adrfinance Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Ξέρετε να μου προτείνετε κάποιον που να είναι οικονομικός και καλός? Θέλω να κάνω την κλασσική συντήρηση-καθαρισμό των 2 κλιματιστικών μου. Ευχαριστώ.
zx1234r Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Ο καθαρισμός είναι πολύ εύκολη υπόθεση και θα σου πάρει το μέγιστο μισή ώρα. Η συντήρηση θα χρειαζόταν μόνο αν είχε πέσει η στάθμη του φρέον όπου απλά το συμπληρώνει με ένα 10ρικο συνήθως.
adrfinance Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 2 ώρες πριν, zx1234r είπε Ο καθαρισμός είναι πολύ εύκολη υπόθεση και θα σου πάρει το μέγιστο μισή ώρα. Η συντήρηση θα χρειαζόταν μόνο αν είχε πέσει η στάθμη του φρέον όπου απλά το συμπληρώνει με ένα 10ρικο συνήθως. εννοείς να το κάνω μόνος μου? Αφού πρέπει να ανοίξει το κουτί και μέσα στο δωμάτιο και έξω στο μπαλκόνι, σωστά?
fredd0 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 *Κανονικα* η συντηρηση κλιματιστικου, εκτος απο πλυσιμο φιλτρα, ψεκασμα εσωτερικου εναλλακτη με αντιμικροβιακο και ξεπλυμα εξωτερικου εναλλακτη με το λαστιχο (που μπορεις να τα κανεις και μονος σου) περιλαμβανει και ξηλωμα και καθαρισμα της φτερωτης του εσωτερικου κομματιου. Πρακτικα κανενας απο τους "συντηριση κλιματιστικου 20Ευρω" δε το κανει. Οποτε μπορεις να πας σ'ενα λερου/πρακτικερ να παρεις ενα σπρευ που κανει 5 ευρω και να το κανεις μονος σου ΕΚΤΟΣ αν εγγυηση του κλιματιστικου σου σε υποχρεωνει να κανεις service οποτε ... καλεσε καποιον με αποδειξη, για να μη χασεις την εγγυηση 2
meletis_m Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 4 ώρες πριν, adrfinance είπε Ξέρετε να μου προτείνετε κάποιον που να είναι οικονομικός και καλός? Θέλω να κάνω την κλασσική συντήρηση-καθαρισμό των 2 κλιματιστικών μου. Ευχαριστώ. Το σωστό είναι όπως το λέει ο @fredd0 , να καθαριστεί και στήν εσωτερική μονάδα ο ανεμιστήρας. Πρόσφατα εγώ αγόρασα στα 8€ σπρέι αντιμικροβιακό και καθάρισα τήν εσωτερική μονάδα μαζί και τα φίλτρα. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Για ξεβίδωμα και καθαρισμό πτερωτης το μαλλί πάει 50 ως 70 ευρώ. 1
adrfinance Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, fredd0 είπε *Κανονικα* η συντηρηση κλιματιστικου, εκτος απο πλυσιμο φιλτρα, ψεκασμα εσωτερικου εναλλακτη με αντιμικροβιακο και ξεπλυμα εξωτερικου εναλλακτη με το λαστιχο (που μπορεις να τα κανεις και μονος σου) περιλαμβανει και ξηλωμα και καθαρισμα της φτερωτης του εσωτερικου κομματιου. Πρακτικα κανενας απο τους "συντηριση κλιματιστικου 20Ευρω" δε το κανει. Οποτε μπορεις να πας σ'ενα λερου/πρακτικερ να παρεις ενα σπρευ που κανει 5 ευρω και να το κανεις μονος σου ΕΚΤΟΣ αν εγγυηση του κλιματιστικου σου σε υποχρεωνει να κανεις service οποτε ... καλεσε καποιον με αποδειξη, για να μη χασεις την εγγυηση Αυτό που λες είναι εύκολο να το κάνω μόνος μου? Απλά ανοίγω ξεβιδώνω κλπ? Ή έχει κάποια μεγάλη διαδικασία?
Βασίλης_29 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Να καθαρίσεις με χημικό απολυμαντικό ανοίγοντας απλά την εξωτερική μάσκα της μοναδας που βγαίνει με το χέρι και μετά ψεκασμα σε εξατμιστη συμπύκνωτη, μπορείς να το κάνεις μόνος σου. Να ξεβιδωσεις το πλαστικό πλαίσιο πίσω από την μάσκα της εσωτερικής για να φτάσεις εξατμιστη και μετά ξεβίδωμα για να βγει και να γίνει εμφανής η πτερωτη και να καθαριστεί, αυτό μόνο τεχνικός, μην ρισκάρεις. Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2020 από Βασίλης_29 1
adi32 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Στις 27/7/2020 στις 5:27 ΜΜ, fredd0 είπε Οποτε μπορεις να πας σ'ενα λερου/πρακτικερ να παρεις ενα σπρευ που κανει 5 ευρω και να το κανεις μονος σου εχετε να προτεινετε καποιο?
spocky Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Για να μην ανοιγω νεο θεμα, παντα ειχα την απορεια αν ο καθαρισμος με ατμοκαθαριστη ειναι εφικτος και κανει την ιδια δουλεια με τα μικροβια οπως τα σπρει που προτεινετε. Το εχει δοκιμασει κανεις? Ειναι επικυνδυνο για το κλιματιστικο? Με τα νερα που πεφτουν απο την εσωτερικη μοναδα τι κανετε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα