venie Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Γεια σας, ειμαι φοιτητης πληροφορικής και με ενδιαφέρει αρκετα το game development και θα ήθελα πολύ να ασχοληθώ με αυτό,αλλά κοιτάζοντας ότι στην ελλάδα υπάρχουν ελάχιστες εως καθόλου σχετικές θέσεις εργασίας αρχίζω και αμφιβάλλω αν αξίζει να δώσω τον κύριο χρόνο μ σε αυτό τον τομέα και αν πρέπει να το έχω καλύτερα σαν χόμπι παρά σαν κύρια δουλειά. Υπάρχει κάποιος με τις απαραίτητες γνώσεις στο θέμα για να μου πει λίγες πληροφορίες και αν όντως δεν αξίζει?
vel0city Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) Στην Ελλάδα ειδικά δε θα βρεις τίποτα που να αξίζει. Εάν είσαι διατεθειμένος να πας εξωτερικό, υπάρχουν θέσεις εννοείται, αλλά επειδή ο τομέας είναι απίστευτα κορεσμένος, είναι και πολύ ανταγωνιστικός. Είναι σίγουρο ότι μπορείς να βρεις δουλειά σε άλλον τομέα που είναι πιο εύκολη και πληρώνει καλύτερα (αυτό ίσως να μην αξίζει προφανώς εάν μισείς αυτόν τον άλλο τομέα, εξαρτάται με τα ενδιαφέροντα σου). Συνεπώς καταλαβαίνεις πως πρέπει να έχεις πολύ πάθος για να αντέξεις στο industry. Ισχύει και για indie, δηλαδή να ανήκεις σε πολυ μικρό studio, και για μεγάλη εταιρία. Και πάλι, οι περισσότεροι αλλάζουν industry μετά από 5-10 χρόνια, λόγω αυτών και άλλων προβλημάτων. Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2020 από vel0city
Στεφανος123 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2020 Στις 27/7/2020 στις 9:47 ΠΜ, vel0city είπε λόγω αυτών και άλλων προβλημάτων. Τι άλλων προβλημάτων ;
GReaperEx Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 48 λεπτά πριν, Στεφανος123 είπε Τι άλλων προβλημάτων ; Το game development είναι ζούγκλα. Σε εκμεταλλεύονται στο έπακρο, σε ξεζουμίσουν με crunch-time, σου ρουφάνε τη ψυχή όσο είσαι νέος και μετά σε πετάνε σαν στημένη λεμονόκουπα, σε εκφοβίζουν, σε απομονώνουν αν διαφωνείς έστω και λίγο με τη γραμμή της εταιρίας, σε αναγκάζουν να υλοποιείς εξαρτησιογόνα προγράμματα για να κλέψουν όσο γίνεται περισσότερα λεφτά από τους ευάλωτους, σου επιβάλουν τις φαύλες πρακτικές τους ενώ δεν έχουν ιδέα τι κάνουν. Φιλική συμβουλή, try something else.
mrkra Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2020 γενικα εχουμε ξεφυγει απο τις εποχες που ενας game developer μπορουσε να σταθει μονος του αναφερομαι για κονσολες και pcs. Ο τελευταιος που το καταφερε και εχω υποψη μου ειναι ο δημιουργος του crazy taxi πριν πολλα χρονια Εκτος και αν προγραμματιζεις για τπτ μουφοκινητα. Αν θες να δουλεψεις σε καποια εταιρεια οκ, αλλα αν θες να κανεις κατι μονος σου ο κυκλος development ειναι πολυ μεγαλος και το αποτελεσμα απροβλεπτο γι αυτο εχει υψηλο ρισκο. Και θα χρειαστεις μεγαλη ομαδα να συνεργαστειτε για να πετυχετε κατι αξιολογο. Δεν στο συνιστω γενικα. Βρες αλλα πραγματα που να σε ενδιαφερουν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα