Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

3 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

Δεν είναι ολα για όλους. Στο γιουτιούμπ έχει τυπάδες που διαφημιζουν τσιριος για πρωινο με μερεντες και ψωμιά και τους βλέπεις και ειναι κομμάτια. Ειναι και θέμα γενετικών.

Καλα αυτο ειναι τωρα ενας 18αρης που θα φαει το τζανκ της αρκουδας αλλα επειδη εχει βασικο μεταβολισμο 2800 θερμιδες,κοιταει το ταβανι κ ειναι λες κ εχει πυρετο,θα αδυνατισει κ ολας.😆

Αυτο ειναι μια εξαιρεση που με τα χρονια φθινει ακομα κ στον ιδιο.

Δε μιλαω γιαυτο,κυριως αναφερομαι σε "ανυποψιαστους" η υποψιασμενους που τα κανουν σωστα αλλα δε βλεπουν αποτελεσμα.Στις λεπτομερειες κρυβεται η ουσια.

• Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, magicnumbers είπε

Καλα αυτο ειναι τωρα ενας 18αρης που θα φαει το τζανκ της αρκουδας αλλα επειδη εχει βασικο μεταβολισμο 2800 θερμιδες,κοιταει το ταβανι κ ειναι λες κ εχει πυρετο,θα αδυνατισει κ ολας.😆

Αυτο ειναι μια εξαιρεση που με τα χρονια φθινει ακομα κ στον ιδιο.

Δε μιλαω γιαυτο,κυριως αναφερομαι σε "ανυποψιαστους" η υποψιασμενους που τα κανουν σωστα αλλα δε βλεπουν αποτελεσμα.Στις λεπτομερειες κρυβεται η ουσια.

Δεν τα κάνουν σωστά για αυτό. 1.5 μήνα κάνω το recomposition που λένε οτι "θέλει χρονια" και ήδη βλέπω μεγάααλη διαφορά. Έχω "καθαρισει" αρκετά απο παλιά χωρις να έχω αδυνατίσει. Τα χέρια μου απο 34-35 εκ πήγαν στα 36 - 37 , ανεβαινω σταθερά.

Και απο προπονηση;;; ΛΑΣΤΙΧΑ και κάμψεις. Ούτε μπάρες ουτε υπερβολικά κιλά και ζόρια. Κάνω ομως στοχευμενη προπονησούλα. Πιέζομαι σε σημεία που οι τένοντες αντέχουν. Ένα ακομη μυστικο για τους τραυματισμους. 

Επεξ/σία από Magic_Nature
Δημοσ.

Πολύ ενδιαφέρουσα η ανάλυση του magicnumbers γιατί έδωσες... "magic numbers" ως προς τις κρυφές θερμίδες που λαμβάνουμε κάθε μέρα. 

Προσωπικά δεν έχω τέτοιο πρόβλημα, είμαι γύρω στις 2000 θερμίδες τη μέρα (τις μετράω στο myfitnesspal όσο μπορώ).

Πάντως τώρα που το σκέφτομαι ένα είδος κατασκήνωσης που θα ελέγχονταν το φαγητό και η φυσική δραστηριότητα του ατόμου, με εγγυημένα αποτελέσματα (μείωσης body fat % ή απώλειας βάρους ή μυικής ενδυνάμωσης), θα έκανε τρελές δουλειές.

Σε αυτή την κατασκήνωση δεν θα υπήρχε καντίνα, περίπτερο κλπ και ό,τι τρως θα ήταν personalized, μελετημένο, + φυσική άσκηση προσαρμοσμένη στις ανάγκες σου με βάση personal trainers.

Κατασκήνωση δίαιτας.

Νομίζω με βάση τη συζήτησή μας, το σημείο κλειδί είναι ότι χρειάζονται ΌΛΑ:

1. -Αερόβια για να καις θερμίδες και να λιώνει λίπος

2. -Αναερόβια για να χτίζεις μύες, να αυξάνεις το basic metabolic rate και να καις περισσότερο κατά μέσο όρο και στην ηρεμία + το όφελος της μυώδους εμφάνισης του σώματος

3. -Δίαιτα με nutrient dense foods και πολύ πρωτεϊνή. Τελικά το chicken breast είναι κλειδί γιατί έχει (σχεδόν) σκέτη πρωτεϊνή χωρίς άλλα macronutrients (υδατάνθρακες κλπ.), δεν είναι τυχαίο ότι είναι απαραίτητο κομμάτι της δίαιτας με βάση αυτά που λέει στο youtube

4. -Σε κάτι βίντεο στο youtube είδα να λένε ότι η αερόβια κάνει κακό στο χτίσιμο μυών και αυτό με προβλημάτισε πολύ γιατί η αερόβια είναι το εργαλείο μου για να λιώσω το λίπος και να βελτιώσω το overall conditioning το σώματός μου καρδιαγγειακά. Τι λέτε;

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά μια συμβουλή απο μένα. Πάρτε λάστιχα. Ξέρετε τι προπονηση βγάζετε με τα λάστιχα; μοναδική. 

Θα δυναμώσετε και θα μεγαλώσετε τους μυς σας χωρις να τους ζορισετε και να τραυματιστειτε. 

ΔΕΝ τα λενε αυτα στα γυμναστηρια. Και θα χάσετε πολυτιμο χρονο. ΟΧΙ TRX ... LASTIXA με αντισταση κιλών. 

Έχω ενα μαυρο λάστιχο με αντισταση έως 20 κιλά για κωπηλατική. Μολις το δέσεις 1 - 2 κομπους απευθειας γινεται πιο δυσκολη η άσκηση. Τερμάτισες και αυτο; πάρε αλλο 1 με κλιψ και κουμπωσε το μαζι με το άλλο. Οποτε έχεις 20 + 20 -> 40 πλέον κιλά. Δεν θές παραπάνω. Εκτος και αν εισαι powerlifter. 

Άλλο το bb άλλο το powerlifting. 

Με τα λάστιχα δεν τραυματιζεσαι ποτέ. Ειναι φοβερό. Μου πέρασε η τενοντιτιδα με τα λάστιχα. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν τα ήξερα όλα αυτά.. πολλές οι πληροφορίες.  Ήξερα πολύ γενικά για τη τάση που μπορεί να έχει κάποιο σώμα, όπως λες, κάποιοι παίρνουν πιο εύκολα κιλά, άλλοι δεν μπορούν να πάρουν (κι αυτό είναι σοβαρό στην έντονη εκδοχή του, εκεί πάμε αλλού όμως, είναι πιο ψυχολογικοί παράγοντες)

Κι εγώ συμφωνώ με τα λάστιχα,  μου φαίνεται και πιο ασφαλές. Γυμνάζεσαι στο βάρος σου, στα κυβικά σου.

Ένα πράγμα που κατάλαβα μετά από όλα αυτά τα χρόνια που ξεκινουσα σταματούσα γυμναστήρια, μετά που έκανα άλλες δραστηριότητες κλπ  είναι ότι όντως θέλει μια μικρή έρευνα για να είναι πιο αποδοτική η γυμναστική. Πραγματικά μπορείς να "χάσεις" αρκετό χρόνο. Οκ φυσικά καλό είναι να ασκείσαι με κάποιο τρόπο γενικά, αλλά μπορεί να μη βλέπεις αποτελέσματα εκεί που θέλεις. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, ThisFish είπε

Δεν τα ήξερα όλα αυτά.. πολλές οι πληροφορίες.  Ήξερα πολύ γενικά για τη τάση που μπορεί να έχει κάποιο σώμα, όπως λες, κάποιοι παίρνουν πιο εύκολα κιλά, άλλοι δεν μπορούν να πάρουν (κι αυτό είναι σοβαρό στην έντονη εκδοχή του, εκεί πάμε αλλού όμως, είναι πιο ψυχολογικοί παράγοντες)

Κι εγώ συμφωνώ με τα λάστιχα,  μου φαίνεται και πιο ασφαλές. Γυμνάζεσαι στο βάρος σου, στα κυβικά σου.

Ένα πράγμα που κατάλαβα μετά από όλα αυτά τα χρόνια που ξεκινουσα σταματούσα γυμναστήρια, μετά που έκανα άλλες δραστηριότητες κλπ  είναι ότι όντως θέλει μια μικρή έρευνα για να είναι πιο αποδοτική η γυμναστική. Πραγματικά μπορείς να "χάσεις" αρκετό χρόνο. Οκ φυσικά καλό είναι να ασκείσαι με κάποιο τρόπο γενικά, αλλά μπορεί να μη βλέπεις αποτελέσματα εκεί που θέλεις. 

Τα λάστιχα ειναι τρομερή προπόνηση !!! Και εγω φέτος τα έμαθα δυστυχώς. Κάναμε ενα κάρο μαλακιες στα γυμναστήρια.50 κιλά πιέσεις ώμων με μπάρα; γιατι; για ποιο λογο; για να με τσιμπάει τωρα ο δικέφαλος οποτε ανεβάζω το χέρι πάνω απο το κεφάλι; ;) και φτηνα τη γλίτωσα ειχα γερούς ώμους και προσεχα τη τεχνική. Δε θέλει κόπο θέλει τρόπο. Πάρε λάστιχάκια να δεις τι ωραια θα γυμνάζεσαι χωρις να τραυματιζεσαι ΠΟΤΕ. 

Στο μονο που θέλει κόπο ειναι στη διατροφη ναι εκει θα σου βγει η γλώσσα έξω. Εδω και 1.5 μήνα έχω κοψει τα πάντα. Ψωμιά - μαρμελάδες δηθεν λάιτ -τυριά , σάλτσες μονο "καθαρό" φαγητό. Στεγνά ολα. Αυγά κοτοπουλο ψάρια μπιφτεκι πατατες ρυζι κινοα κουάκερ. Τιποτε άλλο. 

https://imgur.com/a/N0zNVw3 Ξεκίνησα 85 κιλά και μετά απο 1.5 μήνα ειμαι στα 84.5 ελάχιστη μειωση στα κιλά αλλά  αύξηση στα χέρια μου. 

Προσεξε μιλάμε μόνο για 1.5 μήνα. Πως το κρινεις το αποτέλεσμα; ok;  Και ειμαι και ψιλοτραυματισμένος. 

57 λεπτά πριν, glenngould είπε

Μπορείς να δώσεις link να δούμε λίγο τι είναι αυτά τα λάστιχα ευχαριστώ

Bεβαιως φίλε μου 

Φυσικά για οσους με ξέρουν , τη σαρδέλα δεν την έκοψα !!!! χεχε :D 

• Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Magic_Nature είπε

Προφανώς και ένας αρχάριος θα δει αποτέλεσμα με κλασσικες κάμψεις - μονοζυγο και λάστιχα. Αρκει να ακολουθει τις βασικές αρχες μυικου ερεθισματος. Δηλαδη

- προοδευτικη επιβάρυνση

- ικανή ένταση (10-20 σετ ανα βδομάδα για κάθε μυική ομάδα)

- 1-3 επαναληψεις πριν την μυική αποτυχια. Προτεινω 2.

Ως αρχάριος δεν θές πολλά κιλα το 1ο εξάμηνο τουλάχιστον για να αυξήσεις τη μυική σου μάζα.

Προοδευτικη επιβάρυνση γινεται μονο με log file. Πχ 1η προπονηση κάμψεις 10 επαν επι 4 σετ

2η προπονηση 10 επαν. επι 5 σέτ (αυξησες συνολικες επαναληψεις)

3η προπονηση 15 επαν. επι 4 σέτ  (σε κάθε σετ αυξησες επαναληψεις)

4η προπονηση 10 επαν. επι 5 σετ με αργο τέμπο (πχ κάθεσαι 2 δευτερολεπτα στο κατέβασμα) στη προηγουμενη προπονηση ΔΕΝ το έκανες αρα τωρα εκανες κατι καινουργιο.

5η προπονηση 40 καμψεις με βάρος στο σακιδιο 5 κιλά στη πλάτη.

5η προπονηση 50 κάμψεις με βάρος 5 κιλά

κ.ο.κ. Δε χρειάζονται πολλά.

2 προπονησεις ανα βδομάδα για στηθος πχ. Ικανη ένταση - 2 επαναληψεις πριν την αποτυχια καλο ζέσταμα οχι υπερβολές στα κιλά γιατι θα τσιμπάς τραυματισμούς.

Μην σου πω οτι για εναν αρχαριο ΜΟΝΟ λάστιχα θα προτεινα και ασκησεις με το βάρος του σώματος. Άσε τις μπάρες. Σακατευεσαι εύκολα. Αυξησε πρωτα τους μύς σου και μετά πάς στις μπάρες.

εννοουσα μπαρες μικρες (μπαρακια🤣), οχι μπαρες μεγαλες.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
δε κρατιομουν να μη γραψω τη καφριλα μου :P
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

εννοουσα μπαρες μικρα  (μπαρακια?🤣), οχι μπαρες μεγαλες.

Το "προβλημα" με τους αλτήρες ειναι πως απο ένα σημείο και μετά πρέπει να προσέξεις πως τους πιάνεις. Πχ υπάρχει κίνδυνος να τραυματισεις τον δικέφαλο σου αν οι αλτηρες ειναι απο 15 κιλά και πάνω που για το στήθος δεν ειναι μεγάλο βάρος (πιέσεις πάγκου με αλτήρες) αλλα για κάμψεις δικεφάλων ειναι. Τους αλτήρες πάλι τους προτιμούν κάποιοι γιατι έχουν μεγαλύτερο εύρος κινησης απο οτι οι μπάρες.  Προφανως τα λάστιχα έχουν ακ΄μη μεγαλύτερο ;) 

Το ευρος κινησης απο μονο του ειναι επισης παράγοντας μυικής ανάπτυξης με σταθερό το φορτιο. 

Τεσπα εγω έγραψα τη γνώμη μου. Μπορει κάποιος να με βλέπει και να λέει πως ειναι έτσι αυτος και ειναι σαν μπακαλιάρος κτλπ κτλπ τωρα αν κάποιος θέλει αφυσικα σώματα και ογκους εννοειται δεν θα μεινει μονο στα βάρη. Θα αρχισει να κουμπώνεται κιολας. 

Εν κατακλειδι για ενα αξιοπρεπές , δυνατο και μυικά ανεπτυγμενο (σε λογικά πάντα πλαισια) κορμι τα λάστιχα ειναι ΥΠΕΡ- αρκετή πρπόνηση. Και ας λένε στο bodybuilding.gr οτι απο μονα τους δεν κάνουν τιποτα. Στη τελική πάρε 2 σκληρά λάστιχα των 20 κιλών δέστα στη πλάτη σου και αν μπορεις να βγάλεις 5 κάμψεις ελα να ξαναμιλησουμε. Αυτο πάει σε αυτους που εκφέρουν γνωμη χωρις να το έχουν δοκιμάσει. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Magic_Nature είπε

Το "προβλημα" με τους αλτήρες ειναι πως απο ένα σημείο και μετά πρέπει να προσέξεις πως τους πιάνεις. Πχ υπάρχει κίνδυνος να τραυματισεις τον δικέφαλο σου αν οι αλτηρες ειναι απο 15 κιλά και πάνω που για το στήθος δεν ειναι μεγάλο βάρος (πιέσεις πάγκου με αλτήρες) αλλα για κάμψεις δικεφάλων ειναι. Τους αλτήρες πάλι τους προτιμούν κάποιοι γιατι έχουν μεγαλύτερο εύρος κινησης απο οτι οι μπάρες.  Προφανως τα λάστιχα έχουν ακ΄μη μεγαλύτερο ;) 

Το ευρος κινησης απο μονο του ειναι επισης παράγοντας μυικής ανάπτυξης με σταθερό το φορτιο. 

σιγα μη βαλει το παληκαρι που ειναι αγυμναστος 15 κιλα στο καθε χερι

παντως δε μπορω να δω πως εχεις μεγαλυτερο ευρος με τα λαστιχα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, magicnumbers είπε

Αναλογα τον τυπο μεταφρασης..exomorph (η ectomorph) mesomorph endomorph.απο τα ελληνικα πηγαζουν eitherways

https://www.britannica.com/science/endomorph

Ειναι ο τυπος "κατασκευης" του σωματος.Στο λινκ θα δεις με αντιθεση τους τρεις βασικους τυπους.Στον κοσμο βεβαια υπαρχουν κ συνδιασμοι μεταξυ αυτων.

Ο τερμα "αδυνατος" οτι κ να κανει δυσκολα θα φτασει να γινει "μπρατσαρας" με φαι κ ασκηση,οπως επισης δυσκολα θα παρει κιλα απο τζανκ.Εχει υψηλο μεταβολισμο εξου κ ειναι λιγνος.Πχ Φασουλας κ λοιποι μπασκετμπολιστες αυτου του στυλ η κοπελες αρκετα συχνα ειναι τετοιου σωματοτυπου (λεπτα μακρυα ακρα κ λαιμος).

Στη μεση ειναι ο τυπος all rounder τρωει παχαινει δε τρωει αδυνατιζει.Κανει βαρη κ φαινονται τα παραταει κ φαινεται επισης κλπ.

Ο αλλος στην αλλη ακρη παχαινει κ με τη σκεψη μιας παστας,ενω θα δυσκολευτει λιγακι να χασει κιλα οχι οτι ειναι ακατορθωτο απλα θελει δομημενη προσπαθεια κ σεβασμο στο στοχο του.Θα βαλει μυικα κιλα κ δυναμη απλα θα καλυπτονται απο καποιο λιπος.Συνηθως αθλητες παλης πχ.

Γενικα ο τροπος ζωης αντικατοπτριζεται στο σωμα το οποιο εχει κ το δικο του τροπο λειτουργιας.Αν τα λαβουμε ολα υποψιν μπορουμε να οδηγηθουμε στα σωστα αποτελεσματα.

Πανω απολα το να τρως συνειδητα κ οχι οπως προσταζει η βιομηχανια τροφιμου που αν την ακολουθησεις λογω της καταναλωσης καταληγεις αιωνια υπερβαρος ενω απορεις αφου τρως υγιεινα.

Εχεις τους πρωινατζηδες που θελουν να φας 800 θερμιδες πρωινιατικα με βουτυρα μαρμελαδες,γαλατα τυπου σοκολατουχου ροφηματος με ζαχαρη φουλ,κορνφλεικς κλπ για "δυνατο ξεκινημα"

Μετα δεκατιανα με μπαρες πορτοκαλαδες κλπ σνακ "υγιεινα" +250

Μεσημερι παραδοσιακο σπιτικο με 3 κυβικα λαδι κ φαι να ξεχειλιζει 30αρι πιατο +750

Απογευμα κανα γαριδακι κρουασαν +500

κ βραδυ  "γιαουρτακι" με γευση φρουτων κ 250θερμ το κυπελακι αν δεν παιξει ντελιβερι 2 πιτογυρα κομπλε με σως. +800

Κ αν αναμεσα σε ολα αυτα εχεις τηλεκοντρολ,αμαξι/μηχανακι κ κομπιουτερ ειτε ξαπλα ειτε δουλεια δε καις τπτ.

Απλα μαθηματικα,ουτε θαυματα με ινστιτουτα,ουτε υπερβολες με μονοχνωτες διαιτες "Αστραπη".

Έτσι έτρωγα πριν 10-15 χρόνια και έφτασα σχεδόν 120 κιλα, το βάρος και η κόπωση επιδεινωσαν διαφορά καρδιολογικα και ορθοπεδικά που είχα ενώ αν τα είχα αποφύγει θα τα καθυστερούσα, τα κιλα μετά από πρόγραμμα διατροφής που έκανα και κάποια άλλα θέματα που πέρασα έφτασαν min στα 85 και σταθεροποιθηκαν στα 92.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

σιγα μη βαλει το παληκαρι που ειναι αγυμναστος 15 κιλα στο καθε χερι

παντως δε μπορω να δω πως εχεις μεγαλυτερο ευρος με τα λαστιχα

Έχουν μεγαλύτερο εύρος γιατι δεν έχουν νεκρά σημεία. Οι αλτήρες έχουν νεκρά σημεία. Το λάστιχο δινει τάση σε ολη την φάση της κινησης. Αρνητική - θετική. 

Εκτος αυτου με τα λάστιχα ενεργοποιούνται περισσοτεροι τένοντες , οι κλασσικες μπάρες σε κάνουν δυσκαμπτο. Ειναι πολύ σημαντικο να προπονεισαι χωρις τραυματισμους αλλιως τι δυνατος εισαι; ερειπιο; να τρέχεις ολη μέρα στους ορθοπεδικους επειδη έκανες επιδειξη στα γυμναστηρια; βάζοντας παραπανω κιλά απο αυτα που αντέχουν οι τένοντες;

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Magic_Nature είπε

Έχουν μεγαλύτερο εύρος γιατι δεν έχουν νεκρά σημεία. Οι αλτήρες έχουν νεκρά σημεία. Το λάστιχο δινει τάση σε ολη την φάση της κινησης. Αρνητική - θετική. 

Εκτος αυτου με τα λάστιχα ενεργοποιούνται περισσοτεροι τένοντες , οι κλασσικες μπάρες σε κάνουν δυσκαμπτο. Ειναι πολύ σημαντικο να προπονεισαι χωρις τραυματισμους αλλιως τι δυνατος εισαι; ερειπιο; να τρέχεις ολη μέρα στους ορθοπεδικους επειδη έκανες επιδειξη στα γυμναστηρια; βάζοντας παραπανω κιλά απο αυτα που αντέχουν οι τένοντες;

δυστυχως ακομα δε καταλαβαινω. εστω κανεις δικεφαλα ποιο σημειο ειναι νεκρο για τους αλτηρες αλλα οχι για τα λαστιχα? υποψη δε λεω να μη παρει καποιος λαστιχα, ισα ισα τα προτεινα κι ολας, απλα δε μπορω να καταλαβω αυτο που μου λες

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

δυστυχως ακομα δε καταλαβαινω. εστω κανεις δικεφαλα ποιο σημειο ειναι νεκρο για τους αλτηρες αλλα οχι για τα λαστιχα? υποψη δε λεω να μη παρει καποιος λαστιχα, ισα ισα τα προτεινα κι ολας, απλα δε μπορω να καταλαβω αυτο που μου λες

Μην ασχολείσαι μαζί του. 

8 ώρες πριν, glenngould είπε

Πολύ ενδιαφέρουσα η ανάλυση του magicnumbers γιατί έδωσες... "magic numbers" ως προς τις κρυφές θερμίδες που λαμβάνουμε κάθε μέρα. 

Προσωπικά δεν έχω τέτοιο πρόβλημα, είμαι γύρω στις 2000 θερμίδες τη μέρα (τις μετράω στο myfitnesspal όσο μπορώ).

Πάντως τώρα που το σκέφτομαι ένα είδος κατασκήνωσης που θα ελέγχονταν το φαγητό και η φυσική δραστηριότητα του ατόμου, με εγγυημένα αποτελέσματα (μείωσης body fat % ή απώλειας βάρους ή μυικής ενδυνάμωσης), θα έκανε τρελές δουλειές.

Σε αυτή την κατασκήνωση δεν θα υπήρχε καντίνα, περίπτερο κλπ και ό,τι τρως θα ήταν personalized, μελετημένο, + φυσική άσκηση προσαρμοσμένη στις ανάγκες σου με βάση personal trainers.

Κατασκήνωση δίαιτας.

Νομίζω με βάση τη συζήτησή μας, το σημείο κλειδί είναι ότι χρειάζονται ΌΛΑ:

1. -Αερόβια για να καις θερμίδες και να λιώνει λίπος

2. -Αναερόβια για να χτίζεις μύες, να αυξάνεις το basic metabolic rate και να καις περισσότερο κατά μέσο όρο και στην ηρεμία + το όφελος της μυώδους εμφάνισης του σώματος

3. -Δίαιτα με nutrient dense foods και πολύ πρωτεϊνή. Τελικά το chicken breast είναι κλειδί γιατί έχει (σχεδόν) σκέτη πρωτεϊνή χωρίς άλλα macronutrients (υδατάνθρακες κλπ.), δεν είναι τυχαίο ότι είναι απαραίτητο κομμάτι της δίαιτας με βάση αυτά που λέει στο youtube

4. -Σε κάτι βίντεο στο youtube είδα να λένε ότι η αερόβια κάνει κακό στο χτίσιμο μυών και αυτό με προβλημάτισε πολύ γιατί η αερόβια είναι το εργαλείο μου για να λιώσω το λίπος και να βελτιώσω το overall conditioning το σώματός μου καρδιαγγειακά. Τι λέτε;

Οι μύες σου δεν παθαίνουν τίποτα με το αεροβιο. Πρέπει να λαμβάνεις επαρκή ποσότητα πρωτεΐνης και είσαι οκ. Επίσης το τρέξιμο δεν είναι ακριβώς αερόβια άσκηση. Οι μύες δουλεύουν πάρα πολύ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

Θα καταλάβεις καλύτερα αν κάνεις μονος σου το πειραμα. Πάρε 2 αλτήρες και κάνε κάμψεις δικεφάλων και μετά κάνε το ιδιο με λάστιχα. Με τους αλτήρες απο το σημειο των αγκωνων και πάνω δεν έχεις καμια τάση λογω βαρύτητας. Σε αντιθεση το λάστιχο επειδη έχει τεντώσει δίνει τάση. Ο μύς δεν καταλαβαινει αν εσυ τον προπονεις με μπάρες ή αλτηρες ή λάστιχα η τάση τον ενδιαφέρει. Μονο που στην περιπτωσ των λαστιχων υποφέρει λιγοτερο γιατι η εκγυμναση ειναι πολύ καλύτερη για τους τένοντες. 

Το καταλαβα οτι προτεινες τα λάστιχα. Γενικά οποιος ειναι ψαγμένος και ξέρει θα τα προτεινε. Δυστυχως στα γυμναστηρια ειναι λίγοι οι άνθρωποι που ξέρουν πραγματικά. Κάποιοι έχουν μεινει σε old school τακτικές και κάποιοι άλλοι απλα παπαγαλιζουν απο τους gym masters και καλά! 

Και απο εκει καταλαβαινει κανεις ποσο ΠΙΣΩ ειναι το ελληνικό φιτνεσ κομιούνιτι ο κοσμος πάει μπροστα στο εξωτερικο ολοι τα προτεινουν και εχει βουηξει ο κοσμος και εδω αμα μπεις στο bodybuilders θα σου πουν δεν κάνεις τιποτα. Λες και τα λάστιχα δεν δινουν ενταση και τάση στους μύς. Βεβαια υπάρχει και το συμφέρον γιατι ολοι αυτοι συνεργάζονται με γυμναστηρια και συμπληρώματα οποτε αν σου πούν εσενα πάρε λάστιχα μπορει να φυγεις απο το γυμναστηριο με τα κλασσικα μηχανήματα και τις μπάρες. ;) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...