Jordan95 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2020 Γεια χαρα σε ολους! Θελω να αποθηκευσω ενα εικονιδιο (απο ενα Design που ειναι σε μορφη PSD) σε μορφη SVG, και θελω αυτο το εικονιδιο να το εισαγω στο HTML και να μπορω να το αλλαξω χρωμα (λογικα μεσω της fill στη CSS). Οταν το κανω Export ως SVG και το ανοιγω με το VS Code τοτε βλεπω οτι ο κωδικας ειναι καπως ετσι: <svg><image></svg> Ενω εγω θελω ο κωδικας να ειναι καπως ετσι, γιατι στην πρωτη περιπτωση δε μπορω να αλλαξω το χρωμα του εικονιδιου: <svg><path></svg> Εχετε καποια ιδεα για το πώς θα μπορουσα να το κανω; Ευχαριστω πολυ!
XPHSTOS_ Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Το photoshop είναι πρόγραμμα το οποία εξάγει rasterized graphics και όχι διανυσματικά. Θέλεις Illustrator, Figma, Sketch, InkScape... κλπ.
Jordan95 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Ευχαριστω! Η απορια μου ειναι ομως, αφου το Design ειναι σε PSD και το ανοιγω με το Photoshop, πώς ακριβως θα το προχωρησω; Π.χ. δε μπορω να ανοιξω το PSD με το Figma...
Predatorkill Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Jordan95 είπε Ευχαριστω! Η απορια μου ειναι ομως, αφου το Design ειναι σε PSD και το ανοιγω με το Photoshop, πώς ακριβως θα το προχωρησω; Π.χ. δε μπορω να ανοιξω το PSD με το Figma... Μπορεις να κανεις import το psd παντως στο adobe illustrator. Τωρα για figma δεν ξερω (αν παιρνει plugins το figma μηπως εχει κανενα που να κανει import psd;) Δοκιμασε και κανενα εργαλειο psd-> sketch και μετα να κανεις import το sketch. Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2020 από Predatorkill
Jordan95 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2020 Ευχαριστω και παλι! Αν και ακομα αναζητω καποια καλυτερη λυση, αυτο που εκανα ηταν το εξης: Αποθηκευσα το εικονιδιο απο το Photoshop σε μορφη PSD, το ανοιξα με το Illustrator και απο το Window > Image Trace και μετα Object > Image Trace > Expand ουσιαστικα γινεται Vectorize. Εκανα Save ως SVG και τωρα μπορω να αλλαξω κανονικα π.χ. το χρωμα του μεσω CSS, αφου ειναι σε μια τετοια μορφη: <svg><g><path><path>...<path></g></svg> Λεω οτι ακομα αναζητω καλυτερη λυση γιατι δεν ειναι 100% ακριβες, αλλα ενταξει, ισως και να μη γινεται αυτο που θελω!
Jordan95 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Για την ιστορια, ηταν αρκετο να κανω διπλο κλικ σε αυτο το εικονιδιο, μου το ανοιξε κατευθειαν στο Illustrator και το αποθηκευσα ως SVG. Ηταν αρκετα απλο. 🤣
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα