Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόκειται να παραλάβω το πολυπόθητο πλέον αυτοκίνητο, δυστυχώς στην μηχανή δεν μπαίνει το μπεμπέ, και αναζητώ τι θα μου χρειαστεί από διάφορα αξεσουάρ. Θα ήθελα να στο παρών νήμα να ανταλλάξουμε απόψεις για το τι εξυπηρετεί το καθέναν από τις αγορές που έχει κάνει. 

Εγώ ξέρω σίγουρα πως χρειάζομαι πατάκια, πυροσβεστήρα, τρίγωνο, φαρμακείο. Τι άλλο έχετε πάρει για χρήση στο αυτοκίνητο που σας εξυπηρετεί;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πυροσβεστήρας, τρίγωνο, φαρμακείο και ανακλαστικό γιλέκο είναι τα ελάχιστα απαραίτητα βάση νόμου.

Μετά μπορεί να σου φανούν πολύ χρήσιμα καμιά θήκη με διαχωριστικά για το πορτ-μπαγκάζ, λαστχένιο σκαφάκι, βάση κινητού, καλώδια USB, κ.λπ. Αα σκέψου και για dash cam.

Κάνω edit (μετά το post του @paylidis στο οποίο συμφωνώ 100%) για να προσθέσω: ΤΡΟΜΠΑ. Δε θες να μείνεις σε καμιά ερημιά και η ρεζέρβα να 'ναι πίτα επειδή την έχεις ξεχασμένη 5 μήνες. Είτε ηλεκτρική (12V αναπτήρα), είτε μπαταρίας (έχει μία ωραία η Xiaomi με 50 ευρώ) ή χειρός, για να 'σαι σίγουρος ότι δε θα σε "αφήσει".

Επεξ/σία από Haldol
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, li@m είπε

Πρόκειται να παραλάβω το πολυπόθητο πλέον αυτοκίνητο, δυστυχώς στην μηχανή δεν μπαίνει το μπεμπέ, και αναζητώ τι θα μου χρειαστεί από διάφορα αξεσουάρ. Θα ήθελα να στο παρών νήμα να ανταλλάξουμε απόψεις για το τι εξυπηρετεί το καθέναν από τις αγορές που έχει κάνει. 

Εγώ ξέρω σίγουρα πως χρειάζομαι πατάκια, πυροσβεστήρα, τρίγωνο, φαρμακείο. Τι άλλο έχετε πάρει για χρήση στο αυτοκίνητο που σας εξυπηρετεί;

Πατακια συνηθως εχει απο το εργοστασιο το αμαξι...

επισης καποιες μαρκες εχουν μεσα φαρμακειο τριγωνο και γιλεκα (εμενα είχε τουλαχιστον)

στη πραξη αυτα που χρειαζεσαι ειναι: πυροσβεστηρας, τριγωνο, γιλεκό(-α), φαρμακειο

ενω καλο θα ήταν να εχεις επιπλεον: ενα σκαφακι πορτ μπαγκαζ, ενα καλο φακό, ισως ενα σουγια/πολυεργαλείο και μια ηλεκτροστασία (προσωπικά προτιμω την εξωτερική)

εφόσον θα εχεις και μπεμπε μπορεις να παρεις και πατακια λαστιχένια καθως επισης και καλλυματα ραμμενα στο αμαξι

12 λεπτά πριν, Haldol είπε

Κάνω edit (μετά το post του @paylidis στο οποίο συμφωνώ 100%) για να προσθέσω: ΤΡΟΜΠΑ. Δε θες να μείνεις σε καμιά ερημιά και η ρεζέρβα να 'ναι πίτα επειδή την έχεις ξεχασμένη 5 μήνες. Είτε ηλεκτρική (12V αναπτήρα), είτε μπαταρίας (έχει μία ωραία η Xiaomi με 50 ευρώ) ή χειρός, για να 'σαι σίγουρος ότι δε θα σε "αφήσει".

Λογικα είτε τρόμπα/σετ επισκευής είτε ρεζερβα θα εχει το αμαξι. Χρησιμο αξεσουαρ βεβαια, ειχα και εγω στο προηγουμενο, για εμενα δε τη χρησιμοποιησα ποτε.

χρησιμο επισης ειναι ενα σετ καλωδια μπαταριας και μια σειρα ασφαλειες και λαμπες

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, paylidis είπε

ηλεκτροστασία (προσωπικά προτιμω την εξωτερική)

Τι είναι αυτό;

Πατάκια προσανατολίζομαι σε λαστιχένια για πιο εύκολο καθάρισμα. 

Γιλέκο ανακλαστικό έχετε απόλυτο δίκιο μπορεί να εξαιρετικά χρήσιμο. 

Δημοσ.

Μια που αναφέρατε τα "σκαφάκια" του πορτμπαγκάζ, έχει κανείς να προτείνει κάτι που τον άφησε ευχαριστημένο; Ξέρω ότι ίσως να το ψειρίζω πολύ αλλά κάποια έχουν πολύ κακό πλαστικό, ή είναι κακοφτιαγμένα ή έχουν κάποια μυρωδιά (πλαστικίλα).

Δημοσ.

εάν υπάρχει μπεμπέ σκίαστρα για τα πίσω τζάμια.

Εγώ επιπλέον από όσα αναφέρθηκαν  έχω πάντα μέσα στο αυτοκίνητο και καθαριστικό για μυγάκια, ρετινη ,κουτσουλιές και αρκετά πανάκια μικροινων

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, li@m είπε

Τι είναι αυτό;

Πατάκια προσανατολίζομαι σε λαστιχένια για πιο εύκολο καθάρισμα. 

Γιλέκο ανακλαστικό έχετε απόλυτο δίκιο μπορεί να εξαιρετικά χρήσιμο. 

ειναι ενας μουσαμας (σαν αυτον της κουκουλας σε υλικό) που μπαινει στο παρμπριζ για να μη καιγεται το ταμπλώ...

εξαιρετικά χρησιμες και οι αντηλιακές μεμβρανες, σου προτεινω ανεπιφυλακτα να βαλεις...

προς θεου μη ριξεις λεφτα για κουκουλα, στο προηγουμενο αμαξι ειχα αγοράσει τη γνησια 240€, μια φορα την εβαλα για να δω πως μπαινοβγαινει οταν πηρα το αμαξι και δεν ξαναασχοληθηκα - οπως ηταν την πηρε δώρο ο αγοραστής του αυτοκινητου κυριολεκτικά ασκονιστη...

2 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Μια που αναφέρατε τα "σκαφάκια" του πορτμπαγκάζ, έχει κανείς να προτείνει κάτι που τον άφησε ευχαριστημένο; Ξέρω ότι ίσως να το ψειρίζω πολύ αλλά κάποια έχουν πολύ κακό πλαστικό, ή είναι κακοφτιαγμένα ή έχουν κάποια μυρωδιά (πλαστικίλα).

προσωπικά πηρα απο εναν στην κατερίνη με 3€ μεταφορικά ακριβως για το μοντέλο μου, στην καλυτερη τιμή της αγοράς με μεγαλη διαφορά, και επειδη φοβομουν μη μυριζει σε διαβεβαιωνω οτι δε μυριζει... εαν ψαξεις στο σκρουτζ θα τον βρεις, το επιθετο του ξεκιναει απο χρωμα... (δεν εχω προβλημα να βαλω λινκ αν συμφωνουν οι Mod οτι δεν ειναι διαφημιση)

Μόλις τώρα, zmaskos είπε

Εγώ επιπλέον από όσα αναφέρθηκαν  έχω πάντα μέσα στο αυτοκίνητο και καθαριστικό για μυγάκια, ρετινη ,κουτσουλιές και αρκετά πανάκια μικροινων

για δωσε ινφο για το καθαριστικό γιατι μερα παρα μερα βλεπω καμια κουτσουλια και ειμαι με το λαστιχο για να τη βγαλω και γινεται σκατα το αμαξι

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, zmaskos είπε

εάν υπάρχει μπεμπέ σκίαστρα για τα πίσω τζάμια.

Θα είναι φιμέ τα πίσω οπότε μάλλον(;) δεν χρειάζονται. Όντως για δώσε λινκ για καθαριστικό από κουτσουλιές.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, paylidis είπε

προσωπικά πηρα απο εναν στην κατερίνη με 3€ μεταφορικά ακριβως για το μοντέλο μου, στην καλυτερη τιμή της αγοράς με μεγαλη διαφορά, και επειδη φοβομουν μη μυριζει σε διαβεβαιωνω οτι δε μυριζει... εαν ψαξεις στο σκρουτζ θα τον βρεις, το επιθετο του ξεκιναει απο χρωμα... (δεν εχω προβλημα να βαλω λινκ αν συμφωνουν οι Mod οτι δεν ειναι διαφημιση)

Αυτό τον κοκκινο...κάτι φαντάζομαι ότι λες ;)

Τα είδα κι εγώ κι έχει όντως καλές τιμές. Απλά στις φωτό μου φάνηκαν "κάπως". Είναι λες οκ ποιοτικά;

Είδα και κάποιον στην Καλλιθέα που μου φάνηκαν καλά (στη φωτογραφία τουλάχιστον) αλλά έχει καμιά 25ρια ευρώ παραπάνω από τον  "δικό" σου και θέλω να δω αν αξίζει τον κόπο.

2 λεπτά πριν, zmaskos είπε

@paylidis   Arexons Resin & Bug Remover 500ml κάνει δουλειά και στις κουτσουλιές εάν  το αφήσεις λίγο να  μαλακώσουν. 

Με το ρετσίνι κάνει καλή δουλειά;

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Αυτό τον κοκκινο...κάτι φαντάζομαι ότι λες ;)

Τα είδα κι εγώ κι έχει όντως καλές τιμές. Απλά στις φωτό μου φάνηκαν "κάπως". Είναι λες οκ ποιοτικά;

Είδα και κάποιον στην Καλλιθέα που μου φάνηκαν καλά (στη φωτογραφία τουλάχιστον) αλλά έχει καμιά 25ρια ευρώ παραπάνω από τον  "δικό" σου και θέλω να δω αν αξίζει τον κόπο.

μια χαρά ειναι, οκ δεν ειναι σα το γνησιο αλλα το γνησιο εχει και 100€ ενω εγω το πηρα 30...

• Like 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, paylidis είπε

χρησιμο επισης ειναι ενα σετ καλωδια μπαταριας και μια σειρα ασφαλειες και λαμπες

Set ασφαλειών και λαμπών εκτός από χρήσιμα είναι και επιβεβλημένο να υπάρχουν στην περίπτωση που το αμάξι ταξιδέψει εξωτερικό

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, haris_216 είπε

Set ασφαλειών και λαμπών εκτός από χρήσιμα είναι και επιβεβλημένο να υπάρχουν στην περίπτωση που το αμάξι ταξιδέψει εξωτερικό

Παω να δώσω 600€ να αγορασω ενα σετ ματριξ λεντ που φοραει το δικο μου 😄

καλυτερα με το αεροπλανο!!!!

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν το αυτοκινητο σου εχει σετ επισκευης ψαξε για καμμια μτχ ρεζερβα γρυλλο και μπουλονοκλειδο (μιλαει ανθρωπος που εχει σετ επιδιορθωσης και το εχει χρησιμοποιησει, αν σκιστει το λαστιχο τι κανεις οεο?)

αν το αυτοκινητο σου εχει ρεζερβα παρε σταυρο μπουλονοκλειδο και ισως και κανενα σωληνα (ως προκεκταση στο μπουλονοκλειδο)

ενα σετ καλωδια μπαταριας ή κανενα κινεζο-ταχυφορτιστη

ισχυρο φακο

(ολα αυτα δε τα γραφω εφενος λογω προσωπικης εμπειριας αφετερου πηγαινε και ρωτα κανενα υπαλληλο οδικης)

τη προηγουμενη εβδομαδα για νιοστη φορα δανεισα το σταυρο σε εναν που παλευε να αλλαξει λαστιχο σε ματριξ στη κυψελη

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...