιο χαρτί. 9 ώρες πριν, liospi είπε Δεν έχει να κάνει με τον ΟΑΕΔ ούτε με «τούβλα» αλλά με την ισχύουσα νομοθεσία δες πως μπορείς να έχεις ηλ. Υπογραφή https://www.revivalsa.com/img/e5e6866ebbd22eae059a53995e7b8b29psifiaki_ypografi_ERMIS.pdf Φιλε όπως σου το λέω..... Τούβλα. Κανονικά αυτά τα έγγραφα τα έχουν λάβει ήδη από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας. Τους τα έστειλα κι εγώ ηλεκτρονικά με την αίτηση για επίδομα ανεργίας. Τους πήρα τηλ και μου είπαν ότι δεν τα έχουν δει, τα θέλουν και εκτυπωμένα.
liospi Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, vaggosg είπε Φιλε όπως σου το λέω..... Τούβλα. Κανονικά αυτά τα έγγραφα τα έχουν λάβει ήδη από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας. Τους τα έστειλα κι εγώ ηλεκτρονικά με την αίτηση για επίδομα ανεργίας. Τους πήρα τηλ και μου είπαν ότι δεν τα έχουν δει, τα θέλουν και εκτυπωμένα. σε ΚΑΜΙΑ δημόσια υπηρεσία δεν δέχονται ηλ. υπογραφή (με την έννοια που λες εσύ) και καλά κάνουν, παρά μόνο εάν είσαι πιστοποιημένος από αρμόδια υπηρεσία (δες το link που παρέθεσα παραπάνω) και «υπογράφεται» το έντυπο ηλεκτρονικά με κωδικούς (δεν φαίνεται δηλαδή κάποια τζίφρα στο έντυπο)
vaggosg Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2020 6 ώρες πριν, liospi είπε σε ΚΑΜΙΑ δημόσια υπηρεσία δεν δέχονται ηλ. υπογραφή (με την έννοια που λες εσύ) και καλά κάνουν, παρά μόνο εάν είσαι πιστοποιημένος από αρμόδια υπηρεσία (δες το link που παρέθεσα παραπάνω) και «υπογράφεται» το έντυπο ηλεκτρονικά με κωδικούς (δεν φαίνεται δηλαδή κάποια τζίφρα στο έντυπο) Μα αφού κανοντας την αίτηση για το επίδομα ανεργίας, στα δικαιολογητικά λέει ότι τα Έγγραφα της λύσης σύμβασης τα αντλεί το σύστημα υπηρεσιακός,εσωτερικα. Μιλάμε για αναπληρωτές δασκάλους κτλ. Τα αντλεί από τον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας κ.ο.κ. Υπογεγραμμένα με ψηφιακή υπογραφή. Πήρα τηλ στον ΟΑΕΔ, να ρωτήσω αν εξέτασαν την αίτηση. Απάντηση :Πρέπει να μας φέρεις τα έγγραφα στο γραφείο... Εγω:μα τα έχετε ηλεκτρονικά... Απάντηση :Αυτός που μπορεί να τα δει λείπει σε διακοπές, φερτα εσύ και βλέπουμε. Ολόκληρος ΟΑΕΔ και ένας μπορεί να κάνει την δουλειά του. Όλοι οι υπόλοιποι;;;; ΤΟΥΒΛΑ 1
liospi Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2020 Στις 31/7/2020 στις 5:17 ΜΜ, vaggosg είπε Μα αφού κανοντας την αίτηση για το επίδομα ανεργίας, στα δικαιολογητικά λέει ότι τα Έγγραφα της λύσης σύμβασης τα αντλεί το σύστημα υπηρεσιακός,εσωτερικα. Μιλάμε για αναπληρωτές δασκάλους κτλ. Τα αντλεί από τον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας κ.ο.κ. Υπογεγραμμένα με ψηφιακή υπογραφή. Πήρα τηλ στον ΟΑΕΔ, να ρωτήσω αν εξέτασαν την αίτηση. Απάντηση :Πρέπει να μας φέρεις τα έγγραφα στο γραφείο... Εγω:μα τα έχετε ηλεκτρονικά... Απάντηση :Αυτός που μπορεί να τα δει λείπει σε διακοπές, φερτα εσύ και βλέπουμε. Ολόκληρος ΟΑΕΔ και ένας μπορεί να κάνει την δουλειά του. Όλοι οι υπόλοιποι;;;; ΤΟΥΒΛΑ τώρα το θέτεις σωστά.... 1
dries_mertens Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2021 παιδια σορρυ, αλλα αυτο που συζητατε δεν ειναι ψηφιακη υπογραφη, αλλα μια μπούρδα. Η ψηφιακη υπογραφη εκδιδεται απο μια υπηρεσια πιστοποιησης πχ HARICA
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα