Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας,
ένα σύντομο ιστορικό και η ερώτηση μου στο τέλος.

Έχω ADSL 24Mbps στον ΟΤΕ. Η πραγματική ταχύτητα είναι 14Μbps.
Πριν απο 1,5 χρόνο μου έγινε προσφορά να αναβαθμίσω σε VDSL 50Mbps την οποία και δέχθηκα. Το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο και η ταχύτητα μου ήταν το πολύ 25Μbps. Απο τον ΟΤΕ μου είπαν ότι η γραμμή μου δεν μπορεί να σηκώσει τις μεγάλες ταχύτητες και έγινε υποβάθμιση/επιστοφή της γραμμής στα 24Μbps.
Πρίν απο 6 μήνες σε όλη την πόλη και την γειτονιά μου μπήκαν οπτικές ίνες (απο συνεργεία του ΟΤΕ).
Σήμερα δέχθηκα ένα τηλεφώνημα απο τον ΟΤΕ και με πληροφόρησαν ότι λόγω των οπτικών ινών πλέον οι ταχύτητες είναι σημαντικά καλύτερες και αν θέλω να αναβαθμίσω στα 50Mbps. Φυσικά δεν μιλάμε για internet μέσω οπτικής ίνας, απλά έγιναν καλύτερες οι ταχύτητες. Οι οπτικές μπήκαν και έχουν φθάσει μέχρι την είσοδο της κάθε πολυκατοικίας άλλα στο sfbb δεν υπάρχει κάποια προσφορά.

Η ερώτηση μου είναι η εξής: είναι δυνατό να έχουν αλλάξει προς το καλύτερο οι ταχύτητες και οι συνδέσεις των ADSL ή/και VSDL με την ύπαρξη των οπτικών ινών (όπως μου είπε η κυρία στο τηλέφωνο); Μπορεί να δω καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με την προ 1,5 χρόνου απόπειρα αναβάθμισης που περιγράφω σε προηγούμενη παράγραφο;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Το προβλημα σου μπορει να οφειλεται στην καλωδιωση του κτιριου ή ακομα και του διαμερισματος. Οπότε σε αυτη την περιπτωση δεν θα βοηθησει η αναβαθμιση που εγινε στο  δικτυο τους. Καλυτερα να μιλησεις με ηλεκτρολογο.

Δημοσ.

Προφανώς έχουν περαστεί οι πλαστικοί σωλήνες και υπάρχουν αναμονές έξω από κάθε οικοδομή, μέσα από τους οποίους θα περαστεί αργότερα η οπτική ίνα.

Όταν θα παρουσιασθεί ο ΤΚ και η διεύθυνσή σου στο sfbb, τότε θα είναι έτοιμο για να κάνεις νέα σύνδεση με οπτική ίνα πλέον στο σπίτι. Τώρα ακόμη δεν είναι έτοιμο το δίκτυο και να είσαι βέβαιος, ότι θα σου δώσουν υπηρεσία από το μακρινό αστικό κέντρο.

Να ξέρεις ότι από τις οπτικές ίνες έχουμε υπηρεσία GPON ενώ μέχρι τώρα από τον χαλκό έχουμε υπηρεσία DSL.

Δημοσ.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις, ίσως εγώ δεν το έχω ρωτήσει σωστά.

Γνωρίζω πως με την οπτική ίνα η σύνδεση να θα είναι ποιοτική και ταχύτατη....αυτή τη στιγμή περίπτωση σύνδεσης με οπτική ίνα δεν υπάρχει.

Εγω θέλω να ρωτήσω αν είχε δίκιο η κυρία που πηρε τηλέφωνο και είπε ότι στα πλαίσια αναβάθμισης της περιοχής με τις οπτικές ίνες θα υπάρχει σαφώς καλύτερη ποιότητα σε adsl ή/και vdsl συνδέσεις. Με άλλα λόγια έχει κάποια σχέση η οπτική με τις υπάρχουσες adsl ή/και vdsl συνδέσεις;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...