Προς το περιεχόμενο

U D S...aka...Underwater Diving Subject

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν μερικές ημέρες, καθώς κολυμπούσα, είχα αισθανθεί στο χέρι μου κάτι σαν ηλεκτρικό ρεύμα λίγων βολτ (σαν μπαταρία αυτοκινήτου πχ), αλλά δεν έδωσα σημασία.

Όταν αργότερα βγήκα έξω, είχα ενα μικρό σημαδάκι στο χέρι.....σαν ελαφριά γρατζουνιά  μία-δύο ημερών που μόλις έχει αρχίσει και "φτιάχνει" (φολιδωτή επιφάνεια).

Σκέφτηκα ότι μάλλον είναι από τον άγαρμπο σκύλο μου και τα ανεξέλεγκτα νύχια και δόντια του. Επίσης μέχρι το τέλος της ημέρας, το σημαδάκι είχε σχεδόν εξαφανιστεί.

Ερχόμαστε στην Παρασκευή, ίδια παραλία, "Αφυσσος", έξω από τον Βόλο. Μες στη θάλασσα, σε ρηχά νερά (3-5 μέτρα βάθος), έκοβε βόλτες το μάυρο πλάσμα στο κάτωθι βίντεο.

Η "ραχοκοκκαλιά" του που φαίνεται στο βίντεο...η μικρή άσπρη διακεκκομένη "γραμμή"...ταιριάζει στο μέγεθος και στην διάταξη που έιχε το σημάδι-"γρατζουνιά" στο χέρι μου.

Επειδή δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο και δε ξέρω και.....ως τί να το ψάξω στο internet, κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη, επιστημονική  ή εμπειρική...ή ακόμη και fictional...

Case Solved.-

Ειναι ωραια οταν εχεις μια φιλη Βιολογο...

Αναφορά σε κείμενο
Πιστεύω ότι είναι οπισθοβράγχιο (μαλάκιο όπως πχ οι γυαλιστερές το οποίο έχει χάσει το
όστρακό του ή το έχει στο εσωτερικό του σώματός του). Δες πχ το είδος Aplysia punctata
(είναι μεγαλύτερο, αλλά το δικό σου θα μπορούσε να είναι baby).

Και για του λογου το αληθες, ενα αλλο ομορφο βιντεο απο τα μερη μας.....με το ιδιο πλασμα...ως ενηλικο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...